Бащата а детето ми е неспособен да се грижи за нас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бащата а детето ми е неспособен да се грижи за нас
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2127 пъти
Историята ми няма да впечатли никого. Просто моля за съвет.
Моят партньор беше страхотен мъж с когото сме минавали през страшни проблеми, но това беше преди!!!
Сега той се е превърнал в непознат за мен човек.
Страхува се от всичко което ни се случва и е блокирал напълно
А сега имаме дете и не му е времето да се шашка, а и аз имам нужда от него такъв какъвто беше преди!!!
Преди раждането на детето изпаднахме в паника тъй като работодателят ни ми бавеше болничните, а само мъжът ми беше на работа и в същото време бяхме на квартираи разчитахме и на парите от болничните за да си плащаме сметките. Аз не можех да работя, защото имах тежка бременност и ни беше много трудно вярвам, че повечето от вас знаят колко е скъпо всичко за децата, а ни беше и първо дете и още повече се ошашкахме. Теглехме заеми за да оцелеем и в същото време да купим всичко необходимо за отрочето си.
Детето ни се роди и ни сполетяха нормалните проблеми на всяко семейство когато се появи нов член на семейството дотук добре, но после започнаха и проблемите със заемите, както и запонаха или продължиха може би лъжите му за. всичко свързано със пари.
Почвчше да откача и да ме нарича алчна и незнам си още каква, а аз спрях да харча пари за себе си доста отдавна все гледах те да са облечени обути и т. н.
А после ми разказваше как правел всичко заради нас и донякъде съм склонна да вярвам, че е така , но много пъти съм го хващала да ме лъже или да не иска дори и да поговори смен за това какво става с оправданието, че бил мъж не бил путьо и това не било мъжко да ми се обяснявал видиш ли ако говори с мен за него е равносилно на това.
А преди сядахме и обсъждахме всичко и въпреки проблемите бях спокойна.
Прощавала съм всичко досега лъжи с оправданието, че ми ги спестява, за да не ме натъжава , изневери с оправданието, че бил объркан, но как да простя това, че вече освен лъжите с които ме е задушил той се превърна и в човек неспособен да издържа семейството си? ! Засега детето ми не усеща липса на каквото и да е защото аз нищо не си купувам и всичко харча за него, но ако нещата продължават така незнам дали да остана с него. Може би много хора ще ме осъдят, но съм отчаяна!!!
Въпреки подкрепата ми до вчера и неспирните ми опити да закрепя нещо което незнам дали да продължавам да правя той не съумява да избистри главата си и да намери решение на проблемите ни, а аз не знам дали бих останала до него ако видя, че неговата нерешителност почне да вреди на детето ми в смисъл такъв да не получава всичко нужно за едно бебче.
Моля ви отговорете ми коя мйка би останала с човек който я лъже и едва успява да се погрижи за детето ви???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: cfcada0332
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нещо си сбъркала заглавието - не трябваше да е заглавието „Имаме дете, но не можем да се грижим за него“ - да, скъпа, ти като жена си участвала 50% в зачатието и 100% във взимането на решение за дете. Ти си единствената, от която е зависил аборт, ти си единствената, която е можела да взима противозачатачни или да откаже секс без кондом. ТИ, скъпа Авторке, си решила, че можеш да имаш дете на кредит. Сега защо се чудиш, че кредитите трудно се изплащат и че мъжът, който не е бил способен да те издържа по време на бременността и раждането ще умее да те храни да плаща кредити?
Моето лично мнение е, че ти си поне толкова виновна за ситуацията колкото него, но не това е проблемът. Станалото-станало - не сте единствените, които сте направили дете без фин. възможност да го гледате, но не виждам ТИ специално да вършиш нещо полезно, за да ви се подобри положението и да успокоиш мъжа до себе си, защото с натякваници и караници изобщо няма да го накараш да се справя по-добре, а напротив - ще го изгониш.
Неговите грешки ги изброи, но виждаш ли свиоте си грешки
1. Кога за последно ти изкара пари? Взимаш ли НОРМАЛНО (не социално) майчинство и ако не взимаш, защо не взимаш?
2. Да приемем, че си гледаш детето и не можеш да работиш - кога последно ТИ спести ненужен разход. Например - потърси ли възможност за дрехи/колички/консумативи за детето от близки и познати без пари? Потърси ли начин да спестиш от козметика, консумативи и дори от храната (например да не яде от скъпите детски бурканчета, а да яде в безплатна детска кухня, кърмене вместо изкуствено мляко и т, н. )
3. Обвиняваш мъжа си във всички грехове, но ти прости ли му, за да е той с теб? Ако не си простила, защо си с него?
4. ТОЙ не можел да се грижи за вас, а ти можеш ли да се грижиш за себе си и детето си и ако не можеш - къде си тръгнала, мила, какви претенции имаш?

Съвет на жени в подобно състояние - стига се тюхкайте, станалото-станало, а хванете и се опитайте да направите най-доброто от ситуацията. Ако не кърмите, намирайте начин някой да ви гледа детето и да си почнете някаква работа. Дайте на мъжете си морална подкрепа, защото гладна мечка хоро не играе и мухи не се ловят с оцет, а с мед - колкото и да обвинявате мъжете си за своите си грешки, вие така не можете да ги накарате да действат във ваш интерес, а точно обратното. По нашето законодателство мъжете са в състояние да ви зарежат с децата ви и да ви плащат 100 лв. издръжка и то ако не забравят. Стегнете се затова и се пробвайте да задържите бащите на децата си до себе си, щом на първо време сте се оставили да ви забременят. Не се оправдавайте кой как се бил променил - хората никога не променят характера и самата си същност и много добре сте знаели на какво хоро се хващате. Обикновенно така се получава не заради мъжете, а заради жената, която търси в бременността и майчинството смисъл на живота си, признание в обществото, когато се е провалила в учене и работа. Мъжете не търсят в децата си смисъл на живот и щастие, а те ги имат за да ви угодят в един момент, а после като се вманиячи някоя по детето и ролята на майка, тези мъже се чудят какво им се случва - почват кредити за глупави и излишни лекарски прегледи и измислени изследвания, после искаме да родим на частно със секцио, макар че нормалното раждане в държавна болница ни е безплатно, почваме да пръскаме хиляди, които нямаме за глупости по бебето, от които нямаме нужда...
Стегни се, Авторке, защото хиляди са като теб и не въпросът е дали ти да стоиш с този мъж, а обратното - той може всеки момент да чупи и ти какво правиш тогава?
Нито пари имаш, нито ти се работи, нито има кой да ти гледа детето - стегни се и разбери, че в момента си зависима от този човек и се стреми да му създадеш условия да работи във ваша полза, вместо да го тормозиш допълнително.
Създай му спокойна атмосфера, спри да го тормозиш и сама търси начини за печелене на пари и най-важното - ПЕСТЕНЕ на пари, защото най-лесно изкараните пари са неизхарчените. Ще ме разплачеш, че си била спряла да харчиш пари за „себе си“ (парцалки имаш предвид най-вероятно), но я мисли как да спреш да даваш толкова пари по бебето, което същност няма почти никакви нужди освен храна и сране и е крайно време да спреш да го затрупваш с материални неща. Дори от играчки няма нужда такова малко дете, камо ли от другите глупости. Ти също ядеш, консумираш ел. енергия, парно и вода - разход си за мъжа си и щом живееш и не си умряла от глад, този човек явно те храни. Какво си се разпискала в такъв случай?
Стегни се и се моли този човек да остане при теб, защото не знам как ще се оправяш без него. Вместо да мрънкаш, хвани и се концентрирай в това как да го направиш щастлив, за да остане при вас по-дълго, за да имате какво да ядете буквално и кой да ти плаща глупавите кредити. И не, ти не си алчна, просто не умееш да се простираш спрямо чергата си. Истински алчните хора не мислят как да харчат пари, а как да ги печелят. Да си алчен не е проблем, защото поне имаш пари за неотлнжни нужди. Проблем е да не можеш да си правиш сметката. Ти не умееш да печелиш пари, а само да харчиш. Промени и първото и второто и спри да тормозиш мъжа си, защото не само ще ти изневри, но ще те зареже с малко дете и тогава ще го обере невинното детенце както се случва доста често вече, а ако има невинен в ситуацията - това е точно детенцето. Не го обвинявай за разходите покрай него - не то изкарва портмонето и купува тъпотиите, а ти, защото явно се чувстваш несигурна като майка и не можеш да намериш начин да си гледаш скромно детето без излишества.

Мили дами, спрете да раждате деца, ако нямате средства и право на отпуск по майчинство. в 21 век живеем, днес е важно да има човек образование и кариера, да има добър стандарт на живот и след това да прави деца, а майчинството не е най-основната и ценна роля на жената вече. Мислете и ПРЕДИ да родите от някого, анализирайте го, изпитвайте го, живейте с него дълго и бъдете напълно сигурни в човека до себе си, защото СЛЕД това е късно.
Спрете, мили дами, да хвърляте грешни пари по ненужни продукти и медицински „услуги“. Раждането е най-естественото нещо на света и се случва буквално на всяка секунда някъде по света многократно - нашите тела са направени да раждат, не се оставяйте разни шарлатани да ви вземат парите за глупави и ненужни изследвания и да ви убедят, че не трябва да работите по време на бременността и едва ли не сте болни. Няма такова нещо - бременността е нормално състояние на организма и да взимате кредити покрай нея и раждането е меко казано глупаво-само тормозите половинките си и пълните джобовете на лекари. НЗОК поркива на 100% раждането и в държавните болници точно са най-добрите лекари и апаратура, а частните просто викат линейка като се обърка нещо. Не раждайте без причина секцио - просто искат да ви вземат паричките и не е гаранция за нищо - моя близка плати 4000 лв. за раждане и почина заради грешките на „топ“ лекарите в „топ“ клиниката.

....и относно кредитите - те са шанс за човек да инвестира, за да печели повече в бизнеса или да си купи кола за работа да кажем, да си купи жилище, но НИКОГА не ЖИВЕЙТЕ на кредит, защото това се връща като бумеранг и ще ви ореже качеството на живот в бъдеще. Спрете да вините мъжете си и изобщо другите хора, ако сами сте нагазили в блатото - вината е наполовина ваша и обикновенно жените харчим парите и определяме бюджета.
Винаги живейте според чергата си!!! Гъз знае 2 и 200, ако имате 2, живейте с това - лошо няма, може и с малко, но не се разпищолвайте за сметка на бъдещето си и това на децата си или ще завършите като хора като авторката - в безисходица и зависими, притискани от кредитори и от бита

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: dab7eadd62
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо дa уточня - женa съм, съпругa и мaйкa.
Не, не бих билa с човек, нa който не рaзчитaм, не вярвaм!
Обaче, имa изкaзвaне твое, дето ми " избоде " очите :
" той не съумява да избистри главата си и да намери решение на проблемите ни "... Той? Сaм? A ти къде ще си?
Рaзбирaм че, сегa си с детето, но от целият ти пост остaнaх с впечaтлението че, винaги тaкa е било. Преди поне е било сaмо зa теб, сегa зa двaмa. A ти когa ще се включиш в товa СЕМЕЙСТВО? !
Прощaвaлa си лъжи и изневери.... зaщо? Не ми кaзвaй че, причинaтa е любов! Кaквa ти е билa изгодaтa че, дa прощaвaш подобни нещa? ! Всякa женa с достойнство би си тръгнaлa, всеки имa прaво нa вторa възможност, но не повече. Ти си остaнaлa и дете си родилa от тaкъв мъж. Хaйде кaжи сегa, зaщо? !
Aми aз примерно, дори с дете бих си тръгнaлa, a ти чaкaш ТОЙ дa е кaто ПРЕДИ и дa реши ВAШИТЕ ОБЩИ проблеми. Докaто е можел, си е плaщaлзa " гяволъкa", кръшвaл, лъгaл, но кaто ти е плaщaл сметките си трaелa, сегa кaто не плaщa, ти се събуждaш от дълбокия си сън.
Не знaм нa колко ти е детето, aко имaш възможност, зaписвaй го нa яслa/ детскa грaдинa и зaпочвaй рaботa. Или бaби дa го гледaт, a ти дa рaботиш почaсово поне. Предполaгaм че, кaто почувствa мaлко помощ/ подкрепa мъжът ще си " избистри глaвaтa ". И не, не сa подкрепa сaмо безкрaйните рaзговори, когaто трябвa дa се действa!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2f38b7bfb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Как така да се грижи за вас? Ти си длъжна да се грижиш сама за себе си, а двамата с мъжа ти да си поделяте грижите за детето.

На първо място почни да се грижиш за себе си. Започни работа, изкарвай свои пари и отделяй от тях за себе си (лично твои), а също и за детето. И мъжът ти да си има лично за него, и да отделя за детето. Много е сложно.

Същото важи и за времето - всеки да има време за себе си, да отделя време за детето и да ппекарвате време тримата като семейство.

Не съм съгласна с #1 само за секциото и плащането за избор на екип - това не е някаква лиготия, това е тялото което ще е твое за цял живот! Елементарно самоуважение е да искаш най-доброто за тялото си, не бебето да ти разцепи п*тката и мързеливите лекари, понеже не си си платил за избор на екип, да те зашият криво-ляво, та някои даже да се гаврят с теб и да те третират като втора категория човек понеже не си си пратил (разкази на потърпевши).

А също, както мъжът може да зареже авторката сама с детето, така и тя може да го направи. Или би могла да го направи, ако работеше и не я издържаше мъжът й. Ама някои жени сами се поставяте в зависимо положение, отвътре ли ви идва не знам и аз! Дори в най-перфектната връзка, човек винаги трябва да остави "отворена вратичка" - през която да си тръгне, ако нещата се окажат не точно такива, каквито са изглеждали в началото.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 71ed2a62ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прощавала си му изневери, но не можеш да му простиш, че няма пари? ! Не мила, ти си просто толкова безпомощна, колкото и той, но мислиш че за теб това е ОК понеже си жена, а той трябва да бъде в ролята на вълшебника, който да направи живота ти приказка. Е да ама трудно е да си вълшебник в днешно време. Тия кредити с които сте се набутали, той ли искаше да ги взима, или ти му пили на главата, че трябва да намери пари от някъде? Само сте си утежнили положението, а сега ще си сърбате попарата и двамата.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 71ed2a62ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   P. S. И тия дето ги говориш, не знаеш да ли би останала с него, сама знаеш че са пълни глупости. Ти сама по-добре ли ще се справиш отколкото без него? Мислиш ли, че ще се намери друг мъж, който да гледа чуждо дете по-добре от баща му? Ще намериш някой отчаян, който гледа само да те изчука, без да му пука за нищо друго.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 71ed2a62ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За едно десетилетие ви промиха мозъците, че е приемливо да теглите кредити. Икономика, в която потреблението се финансира от кредити не е пазарна икономика. Ако никой не взимаше кредити за да купува, цените щяха да се уравновесят спрямо възможностите на населението. Щом наддавате с чужд капитал, заробвате себе си, ощетявате пестеливите хора и по-ефекта на доминото принуждавате и други да взимат кредити за да могат и те да участват в живота при растящите цени. С това примката около вратовете ви се затяга още повече, кредитите стават по-големи и за по-дълъг период, докато накрая се превърнете в роби. Първата вълна баламурници бяха със жилищата, заглобили се за по 30 години Сульовци и Пульовци дето не могат да си вържат гащите. Сега почнахте да взимате кредити и за битови сметки. Вашата трагедия нека служи за назидание на всички. Блядове опомнете се! Да купуваш с кредит е позор! По-добре си направете харакири!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 108d959245
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   мисля, че мъжът на авторката се е изплашил от финансовите им проблеми. Не е добре да се изпада в паника. Може и с по малко пари, важното е да има взаимно любов и уважение, другото просто се случва...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f36bd19ed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не си прав, номер 7, когато бедността влезне през вратата, любовта излиза през прозореца!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2ed6e37f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   На всички които така добросърдечно вместо да ми дадът истински
съвет ме обиждаха, че видиш ли не съм работила и едва ли не взимам социално майчинство ще кажа, че не е така и аз като вас съм работила просто имах много тежка бременност и за това изкарах голяма част от нея на легло и бях в болничен. И както вече обясних бяхме на квартира моят мъж остана да работи само той и не не съм правила ненужни разходи за нищо, но това което ни обърка страшно много беше, чеработодателят ни бавеше моите болнични на които също разчитахме за сметките и така започна историята с кредитите, защото нямахме помощ от никъде за нищо и докатопарите идваха на време дории малко ние си правехме сметка и свързвахме двата края, но когато не знаеш кога да си очакваш парите как да стане тоя номер.
Така че драги хейтъри никой не е гадател за да знае кога работодателят му ще постъпи некоректно с него и то във най -неподходящият за това. момент!!!
И КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ ВЪВ ПРЕДИШЕН МОЙ КОМЕНТАР ДА НЕ ПИШАТ ХОРА КОИТО НЕ РАЗБИРАТ ТОВА КОЕТО ЧЕТАТ САМО НОМЕР 7 И 8 СА СХВАНАЛИ КАКЪВЕ ПРОБЛЕМА НЕ МИ КАЗВАЙТЕ КОЛКО СЪМ ВЛАГАЛА В СЕМЕЙСТВОТО СИ И КОЛКО НЕ СЪМ ПРОСТО НАПРАВИХ ГОЛЯМА ГРЕШКА, ЧЕ ПИСАХ ВЪВ ТОЗИ САЙТ И РЕШИХ, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМА И ХОРА КОИТО БИХА РАЗБРАЛИ И БИХА ДА ЛИ ДОБРОСЪРДЕЧЕН СЪВЕТ. ГОСПОДА ИКОНОМОСТИТЕ НЕКА КОМЕНТИРАТ НЕКОРЕКТНИЯ РАБОТОДАТЕЛ, А НЕ ТОВА КАК СПОРЕД ТЯХ АЗ СЪМ ПРЕЦАКАЛА ИКОНОМИКАТА И ТЯХ НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ЧОВЕК Е ВИНОВЕН САМО ЗАЩОТО ИСКА СЕМЕЙСТВО И ДЕТЕ А НЕКОРЕКТНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ ГО ПРЕЦАКВАТ!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2ed6e37f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз родих секцио, но не по свое желание, а защото и двамата щяхме да умрем и има много неща които касата не покрива, а когато доктор ти каже дай даваш иначе детето може и да не оживее скъпи читчтели или вие не бихте спасили децата си? !!! Откровенно ви моля повече никой да не ми пише вие можете есинствено и само да обиждате!!!

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bfef960000
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   " Избухвaнето " ти под н 9/10 сaмо докaзвa че, не сме сгрешили в преценкaтa aвторке. Тaкa си свикнaлa дa си " горкaтa ", че и нaс обиди и нa нaс се опитвaш дa вменявaш винa.... е, ние тaкa или инaче нямa дa ти плaщaме сметките. Съветът продължaвa дa е същия - търси рaботa и помaгaй в семейството!!!
Със секцио или не, много жени рaждaме и си гледaме децa, рaботим и т. н. Не пaрaзитирaме нa гърбa нa съпрузите си! Пък ти кaкто искaш, явно и нa него му е писнaло сaм дa влaчи, aко те остaви съвсем сaмa, ти кaкво прaвиш, a? !

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0cb9c8da32
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добре де, авторке. На колко е детенцето вече? Не би ли могла и ти да започнеш някаква работа и да допринасяш за семейния бюджет? Ясли има, също и градини.. Аз също съм бременна, бременността ми е рискова, за момента. Имам и дете на 4. Не мога да работя, а тук, където съм, законодателството по отношение на болнични и майчинство е малко по-различно и де факто, в момента съм в неплатен отпуск. Въпреки това си намерих занимание, от което печеля около 2/3 от заплатата си. Отделям по 2 часа на ден за това и просто взимам и лаптопа в леглото, което не трябва да напускам поне до средата на февруари. Та, мисълта ми е, че ако има желание-има и начин. При теб ми се струва, че желанието не е толкова силно. Не бих могла да държа отговорен мъжа си за това, че законодателството е такова, нито да го третирам като машина за пари. Най-лесното беше да му кажа-Виж сега, за няма да имам доходи за "х" време. Съдери си задника и намери начин доходите ни да не намаляват, щото иначе ще те заклеймя като неспособен да се грижиш за нас...
Колкто до кредитите-моят пра-дядо на времето казаше: То хубаво кредит, ама като вземеш, трябва и да върнеш. Знаеш ли на какъв хал ще си след 5 години и дали ще можеш да си го плащаш? А ти си взимала кредити за... сметки??? Моля те, не се изживявай повече като жертва, ама виж какво можеш ти самата да направиш, преди да имаш претенции към мъжа си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2ed6e37f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Няма да оставя дтетето си сега когато то има нужда от мен не паразитирам на ничии гръб аз също помагам за семейния портфейл бабите и дядовците са далече и няма кой да помага!!! Не избухвам просто прекалихте с хейтърските коментари не знам какво четат редакторите и позволяват обиди по мой адрес, но както и да е явно в България има тролове ако знаете какво е това които висят в нета и само чакат да залеят някого със собствената си вътрешна пумия и жлъч!!! Скъпи хейтъри повече няма да направя тази грешка да споделям това което ми тежи на никого от вас чао задавете се в собствената си жлъч!!!!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cfcada0332
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Авторке, успокой се! Не приемай лично какво пишат АНОНИМКИ в интернет. Просто всеки се опитва да търси решение в случая ти, изхождайки от собствения си опит, а ти си толкова концентрирана в това да търсиш виновни, че изобщо забравяш собствената си отговорност за семейството. Виновен е работодателят ти, виновен е партньорът ти и избухваш, правейки невъзможна всякаква дискусия с теб. Толкова не искаш да си виновната ти, сякаш си на съд.... Тук не става дума за вина, а става дума за решения - какво можеш ТИ да направиш в този случай?
Излишно е да се казва, че за финансите и качествата на партньора се мисли ПРЕДИ да се роди дете, не след това. За майчинства и разходи се мисли също ПРЕДИ. Тук си признай отговорността, но станалото-станало и минало. Пепел на главата и напред!
Въпросът е СЕГА, ТУК И СЕГА какво можеш да промениш, за да се измъкнете от лайната.
Първо и най-важно е да се успокоиш и да създадеш спокоен дом за твоя мъж, за да може той да се чувства подкрепен от теб и да може да работи в твоя полза. С обвинения виждаш сама по себе си, че не става. Човек се чувства смазан и парализиран. ТИ си решила да създаваш с този човек семейство, вярвайки в него. Или си направила грешка, или просто му липсва в момента подкрепата, за да действа. И тъй като ти грешки не правиш и не искаш да осъзнаеш, значи е второто - липсва му подкрепа на този човек, липсва му мотивация.
Мисли много добре и без емоции как да помогнеш на партньора си в смисъл да го мотивираш и да му дадеш утеха, че си до него. Кредити не пишеш колко са, но потребителските са до 5000 лв. - не са малко за хора във вашата ситуация, но не са и много - ще се справите!
Опитайте се да разсрочите кредита или да го рефинансирате чрез нов, но при по-добри условия например.
Опитайте се да се сплотите и да му дадеш силите и мотивацията за няколко месеца да даде яко газ, за да си изплатите кредитите. Например може да си намери втора работа или да ти гледа детето вечер след работа, когато ти да работиш да кажем в денонощен магазин или нещо такова. Доста хора са така и в крайна сметка става дума за МЕСЕЦИ, не години.
Успех и умната

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b983801f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Авторке ще ти кажа нещо, ще се опитам в духа на №7 и 8 за да не се чувстваш обидена, целта ми не е да те обидя.
Когато ни споделяш колко е неспособен да се оправя с проблемите ви мъжът ти и когато го нападаш помисли, ти къде си в тази ситуация. Ти си човекът който дори в крайна бедност трябва да задържи любовта в дома ви, защото при развод ти си губещата. С бебето на ръце и 100лв евентуална издръжка и половината дългове, какво ще правиш? А и никой друг мъж няма да заобича така детето ти както го обича баща му.
Колкото и да нападаш съпруг, работодатели, икономиката на света, коментиращите в сайта, истината е че яйцето се пече на твоя задник и ти трябва да съумееш да разбереш, че не си в позиция да изискваш от мъжа си и от непознатите в сайта. Трябва да си доволна на това, което носи той и да съумяваш да преживявате с наличното, защото в противен случай ще си по зле не само ти, а и детето ти. Вече имаш опит с кредити и знаеш че трудно се връщат, затова те не са вариант. Знаеш също че ако мъжът ти ви напусне оставаш на нула до делото за развод, което може да се протака доста дълго, а след делото със 100лв месечно.
Представи си колко зле ще е, ако днес той не се прибере от работа и замине в чужбина без да знаеш, незнайно къде? Представи си ако с твоите изблици на истерия му докараш болест и той легне болен или посегне на живота си?
Сега като си представи вече радваш ли се на това което имаш? С усмивка ще го посрещнеш довечера нали?
Съпрузите са двама за да се поддържат един друг, а не да изискват от другия измислени задължения. Ти си решила той да бъде баща на детето ти, с тази негова професия и заплата, знаела си че е малко вероятно доходите му да се увеличат кой знае колко, заради бащинството му. Затова и казвам измислени задължения, защото ти си измислила, че той като стане баща, хем ще плаща дълговете ви, хем ще носи повече пари у дома. Ти си взела решение да имате дете без заделени пари зад гърба ви, на квартира, без собствен дом и още преди раждането си се съгласила да почнете със заемите.
Аз съм жена и съм преживяла твоето и в момента живея трудно в българските икономически условия, но обичам мъжа си и съм на ясно че той не е вълшебник, радвам се че вече 16г е до мен и вървим напред заедно. Наясно съм че колкото и да обвинявам външни на семейството ми "не помагащи" хора като работодатели и др файда няма. С тропане с краче и думички "искам" "длъжен си" номера върви само при тати докато си непълнолетна.
Какво означава "защото нямахме помощ от никъде", от къде се очакваше помощ?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f527701152
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Да ти дадЪт съвет ли!? Много добри съвети даже са ти дали хората! Това, че ти приемаш съвет за обида е ТВОЙ проблем!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f45cb581f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   На 45 съм изкам да кажа на авторката че отгледах сина си сама от бебе сега е 28 годишен мъж верно през много изпитания преминах и трудности но се справих верно в момента е трудно в България но щте се справите двамата щтом аз се справих сама...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker