Имам нужда от помощ относно електрическа китара - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121258)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имам нужда от помощ относно електрическа китара
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2702 пъти
Здравейте!Аз съм мъж на 46 години и искам да зарадвам дъщеря си като и купя електрическа китара.Но има един проблем не разбирам много от това.Тя живее при майка си защото сме разделени и е на 16 години.От доста време иска да си купи нова китара а скоро има рожден ден и аз искам да я изненадам.Та въпроса ми е кои са най-хубавите модели и какво трябва да правя когато я купувам тоест искам да имам вид на човек който поне малко разбира от това за да не ми дадат някакво менте.Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 473f4ca20c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, ще се опитам да ти бъда полезен доколкото мога макар че не съм музикант и не разбирам от китари.
Както при всяко друго нещо, така и изборът на китара е строго индивидуален. Според мен най-добре би било да си поговориш с нея на тема музика, тя няма начин да не ти каже каква китара харесва! Винаги е най-добре човек да получи това което иска, а не това което някой друг е преценил, че е по-хубаво.
Естествено нямам предвид да я питаш директно и да развалиш изненадата!

А ако е начинаеща (както предполагам) и няма представа каква китара иска ето някой най-общи насоки:
В света на китарите общо взето има две големи марки, Fender и Gibson. И двете са класика и възможно най-добрия избор. Fender има по блусарски звук и се предпочита за по лека музика, а Gibson е по рокаджийска.
Класическите модели са Fender Stratocaster и Gibson Les Paul. И двете са скъпи китари.
Има и други марки, някой от по известните са Jackson, ESP, Yamaha, Ibanez и др. което също е добър избор.
Не си казал с какъв бюджет разполагаш, но ако е под 300лв. и дъщеря ти се начинаеща, няма какво да се чудиш! Твоята китара се казва Epiphone Special 2 - просто за тези пари няма нищо по-добро. Ако разполагаш с по-голям бюджет един чудесен избор е Epiphone Ultra 3, но тя е над 1000лв. Имат класически Les Paul дизайн и са удобни за свирене и в седнало положение. Докато примерно с една китара с така наречената форма "Flying V" можеш да свириш само прав! Освен това избягвай евтини китари, които имат тремоло (тази ръчка под струните). Тази конструкция е капризна, и когато не е направена както трябва китарата много бързо се разстройва.
Не забравяй, че електрическата китара, за разлика от акустичната не свири сама! Трябва и усилвател, който музикантите наричат "кубе" и струва още поне 150-200лв. А по хубавите са лампови и струват от 600-700 лева нагоре. Ако купиш такова имай предвид, че лампите са консуматив и имат ограничен ресурс и се приготви, когато ходиш да сменяш маслото на колата да даваш и по 100-150лв за нови лампи:-)

Дано да съм бил полезен

Поздрави: Т. Н.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: fcca728b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Освен ако дъщеря ти не е много напреднала, препоръчвам да й купиш електро-акустична китара - т. е. такава, която може да свири и без да е свързана с усилвател (кубе). Може да я носи по купони, което е много готино (и другата може, ама трябва да носи и усилвател и става доста по-тромаво).

Като цяло най-добре да питаш продавачите в магазина за китара, която да е добра за нивото й. Ако е начинаеща, всяка китара за начинаещи ще е ок, а ако е напреднала вече вероятно тя си има някакви изисквания, които ти вероятно не знаеш.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5a835f474b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   най добре е да я вземеш със себе си и тя да си избере , въпреки че няма да е изненада така , при китарите има различни разновидности и размери най добре тя да си избере това което ще и пасне на ръцете , ако и вземеш някоя дори много хубава и скъпа да е ако не и е удобна няма да е добре , все пак дълго време се свири

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8df1571bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нормални ли сте бе хора, човека не разбира от китари, а вие го мятате на Gibson, Fender имат страхотна дъщерна марка Squier, не се замисляй, ако е начинаеща, това е идеалната китарата за нея, потърси в сайта Hortf, там има китари като за това ниво.
Но е безмислено да и вземеш Gibson-Les Paul special, ако се кефи на Лес Пол, има марка наречена Epiphone, която преди години е била собственост на Gibson. Тя е уникална, но и много скъпа марка.
Предполагам да не слушаш некомпетентните хора, коментирали, защото
ако не си сигурен дали ще може да свири на нея, просто отиде при лютиер и му кажи, че искаш китара, която да задоволи дъщеря ти. П. С Вземи и дъщеря си, за да си избере китара. Просто при избор на електрическа китара няма как да бъде изненада, защото може да остане разочарована. За да сте подготвен, трябва да знаете, че ви е нужно кубе или някакъв усилвател, кабинет за да има къде да включите китарата.
Лично аз имам Fender- Stratocaster Olympic White Deluxe.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1dc67c2683
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 4,
бих те посъветвал преди да критикуваш някой, първо да прочетеш какво е написал! В противен случай, се превръщаш в един от онези писатели, които са написали повече книги отколкото са прочели.

Прочети пак какво съм написал, прочети пак и своя коментар... и си помисли дали казваш нещо различно! И дали има полза от него.
Хубав ден ти желая
Т. Н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker