Не ги понасям - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не ги понасям
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1843 пъти
Здравейте!

Преди около месец баба и дядо се разболяха и ги взехме да живеят в нас. Обичам ги, затова се старая да им помагам колкото се може повече. Храня ги, помагам им да се измият, понякога дори им чета. Но не съм тъпа и виждам, когато някой злоупотребява с добротата ми.
Няколко дни след като се настаниха, те започнаха да стават адски претенциозни. Не стига, че заради тях готвим по 3 манджи на ден, те, ако не харесат нещо, няма нищо да ядат. Опитваме се всячески да им помагаме, а те се държат учасно неблагодарно. Не знам дали се усещат, но родителите ми се скъсват от работа, а те като пълни идиоти не ги оствят да си починат, навсякъде се месят и не ги слушат. Това е нашата къща, за Бога! Правят страшни глупости като например баба си избърса задника и взе парчето тоалетн хартия със себе си в леглото, независимо колко пъти й повтаряхме да го остави.
Мразя ги. Обичам ги. Но мразя егоизма и неблагодарността им, като ние си късаме задниците, за да ги накараме да се почувставт по-добре. Идиоти! Не ги понасям!!
Изобщо когато видя как тормозят мама или тати, като те са работили цял ден и им изсмукват още от енергията за глупости, ми иде да ги цапардосам така, че да полетят в другия край на стаята!!
Как да се оправя с тях? Разговор не помага.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: aa35fa4d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Разговор не помага, а игнор. Докато им обръщате внимание, ще ви правят на маймунки.
Истината е, че са се вдетенили и искат внимание. Няма да умрат от глад, не им гответе като не им харесва и спрете да им играете по свирките. Най-добре е да платите на някой чужд да ги гледа и дори старчески дом. Просто няма оправия с такива хора. Пробвай обаче с игнора и стига им се хваща...Изнеси се от вас по възможност

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fde7564b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Единственото решение - СТАРЧЕСКИ ДОМ!!! Аз съм твърдо против млади и стари да живеят под един покрив. Когато някой баба или дядо е болен, или не може да се грижи сам за себе си, трябва задължително да отиде там, където му е мястото - в старчески дом.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8c78630e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей, дете! Не казваш на колко години си, но сигурно си дете още.
Не мислиш ли, че е възможно твоите баба и дядо просто са болни хора, със старческа дементност. Да занесеш използвана тоалетна хартия в леглото не е глупост, или претенция, а по-скоро деменция. Дори да не е деменция е някакъв вид умствена инсуфициентност/недостатъчност. Понякога по различни причини на старите хора мозъкът им не се оросява добре, и те забравят неща, или пък дълго и упорите разпитават за едно нещо, не спират да нищят или говорят за едно нещо. На теб това ти изглежда като тормоз, и то е, но те не са виновни. Ако пък са били опъки по характер, то всички лоши черти на характера в болестта и старостта се изострят. Това е нормално, често и трябва да се понася. Тъй че, обичай ги.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e28c078a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Затова в чужбина са много популярни старческите домове - хем е по-добре за старците, хем за семействата им. Просто от една възраст натам хората изкукват, а вие сте направили дори прекалено много за тях. Защо не потърсите такива места, където да се грижат за тях? То не е живот това.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 639c278b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Все едно описваш баба ми - майката на баща ми.
Когато бях на 19 а сестра ми беше на 8 видяхме как баба ни направи същия номер.
А като излизахме с приятели баба постоянно задаваше неудобни въпроси и колкото да се съобразяваме, тя пак правеше пробеми

Сега съм на 22 почти а сестра ми на 11
Ти все едно описваш моята история която се случи преди 3 години

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 71182bd124
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В България, в старчески дом!? ВИЕ посещаватели ли сте такъв (дори и в София, доричастен), за да знаете какво говорите и къде искате да пратите НАШИТЕ баби/дядовци!?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 525c9abe63
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Старческите домове не са безплатни, а читавите са доста скъпи. Още повече, че тук не става дума за един, а за двама кандидати за настаняване. Не знам, какви са доходите на родителите, но най-вероятно са ги прибрали, защото друг избор просто нямат. Порядъчен старчески дом и за един възрастен излиза по-скъпо на месец от вноска по кредит за многостаен апартамент в голям град. Ако родителите са със средните за страната доходи, това означава, че оттук нататък трябва всичко, което спечелят да отива не за децата им, а за издръжка на бабата и дядото в дом. Затова и си причиняват този ад - и на себе си и на децата - защото нямат друг избор, а не защото са мазохисти.

Тук би трябвало да се намеси с решение държавата, за която цял живот възрастните са плащали данъци. Ние обаче сме овце и вместо да протестираме, че не изпълнява ролята си и да защитим своето и на родителите си право на достойно съществуване, съвестно плащаме на свой ред данъците си и се молим като остареем да не сме толкова зле, че да трябва децата да ни обслужват... щото си знаем, че средства за дом най-вероятно няма да има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker