До младите майки (може и татковци) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

До младите майки (може и татковци)
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1883 пъти
Здравейте, момичета (и момчета)!
Предстои ми за пръв път да стана майка след месец. Бебенцето е чакано и правено с желание и любов. Но има нещо, за което не спирам да си задавам въпроси- а именно дали ще се справя. Още преди да забременея чувствах умора и нежелание за елементарни действия като домакинстване и т. н. т. Работех много и се прибирах като парцал. Жилището ни винаги е било чисто, донякъде подредено, готвех 6 дни в седмицата. С всичко се справях, но ми костваше чисто физическо усилие, усещах умора и вялост. От около 3-4 месеца съм в болничен заради бременността, тъй като имаше опасност да загубя плода. Стоя си вкъщи и пак нищо не ми се прави. Мъжът ми е по цял ден на работа, а аз- нищо. Залавям се с домакинстването един час преди да си дойде и за това време успявам всичко да лъсна и да е приготвена прясна вечеря. Не мисля, че съм в депресия, тъй като ако се замисля май винаги съм че чувствала вяла и отпаднала. Притеснявам се, че бебенце ще се появи съвсем скоро, а аз чувствам липса на енергия. Понякога излизам да се ободря в парка с някоя разходка, обикновено сама, понякога и с приятелка, но до там ми стигат силите. Какво мога да направя, за да променя нещата? Искам поне да си вдъхна малко живец. Преди година-две с мъжа ми през лятото правихме много тежки преходи в планината- то не беше Райско пръскало, Рилски езера, какви ли не гори и водопади, екскурзии, пътувахме, а сега съм като парцал. Вероятно е заради изтощението от бременността, но много се притеснявам дали ще се справя с всичко, когато бебенцето се роди.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: bfc717773b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Споко. Според мен е нормално. Жена ми беше същата преди да роди. Сега е пушка! Но трябва и мъжа ти да ти помага. Детето дава много сили!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 748c6a65db
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Съвсем нормално си е. Май не познавам бременна, която да не разказва същото. Умора, липса на енергия, сънливост... имах колежка, която буквално заспиваше на работното си място. Добре, че работата ни е такава, че я оставяхме да си дремне. Като се роди бебето, ще видиш как ще ти се възвърне енергията и всичко е си дойде на мястото. Сега просто организмът ти губи много енергия за да подсигури на бебенцето всичко необходимо. И все едно изразходваш енергия за двама. Не се притеснявай, ами се радвай на прекрасните моменти, които ти предстоят.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d88e67cb12
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   С помощта на мъжа ти ще се справите, просто защото нямате друг избор :-)

~Млад Татко

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2fcaaf1047
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направи си изследвания на кръвта за желязо, витамин Б 12, склонност към анемия или нещо подобно. Може да имаш ниско кръвно. Сега и хормоните са ти различни и бременността те изтощава.
Виж как ще е след раждането и няма да навреди да си пуснеш едни кръвни изследвания.
Казват че ябълков оцет помага за здраве и енергия също.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 16f10fe8e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Къщата ти вече няма да е толкова подредена и няма да можеш да готвиш 6 дни в седмицата. По-скоро ще хапвате като за начало на крак и на смени. Вервай ми... :) Но, пък за сметка на това, по-хубаво нещо от детенце няма в този живот. И за това ми вервай... :) След безсънните нощи, които ще прекарвате, ще се чувствате и двамата като парцали, но няма да можете да се отделяте от него/нея... :) И за това също ми вервай... :) Да ви е живо и здраво и вие покрай него/нея!!!

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 13d7363b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм особено млада, но отскоро съм майка:
Споко, такъв пауър ще ти дойде, че направо ще се чудиш :) Детето не е нещо, с което имаш избор да се занимаваш или не - има си нужди и изисквания и не чака. Аз от поспалив човек, на който му костваше кански усилия сутрешното ставане, се превърнах в нинджа - звукът на отместването на завивката на някое от дечицата ми нощем ме буди и скачам все едно съм спала с дни.... никога не съм го вярвала за себе си. Това по няколко пъти на нощ. Щом искаш и обичаш детето, всичко ще е наред.

Внимавай обаче с депресиите наистина - покрай раждането на първото дете все ми се плачеше, все нещо ме тормозеше... Не съм стигала до някаква омраза или лошо чувство към детето /за такива само съм чела/, но ми беше доста тъжно и вяло. Всичко отминава, просто се грижи за себе си. Всяка нормална майка се пита как ще се справи, справя ли се, добра майка ли е и т. н., а истината е, че бебето има нужда само от много обич, нежност и задоволяване на елементарните му нужди /да е чистичко, сухо, нахранено, здраво/. Няма нужда да правиш чудеса от храброст в домакинството, много по - добре е да си почиваш вместо да си изтормозена и изнервена, но пък почистила :) Аз също бях маниак на чистотата, лъсках и миех постоянно, шкафове преподреждах и какви ли не още щуротии, но откакто децата станаха две, ходещи и цапащи нон - стоп, станах доста по - толерантна към себе си. Чистя когато което успея, колкото за тях да е добре, подредено ще стане отново едва когато пораснат. Обичайно е да се излее нещо на пода веднага след измиването и подсушаването му /подсушавам, защото няма кой да го чака да съхне, да не прави стъпки и да не се пребива по мокрото :)/, така че.... Съпругът ти също едва ли иска перфектна къща и нервозна жена. Леко раждане и здраво бебенце ти пожелавам и помни - всяко дете си има най - добрата майка :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ea0d4c7d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторката: Благодаря за окуражителните коментари на всички ви, още повече на татковците, които се включиха, тъй като е хубаво да се чуе и мъжкото мнение:)))
Към Н 4: Правих си изследвания, които не показват желязото и Б 12, но в дейсвителност хемоглобинът ми е нисък и докторката предположи, че имам някаква форма на анемия, съответно ми изписа няколко препарата като добавка.
Интересното е, че при дъждовно време се чувствам идеално, а когато е слънчево съм доста отпусната. Днес ставам и о! чудо! навън вали та се къса и като се захванах, свърших сто неща за нула време:))) Май е от настроенията! А и когато половинката ми си е вкъщи се чувствам в пъти по-бодра и по-добре, добре че утре е събота:)))))
Знам, че вече няма да ми е подредено, след като бебка проходи, но какво пък, ние не сме аптека:)) А за ставането нощем- нямам никакви грижи, не съм поспалива, даже се будя час-два по-рано от будилника на мъжа ми, за да имам време да го нагушкам и порадвам преди да тръгне за работа:))) Ще се справим, важното е че има разбирателство и любов в нашия дом, ще си помагаме и всичко ще е наред. Благодаря ви за думите на всички! Пожелавам ви на всички весели мигове с вашите семейства и много поводи за усмивки!!!! :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4e9458af26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Няма да се притесняваш за бебенцето, ще се справиш. Мъжът ми работи денонощно и почти не ми помага, най-много за 30 минути да го подържи и в неделя сме няколко часа заедно. И си върша домакинските задължения и ходя му помагам като малкия го няма, и магазина си гледам. Е у нас вече не е като аптека, но здраве да е. Само малкото слънце като се появи на бял свят и ти минат следродилните болки ще видиш как нещата ще се променят и малкото бебоче така ще те радва. , че няма да имаш време за нищо друго. Всики бременни ни е тежко особено на края, но е нормално не се притеснявай, всичко ще си дойде на мястото. Успех и леко раждане

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker