Искам дете но .. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121575)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам дете но ..
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2319 пъти
Здравейте . Виждам че , има доста теми по въпроса " Искам дете , но нямам пари" , да вярно държавата ни е под всякаква критика , но аз също искам бебе , мъжът ми също , но не ни достигат финансови средства , знам че , може почти всичко да се купи втора ръка , но дайте ми съвет , аз не работя , само приятеля и не сме на квартира !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: dcb7a631cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Съвсем нормално да се притеснявате, само преди да се роди ще са ви нужни едни 4000 - 5000 лева.
След това няма даже да го обсъждаме.
Аз съм твърдо против правенето на деца без възможност да се гледат, защото с времето и отглеждането на това дете ще са нужни и още и още.
Като за начало си намери работа, да те осигуряват на голяма заплата, от там и майчинството да ти е голямо.
Мъжа ти да се хване на 2 места и да спестите някой лев.
Виж всеки има право на живот и решения, но познавам прекалено много двойки които не могат да дадат и минималното на децата си, от което последиците са доста неприятни.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 638eb0333d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   а какъв съвет искаш? Не казваш доходите ви колко са, не казваш с родителите си ли живеете, не казваш и възрастта ви?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: eea63a3667
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Който има желание да свърши една работа си намира начин! Който няма желание - си намира оправдание!
Справка - циганите!

№1, чудничко! Още малко и ще изкараш, че дилемата е: "дете или апартамент?"

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3fbf7ece18
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1, имам дете на 3 г. и те уверявам, че не са ми били необходими такива баснословни суми 4-5 бона. И 1000 са достатъчни, стига разбира се да не купуваш колички и легла за по 1000 лв, както правят много хора, въпреки че нямат възможност, затова и затъват в борчове). Има ги и по стотина лева, има ги и втора употреба още по-евтини и пак вършат същата работа и без това се ползват няколко месеца и после могат пак да се продадат. Дрешки - много хора, които имат деца и вече са им умалели, ги дават на други деца. Те и без това ги носят по месец, после им умаляват.

И ние бяхме на квартира, и ние не получавахме кой знае какви заплати, но се решихме и сега не съжаляваме. Не сме богати, но ако си правиш сметката стига за всичко. Не казвам, че е лесно, но когато имаш дете, не ти пука особено, че не можеш да носиш дрехи от по 100 лв, а от 50 лв или че не караш 8 годишна кола, а караш 12 годишна или не излизаш през ден, а 1-2 пъти в месеца. Радостта от детето е много повече от някакви си придобивки. Не става без тях, да, но и ако си правиш сметката, има за всичко.

Все пак светвам авторката, преди това да си потърси работа, за да получава майчинство. Достатъчно е да се води на работа няколко месеца, колкото да може да излезе в болнични, полгат и се през цялата бременност. После вече направо в излиза в майчинство 2 г. Ако има 1 г. стаж до момента, ще получава майчинтво. Ще гледат дохода и за последните 2 г., като за всеки липсващ месец, ще се брои мин. заплата. Така стига към датата на раждане да се води осигурена и да има вече 1 г. стаж, ще получава поне минималното майчинство 310 лв, не знам дали не е 340 вече. Отделно 150 лв еднократна помощ и 35 лв детски всеки месец. Втората година 240 лв майчинство. Другият вариант е да запише висше редовно, само да запише, не е необходимо да го учи, достатъчно е да си плати първия семестър. Може и магистратура по диплома да кандидатства, ако има бакалавър. Еднократната помощ за студенти редовно обучение е 3000 лв. Отделно детски и другата еднократна помощ, но без майчинство.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: aa05fd06af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Родих дъщерря си на 23 години, в банката със съпруга ми бяхме приготвили пари да посрещнем всички нужди на детето. Отделно имахме заделени и за нас. Аз работя от 19 годишна и от тогава съм самостоятелна, както и мъжа ми. Имаме наше жилище, но в беден край и сега сме под наем в малък курортен град, където има рябота и за двамата. И въпреки всичко, което направихме понякога парите не винаги стигат. Памперсите, пюрета и дрехите са бели кахъри, има и евтини, но ако нямаш заделени и детето се разболее едно отиване до педиатъра и аптеката и няма да можеш да изкараш месеца. Дете без пари не се гледа и не ми давайте за пример циганите, бяхме в болница за 3 дни и виждам как си гледат децата, карат ги в болницата на хотел, да ти нахранят и измият без пари.
Като начало поне почни работа, не мога да си обясня, как може млади хора да не работят. Работа има за всички, стига с оправданията, ако не във вашия град, то в друг. Ако не почнеш сегапосле е по трудно, никой не иска да взима майки с малки деца, децата често боледуват, майките взимат болнични и не е добре за работодателя. Аз работех като барман до 8 месец, след като се роди записах да уча, защото с дете кръчмар не мога да бъда., пък и какъв пример ще бъда като стоя до сутринта в кръчмите. Сега гледам малката и ходя почасово на работа, защото няма кой да ни помага, а от яслата лепнахме 100 вируса и предпочитам да си стои вкъщи.
Като майка и съпруга ти казвам, че за да сте спокойни трябва да имате едни сигурни доходи преди да предприемете тази крачка.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b51dd24153
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здрасти,
Просто погледни тази тема.
Бъдещи и настоящи родители не причинявайте това на децата си или по-добре не ги създавайте изобщо
http://spodeli.net/6/story-46463.html

Знам, че е ужасно дълга може да не я четеш цялата. Виж отделни абзаи или между редовете.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7a2f58b3bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е и какво очакваш да ти кажем, роди си пък квото стане. И аз съм дете на родители дето не са си преценили възможностите, та доста години на глад и лишения съм изживяла. Вместо да се чудиш какво да правиш, почни и ти работа, помислете за някакви допълнителни доходи, повишете си квалификацията и тогава мислете за дете. Аз доста от рано реших, че не искам за децата си живота, който аз имах и се насочих към развитие още от малка. Така, че не виждам какъв друг съвет искаш. Или роди сега и си мизерствайте, избора е твой.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 65be4c8d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Щом пишеш "Искам дете, НО", за мен лично означава, че не го искаш достатъчно силно. На номер 1 коментара няма изобщо да го взимам насериозно.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3eec6c4206
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Е, хубаво де, като не работиш, как искаш да имаш пари. Започни работа, поработи една година и после си направете дете, така и по-голямо майчинство ще вземаш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2c2775daf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ми чакаи да събереш пари, то не става лесно пък и годините вървят. роди си едно дете че ако са две ще им трябва и друга стая че да не си дишат въздуха. купуваи му всичко каквото поиска с две думи отгледаи си готованко. после влез тука и пиши че е станал нетърпим и се питаи защо. не мога да разбера защо трябва да се осигурят всички играчки и пособия които след време ще са ненужни но пък всички ще се радват колко добри услович има детето. не че ще разбере или ще помни. аз имам 3 деца не съм им купувала столчета с вибрация или всевъзможни щуротии. нямат отделни стаи но се обичат и се радват на това че имат наи важното което едно дете се нуждае любов. когато искаш дете се намира начин

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5be91b37f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Подкрепям номер 1. Много е хубаво, че искаш дете, но има един куп семейства, които се разпадат точно защото не са готови да посрещнат трудностите след раждането на такова. Освен, какво ти искаш, помисли и дали можеш да му дадеш равен шанс и възможности в живота спрямо другите деца...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5be91b37f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 3, ти сериозно ли даваш циганите за пример на жената? Да действа смело, пък после да мисли за последствията...
Авторке - ако искаш да тестваш, дали можете да се справите.
Изчисли минимална месечна сума като разход, който ще отива за детето и опитайте два три месеца да свиете разходите с мъжа ти, така че да остават настрана тези пари.
Виж дали можеш да разчиташ на обективна помощ от роднини - реална помощ, изразяваща се в конкретни действия или финансова подкрепа, а не на думи да те навиват само, колко ще е хубаво да имате детенце и как всички ще помагат.
Навий един будилник да ти звъни през два часа денем и нощем и виж как ви понася и на двамата и дали таткото няма да се изкуши бързичко да ходи да спи в другата стая. Не подценявай стреса от недоспиването в комбинация с недостиг на средства.
Всички места на които излизате или посещавате, кратки пътувания, дори излизане на кафе с приятели итн през следващите 2-3 месеца - преценявай колко от тях могат да се осъществят с дете на ръце - ако не могат, не отиваш и пак преценявате как се чувствате.
Ако след тези тестове, се разбирате добре, в хармония сте и и двамата много искате дете - действай смело, ще се справите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker