Не знам какво да правя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не знам какво да правя
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1524 пъти
Здравейте, не знам какво да правя и как да постъпя, момче съм на 21 години. Ето и проблема ще започна от начало когато завърших гимназията колкото и да не ми се искаше започнах да уча висше в София, искарах първи семестър успешно но втория за съжаление един от преподавателите реши да се заяде с мен и не ми даде заверка молих го какво ли не правих, но човека реши да ме прецака, прекъснах за година, бях с намерение да продължа тази година, но се убеждавам със всеки изминал ден че няма никакъв смисъл. Имаме собствен бизнес, цех са дърводобив и дървообработване, доста съм навътре в нещата и много работи ми са ясни и знам какво да правя. Днес казах на нашите че няма да се занимавам с тъпото училище и че няма смисъл... ама ходи обяснявай на родители те били мислели най - доброто за мен. Искам да продължа семейния бизнес, ама без да се занимавам със скапания университет, баща ми също е със средно образование и е започнал от нулата както се казва и е успял да направи нещо доста значително, искам да продължа това нещо и да развием бизнеса но уви, като са се запънали с това тяхно образование. Не знам как да постъпя, варианта с университета съм го отписал няма да се занимавам с него, другия вариант е да се опитам да поговоря с нашите за цеха ама си нямам никаква идея как, следващия вариант е чужбина имам роднини в шотландия които ще ме уредят на работа там. Като че ли това ми се струва по добър вариант. Да ида да поработя там и каот се върна туко виж нешите са разбрали че не ми се учи и каквото и да правя ще го правя без скапаната диплома!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2e09926561
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно съм на твоето мнение. В Шотландия отиди и като вид казарма - да се дисциплинираш, да видиш свят...за висшето не ти трябва. Сестра ми нашите я принудиха, избута с 300 зора и сега работи на минимална. Имам и богат далечен роднина, който е с големи амбиции и инвестира над 500 хил. евро в образованието на дъщеричката си в някакъв съмниелен английски „университет“ и сега последната като завърши иска пак пари от него, защото никой не ? дава работа :)
Не си губи времето с глупости. Чиракувай при баща си после, но не се пази от „черната“ работа и поработи и на машините, мини през всеки цикъл на производството и стани „вътрешен“, ако вече не си де :)
Успех и споко

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ab497e5e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колко е приятно, когато видиш, че поне някой те разбира, това с чиракуването съм го минал, знам какво се прави на всяка една машина и всички етапи от производството на каквото и да е изделие от дърво ми са ясни. Не се пазя от черната работа и никога не бих го направил не ме е страх да си изцапам ръцете. Благодаря ти. :)))

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: bba20bfe1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   С едно не съм съглaснa, ВИЕ нямaте бизнес, имaт родителите ти! Относно обрaзовaнието, дa, бaщa ти е успял със средно дa си нaпрaви бизнесa, но е нaясно, че случи ли се дa фaлирa - изходът зa него е дa продължи нa зaплaтa зa друг, но поне имa зaнaят. Тяхнaтa цел е дa имaш все пaк някaкво висше, нaй- мaлкото ще постигнеш нещо СAМ, нещaтa нaготово бързо " изпушвaт ", те знaят товa. Aко си решил кaтегорично дa не учиш, по- добре зaминaвaй зa Шотлaндия, поне ще имaш университетa нa животa. След някоя годинa с повечко опит и знaния в животa, ще мислиш вероятно по друг нaчин, но поне ще си свършил нещо сaм, a не под чaдърa нa родители.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 16e702b9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А защо не направиш 2 в 1. Записваш нещо задочно, така хем получаваш диплома и вашите са доволни, хем не ти се налага да се занимаваш със заверки, редовно ходене на лекции и т. н. А в същото време можеш и да си работиш. Мисля, че така е най-разумно. Защото сега може и да смяташ дипломата за глупост, ама никога не знаеш как ще ти се стече живота и тази диплома може и да ти потрябва някой ден.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 38f1ebfe22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ако планираш да се занимаваш със семейния дърводобивен бизнес, а следваш филология, аз ще съм първият човек, който ще ти каже, че си губиш времето. Много са малко обаче хората, постигащи сериозни успехи в някаква област, без адекватно образование. И тук не става дума за "висше" или "невисше", а за подходяща професионална подготовка. Винаги можеш да наемеш съответните специалисти, разбира се, но поне в едно нещо - онова, което е най-важно за бизнеса ти, трябва ти да си спецът.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a78f936024
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Зарязвай скапания университет и върви в Шотландия щом имаш възможност! Ако можеш да пестиш, ще имаш толкова собствени пари, че вече просто няма да зависиш от мнението на вашите. Ако го искаш разбира се.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker