Страхувам се за сестра си, как да постъпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Страхувам се за сестра си, как да постъпя?
преди: 10 години, 18 дни, прочетена 2246 пъти
Здравейте на всички! Аз съм момиче на 14 години и се нуждая от помощта ви. Всичко започна преди 6 месеца, когато мама и татко се разделиха, защото татко изневеряваше на мама и негова колежка. Аз и сестра ми, която е на 9 години, останахме да живеем с татко, защото мама много често пътува по работа и я няма със седмици. Малко след като те се разделиха, татко доведе онази жена у нас. Изобщо не ни попита дали я искаме или не. Само постоянно повтаряше да се държим добре с нея. Аз реших, че не мога да се примиря с това, че трябва да живея с жената която раздели родителите ми. Затова се опитвах да направя всичко възможно за да я ядосам, да я вбеся и да направя живота й ад. Всячески се опитвах да настроя баща ми срещу нея. Постоянно я обиждах, натяквах й че е натрапница и че е разбила семейството ни и т. н. Тя реагираше на всичко това толкова хладнокръвно, на моменти адски много ме изнервяше. Но един път когато се върнах от училище, тя ми каза да престана с това, че нищо няма да постигна и т. н., при което аз разбира се не й обърнах внимание и й казах че няма да спра докато не я изгоня от тук. Тогава тя отиде в стаята на сестра ми, която си пишеше домашните, и я зашлеви адски силно. Малката се разплака и аз също. Каза ми, че всеки път когато се държа зле с нея или я злепоставям, сестра ми ще го отнася. Вечерта побързах да кажа на баща ми, но той не повярва нито на мен, нито на сестра ми. Онази е толкова добра актриса, че баща ми и за миг не се осъмни в нея. Тя знае, че обожавам сестра си и че бих дала всичко за нея, знае слабото ми място. Но що за човек трябва да си за да удариш малко дете? И то без да е направило нищо? Толкова силно я удари, че за малко сестра ми щеше да си удари главата в стената. А върхът беше преди няколко дни, чух я да говори по телефона с някакъв мъж, казваше му че го обича, че й липсва, че постоянно мисли за него и разни такива, веднага я попитах дали изневерява на баща ми и тя си призна, но каза, че ако кажа на баща ми, че удуши сестра ми докато спи. Много ме е страх. Не знам какво да правя. Баща ми не вярва нито на мен, нито на сестра ми. Страхувам се за нея, не за себе си. Той няма представа с каква жена се е забъркал. Дайте ми съвет, какво бих могла да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 16 дни
hash: 75d6c4cf22
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Предизвикайте я пак да го направи, но предварително скрийте телефон с камера така, че да се види шамара. Ако и тогава баща ви не предприеме нищо се обърнете към майка си или някоя организация/институция за закрила на детето.

 
  ...
преди: 10 години, 16 дни
hash: 7a49506019
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Включи си мобилa нa видео зaпис и я провокирaй. Aко посегне дa удря, не се зaщитaвaйте. Остaвете я дa се покaже в пълният си блясък. После прaти видеото до новинaрски сaйтове. Цялaтa системa ще се зaдвижи във вaшa ползa, a тaзи ще бъде осъденa. Спокойно, нямa дa отнемaт родителски прaвa, зaщото се е случвaло без знaнието му( нa бaщa ви), но предполaгaм, че нямa дa имa много резултaт, aко нa него покaжеш видеото.
A мaйкa ти кaк реaгирa нa товa?

 
  ...
преди: 10 години, 16 дни
hash: 2a71890753
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   То това направо холивудско...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 16 дни
hash: 9f9e5712a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всеки телефон има функция запис на разговор. Включи го на запис и го дръж в ръка когато разговаряш с тази жена, но така, че да не ? покажеш по никакъв начин, че записваш разговора ви и когато баща ти се прибере му го пусни, по-добре в нейно присъствие. Ако и тогава не ти повярва и се опита да я защити, тогава този човек си е заслужил да го водят за носа, а аз имам едно доста нецензурно определение за такъв като него, но ми е неудобно да го напиша. Аз съм мъж и съм минал по същия път, но когато детето ми(5г) ми се оплака от "лелята", аз не чаках второ оплакване и лелята си замина. Лошото е, че ти сама признаваш, че се опитваш да ? стъжниш живота и затова баща ти не ти вярва и така ще бъде докато не го докажеш със запис.

 
  ...
преди: 10 години, 15 дни
hash: 4c0abe2ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами действай с хитрост. Дръж се уж мило, с пепелянката, обаче тайничко събирай доказателства срещу нея. Примерно, се опитай да запишеш някой неин таен разговор с другия мъж, или как крещи на сестра ти... идеята е да имаш доказателства за да накараш баща ти да ти повярва. Даже можеш да не му ги даваш лично, ами анонимно му ги изпрати в офиса. Направи се на детектив, ама с нея се дръж както обичайно, че да не заподозре нищо. Даже ако успееш да я убедиш, че уж си се примирила с положението-още по-добре, така ще ти е по-лесно да я следиш, снимаш и записваш. Само гледай да не те хване, че лошо.
Успех!

 
  ...


...
преди: 10 години, 15 дни
hash: af00568c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако трябва нека сестра ти се жертва и ти застани някъде или постави някъде камера и заснемете всичко. Не й казвайте на онази за клипа и после го покажи на баща ти. Запиши я друг път като си говори с мъжа или като ви заплаши.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 15 дни
hash: 63b29dd42d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Тази история е много нереална, но ако е истина ето ги моите съвети: Звънни на майка ти и и разкажи. Помоли я за помощ. Ядосай я и запиши как удря сестра ти и покажи на баща ти видеото. Малко преди баща ти да се върне от работа я ядосай, за да я хване в крачка. Звънни в закрила на детето. Попитай я нещо за изневярата и я запиши на телефона си докато ти казва. След това го покажи на баща си, но и тя да е там, за да не може да отрича. Това са идеите ми- надявам се да съм помогнала.

 
  ...
преди: 10 години, 15 дни
hash: 59a575a1fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И моето положение преди 2-3 години беше същото.Дори по-лошо.Новата жена на баща ми си водеше мъже вкъщи,звънеше да се обяснява в любов.Но най-лошото беше,че биеше сестра ми.Биеше я,а аз се молих да набие мен вместо нея.Тя ми каза,че това ми е за наказание.Същата вечер сестра ми постъпи в болница с кръвоизлив ,а аз се опитах да кажа на баща ми,а той не искаше и да чуе.Тогава я намразих и си казах ,че ще я съсипя.След няколко дни я издебнах като говори по телефона и я записах.След това изпратих сестра ми за седмица при баба.Точно се получи при мен ,че мама беше в България.Поговорих с нея ,пуснах и записа и тя много се изненада.Същата вечер мама вдигна скандал на баща ми.Мащехата ми се пукна от яд,но сестра ми я нямаше.След скандала мащехата и баща ми се разделиха.Но аз не ти препоръчвам да правиш това,защото мен ме беше страх за сестра ми и не мислех трезво.Единственото което ще те посъветвам е да пробваш да говориш с майка си и при възможност и с баща си.Но тактично и внимателно.
Късмет
Надежда Росенова Даскалова

 
  ...
преди: 10 години, 15 дни
hash: df6f47189b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Намери доказателства например заснеми видео няма друг начин

 
  ... горе^
преди: 10 години, 15 дни
hash: ca7e1be455
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Покажи това, което си написала тук, на баща си и му кажи, че щом си стигнала до това, да отправяш молби за помощ към непознати, значи положението хич не е добро.

 
  ...

...
преди: 10 години, 15 дни
hash: 6f727ae3c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Обади се и разкажи всичко на майка си. Не си длъжна да търпиш тази отвратителна жена. Кажи на майка си, че искаш да се върнете при нея. Баща ви явно не ви обича достатъчно, но мисля, че и ти не си постъпила правилно. Той сигурно ти няма доверие вече, защото си го настройвала срещу нея, а той е знаел, че я мразиш(кой не би). Разбирам те и ти съчувствам. Искрено се надявам да решите проблема.

 
  ...
преди: 10 години, 15 дни
hash: ac1a8d0850
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Полиция .Те ще ти повярват

 
  ... горе^
преди: 10 години, 15 дни
hash: accce25578
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Отидете на ,,гости" при майка ви и кажете и и кажете ако не повярва звъннете на ,,агенция за закрила на детето" на полицията или отидете в съда!Или като/ако отидете при майка ви кажете от там на баща ви и не се връщайте дойато това не се разреши!

 
  ...
преди: 10 години, 11 дни
hash: edd1c0e5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Поддържам изцяло коментар 14, това е правилния начин. В никакъв случай не продължавай да търпиш това, намери начин ти и сестричката ти да излезете оттам възможно най-скоро и да не се връщате повече там! Никога!

 
  ...
преди: 10 години, 10 дни
hash: c7a716fc58
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Да, трябва да запишеш разговорите й и шамарите й. Обаче и твоето поведение, че ще й тровиш живота, е келешко.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 83d602f956
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   номер 16 внимавай с коментара аз съм против шамарите
Сестричката ти и ти сте чудесни деца ако та жена посегне на сестричката ти елате при мен аз ще ви пазя от нея

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker