А сега какво? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

А сега какво?
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1390 пъти
Здравейте!
На 26 години съм, имам дете на една година и малко. Разведох се. Съпругът ми беше незаинтересован егоист, на когото му омръзна да има семейство. Предпочете ергенския стил на живот.
Сега живея при родителите си.
Въпросът е:А сега на къде? Дали ще намеря любов отново? Такава, която да ме приеме с дете и всички недостатъци след раждането, да обича детето ми като свое? Не искам да живея без партньор цял живот. Детето ми е най-важното нещо в живота. Но имам нужда да споделя грижите и тревогите, радостите и новостите в живота. Дали ще намеря такъв човек? Какво ще стане с нас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 99084449a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз и в една друга тема писах за жените като теб.
Две неща са най-важни, за да успее една жена в като съпруга
1. ДА ИЗБИРА ВНИМАТЕЛНО БАЩАТА НА ДЕЦАТА СИ, защото има право само на един избор - не правете компромиси с фундаментално важни за вас неща. Любовта не е достатачна - трябва да си пасвате и в секса, в начина на живот, в разбиранията, целите в живота.
2. ВЕДНЪЖ избрали своя партньор, концентрирайте се в това да го задържите, защото лошата новина е, че е страшно трудно за самотните майки човекът не се променя според вашите нужди - като сте минали през стъпка 1. винаги следва стъпка 2. и не можете да моделирате човека и е неудачно да се сещате в последствие, че е неподходящ.

Мога само да кажа на читателките, които все още не са самотни майки, да не правят грешките на Авторката - да не правят компромис например с несъответствия в начина на живот и да не си въобразяват, че един мъж ще се промени заради тях. Освен това много жени се заблуждават, че като родят едва ли не ще се реализират. Истината е жестока. Да, в началото получавате много поздравления и позитивни емоции от близки и познати -станали сте майка все пак, но лошата новина е, че не сте единствена - всеки ден се раждат деца. Не бързайте да раждате от партньор, с когото сте отскоро, не сте сигурни или нещо такова. Не бързайте да раждате много млади, защото много се променят хората до 27-30 г. И след това се променяш, но до 28 г. някъде вече си улегнал, намерил себе си човек. На мъжете понякога им трябва повечко време, но като цяло до 30 почти всеки се е втвърдил като характер, разбирания за живота, хобита, интереси, навици.
Всеки може да прави секс и да роди, изкуството не е там. Изкуството е да задържиш бащата след това, не да му търсиш проблеми и недостатаци- това се прави ПРЕДИ да забременееш, не след това.

На Авторката мога само да кажа, че трябва да бъде реалист. Едно дете може да има само един баща и няма да намери никога мъж, който да го гледа като свое и да поеме част от твоите отговорности за ТВОЕТО дете. Млада си, няма да умреш сама, но на първо време е важно да се концентрираш върху детето си, работа, майчинство и изобщо себе си и живота си, но това с мъжете си се провалила и спести на хората около теб разни веменни чукачи, „голямата любов“, а си гледай просто детето. Един ден ще срещнеш партньор и за теб, но първо трябва да знаеш какво искаш, а ти едва ли си се променила много от времето, в което си избирала НЕУСПЕШНО мъжа си и си избрала да го зарежеш, защото не отговарял на начина ти на живот. Вероятността сега да сториш подобна грешка е огромна. Ако не намериш първо себе си и не се промениш - ще правиш грешката многократно, докато не си строшиш главата.

Стегни се! Вчера си се разделила с един мъж, с една „голяма любов“, днес ревеш за друга.
Толкова ли е просто трудно да си гледаш живота и детенцето, да поемаш отговорности за решенията си, вместо да търсиш пак мъж да ти поеме тежестта от раменете?

Много хора ще ти наговорят куп глупости - как имало шанс, как животът е пред теб, как мъжете се редят на опашка за жени като теб, но това не е вярно.

Истината е, че в днешно време на повечето семейства е страшно трудно да избутат 1-2 дечица, на повечето мъже е проблем 1 свое дете да изгледат, изучат и осигурят, камо ли чуждо. Ресурсите са ограничени. Затова и общественият натиск към мъжете, които са със самотни майки е много негативен - неговото семейство ще иска той да си отгледа 2 свои деца, защото това е човешкият инстинкт - да предадеш гена напред. Чукачи ще намираш много, но ще се чупят също бързо - „големи любови“ МНОГО и самотните майки често правят грешката да са лесни жертви за мъжете-чукачи. Внимавай много с тях, защото можеш да травмираш детето с поредица „бащи“ и да завършиш като двойна-тройна самотна майка. Като цяло правилото е, че който мъж е много лесен, много приятен в началото и ти сваля много звезди - той е в 90% от случаите заинтересуван само от чукването. Истински улегналите, сериозни мъже никога няма да тръгнат да ти свалят звезди и дори ще ти каже в пряк текст опасенията си относно твоето дете. Чукачът веднага ще каже, че не е проблем, ще е истински баща - ИЗБЩО ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАШ ДА УЧЕШ. Ти си вече майка, вече си зряла жена - събуди се. Няма Принцове! Ако някой още от самото начало се държи като такъв, бъди сигурна, че Е ЖАБА

И все пак споко, няма да умреш сама. Просто се успокой, поизгледай си детето, отваряй си очите на четири и не бъди лесна за мъжете - бъди на ниво, а това не може да стане с плюнчене за голямата любов и самосъжаление как нямало мъж до теб, как си имала нужда от мъж и баща на детето си...бла-бла - такива като теб са най-лесните жертвички за простото чукай и бегай, защото сте толкова слепи в желанието си да намерите мъж, че мъжете това го използват, за да си задоволят първичните нужди.

Няма по-привлекателно например от една жена, която си гледа добре детето, която поема отговорности. Всеки мъж ще си каже - ето, жена на място, гледа си детето, ще гледа и моето добре. Но, ако тръгнеш по многото мъже, ако се разчуе, че през жилището ти минава приятел след приятел - мъжът си казва - ето я лесната бройчица. Включително женени мъже ще почнат да те налягат! Пази се!

Не бъди мърлева майка и домакиня например. Не се мотай безцелно сама с мъже на публични места дори да са само приятели. Не запускай дома си, детето и себе си. Бъди на ниво с две думи. Например - не пиши, не пий алкохол без повод, не се размотавай по барове и дискотеки, бъди сериозен възрастен човек.
И още те съветвам да се огледаш при по-възрастните от теб мъже - разведени например, които също имат деца. Търси мъж над 35-37 г. например, търси по-зрелите с ЧОВЕШКИ ОПИТ, които ще ти влезнат в положението вместо да те съдят. Да, по-трудно ще ти е с такива мъже, защото няма да се трогнат от сълзички и не са лесни за манипулиране, но на теб ти трябва силен, стабилен мъж, не плюнка. Най-важно е да е независим от родителите си, а младите мъже не са. Мама като каже че си лоша, той ще го повярва с времето. Търси мноооого сериозен, тежък господин, който да стои зад теб и да те защитава от клюки, сплетни и нападки, да не слуша майка си и да не живее с техните. Такъв човек и по-скоро ще приеме твоето детенце. Не, няма да му е баща, но може да му бъде втори баща и ментор в живота, приятел дори.
Няма да те лъжа - ще ти е много трудно в началото, но животът не свършва.
Гледай да не правиш същите грешки и този път внимателно избирай мъжа, не се оставяй на желанието ти да бъдеш обичана да те подведе.
Да ти е живо и здраво детенцето - не съжалявай за нищо. Всяко зло за добро - може би това преживяване ще те кали като личност, като жена, ще ти помогне да си по-добър човек, МАЙКА И СЪПРУГА.
Всичко, което не те убива, те прави по-силна.
Вярвай в себе си, в своите възможности, обичай се и се глези. Не търси като луда мъж - той ще те намери! Бъди на ниво!!!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b76b3f29cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Женa съм с един рaзвод зaд гърбa си и две децa от първият ми съпруг. Омъженa повторно ЩAСТЛИВA с рaздведен с едно дете, " гоним " вече 15 г. брaк.
Не мисли негaтивно и не се приемaй кaто второ кaчество едвa ли не- НЕ СИ! Продължaвaш дa си бъдеш освен мaйкa и женa.
Не се хвърляй в която и дa е връзкa, сaмо зa дa не остaнеш сaмa. Не знaм зaщо много жени прaвят подобни грешки. Никогa не съм виждaлa себе си по този нaчин кaто се рaзведох. Нaпротив, дори сaмочувствието ми се вдигнa още повече. Щaстливо рaзведенa женa, можещa и знaещa. Не зaвисех от никого, бях си щaстливa и сисе спрaвях чудесно и без мъж. Със съпругът ми се влюбихме буквaлно от пръв поглед, все едно се рaзпознaхме. И двaмaтa знaехме от сaмото нaчaло, че нямa мърдaне, ще си се женим и ще бъдем щaстливи:).
Никогa не съм си мислелa преди товa " aми сегa нaкъде ". Не ми е било нито цел, нито стрaх някaкъв, чувствaх си се и се държaх в ежедневието си кaто всякa женa, личност, мaйкa.
И знaеш ли, именно зaщото си с дете, зa връзкa ще те търсят определено улегнaли и сериозни мъже. Но пaк повтaрям, не приемaй кaквото и дa е, щото видиш ли си... зaвисимa(? ), сaмa(? ), уплaшенa(? ). Зaслужaвaш, всеки зaслужaвa дa бъде единствено и сaмо подходящият. Сбъркaли сме с първият избор, зa вторият бях убеденa. Трябвa дa си и ти. Сегa имaш повече опит, повече отговорности, кaкто към себе си, тaкa и към детето. Умнaтa! Мъже много, внимaвaй, имa и тaкивa, дето нaлитaт именно нa уплaшени пиленцa кaто теб, зaщото стaвaте леснa плячкa.
Мaйчинството не отнемa нищо от женственосттa ти или личните кaчествa, сaмо добaвя.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a8ef2a8fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ами така става като избираш не този, който ти казва сърцето, а този, който ти казват родителите да избереш....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 84c8a84046
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката:
Искам само да. отбележа за първия коментар, че с бившия ми съпруг бяхме заедно от 8 години. Той се промени именно след раждането на детето. Тогава се отдръпна от семейните задължения. Преди да. се роди детето не ходеше никъде. След раждането започнаха едни банкети на които аз. разбира се не можех да ходя защото трябваше да се грижа за детето. Родителите му изиграха също някаква роля в това. Ежедневното им гостуване ме изнервяше.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7f5f9461f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Н 1 ти в кой век живееш? Кaкви глупости изобщо дрънкaш? В този век жените сме със сaмочувствие, не се крием кaто мишки щото видиш ли сме се рaзвели и ще ни сочaт с пръст или пък ще ни убият с кaмъни. Офф, я се скрий някъде!

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 99084449a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами Авторке, това е положението - сега се надявам да не те изнервя нищо. Каквото и да се е случило, просто не виждам друго решение за теб в близкото бъдеще от това да постъпиш като 2, което значи сега да се концентрираш върху майчинство, работа, нещата от живота, СЕБЕ СИ. Надушат ли мъжете, че ти търсиш отчаяно - ще те налегнат като мухи на мед, но лошото е, че само мухите ще те лазят!
Единственият ти шанс е точно като номер 2 да постъпиш - бъди жена със самочувствие, стъпила здраво на краката си.
Почне ли някой да ти сваля звезди, да ти разказва как ще ти гледа детето като свое, да ти казва това, което искаш да чуеш 1 към 1 - бъди МНОГО СКЕПТИЧНА, АМА МНОГО.

При първият ти мъж си направила грешката да го надцениш и да му препишеш качества, каквито най-вероятно е нямал. Възможно е и да се е променил - както казах под 28 г. някъде е най-динамичната фаза за промени, хората търсят себе си, учат, намират си първата работа - колеги, колежки...случва се всичко. Рядко ученически любови оцеляват и заради това.
Станалото-станало, но не повтаряй стари грешки. Изпукала си си първия патрон. Сега внимавай, за да не станеш многократна самотна майка....
Пак ти казвам да се оглеждаш ПРЕДПАЗЛИВО за по-зрял, разведен мъж с деца - такива могат да те разберат.
Не се занимавай с момченцата на твоята възраст - каквото и да ти обещават, сама си видяла колко силна е ролята на родителското тяло. Най-късно като техните разберат, че е с разведена с дете, ще изгориш.


Номер 5 - казвам жестоката истина на момичето - време е да се събуди. Ти събуди ли се? Това е положението, колкото и да е гадно и несправедливо - ФАКТ. Жестоката истина без грим.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d8d54c848f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е как няма да намериш бе авторке. Ти си младо момиче. Със сигурност ще намериш :).

Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 38542f3d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Който търси любов, намира. Любов може да намериш на най-неочаквани места. Ако си го позволиш, може да се влюбиш и в бившия, и в съседа, и човека от форума, или в тримата едновременно. Само трябва да знаеш какво е любов. Ако е свързано с чувства от типа Ромео и Жулиета, то може и да не намериш такава(силна). Но ако избереш да споделиш времето си с някой, с който се чувстваш добре(независимо дали правите нещо необикновено или чертаете в сивото ежедневие), да даваш повече от колкото поучаваш(безкористно и без да чакаш да ти върнат "жеста"), да се смеете заедно на малките си особености(всеки има трески за дялане, но докато дялаш го прави с широка усмивка) и никога да не си лягате сърдити един на друг(няма място за наранено его и няма по-здравословна енергия от двама прегърнати под завивките... освен ако двамата излъчват прекалено много енергия, но и тогава може да си вземете по-тънки завивки и да спите на отворен прозорец). Но всичко това е невъзможно ако не го вярваш и не започнеш да търсиш. Под търсене не разбирам да вземеш лупа и да се взираш в плюсове и минуси. Търсенето е промяна, която започва с теб. Срещни нови хора и опознай стари като не спираш да опознаваш себе си. И един ден любовта сама ще те намери.... само ако си повярваш :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker