Как да постъпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да постъпя?
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2236 пъти
Здравейте посетители на този прекрасен сайт! Писал съм и друг път тук! Искам да Ви споделя какво ме терзае и ще ви помоля да ми дадете вашите искрени съвети, за което бих ви бил доста благодарен. Момче на 17години съм роден съм с живея в малък и уютен провинциалин град. Като всеки човек мечтая да се изуча, да си реализирам и да намеря подходящото момиче за мен. Преди 5 години загубих баща си, почина от рак на белите дробове. Остави ни сами мен брат ми, който е на 14г. вече и майка ми която е на 36 в момента. Отначало нещата вървяха доста зле финансово, докато не си намерих работа в един хранителен магазин, тогава бях на 12. Още от малък ценя много истинските неща, не съм разглезен като другите ми връстници. Не пия не пуша, много съм ученолюбив, уча в гимназия икономика и счетоводство. До тук всичко звучи горе-долу добре. Близо 4 години работих в горе описания магазин, но миналата година ми се наложи да прекъсна поради 2 причини:
1. Е че не успявах да насмогна на работа и уроците
2. Защото шефовете започнаха да ме мачкат и започнаха да ми плащат по 1, 30лв. на час.
Проблемът ми е че на месец нашето 3 членно семейство е много зле с парите. Майка ми взема 330лв заплата, полячавахе пенсии за сираци 200лв и детски 80лв. Общо това е около 610лв. Обаче се случва така че след като платим разходите който не са никак малко остават 20 дни до следващата заплата и саамо около 120лв. Ние много трудно изкарваче месеца и често се налага да взимам назаем. Говорил съм с 2-3 човека за работа но ми казват че не мога да почна по рано от началото на юли. Това е много добре и се надявам да се получат нещата. Искам да ми дадете съвет как да постъпваме с оскъдните финанси и да не се налага да взимаме пари. Незнам какво да правя аз и брат ми се ограничаваме и не харчим пари за закуска на училище и др. подобни ядем вкъщи или стоим гладни. Сега като не работя и не взимам отникъде пари ми е мн. тежко защото не мога да излизам никъде и с никой и си стоя вкъщи, по цял ден уча и когато ми дотегне плача. Забравих да ви спомена че съм изключително чувствителен човек че всяко нещо ме наранява и разтрова, освен със нервите друг здравословен проблем който имам е камъни в бъбреците за който отделно давам пари за лекарства. Не получаваме никакво помощ от никъде. Не знам какво да правя всеки месец като се разплатим и идва един момент на депресия, подтиснатост, защото нямаме 2 ст да се усмихнем, а месеца започва те първа и заплатата е доста далече!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 7de6d08bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   здравей,
вие пак имате 600 лв. месечно. Знаеш ли колко в по-тежко положение има? Семейства с болни деца които изискват скъпи лекарства и много грижи. Ти не си в много тежко положение, пък и си почти пълнолетен...

Сигурен ли си, че контролирате добре разходите? Няма ли възможност за оптимизация?
вземи една тетрадка и в нея пиши приходи и разходи - така ясно ще видиш кое може да промениш. намалиш и т. н.
Потърси чрез гугъл статии за семейния бюджет.

Има много начини за пестене на пари. Примерно пералнята може да включва през нощта - на нощна енергия (те е почти два пъти по-евтина).
Дрехи - има магазини втора употреба. Новите са като нови и никой не може да разбере, че са от там или са твой купени преди няколко месеца. Дори има онлайн магазини за дрехи втора употреба.
Не знам какви други разходи имате.
Може да ги опишеш и да дадем съвети кое с какво може да бъде заменено.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7de6d08bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   ако учиш повече, може да взимаш и стипендия

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3f9c0901d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Брат, много е тъпо, че тук човек може само да ти съчувства, а истинска помощ едва ли ще получиш.
Много се радвам, че има хора, който имат твоя характер! Да знаеш нещата се нареждат някак си... стискай зъби, бори се и така!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 5727d16a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Очите ми се насълзиха! Разплаках се, докато четях тази трогателна история! Много е тежко да гледаш как младите хора се отчайват от живота и как някои вечно се ограничават, поради безпаричие.
Приятелю, ти си сродна душа! Наистина сте в много тежко положение. Но не се отчайвай! Ти писа, че си на 17 години, значи би трябвало да си 10 или 11 клас. След 1-2 години ще завършиш средното си образование и ще можеш да заминеш за чужбина. Ако успееш да си намериш работа там ще можеш да пращаш на майка ти тук. Освен това учиш в професионална гимназия и след 12 клас ще вземеш професионална квалификация, с която ще можеш да си търсиш работа в чужбина, защото икономика в България малко трудно. Писа, че си ученолюбив, така че предполагам ще искаш да следваш и висше образование. В чужбина е по-добре да завършиш нещо. Не е и няма да ви е никак лесно. Положението ви наистина е много тежко, но пак казвам НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙ. След всяка буря изгрява Слънце. Нещата ще се оправят. Основна човешка добродетел е трудът. С труд всичко се постига. Друга добродетел е любознанието. Ти притежаваш и двете качества, които са ключ към успеха.
Ако искаш да се запознаем пощата ми е ******@abv. bg(моля модераторите да публикуват коментара ми, наистина бих искал да се запозная с това момче)
Желая ти успех от все сърце!

/Модератор7 - Не публикуваме контактна информация.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 57b401659c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   към номер 2 да стипендията е 27лв!

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c1fc1f13ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съболезнования за баща ти.
Не виждам никаква разлика в доходите ви от повечето български семейства. Може би не харчите разумно?
Ние сме тричленно семейство и имаме повече доходи, но изплащаме ипотека и след нея оставаме с общо 450лв за сметки и разходи. Вие поне жилище си имате, а нашето някой ден ще стане наше. Знай с 600лв се живее по добре от колкото с 450.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker