Тормоз и заплахи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121548)
 Любов и изневяра (29807)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тормоз и заплахи
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1533 пъти
Историята не се отнася за мен, а за приятеля ми (на 17 години е). Ние сме заедно от малко повече от година, но това не е от особено значение.

Проблемът е майка му. Понякога си е съвсем нормален човек - шегува се, смее се, говори спокойно и нормално. Но доста често има моменти в които крещи неистово по приятеля ми и то за глупости. Това нещо съм го забелязала още от началото на връзката ни.

Например: говорим си по телефона и тя започва да му крещи с пълно гърло да не вика, а той реално шепне; в тях сме и телевизора в стаята му е пуснат и силата на звука му е максимум на 10, даже и по-тихо, и се повтаря същата ситуация да се намали; вика му и за други неща не само за шум или, може би, по-лесно би било да кажа за всичко, вместо да ги изреждам.

На това нещо аз вече съм свидетел една година... Той се грижи за нея (пример: имаше операция и й помагаше през цялото време) помагаше й, следеше да се пази, но тя пак не го слушаше и после го изкарваше виновен.

Имало е няколко ситуации, в които той не се е прибирал с дни, за да я накара да се спре, а е имало и моменти, в които тя го е гонила от тях (на дъжда и не е имало къде да отиде). Той просто е психически смачкан вече - получава пристъпи, искал е да се самоубие, причинявал си е болка, напивал се е...

Това ви го казах за да имате представа за ситуацията му, а сега относно това което вече много ме притисни - последната такава случка. Тя започна преди около 2 седмици (когато се разболях). Правеше му обичайните скандали... той замина за 4 дена с един негов приятел и тя му се обаждаше всеки ден и му правеше едночасови скандали и заплахи, че ще бъде изгонен. Когато си дойде в София преспа точно 1 вечер в тях и от тогава не се е прибирал, защото просто не издържа. На всичкото отгоре майка му смени ключалката на входната врата и нямаше как дори да си взима дрехи. Свърза се с баба си и тя му помогна (необичайно, обикновено цялото му семейство е срещу него). Баба му го обеди да се прибере и да се оправят.

Когато се прибра аз бях с него. Майка му се държеше много студено дори с мен, а аз съм и помагала и не съм и направила нищо лошо никога. Той я попита съвсем нормално дали може да изгледаме един филм (аз и той), тъй като тя излизаше, а тя веднага му се разкрещя. Ние се пак гледахме филма докато я нямаше и не сме пипнали нищо друго. Тя се прибра и бяхме забравили USB-то в телевизора и тя като го видя побесня. Започнаха диви скандали и нападения (пред мен). Нападна го че не се бил прибирал и за още куп неща. Той се обади на баба си за подкрепа, а вместо това тя започна да му крещи по телефона. Той ме помоли аз да й обясня какво е станало, а тя ме нападна мен...

В следствие от цялата случка - физическо нападане към него и психическо - към двамата аз получих пристъп, от който, още не мога да се съвзема и просто се махнахме от там.

Никой в семейството му не му помага и не го подкрепя, няма кой да му помогне, моите родители не знаят за тези неща (така сме решили) и хората които го подкрепяме сме аз и приятелите му които го приютяват. Според мен това не е начин на живот. Не може да натякваш на сина си или внук си, че е боклук... Искам да му помогна да направим нещо, но не знам какво. Ако някой може да ми помогне бих била изключително благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: a4d6e398a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   здравей,
майка му има психически проблем. няма оправия без намесата на лекар...
Има още една година до навършване на пълнолетие, да изчака да мине и да се маха.
Нищо друго не може да се направи в тази ситуация

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a1fa43fa42
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Закрила на детето, полиция, неправителствени организации, психолози. Не разчитай, че някой ще ти даде магически съвет тук, ще си кажете 2 думи с майка му и всичко да е песен. Но в никакъв случай не оставяйте нещата така. Друг вариант е момчето да си намери работа, да поговорите с вашите и да живее у вас докато не стане самостоятелен на 100%.
Но, пак казвам, най-добре е да се свържете с компетентни хора/организации/органи. :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f9eff90ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Няма как да му помогнеш, най-много и да си навлечеш омраза от нейна страна и отмъщение с което може и да не можеш да се пребориш.
Приеми, че има такива хора и гледайте колкото може по рядко да имате контакт с нея. №1 е прав че това е психически проблем, но доста често и лекари не могат да помогнат.
Фактът че бабата по скоро го напада от колкото да го защитава ме навежда на мисълта че той е виновен за нещата за които му се карат, затова не съм на мнение че приятелят ти е напълно невинен. Ти като страничен наблюдател не можеш да прецениш ситуациите на 100%. А той като знае че майка му има психо проблеми защо се старае да я ядосва и да прави забранени от нея неща сякаш напук на нея.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f1624abcde
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №1: Това за психическите проблеми са го казвали и други хора, но нещата стават все по-зле и по-зле и няма как да я накара някой да отиде на лекар.
№2: Той се опитва да си намери работа. Относно моите родители той не иска да говоря с тях, защото се чувства гадно.
№3: Факта, че баба му не му помага е, че цялото му семейство е срещу него.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8c78963796
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Явно жената има проблем с нервите. Подкрепям написаното от предишните, без специализирана помощ няма да се мине. Не знам как ще я накарате, но трябва. Обаче пишеш, че приятелят ти не се разбира и с другите от семейството ти и не иска да вижда вашите. Извинявай, ако прозвучи грубо, обаче май проблемът не е в майка му, а в него. Да, жената сигурно е нервна и крещи, но явно си има защо.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f1624abcde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не! Той се разбира с наще, но не иска те да знаят за всичко това което се случва с майка му. Той не се разбира с другата част от неговото семейство и вината не е в него щом баба му ме нападна без да има причина, а само се опитвах да обясня какво е станало. Това не е нормално. Всеки би изслушал какво му се обяснява, поне аз така мисля.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 69f2f44eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка решението е елементарно отиваш в аптеката и купуваш диазепам, паркиазан или др. вид транквиланти, стривате ги на прах и ги исипвате в кафето, яденето или сока на майчето, после ще е послушна като мътеща кокошчица. А освен това и безсилна да направи каквото и да било. Ако не искате да прибягвате до легалните дроги в аптеките то научете майчето да пуши тревичка, едно козче ще я отспусне и нервните кризи ще изчезнат. Може да и правите и спейс-кейкове с марихуана. Ще стане най-любвеобилната майка и с настроение за купон, а не за скандали.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker