Желание за дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Желание за дете
преди: 10 години, 21 дни, прочетена 2010 пъти
Здравейте и от мен. Искам да Ви споделя за моя проблем, които ме измъчва. Искам да си имам детенце, но приятеля ми иска първо да завърши висшето си образование ( 4-5 месеца остават) и тогава. Проблема е там, че преди половин година ми откриха диабет и лекарката ми каза колкото по-скоро имам дете толкова ще е по-добре. Когато видя някоя майка с детето и ми става много мъчно и се разплаквам. Да имам такъв голям копнеж, а да трябва да чакам за нещо определено.. Ами, ако не мога да имам деца или пък ще трябва да се правят опити дълго време.. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 21 дни
hash: be7d416ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Каква беше лекарката, която посети? Адекватна консултация можеш да получиш от ендокринолог или гинеколог, който е наблюдавал бременни диабетички. Честно да ти кажа, диабета няма да попречи на забременяването, единствено не трябва да изпадаш в хипогликемия по време на бебеправенето. Освен това, шанса детето ти да "наследи"диабета е равен с този, който имат децата на здрави родители.
Причината, която приятеля ти изтъква, е глупава по моему, затова поговори директно с него.

 
  ...
преди: 10 години, 21 дни
hash: 61aa95ef6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила 4-5 месеца не са безкрайно дълго време, ей сега ще минат. Защото да, да имаш дете е прекрасно, но освен от много любов едно дете се нуждае от много други неща, а те, уви, струват пари...
За това не се депресирай, ами намери с какво да запълваш времето си през тези няколко месеца и ще видиш, че ще минат бързо. Ако искаш дори си купи книги за бъдещи майки и почвай отрано да се ограмотяваш, че да ти е лесно после.

 
  ...
преди: 10 години, 20 дни
hash: d90ac139ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Съгласна съм с н. 2 и с приятеля на Авторката. Няколко месеца нищо няма да променят освен това.
Колкото до диабета, аз идвам от семейство с диабет - баща ми и баба ми. Ако си диебетичка тип 2 имаш реален шанс да се излекуваш с БЕЗвъглехидратна диета (търси най-новите американски изследвания).
Дори ако си диабетик тип 1 напълно можеш да се откажеш от въглехидратите, които не са жизнено важни и тялото може само да ги произвежда. Само 1 орган има нужда от въглехидрати - бъбреците, но пак казвам - ако ядеш достатачно белтъчини МАЗНИНИ, ти можеш да живееш без или с по-малко инсолин.
Аз самата заради генетичната си предразположеност от 1 г. не ям никакви въглехидрати, освен плодове и зеленчуци и естествените въглехидрати в млечните храни и бобени култури и т. н. Не ям никога бързи въглехидрати като хляб, ориз, картофи, сладки неща и така нататак. От плодовете не ям диня, грозде. Просто не яж неща с глутаматен индекс над 45. В това число е и пълнозърнестия хляб, който много диабетици консумират и плащат жестоко голяма цена!
Пробвай поне с нисковъглехидратна диета, дори спри всякакви бързи въглехидрати и при тип 2 ще се излекуваш със сигурност. Тип 2 диабет дори причинява в момента по-висока смъртност, защото е много трудно да се контролира.
Има много нови диети вече за диабетиците, потърси някой млад специалист, които чете западна литература, защото в САЩ вече имат голям опит с диабета, а там вече на диабетиците им се препоръчва да се откажат от всякакви въглехидрати, освен от плодове и зеленчуци, бобени култури

 
  ... горе^
преди: 10 години, 20 дни
hash: 401fb0988a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До №1, ходила съм на ендокринолог, защото имам проблем с щитовидната жлеза, а после и диабета.
До №3 с диабет тип 1 съм който лекарите едвам контролират и пак не успяват.

 
  ...
преди: 10 години, 20 дни
hash: 129c81be2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да ти имам кахъра, за 4 мес. ли си се закахърила? За 4 мес. едва ли нещо ще се промени в живота и здравето ти.

 
  ...


...
преди: 10 години, 20 дни
hash: 286ce2ac70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке здравей, разбирам желанието ти за детенце, но в същото време разбирам и приятеля ти. С риск да предизвикам негативни коментари бих те посъветвала да не прибързвате с детето.
Относно притесненията на приятеля ти - не стана ясно финансово независими ли сте и как смятате да го отглеждате това дете? Приятелят ти може би мисли и съобразява тези неща, когато отлага. Едно дете има нужда да му бъдат осигурени доста условия. Заедно ли живеете или още сте при родителите си? Много млади семейства се сриват точно, защото се оказват неподготвени за такава стъпка и в крайна сметка всичко рефлектира върху детенцето. Имам и съученичка, която забременя и роди на инат още докато и двамата следваха, защото много искаше детенце - е, коства им много стрес и вече не са заедно, сега си го отглежда сама и повярвай ми никак не и е лесно. Едно дете си иска средства - добре е поне единият от двамата да е завършил и да работи преди да предприемете нещо такова. Иначе увисвате на родителите си. А и ако тепърва започвате да работите, финансовата тежест от отглеждането може да дойде непосилна. Като се предприема нещо такова, е добре и двамата да са сигурни, че наистина искат дете и то сега, за да не се чувства по-късно единият "вързан" и ненаживял се - което също би рефлектирало върху теб и детенцето.
Надявам се да съм била от полза.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 19 дни
hash: 01712b599e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бременността не е ли 9 месеца? Какво значение има, че оставали 4-5 месеца, ако започнете опитите веднага пак ще успее да завърши преди раждането. А и шансът да забременееш веднага още първия месец е малък, увеличава се с времето и постоянството.
Според мен си търси оправдания, след 4-5 месеца може да каже да изчакате още година докато си намери сигурна работа, после жилище, пари и т. н.
Дано не съм права, успех, мила!

 
  ...
преди: 10 години, 18 дни
hash: 401fb0988a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката до №6 - Благодаря за коментара. И той иска дете, но първо иска да завърши, иначе финансово сме добре, и двамата живеем при родителите си.
До №7 - Предложих му така, но той казва, че не е сигурен, че ще завърши сега, а може и януари, ако не вземе всички изпити.. иначе сигурна работа има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker