Майка алкохоличка!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка алкохоличка!!
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2230 пъти
Предварително се извинявам, знам, че има и други такива теми, но реших да споделя. Аз съм момиче на 16 от София. Всеки ден майка ми се напива и почва да ме обижда. От близо седмица не ме е била, но ме е много страх от нея. Нямам баща. Моля ви помогнете ми! Говорих с нея спокойно, но нищо. Тя упражнява физически и психически тормоз върху мен и когато е трезва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2e08405b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отдел "Закрила на детето" -ДАЗД- НТЛД 111 116 -> не й пазволявай да съсипва бъдещето ти, потърси помощ, с разговори сама не ще се справиш

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 90c5e9404d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моя случай е същия, само че зная как да и спра ръката. Такъв човек не може да се оправи, така че ако имаш все още някаква надежда престани да се заблуждаваш! Моя съвет е да отидеш при леля, чичо, вуйчо, някой, който ще може да ти помогне да се реализира, както направих и аз.

Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6ae531e8f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторке аз съм момче на 25 и ти казвам, махаи се колкото и да те боли че ти е родител. И аз бях така с маика ми и мислех че това ще се оправи някой ден, а бях на твоята възраст, но нищо подобно!
Когато станах на около 18 баща ни ни заряза и сега си живее спокойно но нали съм упорит и реших че аз ще се боря да оправя всичко! Имам сестра но тя си живее с приятеля си и даже не желае и да чуе вече за маика-ни! А аз си имах момиче с което имахме страхотни планове за бъдещето но и тя като разбра с какви проблеми се боря и си тръгна!
От много горчив опит знам че такива хора много трудно се оправят -да не кажа че не се -защото лек за това няма!
И въпреки всичките пъти в които съм се опитвал да помогна, говоря, даже и съм плащал луди пари за психотерапевт, но ефект няма даже става и по зле!
Сега единствената ми мечта е да имам собствено жилиже и да се спася докато е време - видях че оправия НЯМА!
Нписах ти всичко това за да ти кажа да гледаш напред да помислиш за твоето бъдеще! Гледай си училището, отиди при родини ако можеш, иначе може би маикати ще те тормози и ще те дърпа само надолу!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ed442eba07
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правилно! Побойника си е побойник, пияницата си е пияница, а психопата си остава психопат. Бягай надалече и не се бой!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От авторката: Всички от семейството ми са на нейна страна. Тя ме унижава постоянно. Моля ви помогнете.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0bbf654b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами ето, писали са ти да отидеш в Закрила на детето.
Трябва да направиш нещо ТИ. Друг няма кой да го направи.
Ако си седиш така, няма да се оправи.
Не се страхувай, че майка ти ако разбере, ще стане по-лошо. По-лошо от това няма накъде вече. След година-две започни работа, моята дъщеря започна да работи на 17, защото бяхме сами и не стигаха парите. Не сте малки деца, и не е лошо човек да работи и да бъде независим от своите нечитави майка и баща.
Преди всичко осъзнай, че ти си тази, която трябва да направи нещо, за да се измъкне от ситуацията.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пак е авторката. Вчера през деня тя беше пияна. Часът беше един и половина. Обижда ме с много лоши думи. Срам ме е да ги напиша. Няма при кой да отида. Само тя ми е. Ако потърся помощ тя ще ме пребие. Моля Ви давайте съвети.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4e74fe6387
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не се страхувай.... няма да те пребие. Виж хората са ти написали по-горе какво да направиш. Не се мотай, ами действай да те изведат от там, защото си дете в риск.

НЕ СЕ СТРАХУВАЙ, А ПОТЪРСИ ПОМОЩ!!!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Пак е авторката. Не я познавате. Тя ме е заплашвала, че ако не искарам висока оценка по даден предмет, че ще ме убие. Тя ме била създала и такива. Искам да спре да се напива. Това и е проблема.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пак е авторката. Често казано от няколко дни ми е в главата,че ако Алисия ми беше майка,всичко щеше да е различно. Незнам защо тя. Просто няколко поредни нощи я сънувам, че ми е майка. И всичко е прекрасно. Не ме бие, не пие и най-хубавото е, че се държи с мен като с човек. Може би сънувам точно нея, защото преди няколко дни гледах нейно интервю. В него беше и детето и. Тя се държеше толкова мило с него.....Тогава не можах да сдържа сълзите си. Замислих се какъв щеше да бъде животът ми, ако добър човек като нея беше мой родител. Никога нищо не ми е липсвало. Освен добротата към мен. Незнам дали и днес ще сънувам,но ако се случи отново, не искам да се събуждам.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аз пък сънувам Анелия. Помощ!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: de4b0e32dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мило момиче, тревожно е, че не пишеш. Дано погледнеш в тази тема все пак. Ти си малолетна, върху теб се упражнява насилие, родителят ти не е в състояние да се грижи за теб - с една дума ти си под ЗАКРИЛА на държавата. Не се страхувай! Отиди в първото полицейско управление, разкажи това, което разказа тук на нас, те ще се свържат със социалните служби и те ще ти намерят дом, където ще си в безопасност и ще можеш да продължиш образованието си. Така ще помогнеш и на майка си, която ще е принудена лекува алкохолизма си.
Съжалявам, че правилата в този форум изискват анонимност, иначе бих те помолила за адрес, за да мога да подам сигнал за насилие над дете. Това може да направи и всеки твой съсед или близък. Би могла да се довериш на някой познат възрастен и да го помолиш за това.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторката е. Номер 12 благодаря! Никога нищо не ми е липсвало от материална гледна точка. Проблема ми е, че тя не се усеща. Скоро не ме е била. Сега е 12 през деня, а тя пие. Ужасно е. Тя отрича да има проблеми. Вечер е ужасно. Тогава тя е пияна на мотика и това ме съсипва. Незнам как поне да я държа трезва.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0c346125e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Знаеш ли какво направих, когато бях на твоята възраст и моя баща се напиваше като куче?
Той не ме е бил, но се заяждаше. Нетърпимо е човек да ги гледа и слуша. Не можеш да се концентрираш върху нищо друго, само там ти е акъла.
Една вечер той тръгна да пие. Бяхме двамата сами. Майка ми беше по морето на работа. Той пиеше, а аз му доливах, той пиеше, а аз му доливах и го окуражавах. Пи толкова много, че накрая припадна. Извиках бърза помощ. Там лекарите му направиха промивка и една нощ беше на някакви системи - сам като куче. Нито се качих в линейката, нито отидох да го видя, нито го изписах. как беше намерил пари и на кого е звънял, при положение, че телефона му беше вкъщи - не знам. Аз през това време се обадих на майка ми и й разказах всичко, какво и защо съм направила. Тя ми каза да намеря от някъде 20лв и с първия влак да отида при нея.

Мислех да му напиша бележка къде съм, но не го направих. Дожаля ми много да не го видя след болницата, но се стегнах и просто заминах при майка си. Той й се обади, уплашен за мен - дали съм при нея. Тя каза - не! И той се видя принуден да разкаже на майка ми как се е напил като говедо, как са го откарали в болница и как като се е прибрал ме е нямало. Тя му каза, че ако не й намери детето - ще го очисти. След три дни му звънна, че съм отишла при нея. Той и до днес не знае за нашия театър тогава.

После разбрах, че три дни е обикалял по всичките ми приятели, по квартала и близките квартали, пуснал ме е за издирване в полицията, проверявал по болниците. Разпитвал всички съседи.

Може би знае, че го изиграхме - не зная, но оттогава не е дръзнал да пийне. Сега вече, 15 години по-късно, той си пийва - вечер преди вечеря по 50-100гр, или по чаша бира, когато е горещо.

Беше много се уплашил от всичко.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторката е отново. Баща ми почина преди 2 години. Тя скоро не ме е била, но пие и това е проблем. Никога не съм я виждала да повръща или припада. Просто се прибира и от 5 до 10 пие. Напива се почти всеки ден. Мразя уикендите, защото от 10 сутринта пие. Страх ме е да излезна, защото знам, че ще се напие. То и да излезна и да не излезна е едно и също. Все ще се напие. Ако има как да се махна от нея, бих го направила. Проблемът е, че няма и къде да отида. В закрила на детето нищо няма да стане. Тя ме обижда и унижава. Казва ми, че съм не ставам за нищо и какво ли още не. Как да я държа трезва?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e1dc8714b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здрасти и от мен. В същото положение съм, само дето съм момче на 26. Живея с майка си и много пъти съм се питал защо я търпя, но ако не съм аз тя е пътник. Припада всеки или през месец, пие няколко пъти седмично и не е много адекватна при разговори. Губи пари, а да не ти разказвам за по-сериозни задачи, като плащане на ток, телефони и прочее.
Мрънка си под носа, крие си шише под възглавницата. Не може да работи. Даже има и нещо подобно на алкохолна шизофрения, защото имало цяла седмица да не пие, ама нещо се случва в главата и говори като безумец на моменти. майка ми не пожела да се лекува и пие вече 20 години неуморно. Тя е прекрасен и отговорен човек, но само когато е трезва. Искам да я накажа и да се махна от нея, но няма да мога. Става ми жал, пречупвам се и продължавам да си търпя. алкохолизма е сериозен проблем. Нямат ли желание да се лекуват алкохолиците, няма да се излекуват и от цяла година престой в клиника. Ако майка ти има пари и близък роднина, остави я сама. Потърпи 2 години и след това си намери работа и някакво място за временен престой. За друг съвет не се сещам. С разговори няма да я вразумиш. На нея самият организъм и диктува и не е лесно да го пребори. И аз съм без баща, но не съжалявам за това. Той също пиеше и беше дори агресивен към майка.
И когато бях малък съм плакал и съм гледал и слушал боеве и скандали. Сега щях да му лепна някой друг плесник и да го изгоня от нас. Отлично те разбирам, а и ти си прекалено млада и предполагам наплашена. Родителите не осъзнават, че колкото и да си мислят че вредят само на себе си, действително те прекъсват силната връзка с децата си и съсипват живота им. Дръж се психически и след съвсем малко време се махай от нея. Ако няма вариант да я оставиш и си в моето положение...
Бъди силна и не обръщай внимание на всичко. Много е трудно и аз го разбирам, но аз не послушах този съвет преди години и бях близо до една евентуална трагедия. здрав разум беше причината за спасението ми. Ако имаш въпроси аз ще следя темата.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: de4b0e32dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Мило дете, ти не можеш да я държиш трезва! Никой не може. Алкохолизмът е психическо и физическо заболяване, но болният отрича болестта си, докато не бъде принуден да потърси помощ. Майка ти не е добре с ума си, разбираш ли? Ти живееш с психически болен човек. Моля те, намери близък, с който да споделиш проблема си. Съжителството с твоята майка е много опасно за теб. Нещата ще стават по-зле.
Поне като начало потърси информация и прочети за заболяването "алкохолизъм", за да си изясниш същината на състоянието й.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторката е. Много ми е болно, че тя се напива. Лошото е, че тя ме обижда с ужасни думи. Псува ме и прочие. Това го прави и на трезво. Гледа да ми набие в главата, че не ставам за нищо. Оценките ми са добри. Няма къде да отида. Иначе бих се махнала на момента. Просто няма как. Много ми е болно. Пак казвам, че не се е случвало да припада, но се е напивала и пред мои приятели на един купон.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Моля Ви давайте мнения и съвети! Моля Ви от все сърце. Сега е пияна отново. Като говоря с нея и тя отрича. Какво да правя? Кажете ми??

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: de4b0e32dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Колкото и да ти съчувствам, пак ти казвам: не са хората по форумите тези, които ще ти помогнат. Майка ти не може сама да спре да пие, на нея й трябва лечение; това лечение тя трябва или сама да го пожелае, или ако има признаци на психически отклонения, да й бъде наложено принудително. Друг начин не съществува.
Недей да спасяваш нея, спасявай себе си. Начинът е: отиваш в полицията и разказваш това, което разказа на нас; те ще се свържат със социалните. Втори вариант: доверяваш се на близък роднина и го молиш за съдействие; ако не знае какво да прави, кажи, че искаш да те свърже с Агенцията за закрила на детето, които да се погрижат за теб.
Трябва първо ти да си в безопасност, за да можеш действително да помогнеш на майка си по-късно, ако реши да се бори с проблема си.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторката е. Аз не я чувствам като майка. Тя иска да контролира живота ми. Не мога на никой да се доверя, а ако ида в полицията незнам какво ще стане. Ще ме осиновят или какво? Страх ме е , че ако кажа ще стане по-зле.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 240c0485c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Само в социалните ще намериш помощ според мен.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Никой не ми помогна. Можеше да ми помогнете. Никой не ми даде хубав съвет.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Моля Ви дайте ми още съвети. Моля ви.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e53191506e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   И кaкво искaш дa ти кaжем, дa я убиеш ли? Кaзaхa ти, оплaчи се в зaкрилa нa детето, полиция ли ще е, просто потърси съдействие отнякъде, дори от училище дa е. Стигa си си провaлялa животa с тaзи женa...

Л.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: de4b0e32dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Да, №26 ти дава добра идея - ако не си близка с роднините си, поговори с класната си ръководителки или с учителката, на която имаш най-голямо доверие. Тя ще вземе мерки, има начини. Като казвам "мерки", нямам предвид да накара майка ти да откаже алкохола. Това може да стане само с лечение. Никой няма да те осиновява, спокойно! Има центрове и общежития за деца в риск, има приемни семейства за временно настаняване, ако никой от твоите роднини не се ангажира да те поеме до пълнолетие. Човек може да реши само собствените си проблеми, запомни го това. С проблемите на другите няма как ти да се справиш. Ако се прецени, че майка ти е опасна за теб, може да й наложат принудително лечение. Някои пияници спират да пият, когато наистина ударят дъното, а да ти отнемат детето е дъно.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f568ef123c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Не разбирам защо всички и казвате да се обади в социалните или полицията? Какво ще направят те? Само ще ядосат още повече майка и. Може да се опиташ да си намериш работа след училище, така поне няма да стоиш вкъщи. Аз работя от 16 годишна и въпреки това завърших с отличие. Само желание да имаш. А ако нещата станат още по-нетърпими може и да пробваш да се изнесеш на квартира. В началото, докато завършиш ще е мизерия, но после малко по малко ще започнеш да градиш живота си. Знам, че е лесно да се каже, но много трудно да се направи, но в твоята ситуация ти остава или това, или да търпиш. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Номер 28 авторката е. Искам да работя. Искам и да се изнеса. Тя не ми дава да работя. Контролира ми живота. Трябва да ми разреши за да изляза. Ужасно е просто.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Нямам доверие на никой учител. Тя ще ме унищожи ако се оплача

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 96ab682954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Моля Ви, коментирайте. Помогнете ми.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker