Не мога да живея с нечии родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да живея с нечии родители
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1571 пъти
Предстои ми да се местя в друг град, тей като ще бъда студентка. Имам приятел, с който много се обичаме, разбираме се добре. Не се виждаме всеки ден, невъзможно е защото учи в друг град. И двамата много искаме някой ден да заживеем заедно защото ни е омръзнало това разстояние, което ни дели.
Имаше един вариант, в който да живеем заедно на квартира, докато уча аз, като ще си делим наема и сметките на две. До тук всичко е добре, докато не стигна до частта, че имало вероятност да вземе и майка си да живее с нас. Проблема е в баща му, който не работи и постоянно прави проблеми. Не искал да я оставя при него. Нямам нищо против жената, въпреки, че досега само веднъж съм я виждала, но не си представям в един апартамент от една стая как ще живеем трима човека. Най-малкото е, че няма да имаме нужното лично пространство, за секс не ми се мисли... Ами след време ако станем семейство, имаме деца...? Цял живот ли ще е така? Не ме разбирайте погрешно, но и аз имам нужда от свое лично пространство, не искам да живея и отглеждам деца с нечии родители. Просто не знам по какъв начин да му го кажа, защото и не знам как ще реагира. Моля ви за някакви съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: bf38e248ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Права си и е добре, че още в самото начало са ти ясни нещата. Кажи му ги!!! Той ще ти обещае, че ще е временно и тем подобни, но знай, че няма да е така. Не едно семейство така са се разделили. Имах навремето едни приятели, които точно така се разделиха - майката се пенсионира млада, никоге не беше се омъжвала - хоп при синчето. В началото много хубаво, много добра, ще помагала, ама снахата си тръгна, защото не се живее така просто. Предложи, ако иска да живее с майка си - да го стори, но без теб. Ти ще си живееш на квартира, голяма работа. Веднъж сториш ли компромис, после ще трябва ти да си ходиш, защото тя никога няма да се изнесе

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 249e65c56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Напълно си права. Няма как да се получат така нещата - даже голям да беше апартамента, а не гарсониера. Не си е работа да се живее с чужд родител. Просто му кажи отсега, че за теб не е вариант това. Щом като имат семейни проблеми по-добре да живееш отделно, те да си живеят двамата и така... пак може да си се виждате, ако изобщо има перспектива в подобна връзка. Той може би планува майка му цял живот да е с вас. Не знам, една нормална майка сама би се сетила, че най-малкото не е уместно да се навре да живее с млада двойка и да им свети. Сигурно му реве на кого я оставя и той се чувства виновен миличкия, ама... като не се разбират и ако я тормози мъжа и да се разведе, а не да ходи да разваля семейството на детето... щото подобно съжителство само до конфликти може да доведе.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ad0e344696
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Прaв/a е н 1. С товa не прaви компромиси, веднъж нaмести ли се с вaс- крaй! Нaистинa е по- добър вaриaнтa, той с нея, a ти нa другa квaртирa, a тя дa не се ослушвa, a дa зaпочвa рaботa и дa си се издържa сaмa, че дa може синът и дa си живее нaтaтък СAМОСТОЯТЕЛНО и дa си грaди семейство.
Първaтa годинa със бившият ми съпруг живяхме по негово нaстоявaне с мaйкa му, че билa " горкaтa " сaмa и щяло дa бъде временно, докaто свикне с идеятa дa се отделим постепенно. Дa, дa!!! Десетки интриги с еднa цел, дa ни рaздели, че дa не и отмъкнa злaтното момченце. Предстaвяш ли, дори когaто ме е целувaл се нaмествaше и със зaбелени очи питaше " aми нa мaмa целувкa ". Той опитвaше дa бъде буфер, но решение не вземaше. Нaкрaя си събрaх бaгaжa и се изнесох. Естествено дотърчa същaтa вечер и остaнa при мен. Последвa още еднa откaченa годинa, тaя ненормaлницa ни звънеше в 1-2 през нощa, че ту вдигнaлa, ту смъкнaлa кръвно, мозъкът и изтръпвaл и не искaлa дa умирa сaмa, някaкви ей тaкивa глупости. Бях вече в родилното дa рaждaм и тя пaк звъни, кaто не и отклкнa, звънялa по бързa помощ и полиция, че умирaлa, пък билa сaмa...кaзвaм ти, откaченa рaботa. Кaкто и дa е, рaзведохме се, обaдих и се тогaвa и и кaзaх с меден глaсец дa си прибирa " злaтото ", че не го щa веме. И познaй - откaчи! Тогaвa чaк си дaдох сметкa, че съвсем не е билa идеятa дa се рaзделим с него, a всички ние дружно дa обслужвaме нуждите и( плaщaхме и сметките) и сегa губеше едно крaнче, от където течaхa пaри- aз!
Не прaви същaтa грешкa, ще я гледaте, ще и плaщaте сметки, нa всичкото отгоре нямa дa имaте личен живот/прострaнство.
Не отстъпвaй!!! Aa, първите двa- три месецa се опитвaше дa ме спечели с обръщения кaто " милa, слънчице" и т.н. но лицемерието и просто прозирaше, в моментa в който зaвъртaше глaвaтa си в другa посокa и кaто мислеше, че вече не я виждaм, прaвеше физиономии нa досaдa или злобно присвивaше устни. В крaйнa сметкa сегa, години по- късно, aз съм щaстливо омъженa зa друг, бившият сaм, живее в другa държaвa и не си говори дори с мaйкa си, че му билa съсипaлa семейството. Зa мен той беше по- виновният, че не взе решение, когaто трябвaше, когaто все още искaх.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 536697b1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами предложи им да наемете 2 стаи, да има отделна стая за майката. Иначе, не е коректно да искаш от него да загърби майка си и да не и помогне.

Ето ти мислиш за семейство и деца. Един ден ще имаш дете. Помисли какво ще ти е, ако твоят син се отнесе така към тебе.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e4a3bbd9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката
Номер 3 имала си ужасна свекърва, жалкото е, че много мъже не застават зад жените си, а слушат все мама. Номер 4 за какво отношение говорим? Тя е доста млада и може да се издържа, ако има затруднения винаги ще и помагаме. Аз какво да кажа - и моя баща не става, вдига скандали, но майка ми никога не си е помисляла да живее с нас, та дори и да и предложа тя не иска да се натрапва.
Това, което приятеля ми казва не е нещо което е решил окончателно, просто беше го споделил като вариант. За раздяла не искам и да си помисля, страшно много го обичам и се надявам и той да прояви разбиране по този въпрос.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 536697b1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто по-лесно ще ви бъде от гледна точка на разходите, ако сте в едно жилище, вместо тя да плаща квартира, и вие квартира. Иначе да, разбира се, най-доброто и правилното е да не живеем с родители.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e19fe28d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Към номер 7 и към този, който предлага апартамент с две стаи: на майката на момчето определено ще е по-лесно откъм разходи, но за авторката би било ад.
Не мисля, че е добра идея в случая точно от това да прави икономия, ще и излезе през носа... в случая проблемът е живеенето на млада двойка заедно със свекървата и ще е налице и 2, и 3, и 5 стаи да има, щом са под един покрив при подобни обстоятелства.

Не е редно майката да прехвърля върху сина си своите семейни проблеми. Като е нещастна и тормозена защо е стояла там досега, а не се е развела - при системен тормоз вина за развода ще носи съпруга, а дори и жилището да бъде присъдено на двамата, може да се продаде или съпругът да изплати неиния дял и така да има възможност да наеме или купи нещо мъничко. Но не - тя в тази посока планове няма, по-лесно досега мъжа и я е гледал, оттук нататък сина.... Да не говорим, че ако наистина има системен тормоз, то в подобна връзка децата страдат дори повече от родителите. Защо чака сина и да направи опит да стане самостоятелен, за да му се увиси тепърва на врата? Сетила се Мара...

Номер 3 - поздравление за решението и че си се отървала от тези ненормалници - много жени нямат подобна смелост и си съсипват живота. Имаме в рода подобен случай, но доста по-драстичен. "Златото на мама" - стар ерген 40 , непрокопсаник, разглезен, без стабилна работа, алкохолик... Е по чудо се намери жена свястна, хубава, работеща, дето да го обича и да се съгласи да се ожени за него, ама била разведена, представи си. Свекървата като се затръшка - какъв срам щяла да им навлече, как така той - ерген, пък тя - разведена. Обижда я жената, обикаля да реве по всички роднини и да се оплаква, демонстративно не им отиде на сватбата. Е ожениха се и той взе, че доведе въпросната булка при майка си - четиристаен апартамент. Ходили сме им на гости - снахата - душичка, мила, разбрана, добра домакиня - с голямо уважение и към свекървата подхождаше, а бабишкера в това време се чудеше как да я унижава и да я прави на луда.

Побъркаха я тази женица, съпругът й се настрои и започна и той като майка си да и натяква, че била разведена и не го заслужавала, почна и да и посяга - тя междувременно му роди две дечица. И стискаше зъби жената, щото заради децата, да не се развежда втори път.

Е, след поредния побой не издържа, взе си дечицата и се разведе. Че като ревна оная свекърва тогава - след целия тормоз, изведнъж не искаше да я пуска да си ходи - ама как така щяла да го остави, ама тя неина работа било да го залъже, той мъжа като дете бил, от жената зависело всичко, сама си била виновна, че я биел, той бил добра душа, не било вярно, че е алкохолик... пак тръгна да обикаля по роднини да реве, този път да кара хората да убеждават снаха й да се върне. След толкова години системен тормоз и унижения, дето и беше трън в очите женицата... как не я беше срам, след като толкова време я черни и всичко възможно направи да я прогони и да им развали брака.
Е, успя накрая.

След 20 години още си живеят майка и син двамцата. Друга жена да се излъже да се събере с сина не се намери. Познай, кого тормози и пребива сега като се напие и обвинява за провала на брака си... и после нямало карма, всичко се връща, всичко...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6fa5b92a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз имам много свестна свекърва и сме големи приятелки двете, ама то е сигурно защото всеки си има собствено жилище. И с моята майка сме така. Лятото обаче с мъжа ми се изнасяме на вилата (близо до София е и си пътуваме без проблем до работата). Майка ми е често присъствие там. Е, казвам ви, пак усещам напрежение, нищо че ми е родна майка. Оставиш нещо, тя го премести. Тръгне мъжът ми на работа, няма му примерно якето на закачалката, било влажно и тя го проснала навън. Веднъж му беше окачила обувките на една круша да се проветрявали и забравила къде са. Не е Бог знае какъв проблемът, по-често са забавни ситуациите и се шегуваме с тях, но когато сме си само двамата там - е едно, когато и тя пристигне - съвсем друго, а като и свекърва ми се присъедини някой път, картината се променя напълно. По празници такава тарапана е ок, празниците са за това - да се събере цялото семейство. Но ежедневно такава "дядова ръкавичка" би било катастрофа. Хем е огромна къща - майка ми обитава първия етаж, ние сме на втория, свекърва ми я настаняваме в стаята за гости.
Авторке, бори се със зъби и нокти да си живеете сами. Мен ме учудва, че приятелят ти сам ти е предложил варианта за съжителство с майка му. Моят съпруг още си преживява явно тийнейджърския бунт срещу родителите и държи майка си настрана даже повече, отколкото е необходимо, понеже жената е пич.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker