Баща ми или човека който най-мразя на този свят! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми или човека който най-мразя на този свят!
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2142 пъти
Здравейте, нямам много приятели на които мога да споделя това което ще напиша, но като всеки нормален човек(какъвто мисля че съм) изпитвам нуждата да споделя това което ми е на сърцето. Аз съм над 20 годишно момче, което живее все още с родителите си и усещам как живота ми върви към една много голяма пропаст защото живота ми е смачкан от един човек - баща ми. Той е родом от едно село в близост до града в който живее където се е запознал с майка ми и е създал семейство. От както се помня, детството ми е преминало в скандали. Не рядко като бях малък баща ми биеше майка ми и по-голямата ми сестра за най-малките неща като това че сестра ми е носила 5-ци като оценки а не шестици и много други такива глупости. На мен обаче никога не ми е посягал, той много добре виждаше психическия тормоз който получавам от тези свади в къщи и не ме закачаше физически. Днес баща ми не бие майка ми, може би го е страх от това че аз и сестра ми сме големи хора, но държанието му продължава да е под всякаква критика: гадно, надменни, подигравателно и т. н. В резултат на всичко това което съм преживявал през годините ми на израстване като човек и личност днес аз съм едни нищо. Напрежението което се е трупало в мен през годините сега избухна като вулкан и ми нанесе много тежки щети. В резултат на психозата сърцето ми за повече от пет години започна да губи ритъм на биене, докторите ми казваха че имам безумно здраво сърце, но аз въпреки това на няколко пъти преживях сърдечни кризи които не бих пожелал и на най-големия ми враг и знаех че всико това се дължи на стресът. Когато бях малък баща ми ме държеше изкъсо, не ми позволяваше да ходя на екскурзии със съучениците си, не позволяваше да празнувам рожденните си дни, държеше ми сметка за много неща, загубих социалното в мен. И днес аз съм затворен в себе си, сякаш започнах да приличам на него. Изпитват отвръщение към хората, макар че всеки ден си казвам че няма да приличам на него. Загубих и най важното си вярата че мога да постигам неща, закъсах с университета, загубих анбиция към каквото и да е било, загубих и късмета си. Не работя, не мога да си намеря работа, защото града в конто живея няма големи възможности, повечето ми приятели започнаха работа благодарение на семейството си: някои наследиха занаята на баща си, други заминаха в чужбина благодарение на семейството си, трети започнаха работа благодарение на връзките на баща си. Моят баща мрази всеки който е постигнал нещо в живота си, но най мрази майка ми защото тя започна собствен бизнес, а той цял живот е бил охрана. Страх ме е да вдигна ръка срещу баща ми защото знам че ще си го изкара на най-близките ми, знам че и никой няма да си мръдне пръста да ми помогне ако нещо се случи. Няма да пиша повече, защото ме е срам дори тук зад монитора да продължа. Благодаря на тези които ще оставят по един коментар, за мен това означава че съм споделил с някого, макар и да не го познавам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7174b58976
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ти кaкво си зaгледaл кaк нa другите им помaгaли семейството...бaщaтa нaй вече?!
Нaясно си че , от бaщa си помощ не можеш дa очaквaш зa нищо. A нa теб кaкво ти пречи дa прaвиш товa , което прaвим много- бирбa зa собствените ни мечти , цели , нaчин нa живот?!
Стигa си се опрaвдaвaл с бaщa си , ( товa прaвиш, опрaвдaвaш се) aми си нaдигaй зaдникa и тръгвaй!!! Учи , търси рaботa кaквaто и дa е , излез нa квaртирa , зaпочни дa строиш своя си живот! Бaщa ти явно е типичния хейтър , но товa не опрaвдaвa теб , мъж нa възрaст , в която вече трябвa дa е зaпочнaл дa грaди бъдещето си- обучение , рaботa и т.н.
И преди дa ми кaжеш че , не те рaзбирaм , ще ти кaжa - сaмa се опрaвям ( СЪСВЕМ СAМA ) от 18 год. A ти си нa 20 и си мъж , тоест с повече възможности от мен , можеш в крaен случaй и кaмъни дa носиш , зa дa изкaрaш някой лев- въпрос нa желaние. Но ти си клекнaл дa се оплaквaл и опрaвдaвaш с бaщa си. A къде и кой ще бъдеш след 5-10 год.?! И нa 30-40 ли ще стоиш под покривa нa бaщa си и ще си оплaквaш съдбaтa? Точно този живот , който си имaл , битрябвaло още повече дa те мотивирa.
Инaче ще зaвършиш по- зле и от него , той поне е рaботил и криво ляво избутaл едно семейство...a ти?! Мисли ТИ кaкво ще прaвиш!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4f691abd06
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Наистина тъжно! Обаче само от теб зависи да се измъкнеш от тази ситуация. Пишеш, че майка ти е започнала собствен бизнес. Дали не може да почнеш да работиш с нея? Така, хем няма да си безработен, хем и на нея ще помогнеш. И така бавно, бавно ще се научиш как се прави бизнес и един ден ще си готов да започнеш свой бизнес. Колкото до отношенията с баща ти, ами лоши са, обаче май най-доброто е да го игнорираш напълно. Няма смисъл да се караш с него. Едно, че ще се натовариш психически, друго че както пишеш той ще си го изкара на майка ти и сестра ти. За това просто спри да се занимаваш с него! Все едно не съществува! Пък дано скоро успееш да се изнесеш от вас и да започнеш на чисто. Успех и стискай зъби още малко остана! Вече си на 20, пълнолетен си и имаш много повече възможности да се измъкнеш от този ад. Не е като да си на 12 и да знаеш, че още години наред ще трябва да търпиш. Само имай вяра и всичко ще се оправи! Всичките тия лоши моменти, които си преживял са те направили по-силен и един ден това ще ти е от голяма полза. Дори и сега да не го съзнаваш. Успех! И давай смело!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2734618154
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   1, това, което казваш е истина, но можеше да смекчиш малко тона. Така не го мотивираш, а го комплексираш още повече.

Момчето е в такава фаза на самосъжаление и няма как изведнъж да скокне и да стане най-мотивирания мъж. Нека му покажем най-напред разбиране и съчувствие.

А като се посъвземе, нека да започне лека по лека да планува живота си и след това вече и да действа.

Та, авторе, с две думи ще ти кажа, че първо трябва да си отделиш някой месец да се отрезвиш емоционално. Просто мисли това ли е живота, който искаш и изобщо какво искаш да правиш с живота си по-нататък. Очевидно, че трябва да поемеш по своя си самостоятелен път. Гледай да свикваш с тази мисъл и с мисълта, че трябва да носиш отговорност сам за себе си. И после вече действай. Намери си работа, след това си намери квартира, след това приятелка и така лека по лека се вземи в ръце.

Прочети и тази тема с коментарите.

http://spodeli.net/3/story-77952.html

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7593f406ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Баща ти страда от нарцистично личностново разстройство, а вероятно и от антисоциално личностново разстройство.

Върви да учиш в друг град. Така постепенно и твоята психика ще заздравее. Както се казва "далеч от очите, далеч от ума." От друга страна и ти ще се сдобиеш с образование и професия и ще видиш, че сам ще успееш. Още си много млад и ще се оправиш. Не размишлявай върху миналото, гледай само напред!!!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7174b58976
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Дa н3, прaв/a си зa острия ми тон и ще обясня, зa дa не ( имaйки предвид състоянието, в което) го използвa aвторa кaто още едно опрaвдaние.
Не мисля, че е потънaл в сaмосъжaление, мисля че е минaл вече в другaтa крaйност - предaл се е, остaвил се е нa течението, решил си е, кaквото- тaковa. Сaмо искa дa си излее гневa.
Нaвън животът е хубaв, може дa бъде много хубaв дори с ежедневните проблеми. Но ти aвторе се стрaхувaш! Стрaх те е дa сиподaдеш носa, дa поемеш отговорност зa себе си, дa опитaш дори. Сaм кaзвaш че, стaвaш кaто бaщa си. Зaщо? ! Вече си нa 20 и си сaмо нa 20! Тоест, целият живот е пред теб, но трябвa дa зaпочнеш сегa! Отдели се от семейството си, от всички! Не ми обяснявaй сегa, кaк зaрaди мaйкa ти или сестрa ти трябвa дa остaнеш, товa сaмо ще е поредното опрaвдaние. Мaйкa ти своето реление си го е взелa, когaто е решилa дa си живее животa с него.
Aз не могa от тук дa те " ритнa в зaдникa", a точно от товa имaш нуждa. Сaмо ти и сaмо със своя воля можеш дa решиш дa постелишдруг живот или не. Търси рaботa в по- голям грaд, смени средaтa! Потърси и приеми нови възможности!
Никой не е успял в кaквото и дa е ей тaкa, седейки си в къщи и още по- мaлко в подобнa средa. Искaш нормaлен живот, който ще ти хaресвa, носи рaдост и удоволствие? ! Aми вземи си го, нa готово никой нямa дa ти го дaде! A пък и никой, нaй- мaлко бaщa ти може дa ти отнеме възможносттa дa промениш животa си!
Ритни се сaм отзaд! В нaчaлото ще ти е трудно, вероятно честичко ще си кaзвaш " и зa кaкво... ", но когaто зaпочнеш дa виждaш резултaтите, когaто се уловиш няколко пъти усмихнaт, с нетъроение очaквaщ следвaщия ден ( зa учене, рaботa, гaдже, срещa с приятели) ще рaзбереш че, си постъпил прaвилно. Ще бъдеш и горд със себе си, че си успял, че си ок, зaщото ти тaкa си решил и зaщото мaкaр и сaм, си успял.
Рaзбирa се, другия вaриaнт е дa продължиш кaто досегa... товa ли искaш зa себе си? !

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e832176f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пиша ти го като човек, който е прежовял това, с разликата, че съм жена. На първо място - човек, който не е преживял това не може да ти даде добър съвет, с изключение на специалисните в областта. Всеки си мисли, че знае какво му е на другия, но не е така. Само който го е изживял знае колко е страшно детството ти да е преминало в насилие, било то физическо или емоционално, защото след него си загубил себе си. Наскоро осъзнах може би най-сериозния си проблем - не съм свободна и никога не съм била. Това, което имам предвид е че не мога едно елементарно действие да направя, бед да се страхувам, без да се съмнявам в себе си, без да изпитвам вина или да пжпитам другите за мнение. Не мога да допусна абсолютно никого до себе си, защото съм изгубила доверието в хората и себе си. Поради това, че моят биологичен родител, не мога да го норека б... (за мен е мръсна дума), ми е отнел детството, обичта, усмивката, сигурността, доверието към света, свободата да бъда себе си, нося маска, една такава разкривена, безизразна. Има още много и много, но това просто вече съм претръпнала и нямам сили и желание да се съпротивлявам с превратностите на живота. Приела съм, че при мен всичко ще се случва с много усилия и търпение и това е и моят съвет към теб, да направиш и ти същото, защото просто и да се бунтуваш - такъв е животът, скапаният живот. И един последен съвет - вместо да се сомовглъбяваш в проблемите и миналото, грижи се за майка си, защото тя го изживява сигурно много по-тежко, аз моята я изгубих...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 93a9416456
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1, нямаш никакво право да обвиняваш автора! Много груб тон и ирационална логика си използвала! Прочете ли историята изобщо??? Това е човек, който е израстнал в изключително враждебна среда и по една или друга причина в момента още не може да се откопчи от нея. Естествено, че ще сравнява баща си с бащите на другите – на тях работата, самочувствието и бъдещето са им поднесени на сребърен поднос, а авторът само е бил мачкан от своя. Доста голяма разлика има!
Момче, за съжаление, нещата при теб ще станат по трудния начин, но ти можеш да се справиш! Знам го, защото разсъжденията ти са на решителен човек, който има желание за промяна и притежава всички качества да я постигне. Дори и в момента да не ти се вярва, ти имаш всичко необходимо вътре в себе си, за да успееш!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 160e682c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Нямам време да чета останалите коментари, просто искам да кажа на Автора да се стегне и, че има как.... ще успее.
Не можеш на 20 г. да живееш у дома и да не работиш. Пишеш, че майка ти имала бизнес - не може ли да ти услужи с пари, за да започнеш другъде (големите градове, чужбина).
Аз от собствен опит говоря - идвам от по-лошо семейство от твоето и на 19 г. си подбрах багажерките, но нямах кой и за начало да ми даде едни 300 лв. Нямах практически никакви пари, но започнах да работя на морето (БЕЗ ВРЪЗКИ) с осигурен подслон и храна (СЕГА ПО ЗИМНИТЕ КУРОРТИ ИМА РАБОТА). След едно лято имах пари, за да почна в София и да имам до първа заплата и за 1 месец да живея нали - в София работих като чистачка и каквото хвана буквално, но винаги честна работа!. Там ми трябваха 2, 5 г. докато спестя пари пък за кандидатстване и университет (НЕ ТИ ТРЯБВА НА ТЕБ ДЕ, ТИ СИ МЪЖ и има много добри мъжки професии без университет! ) и така... завърших си и до 25-27 г. възраст ми беше трудно, но след това започна мекото и лекото - заплати над 2000 лв. НЕТО, после заплати над 3000 до 5000 лв. нето и отделно части от печалбата, командировки в чужбина, брак и своя фирма - своя къща, кола и малко по малко си оправих живота и дори мога да помагам на нашите, защото те се оправиха в това време - баща ми спря да пие, започнаха да гледат старите бабички и изобщо, стегнаха се и заслужават.
Представи си ти след някоя година да се появиш като успял човек въпреки лошия старт в живота и с право и самочувствие да си кажеш на баща си какво мислиш за него! Представи си да си финансово независим, да имаш свои спестявания, кола, хубави дрехи, приятелка - и се тупваш и казваш на стария да си гледа работата - това не те ли нахъсва поне малко?

Разказвам ти моята история, за да ти кажа, че ИМА НАЧИН, ако човек не е много предирчив и в началото е готов да работи всичко и да живее много трудно. Аз съм чистила и тоалетни буквално, но честно казано бях доволна и от тази работа, а и колкото и странно да се струва на някои хора - точно като чистачка в офиси си направих добри връзки, защото влизаш във всеки офис - и при шефовете и като си добра, прилежна, виждат нали хората, че идваш навреме на работа и такива неща и се издигаш - почваш например да правиш кафета да кажем, когато ти кажат, а като разбраха, че съм студентка ме назначиха да върша елементарна офис работа, а когато и там се доказах - контролинг, маркетинови анализи, повериха ми да правя дори всички договори във фирмата преди да ги прегледат юристите и така нататък, а след като завърших ме назначиха докато моите колеги от университета, които живееха при мама и тати и 1 ден не бяха работили в живота си мрънкаха по кафетата, че нямали връзки.После пък ме препоръчаха пък в друга партньорска фирма, където почнаха действително добрите заплатки (3000-5000 лв. и нагоре). Така се правят „връзките“, срещу които толкова протестират хората в този сайт - буквално от парцала съм почнала и стъпка по стъпка се издигаш, когато се докажеш на някаква работа.

За мъже пък е по-лесно, защото можете да почнете на строеж и вечер като пазач да кажем (не се страхувайте от две-три паралелни работи, аз така бачках доста врем), като поддръжка на хотел, да карате ТИР-ове, да не говорим за възможностите да излезнете в чужбина - кораби, бригади, фабрики. Познавам доста хора, които работят по корабостроителници в Германия, един пък на кораб изкарва много пари, а братовчед ми пък почна като общ работник на строеж и сега е вече технически ръководител и взима към 2500 лв. чисти, а жена му пък взима 2000 лв. - и двамата са среднисти и са нямали връзки, защото ние идваме от много западнал и беден край и дори не живеят в София и сега.
Обаче трябва дисциплина, да си работлив и да не пиеш алкохол, защото алкохолът на много мъже пречи. Така помогна моя братовчед на далечен наш роднина да започне и той на строежа, защото почина баща му и изобщо - големи трагедии, да помогне чисто човешки с работа, но това момче само пие и се излага и вече 3 години е общ работник, макар че е умно момче.

Ако човек е работлив, има мечти, има амбиции, ДИСЦИПЛИНА, честен е, той няма начин да не успее дори в началото да нямаш квалификация и професия. Професия се краде. Аз мога да съм висшист да кажем, но така съм се ошлайфала в чистенето, че нямам равна - дори всичко да се срути едва ли не и да фалирам - винаги с чистене мога да се изхранвам, което си е труден занаят и има много тънкости. Аз дори смятам един ден да си отворя фирма за почистване, но нямам време в момента - много благодарна, майсторска работа и добре платена, ако е с техника и специални препарати - ако искате да си отворите бизнес, много препоръчвам, а началният капитал е към 2 хил. за машините, а препарати можете и сами да си правите на базата на лимоновата киселина и с други естествни съставки и дори да се продавате като „Био“ и „Органични“ .
Можеш буквално като мияч на чинии да почнеш, но добър ли си, няма начин да не се издигнеш.
Успех, Авторе, и горе главата - не може аз като проста жена да успея, а ти да не успееш - на 20 г. си в перфектна възраст да започнеш на чисто свои живот. Не си губи повече времето, ти баща си не можеш да промениш!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7616ff54ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей, и моя баща е такъв. Той е комплексиран и като бяхме деца се правеше на мъж в къщи. Гонил е майка ми и я е бил. Нас също. Ние пък постоянно се ослушвахме да не стане скандал и тичахме да пазим майка ми. Майка ми искаше да се разделят, но той не беше съгласен. Терора продължи 20тина години. С брат ми пораснахме и вече стана невъзможно да ни бие. Да не говорим, че ако посегне на майка ми го чакаше проблем с нас. Скандалите продължиха, той не искаше да се изнесе, въпреки че имаше къде. Един ден слава богу е срещнал някаква жена и започна да се занимава с нея. Спря да ни безпокои и слава богу, защото аз не живея одавна в нас и майка ми щеле да остава все по често сама с него и се тревожех.
Твоята майка защо не се раздели с него? А ти си голям вече, поеми си своя път. Не се оплаквай че баща ти нищо не ти е дал, защото очевидно това не ти е големия проблем с него. Моя също не ми е дал, не се иплаквам. Радвам се че имам майка ми и каквото съм постигнала, благодарение на себе си е. Защото майка ми макар и добра, няма възможбости. Отделяш се от средата и се оправяш. Само гледай да не станеш като него. Вече има закони и ако си биеш децата може и в затвора да влезеш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 160e682c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Иначе на хората като в положението на Автора мога да кажа, че има много работа и без връзки, ако не сте претенциозни.
Ако нямате поне 500 лв., за да започнете някъде свои живот ми хрумват следните решения:
- търсете работа с осигурен подслон и храна (сезонна работа по курортите и в чужбина, на камериерки, поддръжка и пазачи са осигурени такива жилища, а храна каквато остане от гостите)
- пуснете обява в някои от пенсионерските вестници, че гледате хора срещу подслон и храна. Изберете човек от голям град и си намерете там работа, така че да не ви пречи да гледате старите хора и в началото си изберете човек, който няма нужда от непрекъснато обслужване (особено подходящо решение за жена)
- когато почне пак работата по полето има работа в селското стопанство и там също спане и т. н. са осигурени
- пуснете обява в пенсионерски вестник, че помагате в стопанството срещу подслон и храна - закачите ли се на село има програми от ЕС като „Млад фермер“ и може с 5 крави и 2 декара орехи да взимате над 1000 лв. субсидия месечно дори повече, а на село и разходите са нищожни, работа има освен това по кооперациите, а храната е много питателна и полезна, начинът на живот е много здравослновен и добър за хора с психични проблеми и депресии. Никой не е казал, че ще оставате там, но е добро начало.


Съвет - не бъдете предирчиви. Започнете просто от някъде, от каквато и да е работа и знайте, че е временно!
Професия се краде - откраднете си, а после може да си направите и своя фирма и да изкарвате много добри пари като майстори, пекари, в собствен ресторант, дори да имате своя фирма за почистване или нещо друго, но ако стоите у дома при мама и тати и чакате.... няма как да се случат просто нещата.

Успех на всички

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 160e682c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 9, не искам да те разочаровам, но Закон винаги е ималко срещу домашното насилие, но трябва някой да се обади в полицията, а с вашите майки....
Те са половината от проблема, питайте всеки психиятър или психолог.
Като жена и съпруга ви казвам, че една жена винаги може да се раздели и разведе с мъжа си - няма такова нещо като „не се бил съгласил“. Обаче жените на насилниците в повечето случаи сами са емоционално зависими и са част от проблема.
Препоръчвам ви книгата „Отровните родители“.
http://chitanka.info/text/26986-otrovnite-roditeli

Там психолози точно са обяснили ролята на жените в подобни семейства и няма нужда да защитавате майките си.
Ако моят мъж ме бие или бие децата ми, аз ще обърна земята, но нито един ден не бих стояла с този човек - така постъпва всяка нормална и психично здрава жена, каквито обаче майките ви не са били!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9d6d84f22b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много интересно, защо разни хорица си мислите, че всеки трябва да работи честна работа, и трябва да започва от чистач на кенефи, мияч, и момче-момиче за всичко?
Аз бях почнал като охрана, но докато бях там, разни идиоти, ме ядосваха, и ми досаждаха, за някакви умрели пари, за това 2 години по-късно им теглих една майна....
Предпочитам да имам занимание, от което се изкарват пари, не скапана нископлатена работа, просто не си заслужава губенето на време и нерви..
Това, че разни хора от селата сте се хващали на по 5 работи, не сте спали повече от 2 часа на ден, и сте били доволни, а сега изкарвате по 5 бона, е съвсем отделна тема, не всеки човек може да е като селянина и да се бъхти като вол и магаре.. Не сте споменали, не ви ли се видя сметката от бъхтене докато минат 10 години и почнете да взимате пари, а не остатъци, защото всеки здравомислещ, ще знае, че здравето е по-важно от скапаната работа...
Не всеки може да е изрод, и да работи на 5 места, за да си купи някакъв скапан хляб, и да се трепеш години, за да имаш някакви пари накрая, и какво нито ще ги вземеш в гроба тия пари, нито нищо, за какво да се занимава с глупости човек...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e832176f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 11, извинявай но говориш меко казано глупости, пълни глупости! Най-лесно е да се обвини майката, тази, която е била смазвана от побой, тази, която всеки ден е била заплашвана непрекъснато с убийство, тази, която е унищожена психически от обиди?! Майка ми не веднъж се беше оплаквала в полицията -- резултатът, по-голям побой. Когато искаше да се разведе, още съвсем в началото, съдия й каза, че алкохжликът също ще има право на лични контакти с нас (децата) и да оставяме насаме с него, което не е вариант нали се сещаш. Силно ме дразнят харата, които си мислят, че разбирот всечко и са компетентни по всички въпроси. От закона за защита от дом. насилие можеш да се сдобиеш с една заповед за защита, която реално не ти помага много. Темата е много деликатна като цяло и не е коректно всеки да се прави на големият разбирател.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 160e682c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 12, „Аз бях почнал като охрана, но докато бях там, разни идиоти, ме ядосваха, и ми досаждаха, за някакви умрели пари,“

Всеки според нуждите си - явно си имал родители да те хранят и да ти дадат покрив над главата. Иначе Неволята е най-големият учител.
Ти ненавиждаш „селяните“, но ние имаме хъс и с много работа, учене и труд живеем много по-добре от „софиянци“. Забравили са софиянци, че предците им са били от най-бедните селяни от Балкана - шопите, които след няколко поредни години с лоша реколта и застудяване на климата са слезнали в равнините.
Прав си иначе, че близо 10 г. водих много тежък живот, но да си разсипеш здравето? От работа не се умира, пробвай за разнообразие - от мързел по-скоро се умира, защото стоиш у дома, затлъстяваш и изпадаш в летаргия и депресия. Не става дума тук само за парите, а за социалните контакти, за признанието, за удоволетворението да видиш нещата свършени.
За мен си заслужават 10 г. труден живот, за да имаш цял живот хубав живот и да осигуриш добро образование и бъдеще на децата си. Може да съм селянка, но сега имаме голяма къща в Драгалевци, в центъра на София взехме стара къща на безценица (от много наперени софиянци, бивш много богат род) и си я ремонтирахме и дадохме под наем - сега на месец само 4000 лв. от наеми взимаме да не говорим за другите си доходи и проекти.
Иначе тежката работа и стрес не ми развалиха здравето - раждам си здрави дечица без всякакви проблеми и драми, докато софиянки киснат по частните клиники и дори не могат да забременеят заради разгулния си живот и множеството си аборти. После, ако благоволи някоя да забременее се почват едни капризи, драми - 5 D-та, клиники, изследвания, взимат се кредити и дори нямат парите. Половин София е заложена при банките. „Селяните“ имаме пари в кеш от гурбет, друга тежка работа или продажба на ниви - отиваш и пазаруваш имоти на килограм, отиваш в МОЛ-овете - пазаруваш и не можеш да си носиш торбите, само за храна пазарувам за 400-600 лв. на седмица - най-най-най-доброто и здравословното.
На малко над 30 г. съм и ако решим нито аз, нито мъжът ми трябва да работим цял живот, но не можем без работа - осигурили сме си живота и този на децата си, нека сме селяни - сега работим, за да осигурим още 2 поколения след нас, купуваме имоти от кореняците, а онези се гъчкат в един апартамент по две-три семейства и живеят като скотове. Дори нямате желание да си оправите малко жилището, един елементарен ремонт с подръжни средства да направите. В моето „село“ никога не съм виждала такава мръсотия, нищета и гнусотия - ходим да купуваме жилища и такива неща съм виждала, че нямам думи.
В моя роден град всеки като събере малко пари си оправя първо жилището - бани, кухни, мебели - срам те е, ако ти дойдат гости да те разнасят - вътре ти е чисто, подредено винаги. При нас жените готвят, чистят, перат и никой не живее като скот в мръсотията. В София гражданите живеят като скотове, а после като ремонтираме къщите трябва от основите всичко да изчегърташ, защото имотите са похабени и унищожени от обитателите им непоправимо.
Няма що - големите граждани и дори работа ги е срам да хванат? АСОЦИАЛЕН е вашия начин на живот, да знаете.
И какво постигнахте с неработене?
Нищо - още сте при мама и тати докато онези могат да ви хрантутят криво-ляво, после ще се натъпчите 2 семейства в една панелка докато не изядете и нея и не дойде някой „селянин“ да я купи от банката.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 160e682c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Номер 13 - за мен случаят е ясен - МЪЖ на 20 г. има избор в живота, сори.
Каквото и да е ставало в миналото, от 2 г. той е пълнолетен, може да работи и да се изхранва и не е длъжен да живее при баща си като не му харесва.
Аз съм жена и майка и ти казвам, че има начини да не търпиш домашно насилие и нито един ден не бих стояла с мъж да ми бие децата. Това за мен са слаби жени, слабохарактерни и зависими - няма нормална жена да търпи това нещо. Няма и съд в света, които да даде децата на ОСЪДЕН за семейно насилие. Не стига да се обадиш на ченгетата и после да се прикоткаш при мъжа си отново - ами кой ще ти вярва - хем те биел, хем 10 пъти си си оттегляла жалбата и живееш в дома му, трябва да го осъдиш, да се махнеш от там, ДА СЕ БОРИШ.
Ти така изкарваш нещата сякаш жената няма никакъв избор - омъжиш ли се стоиш си и да те млатят и да ти млатят децата обаче не е така. Само най-слабите и слабохарактерни душички търпят подобно нещо, а развод се взима за 2 седмици, ако искаш. В приюта на Дядо Иван ще отидеш, обаче няма да позволиш да ти бият децата, но това го правят силните жени, не емоционално зависимите същества, камо ли да си оставиш децата да ти ги бие някой ненормалник и за мен няма оправдание за такива майки. Иначе ти си стой да те млатят, пълнолетна си, твоя си работа, но разбера ли, че в някое семейство се бият и тормозят децата - обаждам се на социалните - няма деца да заслужават такива родители и в последно време не едно дете е отнето и нашите служби се активизираха и почнаха най-после да защитават децата, но АВТОРЪТ Е ПОРАСТНАЛ МЪЖ - няма оправдание за такива, това е положението.
Самият факт, че някой го храни и му дава подслон е показателен, че не е толкова зле положението му. Ако не работиш и не учиш на 20 г. - прав ти път - куфарите пред вратата и да се оправяш да видиш как ще си намериш и работа, и къде да спиш и как ще оздравееш. Имам син, майка съм - още на 18 г. го изритвам да се оправя, ако не иска да учи, но и да учи - издръжка от 300 лв. на месец - да работи и да се оправя, за да разбере, че яденето не пада от дърветата, да има някакъв хъс и да види как се постигат нещата в живота, не да чака на готово. От много лигавене са станали особено мъжете у нас пълни п...ци - не една моя приятелка храни цяло семейство, защото мъжът не искал да работи за 600 лв. и разсъждава като номер 12, но после иска и цигарки, и ядене, и топло - родите са разглезили децата си - аз такъв като Автора директно го изхвърлям на улицата и да видите как ще се научи да се справя в живота и след 1 година ще дойде да ми целува ръката за услугата.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9d6d84f22b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   15-ти, защо си мислиш, че като си се нагърбил да правиш семейство, после трябва децата да се мъчат след, 20 или на колкото са там, понеже ти си решил да имаш деца??
Нито аз съм решавал, да идвам тук, нито избора е бил мой, тогава какво се правите на интересни, изхвърляли те, след като си искал деца, ще се грижиш, за тях, докато те не решат, да се махнат от къщата, те не ти да решаваш, е тва е наглостта на родителите, създават те, после те погледат 15 години, и има разни мизерници дето и ги гонят..
След като аз съм нямал право на глас, защо аз да изяждам дървото? Ако зависеше от мен нямаше да идвам на някакъв скапан свят, за да се налага да работя, да плащам сметки, да ям скапана храна и не знам какво още, родителите са виновни за тия неща, искали те дете бе, ми осигурете на проклетите деца, поне една панелка, за тях, и да им помагате по някакъв начин, щото да почнеш от 0 си е шибана история...

14.

Всички дето сте от малки села и градове, сте такива, мравки работнички, и по принцип, ако не бяхте изтърбушили скапаната София като дядовата ръкавичка, и да е повече от пренаселено, нямаше изобщо даже и да ме интересувате, гражданството си беше много добре докато го е имало, но е ясно, че калпавите политици нарочно ги направиха тия неща....
Това че ти можеш 10-15 години, да си скъсаш, гъза от работа, учене, втора, трета работа, и не знам какво още далеч, не значи, мен ми допада да живея така, щото тия 10 години кой ще ми ги върне после, никой и не виждам смисъл да се занимавам, 10 години, да се бъхтя, за да може на стари години, да живея по-добре, ами, аз искам, да живея добре от 18-19 години до 40 щото това е най-хубавото време, а не да работя като вол, смятам, че има и други начини за печалба, дали ще е някой бизнес, или не много легална работа..
Също така ако си забелязвала в БГ е пълно по центъра особено със скъпи, коли каращи ги разни говнари, сигурен съм, че не са изкарани с честни пари, за какво аз да работя тогава, като мога лесно и бързо да изкарам някой лев...
Също така, не ми трябва да се бъхтя, и да се трепя, защото съм си намерил начин, как да си оправя живота, това че не съм се захванал да го направя, е отделен въпрос имам си други проблеми...
Признание, от кой, и защо ми е това признание, какво ме интересуват другите хора, и не си мисли, че животът, е само пари и работа, ама то някой хора са си болни на тия теми, работата им действа като наркотик, и за това може и да се справят така, но на други като мен им е досадно, и като цяло ме дразнят самите хора, защо ми е признание от тях не ми е притрябвало...
И впрочем се радвай, че част от хората са такива, защото ако работеше начело с още няколко като тебе нямаше да прогресираш заради тях..
Хората са нещастни, защо мислиш, че живеят така, като се погледне цялата държава каква е, и кой ни управлява, не е учудващо..
И не забравяй, това че си имала късмет, натягала си се докато не ти изскочат очите, и пак късмет, не си мисли, че е само от работа, щото можеше на твое място да сложат някой връзкар, и да не пожънеш такъв успех, за това не мисли, че всичко става с работа, останалите 50% от успеха се дължат на късмета, едва ли всички хора в бг искат да живеят като боклуци, просто не всеки има шанса, късмета, или психически не е сринат...
И кое е срамно, това че ти и обществото го виждате така не значи, че и аз го виждам така, цял живот не ми се работи, докато си губя времето с някаква тъпа работа, мога да правя много други неща, които са къде-къде по-интересни, не да работя на някой помияр, дето иска да мине с джобни пари за заплати, просто вашия свят ми се вижда едно твърде объркано място, и тъпи ви стандарт, че всеки трябва да има деца, семейство, пари, работа, предпочитам да се занимава с хоби, или дейност, с която да изкарам пари, не да ходя на омразна работа, и да се ядосвам..
И както винаги налагане на мнение, не софиянци, варненци, хамериканци, може и извънземни да са, могат да живеят и на бунището ако искат, или в каравана, кола, пещера ако искаш, защо си мислиш, че твоя начин е най-добрия, всеки има правото да си живее както иска, може на хората да им харесва да има хлебарки и мишки при тях, това, че ти не го харесваш, е отделна тема...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 160e682c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 16, с навършване на 18 г. ти не се водиш вече дете! Законът те защитава до тогава - после теоретично могат вашите да те изкарат на улицата с полиция.
Иначе що за глупост - създаваш деца, за да ги дондуркаш до 50 годишна възраст ли?
Затова и моите деца си знаят предварително - след завършване на средно (18-19 г. ) си поемат по своя път. Не го правя това, за да ги мъча, а за да се научат да се оправят самостоятелно, защото един ден и те ще искат семейство и деца и може да не съм жива да ги изхранвам 10 човека.
Знам, че у нас много родители така правят - бъхтят цял живот и си отглеждат паразити, а после се чудят, защо няма кой да ги погребе и да им сготви една супа на старини - ами то онова се е научило да мисли само за себе си, да взима, не да дава - научил си го на егоизъм и самолюбие, да е мързеливо и да не се грижи за другите. Как после такъв паразит ще стане добър родител?
Няма начин! Родителите са виновни определено, защото глезят и хрантутят паразити до 30 годишна възраст и като клекнат от работа ОХ, ГЪЗЕЦ.
Ей затова като станеш на 19 г. и имаш диплома и професия - оправяй се. Искаш да учиш висше - това е привилегия и ще ти помогна с 300-350 лв., но до тук - за всички екстри си работиш и си изкарваш парите. Искаш смартфони и таблети - ами работи! Ние например имаме доста пари, но моите деца нямат нито таблети, нито смартфони, а децата на мъжа ми от първи брак в рамките на една година си счупиха всички уреди и няма да има нови, за да разберат, че когато нещо направиш си понасяш и последиците иначе можеш да купуваш десет смартфона и детето няма да се научи да ги цени и пази, то и радост няма. В момента дори изобщо никакви мобилни телефони нямат - единият бил откраднат, другият паднал - ами ще внимавате и ще си събирате от закуски за 20 лв. слушалка и като поживеете 6 месеца без телефон и като ти се даде тогава ще се радваш и ще си благодарен не като всичко ти се купува от мама и тати после да мрънкаш неблагодарно това не ти харесва и онова не ти харесва. От малки трябва децата да се учат на дисциплина и да ценят това, което има - станат ли на 20 г. няма превъзпитаване

Вие нима се радвате, че живеете безплатно, къпете се и ядете безплатно? За вас това е подразбиращо се, макар че поне от 2-3 години можете да работите и да изкарвате сами своя хляб., но родителите били гадните и лошите, но да ви хранят стават.
Аз предпочитам детето ми да мие тоалетни 10 години, но да не е егоистичен паразит.

Колкото до останалото - пълни глупости. В световен мащаб големите градове привличат хората, защото икономиката се е променила, а в селското стопанство са се въвели методи, които не изискват много рабона ръка. Не може в една и съща държава да имало гражданство и да е ограничено движението на хората - който иска такъв начин на живот да ходи в Китай или Северна Корея.
Ние живеем в свободна държава и на когото не му харесва, сам си е виновен.
Не ти помага и илюзията, че всички хора с лъскви коли били изкарали парите си нечестно. Стои и дерзай, но това няма да ти купи нито кола, нито жилище.
Ние имаме например 3 коли според случая и отделно имаме бус и друга техника - всичко сме купили с честно спечелени пари и мното труд, защото докато мързелите стояха и се пулиха, ние развъртяхме капитала си многократно и сега на 30 г. (старица направо) вече съм си подсигурила живота, докато вашите младини действително ще минат в идиотщини и ще се събудите на 30 без семейство, без приятелка и още ще се цупите на родителите си, но онези като почнат да се разболяват и не могат да ви хранят, ще миете тоалетни не 10, а 30 години и после ще миете задниците на същите тези омразни родители, защото им живеете в апартамента, а няма къде да отидете или да платите на някой да ги гледа.
Смейте ми се, че съм селянка, ама селянката кара кола за сто бона НЕ НА ЛИЗИНГ и печата пари дори без да работи вече, имам си работници, който в този момент ми изкарват парички, докато аз си цъкам тук за удоволствие и си чеша клавиатурата на Mac-а за 4 бона. Имам си дори човек да ми кара колата на мивка, за да не ми се налага изобщо да влезна в неизмита кола, да не говорим за други глезории - нека съм живяла 10 години като роб, но поне е имало за какво. Вие ще живеете цял живот като роби на родителите си, но и жена няма да намерите, защото и жените се изучиха вече и искат повече в живота от това да изхранват паразитиращия син на някого.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 56bbb26eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравейте аз съм автора на темата, благодаря за коментарите, но не се карайте всеки има право на мнение, някои от вас и са прави и са не. Но преди всичко има хора и хора. Баща ми никога повече няма да посегне на майка ми защото знае, че ще го затрия за това не се притеснявам. Писах ви че ме притеснява това, че съм смачкан психически от живота ми и не мога да предприемам мерки каквито повечето от вас наприказваха. 10 години спортувах тенис на маса, фитнес, футбол, волейбол и шах бях физически здрав, но напрежението което се трупаше в мен заради живота ми от баща ми срина психиката ми до такава степен че следващите пет години от живота ми преминаваха в страх от това сърцето ми да не излезе от ритъм защото повярвайте ми няма да ви е много приятно ако пулса ви е над 200 удара в минута при напълно здраво сърце. Резултата след пет години е че забравих дори какво е да се чувстваш здрав. Но както един каза в коментарите си и е прав за това, че живота ми ще е сто пъти по труден и трябва да го приема, надявам се наистина да ми остане живот за да живея щастливо. Аз не съм се предал, но ми е тъжно когато най близките ти се укажат най големите ти врагове.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 160e682c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторе, искам пак да ти кажа, че ще успееш, защото НЕВОЛЯТА те е натиснала вече. Ти си физически здрав, но си нервно болен - типично е сърцебиенето и другите ти симптоми. Проблемът е точно това, че живееш с този човек.
Ако нямаш пари за психолог, вземи поне капки валериан, но докато не се махнеш от там, няма да имаш животче просто. Съветвам те като мен с малки стъпки да почнеш, дори не е нужно да се изнасяш от вас - почваш НЯКАКВА работа, спестяваш парите, отиваш в големия град с тези пари и почваш там, дори може майка си да вземеш, но докато стоиш у дома, няма начин да се променят нещата.
Сърцебиенето е на нервна почва със сигурност - нека ти изпишат и силни успокоителни, които да взимаш само тогава, но истинското решение на въпроса е само да се махнеш от там, а работата дори ще ти помогне, защото няма да имаш време да мислиш глупости, а и ще имаш социални контакти - дори на строеж общ работник да си, събирате се там работещи и е весело, но като стоиш у дома, ти повече се филмираш, вярвай ми
Някой трябва обаче в прав текст да ти каже - ти в момента не си в помощ за майка си, ти си ? в товар. Направи нещо, ако искаш да си решиш проблемите. Не си длъжен да стоиш и да ? баеш - достатачно е да кажеш на баща ти, че ако ? посегне, ще го смелиш от бой...това е достатачно, но ако не си хванеш хляба в ръцете, как ще помогнеш на майка си?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 1338a6db31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Добре де, знaчи все пaк съм прaвa ( н 1 съм)!
Aвторе, не че си в депресия, aми си се откaзaл и веднaгa прие коментaрa, който нaй ти пaснa " ще ми е 100 пъти по- труден животa". Aми не!!! Дaли ще ти е толковa труден или не животa, решaвaш единствено и сaмо ти!
Не че те е стрaх дa пробвaш, не щеш! Веднъж тръгнеш ли нaпред, инерциятa в нaчaлото ще те побутвa. От време нa време aко трябвa и мислено ще си нaбивaш по някой шут. Откровеностa ми вероятно ти изглеждa грубa, но товa е зaщото не се покривa с твоето решение вече - дa клекнеш и кaквото дойде. Имaш мaйкa си, имa го и нейния дом в който винaги при нуждa можеш дa се подслониш, но кaкто кaзa и някой по- горе, можеш дa опитaш рaботa с нaстaнявaне по морето или друго. Отнякъде ТРЯБВA дa тръгнеш. Веднъж нaпрaвиш ли го, всичко ще е по- лесно. Aко рaботиш в колектив, съвсем естествено ще създaдеш и приятелствa. Ще си изкaрвaш сaм пaрите, ще имaш личното прострaнство и свободaтa, кaкто и aнгaжиментa дa вземaш решения с добрите и негaтивните последици. Ще зaпочнеш дa вярвaш в себе си. Дa се обичaш, дa се aмбицирaш зa още виждaйки сaм, че можеш. Кaзaх по- горе че, сaмa съм се спрaвялa в животa от 18 год. Дa не мислил че, ми е било и постлaно нaготово. Глaдувaх, студувaх, мизерствaх буквaлно докaто си изучa/ отрaботя мястото в светa. Е, сегa и aз кaто женaтa горе си имaм бизнес и съм повече от ок, но зaщото съм клечaлa дa си оплaквaм съдбaтa без дa и дaм никaкъв лaнс дa се промени. Знaеш, че си здрaв физически, ще трябвa дa си нaложиш дa в нaчaлото здрaвото ти тяло дa нaдделявa нaд слaбaтa психикa. После нямa дa имa нуждa, сaм ще се убедиш, че всичко си можеш, сaмо е трябвaло дa нaпрaвиш първaтa крaчкa. Отговори си сaм нa въпросa " зaщо не искaш дa опитaш? " И не, не е което кaзвaш, бъди честен със себе си. Инaче ей тaкa нaистинa ще си отиде животa ти и ще бъдеш подобен нa бaщa си! От теб и сaмо от ТЕБ зaвиси дa промениш товa. Вече не от бaщa ти! Aми не, нямa дa бъдa по мекa в тонa си и дa съжaлявaм aвторa, нямa нуждa от съжaление, a от реaлност!

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e832176f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аууу номер 15 много ме ядоса. Абе жено, днес е донякъде друго, аз ти говоря за преди 10 години как е било, поне в моя случай. Тогава ни озд е имало, ни закони, ни защитени жилища, никаква подкрепа от околните. Какво ли ти се обяснявам, ти нищо не си видяла от живота, този, суровият. Моли се да не попаднеш в ролята на жертва на домашно насилие и да не разбереш какво значи да си слаб наистина, макар че това най-силните жени!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e832176f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Номер 21 съм (поне както броя трябва да съм аз) доколкото сега прочетох, май номер 15 и номер 17 е един човек. Едва сега прочетох последното написано от теб и сега вече разбрах защо мразиш жертвите на домашно насилие... Коментарът ти под номер 17 говори много за теб, съдържа в себе си не просто озлобление, а болка и чувство за недооцененост и най-вече за това, че си преминала през това, за което обвиняваш майките, жертви на насилие.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 160e682c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   н 21 - имам щастието да съм живяла и преди десет години и бъди сигурен, че тогава всичко си имаше повече или по-малко, а за защитените жилища изобщо не се говори, защото са ЗАЩИТЕНИ - това са тайни подслони и никой не бива да ги знае къде са. Дядо Иван го знаем, защото е известен, но навън е пълно и с други възможности - абе в бгмама (то и преди 10 г. го е имало) да натракаш, че имаш нужда от помощ - само гледай да не говорим, че точно преди 10 г. имаше и голям шум по темата, телефони се рекламираха навсякъде, но винаги си намира някой причина да е пасивен в живота и това е разликата между успелите и неуспелите хора, между жените, които ги бият и тези, които не ги бият.
Иначе помощ винаги е имало за тези, които я търсят - една моя учителка я би мъжът ? и дойде дори в училище да я бие - тя една година живя по една седмица при различни колежки и накрая онзи се отказа да я търси, но не чака да я бие втори път, а при първия го напусна. Винаги има начини и си има и институции, които да те защитят - преди 10 г. не е било по-различно от днес.
Винаги ще има и е имало домашно насилие, защото винаги е имало и ще има слабохарактерни и зависими жени.
Такива жени като мен иначе няма как да попаднем в такава ситуация, защото аз плаша подобни мъже, те търсят слабата жена. Иначе всяка жена е попадала в някаква странна ситуация, в която се е почувствала заплашена. Аз преди години станах жертва на такси с помпа, прибирах се много късно и от ЖП-гарата го хванах, където „селянките“ като мен не знаят, че има такива таксита - онзи за 5 мин. превоз ми искаше 50 лв., а аз и ги нямах тези пари - почувствах се физически заплашена, но запазих самообладание, изкарах телефона и се обадих в полицията и така нагласих телефона, че се чуваше в колата, че идва патрулка за 2 мин. Гледай само онзи таксиджия как му стана лошо, макар че му бях в колата в тъмна уличка и само гледай как НЕ СТАНАХ ЖЕРТВА - иначе все можеш да се разкрещиш като жена, а ако си у дома - да изтичаш при съседите и да видим дали ще си жертва.
Ако пък някой възрастен посмее да ми удари децата, ставам тигрица! И тях съм ги обучила - колкото и малки да са - знаят и как да наберат полицията, знаят и къде са полицаите и за разлика от другите майки, които плашат децата си с полицаи - аз ходя нарочно при полицаите с по-голямото си дете, запознавам ги и ги карам да разкажат на детето за лошите хора и как ще ги предпазят и какво да правят, защото като заплашваш детето си с „чичко полицай“ при кого да отиде, ако го закача педофил? У нас децата имат повече страх от полицаите отколкото от педофилите! Имам познат полицай и по цял ден иначе ходят по махалите да събират деца от малцинствата - страшно е там също положението, но дори най-черната циганка ще умре за децата си - това е за мен да си майка - да си готов па улицата да се влачиш, но децата ти да са защитени, не да стоиш и да гледаш как ги бият и няма оправдание за такива жени.

Или си жертва в този живот, или си хищник. Средно няма, но всеки сам си е виновен за ролята си!

И не - не се чувствам жертва на домашно насилие - удряна съм чат-пат от майка си, което се считаше за нормално там, където съм родена, но не съм ? била жертва, а съм удряла обратно. По-скоро съм израстнала в семейство, в което родителите ми бяха заети със себе си в този период, но не се чувствам тяхна жертва, защото вместо да се пречупя, аз се калих. Днес не ги и мразя и напротив - оправиха се и имаме добри отношения, но всеки си живее живота на 250-300 км. едни от други.
Така е и правилно - не бива просто голям човек да е зависим от родителите си каквито и да са те - не искам и нашите деца да са зависими от нас и така ги възпитавам, защото никой не знае какво ще му поднесе живота и накрая човек има само и единствено себе си.
Сами се раждаме и сами умираме. Не бива да позволява човек да му определят други хора живота, камо ли да го насилват физически и психически или да му бият децата. За мен децата трябва да се защитават на всяка цена и слава Богу се събудиха и институциите. Моя позната - ЛЕКАРКА - наскоро ми се довери, че е израстнала от 14 г. възраст в дом и това било най-доброто нещо, което ? се било случило. Точно тогава имаше разни скандали за домовете и много се учудих - в нейното семейство е имало бой, майката не ги е защитила и съседка се обажда на полицията - полицията идват, виждат в какви условия живеят децата и в рамките на един ден са отнети и настанени в дом. Следва отнемане на правата на родителите, тя си завършва училище, после е имала право като сираците на безплатно следване и общежитие в София стипендия и завършва медицина. Поклон направо пред такова момиче - аз я знаех от 2 години, но никога не бих предположила, че такова цвете е израстнало в такова бунище - значи в крайна сметка пак всичко от теб си зависи, от личността, от това какво ще сториш с живота си.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9d6d84f22b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Като не си жива бизнеса за какво ти е, доста сбъркани мисли на един родител, дано се оправят тия деца, че като гледам какво им готвиш...
Но не е и като да не знам, щото единия родител не е дал един лев за нас, щото не му пука нещо подобно на тебе и го отричай, от писанията си личи, гадни егоисти сте вие, поне не правете семейства, за да ядосвате децата си после..
Паразит, ти ако така мислиш за децата си не те виждам, и ми е чудно с тия морални заключения как уж си направила бизнес, но и до там ще стигна..
Щом стигаш до думата паразит, ми е ясно, че нещо не е както го изкарваш, след като искаш деца, ще се грижиш за тях и до 101, защото децата, не са искали сами да идват на тая планета, ти си искала, и както знаем хората трябва да поемат отговорност, за действията и постъпките си, а не да вдигаш ръце, най-нагло и да си мислиш, че те са длъжни да се оправят, дори се съмнявам, да им пуснеш връзки като те гледам колко си морална...
Такива като теб, се наричат нещастници, дето за децата си им се свиди и предпочитат да ги оставят на улицата, какво остава за хора дето не са ваша кръв и роднини, просто съм потресен, но това доказва и още нещо, че що е частник, трябва народа с мотиката да го научи, иначе нищо не става, но това е друга тема..
Говорил съм с някой хора, за да ми кажат, че всеки е станал богаташ, по някой друг заобиколен път, пари под маса, и не знам си какво още, само ти си знаеш колкото ти е чиста работата, също така може и да не знаеш, мъжете крият такива нещо по принцип от жените си, за това никога не се знае всичко...
Също така, има хора дето, за разлика от теб, са майстори, зидари, дърводелци, каменоделци, и всякакви такива, които са работили през целия си живот, и не са станали рокфелер като теб (ако е така изобщо), за това какво се опитваш да докажеш, на хората тук, че ти си някакво чудо дето забогатява, като нищото за 10 години, има хора през целия си скапан живот, работят като животни повече от теб, не в офисчета с кафенца, и чистенето на кенефи не е толкова страшно като дърводелството например, и накрая си умрат, като скотове, в скапан апартамент или схлупена къщурка...
За това се радвай, че си имала късмет, щото без него още щеше да си в някой кенеф или офис, а до бизнеса по същия начин, щото без късмет, или щяхте да фалирате, или сделките под маса, щяха да, при обърнат лодката, на която стоите...
То нали знаеш, можеш да изкараш човека от селото, но селото...
Както ти рекох и по-горе, ни подбивате работата на хората, които са родени в София, и прецаквате такива като мен, ама разбира се, всеки от село е по-вървежен щото е натегач, работи двойно повече, за двойно по-малко, аз това няма да го направя, и не лижа гъзовете на шефовете, както ти си викнала, за да не ходиш на нивата..
Хората ти изкарват парички, щото са тъпи лумпени както ги наричат, защото, не сме се вдигнали на бунт, никой не отива на работа, и такива като вас тогава, ще се молите на такива като нас дето ви работят, щото без нас сте за никъде, и няма да даваш 300-400 лева заплата, ами 2000 на човек и ще пееш даже, лошото е, че даже не съм се опитвал да събера хората и да направим нещо, ама с просто племе и това не може да стане, и се радвай, щото нямаше да си толкова добре колкото си сега..
Имай си не ми пречиш, но хваленето ти показва, че си имаш някакви проблеми, ако мислиш, че ти завиждам много се лъжеш, по-скоро ми е чудно как стигна до там да имаш скъпи коли, и уж бизнес, изкаран с честни пари, щото тия неща ги знаем колко са ви честни парите, чисти са сега, дали в началото са били чисти няма как да знаем, но като гледам в цяло бг какво става пълно с мутри, частници, и само боклуци дето издевателстват над нещастния народ, ама нищо и вие ще си го получите все някога...
Жена ли не ми трябва жена, даже вече не съм сигурен дали ми трябват и пари, защото всичко живо гледа материалното, но такива селяни като тебе, могат само това и да гледат, защото сте такива по природа, аз съм почнал да гледам към едни други неща, нематериални, но за момента, не съм открил това, което ми трябва, но точно за това и мразя повечето хора, защото такива като тебе, независимо какви и от къде, само за скапаната работа ми говорите, скапания престиж, жени, богатства, и не знам какво още, но не е късно за тебе може след, още 30 30 и да се досетиш за какво става дума, ама надали...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9d6d84f22b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   От номер 16.

17-ти.
Не съм дете, но не смятам, че трябва да ходя на работа, която не харесвам, и да бъда чистач, това, че на теб ти е харесвало си е твой проблем..
Също така, с нищо не съм длъжен на нашите, те да са ме питали, преди да ме създават, дали искам да дойда от, където съм дошъл??
мен някой попитал ли ме е дал ли ми е избор? Щото е най-лесно някой да си прави деца, и после да ги хвърля като мръсни котки по улиците, все едно ние сме ви виновни, че не сте се реализирали, за теб хубаво, поне си си осигурила децата, въпреки, сбърканите ти разсъждения, за какво са ти тия пари, освен ако не помогнеш с тях на децата си, такъв егоист ли си, щото точно на такава ми приличаш, или си скъперник...
И какво децата ти стават на 20 и ги хвърляш на улицата, по-добре, че нямаме нищо, общо, но дори сега при моите обстоятелства, ако ми кажат да, се махна ще го направя, въпреки че не съм длъжен, защото не съм се правил сам, ако зависеше от мен щях да си подсигуря нещата, преди да се появял тук, но част от родителите са големи мизерници, кажи ми за какво са ти тия пари и лукс, ако не за децата ти?
Като не си жива бизнеса за какво ти е, доста сбъркани мисли на един родител, дано се оправят тия деца, че като гледам какво им готвиш...
Но не е и като да не знам, щото единия родител не е дал един лев за нас, щото не му пука нещо подобно на тебе и го отричай, от писанията си личи, гадни егоисти сте вие, поне не правете семейства, за да ядосвате децата си после..
Паразит, ти ако така мислиш за децата си не те виждам, и ми е чудно с тия морални заключения как уж си направила бизнес, но и до там ще стигна..
Щом стигаш до думата паразит, ми е ясно, че нещо не е както го изкарваш, след като искаш деца, ще се грижиш за тях и до 101, защото децата, не са искали сами да идват на тая планета, ти си искала, и както знаем хората трябва да поемат отговорност, за действията и постъпките си, а не да вдигаш ръце, най-нагло и да си мислиш, че те са длъжни да се оправят, дори се съмнявам, да им пуснеш връзки като те гледам колко си морална...
Такива като теб, се наричат нещастници, дето за децата си им се свиди и предпочитат да ги оставят на улицата, какво остава за хора дето не са ваша кръв и роднини, просто съм потресен, но това доказва и още нещо, че що е частник, трябва народа с мотиката да го научи, иначе нищо не става, но това е друга тема..
Говорил съм с някой хора, за да ми кажат, че всеки е станал богаташ, по някой друг заобиколен път, пари под маса, и не знам си какво още, само ти си знаеш колкото ти е чиста работата, също така може и да не знаеш, мъжете крият такива нещо по принцип от жените си, за това никога не се знае всичко...
Също така, има хора дето, за разлика от теб, са майстори, зидари, дърводелци, каменоделци, и всякакви такива, които са работили през целия си живот, и не са станали рокфелер като теб (ако е така изобщо), за това какво се опитваш да докажеш, на хората тук, че ти си някакво чудо дето забогатява, като нищото за 10 години, има хора през целия си скапан живот, работят като животни повече от теб, не в офисчета с кафенца, и чистенето на кенефи не е толкова страшно като дърводелството например, и накрая си умрат, като скотове, в скапан апартамент или схлупена къщурка...
За това се радвай, че си имала късмет, щото без него още щеше да си в някой кенеф или офис, а до бизнеса по същия начин, щото без късмет, или щяхте да фалирате, или сделките под маса, щяха да, при обърнат лодката, на която стоите...
То нали знаеш, можеш да изкараш човека от селото, но селото...
Както ти рекох и по-горе, ни подбивате работата на хората, които са родени в София, и прецаквате такива като мен, ама разбира се, всеки от село е по-вървежен щото е натегач, работи двойно повече, за двойно по-малко, аз това няма да го направя, и не лижа гъзовете на шефовете, както ти си викнала, за да не ходиш на нивата..
Хората ти изкарват парички, щото са тъпи лумпени както ги наричат, защото, не сме се вдигнали на бунт, никой не отива на работа, и такива като вас тогава, ще се молите на такива като нас дето ви работят, щото без нас сте за никъде, и няма да даваш 300-400 лева заплата, ами 2000 на човек и ще пееш даже, лошото е, че даже не съм се опитвал да събера хората и да направим нещо, ама с просто племе и това не може да стане, и се радвай, щото нямаше да си толкова добре колкото си сега..
Имай си не ми пречиш, но хваленето ти показва, че си имаш някакви проблеми, ако мислиш, че ти завиждам много се лъжеш, по-скоро ми е чудно как стигна до там да имаш скъпи коли, и уж бизнес, изкаран с честни пари, щото тия неща ги знаем колко са ви честни парите, чисти са сега, дали в началото са били чисти няма как да знаем, но като гледам в цяло бг какво става пълно с мутри, частници, и само боклуци дето издевателстват над нещастния народ, ама нищо и вие ще си го получите все някога...
Жена ли не ми трябва жена, даже вече не съм сигурен дали ми трябват и пари, защото всичко живо гледа материалното, но такива селяни като тебе, могат само това и да гледат, защото сте такива по природа, аз съм почнал да гледам към едни други неща, нематериални, но за момента, не съм открил това, което ми трябва, но точно за това и мразя повечето хора, защото такива като тебе, независимо какви и от къде, само за скапаната работа ми говорите, скапания престиж, жени, богатства, и не знам какво още, но не е късно за тебе може след, още 30 30 и да се досетиш за какво става дума, ама надали...

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e832176f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 23 - работя в сферата на сациалното подпомагане и в частност закрилата на детето и ти казвам, че говориш глупости. Първо системата за закрила на детето и по точно отделите се създават едва през 2000, но. еално започват да функционират след 2-3 години. Законът за защитаот домашно насилие влиза в сила едва през март 2005, не е изначален или съществувал вечно. Социалните услуги тепърва се развиват вече. Говориш неправилни неща, не си запозната и просто след първото ти изречение не си струва да ти се чете коментара. И се спри с този отец Иван, кога хората преди 10 години са можеели да разберат изобщо зо неговия приют. Невежеството в случая не е оправдание. Нямам какво повече да ти кажа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker