Родителите и студентските бригади - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите и студентските бригади
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1695 пъти
Здравейте!
Аз съм на 20 години, студент (2-ри курс). Родителите ми работят в чужбина, но в Европа. Баща ми е много принципен човек и неговата дума, по принцип, е закон Божи. Досега, винаги, съм се влияел от неговото мнение.
Семейството ми е едно от немалкото български, такива, които беше ударено от икономическата криза. И до сега, не успяваме да се измъкнем от положението - заеми, борчове и прочие.
Пред мен се откри една възможност, да помогна за семейното благополучие - Work and Travel in USA. За незнаещите, това е студентска бригада в САЩ за 4-5 месеца, през лятото. Та, условията на бригадата си ги бива. Разходите по организирането не са някакви космически суми, а печалбата си заслужава.
Проблемът се състои в това, че когато споменах на баща си за бригада, категорично получих отрицателен отговор - "ЗАБРАНЯВАМ".
За пръв път се изправях пред него, по този начин. Изпълнен с решение, което смятам за правилно. Заявих, че заминавам, като ме води мисълта за семейството ми. Заявих, че ще ми е много по-спокойно там, ако имам подкрепата на родителите си и, ако баща ми вярва в мен.
Страх ме е, какво направих. Опълчих се на баща си? Заявих си тежката дума. Това значи ли, че се отделям от семейството си? Значи ли, че ще съм по-самостоятелен? Ами, ако ми се разсърди и каже, че се отказва от сина си?
А, аз искам да замина? Знам, че ще спестя, ще помогна на семейството си? Не искам да се карам с баща си, а просто да няма напрежение помежду ни. Искам да ми каже, че ще стои зад мен и с мен, през цялото ми пребиваване в Щатите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: a52befc46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш пълната ми подкрепа! Ти ТРЯБВА да бъдеш самостоятелен и да правиш това, което ТИ си решиш, защото вече си пълнолетен. Баща ти няма право да те командва повече. Ако той ти каже, че се отказва от теб, тогава и ти му кажи, че се отказваш от него! Нека види, че ти вече си голям и че ще си отстояваш своето! Замини за САЩ, това е много добро решение, което си взел. Въобще не трябва да те интересува какво иска баща ти... :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e622f6120b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се страхувай, мисля, че баща ти ще се гордее с теб. Той самият знае, какво е икономическото положение у нас, пък и в европа не е цъвтящо, и мисля, че ще те подкрепи и одобри решението ти. И да, вярно е, че вече ставаш самостоятелен, дано го разбираш, защото в началото няма да ти е никак лесно. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: faf18bc8b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   аз не знам какъв е проблемът, че ще отидеш на бригада, познавам хора, ходили там, които са доволни - заплащането не е лошо, виждат свят, пътуват. какво точно не харесва баща ти, че ти забранява?
ти наистина си пълнолетен и можеш да ходиш където искаш. постарай се обаче да му обясниш човешки, че за теб е важно, че наистина го искаш, а и времето за удряне по масата е минало, вече не си дете. за отказване - няма да се откаже по такава глупава причина, по-скоро може да му е неприятно, че вече си самостоятелен и вземаш решения без него.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 69adb7d786
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Печалба" се казва, когато заради организирането на някакво хитро мероприятие или дейност, седиш и придобиваш парички без да си мръднеш пръста! (примерно - чрез рискови инвестиции или поради това да даваш под наем имоти, които са ти "паднали от небето" /наследени от починал роднина или нещо от сорта/)

Когато си си ЗАРАБОТИЛ определена стойност четворно и петорно, а си получил само малка част от тази сума - това не е никаква печалба, а си е чиста набутвация и експлоатация... Оправдано е само, и то - донякъде, ако човек по никакъв друг начин не може да се докопа до някакви пари! Този принцип стои в основата на всичката експлоатация, робия и несправедливост на света...
Става ми много смешно, когато някой каже, че се е "напечелил" по този начин...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3a65304110
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ама мила, на 20 години си! Пълнолетна си и съответно НИКОЙ няма право да ти забранява! Да, вашите могат да те посъветват, да ти обяснят ако нещо ги притеснява, но НЯМАТ ПРАВО да те спрат насила. Така, че седни с баща си и си поговорете като зрели хора, защото е крайно време и те да проумеят, че не си дете и ти да разбереш, че вече си голяма. Не казвам, че ще е лесен разговор, но трябва да го направите, защото просто рано или късно ще ти се наложи да пораснеш и да поемеш по свой собствен път. Така, че дори и да не заминеш на тази бригада ще е защото сама си решила да не ходиш, а не защото баща ти е забранил! Обаче трябва да решиш проблема сега, защото един ден ще решиш да започнеш работа или да се омъжиш и какво пак ли ще тичаш да питаш тате и мама дали може? Просто е време да пораснеш!

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 50814334f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей! Аз също смятам, че не си направил грешка.Ти си вече пълнолетен и като такъв би трябвало сам да вземаш решенията за живота си и поне да се опиташ да бъдеш самостоятелен. Освен това, за един млад мъж е много важно да отстоява мнението си и да не е пряко зависим от родителите си. По казаното от теб, мога да разбера, че уважаваш семейството си и авторитета на баща си. Това е чудесно. Фактът, че няма да направиш това, което той иска, не означава, че не държиш на неговото мнение, а че си готов да вземеш нещата в свои ръце. Смятам, че човек трябва да допуска понякога грешки и когато това се случва, да знае, че сам е виновен за грешката, а не че се е опитал да угажда на родители, близки, приятели и т.н. Дори да не натрупаш големи пари в Америка, няма да съжаляваш, че си заминал, изживяването определено си струва. Там ще се срещнеш с много нови хора, ще опознаеш тяхната култура и един различен начин на живот, ще работиш и ще се чувстваш по-самостоятелен от всякога. Мисля, че за всеки млад човек, това е страшно полезно. Недей да съжаляваш за взетото решение, мисля, че след няколко месеца, когато баща ти види един по-зрял човек срещу себе си, който е работил, за да изкара парите си, ще се гордее с теб :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker