Сърдити старчета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сърдити старчета
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1913 пъти
Здравейте,
давам направо, защото вече едва издържам психически. Родителите ми чукнаха 50 години и вече не са същите. Станаха едни сърдити старчета и се държат като малки деца. Постоянно питат за едно нещо хиляда пъти. Ако им дам пълна информация за нещо, за което са питали, веднага след това следват същите въпроси, на които вече съм им дала отговор, все едно съм малоумна и не разбирам. Държа се добре с тях и си държа нервите, но само да кажа нещо, което не ги кефи ме игнорират, затварят телефона, крещят и изпадат в криза. Мога да дам още милиони примери, но подозирам че постоянно сновят в този сайт и дори пишат истории тука и смятам да спра своята до тук.
Как да се справим със сърдитите старчета?
Игнор ли му е майката?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: f60f316bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   НЕ, „МАЙКАТА МУ“ е да се изнесеш, да си изкарваш парите и тогава да говориш, защото е много лесно на чужд гръб. Като станеш на 50 г. и не получиш уважение от децата си - тогава говори

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ca1377be95
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Авторка: Номер 1, никой не е казал, че живея при тях. Самостоятелна съм от много години. Уважение име, проблема е комуникацията от тяхна страна. Въпроса ми е не как да се откача от тях, а защо е трудна комуникацията. Номер 1, виждам, че не си компетентен, въздържай се от коментари по историята ми.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3f7dd29ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Номер 1 май го прие лично. абсолютно некомпетентен коментар личи си че дори не е прочел темата а бърза да избие комплекси.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c35ed426dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Че ти още с тях ли живееш?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 31378d2a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Точно така, №1, след като техните са на 50, то едва ли авторката е под 25. Трябвало е да се изнесе още преди 5 години! Дори и да е следвала, това трае до 23-24 годишна възраст. Време й е отвсякъде!

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: abe827af21
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И дори авторката да се е изнесла какво от това? Нима трябва да спре комуникацията с родителите си, или какво? А след като комуникира с тях, а това я натоварва по-добре и дайте някакъв реален съвет, а не някакви заядливи коментари.
Моя близка роднина се ожени и родителите на мъжът й живеят сравнително близо до тях, та са им на гости буквално през 2 дни. Да, те са на по 60-ина години, тоест са малко по-възрастни, но съм ставал свидетел каква е ситуацията, когато започнат да те занимават с проблемите си - просто е кошмарно, а понеже са родители на мъжа й трябва щеш-не щеш да им обърнеш съответното внимание.
Не знам какво е решението, но една добра опция е да си ограничиш до абсолютен минимум контактите с тях, или поне така аз съм направил с моите родители, и считам че това не е било лошо решение от моя страна. Разбира се, те са ти родители, и няма как да не се чувате и виждате, но едно е това да става всекидневно по няколко часа, а друго е да става по 1-2 пъти в седмицата за по 1 час. Ако пък живееш с тях е още по-лесно, защото просто се изолираш в стаята си и готово.
Спокойно, това са напълно нормални неща, защото всички ние като навършим определена възраст вече се нуждаем от повече самостоятелност и отдалечаване от родителското тяло. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: dfc1ad2f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До номер 1 и 2. А може да е трето, четвърто или пето дете в семейството например, "изтърсак"! Какво знаете вие??

Моят син, ако сме живи и здрави, ще е на 14, когато аз ще съм на 50. Да се изнесе, а?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 55253cf601
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Aко родителите ти нa 50 г. сa " стaрчетa ", a ти си нa около 25, ще рече, че си в среднa възрaст- зaпочни дa се държиш кaто тaкaвa.
Инaче, по нaчинa ти нa изрaзявaне, изглеждaш кaто лиглa нa среднa възрaст със зaбaвено ментaлно рaзвитие или по- скоро спряло нa около 13 год. възрaст. Може би зa/от товa им е писнaло нa твоите " стaрчетa ".
Не смятaм, че живееш с тях, щом споменaвaш, че ти зaтвaрят телефонa. Зa дa те игнорирaт или крещят, при товa и двaмaтa, едвa ли проблемa е у тях.
Инaче дa, игнорирaй " стaрите ", остaви ги дa си живеят вече животa без лигaвите ти опити дa ги вкaрвaш в 3- тa възрaст.
A ти рaботиш ли? Още " стaрците " ли се грижaт зa оцелявaнето ти? Смятaш ли, че сa зaдължени дa продължaвaт дa те носят нa гръб покaъвто и дa е нaчин? Подозирaм, че точно товa се случвa.
A дaли влизaт или в този или друг сaйт тебе кaкво те е*е товa? ! Я си гледaй животa и ги остaви нa мирa дa си се рaдвaт нa МЛAДОСТТA си, един нa друг, a ти- МAРШ от гърбa им!

Предполaгaм, че сме нa подобнa възрaст с теб.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ee12c65a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз пък не допускам, че родителите ти се държат така без причина от твоя страна. Не споделяш цялата история, то е ясно, а ние няма как да сме обективни.
Подкрепям мнението на мнозинството.

Аннабел

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c9d2fa7963
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вие четете ли изобщо?
Авторката пише, че НЕ живее с тях. Собствениците на коментари 4 и 5 очевидно са спали или бляли.
Авторке, лошото е, че няма спасение и начин. И по-зле ще станат. При мен и с игнор не ставаше. Млъкна, отида в другата стая, и родителското тяло дойде след мене и почне да мрънка, да хленчи, да се кара, да вика, та и пред детето ми. Живеех с него, защото беше доста възрастен. Иначе всеки от нас си имаше имот, но му беше кеф да седи при мен да приказва по 15 часа в денонощието. Като не му обърнещ внимание, се кара, вика, обвинява, неблагодарна съм била и прочие. Нямаше угодия, мълча-кара се. Кажа каквото му се ще да чуе-била съм лицемер.. Почна да отговарям грубо, за да се защитя дефакто-неблагодарна съм, почнат крясъци, ужас, че и пред детото, та и за сеир на комшиите.
Е, изнесох се драматично.
При теб, авторке, номера е да не им вдигаш телефона и да ограничиш контактите до абсолютен минимум с тях. Колкото да видиш живи ли са, здрави. Пробвай да им затвориш и ти тел. преди да са го направили те-ако нещо в разговора тръгне на скандал-тряс.
Дано авторката следи още темата си... Късно я видях. Кураж!

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 77caac931a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Една приказка ще разкажа за онези многознайки, които искат да игнорират родителите се. Та, решил един загрижен за спокойствието си син, да отиде и продаде баща си на пазар. Много му дотягал. Вързал го с въже и го повел към пазара. Набързо го спазарил и решил да си тръгва. Обърнал се да си ходи, но бащата го подсетил да си прибере въжето, после внука му да не се охарчва, когато тръгне него да продава. Ето това ще получат и тези, които не зачитат родителите си. Наистина са неблагодарници, родителите са могли да ги търпят когато са били малки, сега си вирят носа, но всичко се връща, децата виждат поведението на родителите си и го повтарят към тях. И това било жени, а уж са по милосърдни. По добре да пратят родителите си в старчески дом, поне там някой ще им обърне внимание. Май авторката се моли, старите по скоро да си заминат, тогава ще се сети, че са съществували и апартамента добре ще й дойде.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ada51daadd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Какви старци на 50 ви гонят? ! Моите родители са около 60 и са най-готините хора, които познавам! Това, че авторката не е успяла да изгради нормални отношения с родителите си след като е излязла от детската възраст не означава, че вината е в родителите и или поне не само. Не ги познавам и няма как да знам какви хора са, но всички хора около мен, които са на 50-60 или дори повече години, са си съвсем наред и нямам никакви проблеми да водя разговор с тях на всякакви теми (нямам предвид само родителите си, но и шефката, че дори и баба си, която, да е жива и здрава, след 2 месеца става на 80! ). Така, че проблемът не е в това, че родителите ти са стари, а че май ти не си се научила как да общуваш с тях. Да, в началото е лесно, ти си детето, те са възрастните, но след една определена възраст, трябва да изградите отношения като възрастни хора. Е, аз успях и сега имам нашите за равни, нищо, че те са около 60, а аз малко над 30. Готино е! Така, че авторке, дано успееш, ама това няма как да стане ако гледаш на родителите си като на досадни старци.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker