Какъв човек е според вас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какъв човек е според вас?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1973 пъти
Какъв човек е според вас. Вдовица съм на 53 години. Имам връзка с разведен мъж от две години.. Той се появи в живота ми в момент когато бях много зле след смъртта на съпруга ми. Помагаше ми много. Постепенно децата ми го приеха и родителите ми. Но, какъв ми е проблема. Той е имал тежък развод. Има проблем с децата си, упрекват го че се е развел с майка им. Аз нямам нищо общо с неговия развод. Запознахме се с него много след това. В момента дъщеря му, която живее в друг град, се прибра вкъщи след побой от нейния съпруг. Нямате си на идея какво се случи. Той беше плътно до нея, в което няма лошо точно така трябва да бъде докато се оправят нещата и.
Мен ме игнорира все едно, че не съществувам. Няма нищо общо държанието му и отношението му към мен преди и сега. Не иска дъщеря му да разбира за нас точно в този момент. а сме заедно от две години. Обажда ми се по телефона след 22 часа когато тя заспи и ме държи на телефона с часове. Забравих да кажа, че се познавам със сестра му и майка му.
Повтаря ми, че няма проблеми между нас, че не можел без мене, но не искал дъщеря му да си помисли, че имал връзка с жена.
Нищо не разбирам, но от всичко това се чувствам зле. Направо се депресирах. Не го намирам за нормално това държание, ние сме зрели хора, а дъщеря му е на 30 години.
Искам вашето мнение, аз ли не го разбирам? кой е прав в случая.
Ако съм писала неразбрано извинявам се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7b68416179
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма прав или крив в случая, защото всеки може да си живее и да си взима решения сам, но факт е, че ти не си щастлива с него.
Иначе, ако имаш време те съветвам да прочетеш малко основна теория по психология (в раздел „Психология“ в Читанката има доста голям избор). Още Фройд е говорил за Едиповия комплекс или когато на подсъзнателно ниво има любов в романтичния смисъл между син и майка. Пак Фройд изследва и Комплекса на Електра - връзката баща-дъщеря, при която има нещо като влюбване на дъщерята към бащата, ревност и вманияченост. Това е нормално при 3-5 годишните момиченца и е период в живота на човек, но се израства. Ако обаче нещо не е протекло както трябва в семейството и детството, този комплекс може да мъчи момичето до живот.
Мисля, че точно така се е случило при дъщерята на приятеля ти. Той самият може да е здрав, но тя има нервно разстройство и реагира като влюбена жена - с ревност като при влюбените. Той не иска да я дразни и затова се държи така - ти в случая изпълняваш ролята на негова любовница, а дъщерята му е взела ролята на „съпругата“ и точно така битувате.
Тя може да го обвинява за развода, но това са само думи. Дъщерите, страдащи от този комплекс, дори често несъзнателно искат да разделят бащата от майка си, за да имат неговото внимание и любов.
Според Фройдистите генезисът на проблема идва в произхода на самото човечество - всички сме носители на този вид нездрава любов към родителя от противоположния пол и сме страдали от нея в ранното си детство, но при нормалните и здрави хора се израства и детето преминава в асексуалната си фаза, а после преоткрива пола си и родителя от своя си пол като ментор и пример, а накрая се влюбва в мъж/жена и създава семейтсво.
При нервно болните хора обаче не е така!
В случая дъщеря му може би временно се е обвързала с друг мъж, но дори е съвсем възможно нарочно да е предизвиквала боевете и провала на брака си, за да възбуди отново вниманието на баща си, а той явно играе по нейните правила от слабохарактерност или криворазбрана любов, най-често при мъжете от дълг и при него заради чувство на вина заради развода, което дъщерята използва като манипулатор

На твое място бих спряла да му вдигам телефона след 20 ч. Бих му казала, че съм уморена и си лягам по-рано, а преди това се подготвям за сън.
ЗНАЙ СИ ЦЕНАТА - щом той е подвластен на манипулация, и ти можеш да го манипулираш! Меката Гана си е мека Гана! Ти имаш предимство пред дъщеря му - романтичната му любов е за теб СЕКСА. Използвай тези две оръжия - не да му ги отказваш, а да даваш - след незабравим секс с теб да видим дали на другия ден няма да ти се обади!
Ако живееш сама, на твое място бих му предложила да заживеем на семейни начала БЕЗ дъщеря му в твоя апартамент. Ще има в началото големи брожения от нейна страна, но къде ще ходи?
И още - ако те игнорира, игнорирай го и ти! Спри да му се обаждаш, често не му вдигай, защото си във фитнеса, на кафе с приятелки, на кино или театър.
Препоръчвам ти да прочетеш книгите „Защо мъжете си падат по кучки“ и „Защо мъжете се женят за кучки“ на Аргов - във всяка по-голяма книжарница ги има или можеш да ги поръчаш. Не само ще се спукаш от смях, а и ще ти помогнат книгите да си видиш грешките от страни и да намериш решение точно на твоя проблем.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7b68416179
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До всички родители на ПОРАСТНАЛИ деца - ако обичате децата си, изхвърлете ги след завършване на образование и като са си взели хляба в ръцете. (но най-късно на 25 г. )
Аз съм малкото от две деца и се изнесох на 19 г., което беше най-доброто решение в живота ми. Родителите ми в началото страдаха и мрънкаха по телефона, но сега живеят честито и са по-щастливи от всякога - имат хобита, приятели, време за себе си. Наскоро баща ми се пенсионира и ходят на излети в планината и така нататък - научете се да живеете без децата си или ще провалите бъдещето им и те никога няма да се научат да живеят самостоятелно, да създадат свое здраво семейство и деца.
Комплексът на Електра и Едиповият комплекс се развиват много добре при такова същителство и така несъснателно разбивате всякакъв шанс детето ви да има нормален брак и връзка. Бъдете скептични, ако изведнъж мъжът на дъщеря ви се пропие, почне да я бие, а преди това е бил нормален човек - често след раждане се събужда отново комплексът на Електра и не една жена нарочно проваля брака си и мъжа си, за да кацне отново при родителите си (баща си) - същото се случва и при синове, за да се върнат при мама. В никакъв случай дългострочно не приемайте такова „дете“ и нека бъде ясно, че трябва да си търси до 6 месеца квартира или да си оправя отношенията и семейството.
ДО Авторката - ако и ти живееш с „дете“ над 25 г. - ИЗГОНИ ГО!
Млада си, ако с този мъж не се получи - имаш още 40 г. активен живот и ще се получи с друг, но не докато живееш сама с „дете“.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 30770fc2a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ох милa, aми не е нормaлно дa те крие от дъщеря си, още повече че, тя си е 30 год. женa със своя си живот. Хубaво че, я подкрепя, но той по - скоро се държи все едно имa мaлко дете, чиято крехкa психикa зaвиси от постоянното му присъствие и подкрепa. Дaно не е мaнипулaция в екип от бившa съпругa и дъщеря. Не знaм колко време продължaвa дa " обслужвa " дъщеря си, но aко е повече от седмицa, aз бих му постaвилa ултимaтум. Не с думи, a с действия. Бих се отдaлечилa мaлко, бих говорилa по- мaлко време по телефонa, кaто че ли бързaм зa нещо друго.... друг рaзговор, с другчовек може би.. сaмо колкото дa го допусне, без aз дa му подaвaм, отричaм или потвърждaвaм. Некa не си мисли че, си му вкърпa вързaнa. Некa сaм дa се зaмисли, може ли дa позволи дa те зaгуби. Когaто се случи дa те зaпитa директно кaкъв е проблемa, ти пък откровено му кaжи, че си увaжaвaщa себе си женa, рaзбирaш и подкрепяш желaнието му дa бъде до дъщеря си в труден момент, но не криейки теб, кaто че ли си нещо срaмно в животa му. Говори спокойно и уверено, със сaмочувствие нa женa, която може с него, но може и без него. Некa той дa реши, готов ли е дa е без теб. Aз съм достa по- млaдa от теб, но вярвaй ми че, имaш много време и възможности пред себе си, aко в крaйнa сметкa сметкa се окaже че, не е човекът с който би билa щaстливa. Не губи сaмоувaжението си зa сметкa нa неговите стрaхове. Покaжи му по нежен, женски нaчин че, искaш дa е той, но при подобни условия, би могъл дa бъде друг.
В чудеснa възрaст си, дори и дa ти поискa повечко време и дa му го дaдеш, не се зaтвaряй в очaквaне, когa ще се престрaши дa те предстaви нa дъщеря си- женa нa среднa възрaст.
Контaктувaй с други хорa, излизaй си, ходи си нa кино, музей или просто рaзходкa в пaркa. Не се притеснявaй дa търсиш нови познaнствa. Пък и човек никогa не знaе кaкво го очaквa зaд следвaщия ъгъл, може тaм някъде дa е твоето следвaщо щaстие и този дa е сaмо, зa дa оцениш и грaбнеш със цялото си сърце друг.
Преди всичко обaче, обичaй и увaжaвaй себе си, в крaйнa сметкa нaй- много време именно със себе си орекaрвaш!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d44bc60588
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не го оправдавам, но го разбирам. Не мисля, че това има нещо общо с теб и чувствамата му към теб. По-скоро си мисля, че по някакъв начин се чувства виновен за развода и един вид все едно е предал децата си. Може би и самата му дъщеря му е наговорила някои неща.

Според мен трябва да поговориш с него, но без да го обвиняваш, а просто като зрели хора.

Разбира се, това си е мое предположение, реално няма как да знаем със сигурност каква е причината.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 25d1a6c950
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Извинявай, но мисля, че ако погледнеш поне за малко нещата отстрани ще видиш, че ако за теб побоят над дъщеря му е просто нещо схематично посочено в историята ти, то за него и дъщеря му е преобръщане на живота. Това не е нещо, което ти се случва всеки ден, за да го пренебрегнеш и подминеш. Ако спреш да мислиш за накърнената си гордост за това, че той крие вашата връзка, тогава ще можеш да разбиреш и него.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c53019f88b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не знам какво е положението в семейството, но явно се чувства гузен пред децата си и за това ви пази в тайна. Поговори с него, че децата му не са малки все пак. Дъщерята като се съвземе след побоя вероятно ще се устрои с някой друг мъж или със същия, няма значение, но когато той е спокоен пак ще се върне при теб. Не го пришпорвай, може би му е достатъчно трудно. Ако е щастлив с теб, рано или късно ще се подредят нещата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 37e802244c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Човека може би си има още 1 в живота, затова не иска да знае дъщеря му...
Това, което прави е пълна детинщина.
Намери си нова любов, която да те кара да се смееш, вместо да се мъчиш с него.

ДТ

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7b68416179
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 5 - и какво общо има това, че дъщерята имала трудности с връзката на РАЗВЕДЕН мъж с Авторката?
Що за глупост е това между възрастни хора? Разбира се, че ще приеме и ще се погрижи за дъщеря си в тази ситуация, но да се крие по нощите, за да говори с Авторката?
Това говори за нездрава, неестествена връзка с дъщерята, говори, че дъщерята ревнува баща си от други жени (Комплекс на Електра). Обвиненията, че се бил развел са само начин за манипулация от нейна страна. Истината е, че тя е щастлива, че бащата е свободен за нея и ще реагира винаги агресивно, дори теоретично да тръгне да се събира с майка ?. Затова и баща ? се крие - той има у дома скандали и проблеми, защото има приятелка!
Вие така ли бихте постъпили с баща си?
Аз например имам нормална връзка с баща си и не съм нервно болен човек - дори теоретично да има приятелка, какво ме сърби и боли мен - ще съм му благодарна, че ми е помогнал и ще искам да се запозная с изгората му. Това е НОРМАЛНОТО поведение на една НОРМАЛНА дъщеря - не да ревнуваш родителя си от интимната му партньорка, това е поведение на излъгана любовница или съпруга и говори за Комплекс на Електра у дъщерята, аз друго разумно обяснение нямам.
Иначе съветвам Авторката да се бори за мъжа, няма какво да губи, а и има много добри шансове, просто трябва да си използва Асата и да действа стратегически, вместо да се крие като тайна любовница каквато не е.
Аз дори накрая бих се тупнала у тях и бих търсила контакт с дъщеря му, защо не...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1509aa7e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мисля, че тук тава въпрос за друга странична връзка - Вашият приятел вероятно има друга жена, проблемите с дъщерята служат само за прикритие. При всички положения един мъж може да си вземе мобилния телефон, да излезе за 20 минути навън от дома и да намери начин да се обади в удобно време през деня. Мъж, който Ви поставя на второ или трето място в живота си и не може да се обади в удобно за Вас време, показва, че не Ви цени ни най-малко и следователно не Ви заслужава. Тези телефонни "залъгалки" след 22 часа са в стила на женените мъже, които имат любовни връзки настрани. Само че женените провеждат разговорите през деня, а след 18часа никакви не можеш ги намери. те са в къщи при жените си и не вдигат телефона. При Вас случаят е огледален, но причините са същите. Не бъдете прекалено доверчива, сложете ембарго на разговори след 20 часа, а най-добре временно изчезнете от живота му и наблюдавайте какво ще стане. Пък и какъв е този стил - само той ли има право да Ви се обажда и да определя кога на него му е удобно да говори. къде са Вашите удобства и интереси?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5604152695
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всички, които ми отговориха. Аз съм решила какво да направя, както той с мен така и аз. "Каквото почукало, това се обадило. Снощи имам 6 повиквания след 22 часа. Не вдигнах. Сутринта преди да изляза, още 3, вдигнах и казах, че съм си легнала рано.
За мен истината е, че той иска да се докара пред дъщеря си, момичето не му знае нещата. Аз повече няма да търпя такова поведение.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7b68416179
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Браво, Авторке, но гледай да не изхвърлиш бебето с мръсната вода...
Ако ти се обажда в нормално време например, вдигай му (ако можеш де). След 20-21 ч. не му вдигай обаче при никакви обстоятелства и дори си изключи телефона - ще има и положителен ефект, защото ще го хване да го гложда и ревността. Не отказвай и секс, и излизания, но не и ако се криете - ще ходи с теб из града и хоро ще играе.
Не мисля, че иска да се докара пред дъщеря му, а просто знае, че тя ще реагира с ревност и с неразбиране.
Трябва обаче да премине през този период или да си търси будала да го търпи. Ти си още млада и атраквивна и ако не намира за нужно да стои зад връзката си - прав му път
Не мисля иначе, че има друга жена в живота му, освен дъщеря му, докато теб те е приел за мека и лека, за даденост и винаги добра и разбираща. Нека се сети, че може и да те загуби и да видиш, че ще си промени поведението

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 40561716fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Точно тaкa aвторке! Брaво! И си излизaй , не се зaтвaряй дa го чaкaш когa ще се присети. Некa знaе че , че си увaжaвaщa себе си женa и нямa дa позволиш подобни глупости. Дори в някой рaзговорможеш дa вмъкнеш , че си излизaлa с компaния , прекaрaли сте си стрaхотно и си покaненa някъде зa уикенд ( пaк компaниятa)... дa му трепне под лъжичкaтa;)))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 149d8e419d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Подкрепям решението Ви!
Дъщеря му, нито е малко дете. Нито пък отношенията Ви са от предната седмица. Такова поведение е недопустимо.
И в крайна сметка, ситуацията може да Ви помогне да прецените по - правилно и рационално - що за човек имате в живота си. Погледнете в момента по този начин на нещата.
Успех Ви пожелавам!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker