Какво да правя - мързелът. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво да правя - мързелът.
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1862 пъти
Здравейте и от мен.
Пиша тук, защото вече съвсем се отчаях. Не мога и не знам как да се справя сама.
Та, моята история е следната:
Момиче съм, на 16 години. Сигурно от заглавието сте си помислили, че аз съм мързелива и имам проблем с това. Но за съжаление не е така.
Имам по-голяма сестра, която е на 18 и тази година завършва. Баща ми работи в Германия и взима изключително добра заплата, а майка ми е безработна и уж е в България, за да ни ''гледа''. Не мога да повярвам майка ми и сестра ми са мързеливи. Мързи ги да гледат, разбирате ли?
Общо взето съм разбрано, работливо момиче, но не се търпи. Когато баща ми се прибира от Германия са ''послушни'', правят се на работливи, а иначе всичко аз правя и накрая аз получавам най-малко. Имаме 2 къщи и 1 апартамент. Всичко аз оправям сама и в къщата, в която сме в момента (която има 14 стаи + 3 бани) я чиста съвсем сама. О, и баба ми и дядо ми живеят при нас, в 3 стаи, но те са разбрани хора и ми помагат колкото могат за възрастта си.
Майка ми и сестра ми харчат парите като луди, а нищо не вършат. Къщите ни са с ново обзавеждане, апартамента също. Всичко чистя сама.
Наскоро (по-малко от месец) срещу нас се нанесоха нови съседи. Излязоха разбрани хора, но и жената и мъжът ходят на работа и имат син на 18 години. Възпитан е добре, красив е, но постоянно води момичета у тях, но аз не мога да му се бъркам. Добро семейство са, с добри доходи. Преди месец търсеха момиче, което през деня да чисти. Реших да пробвам, мислех си, че поне няма да има някой, който да лежи и да ме гледа как чистя и да не ми помага. Имат 1 готвачка, 1 жена, която им отговаря за градината (градинарка, имат огромна, красива плодова градина. Много е приятно да ходиш там) и 1 чистачка, но къщата им е просто огромна и едната им чистачка не можеше да се справи сама. Говорих с баща ми, той първоначално беше против, майка ми и сестра ми също, но говорих много добре с баща ми и той се съгласи. И съседите не вярваха, че ще се справя, защото все пак ходя на училище, но това се промени. До 5 часа съм при тях, след което се прибирам. Плащат ми на седмица.
Напоследък взе да ми писва, защото винаги като се прибера вкъщи е кочина, няма значение миналия ден колко съм чистила, вкъщи е просто.. нямам думи, с които да го опиша. По-приятно ми е да работя при съседите, поне има и други жени, които вършат нещо и са приятни. Ходя на училище, прибирам се в 12, след което работя до 19 - 19:30 (докато се навечерят) и когато се прибера вкъщи просто искам да си избода очите като видя на какво мяза. Неведнъж съм се прибирала във втората ни къща, за да съм сама и защото и там има работа. Все пак трябва да се проветрява. Оставала съм и при съседите, защото всеки, който работи там си има стая, но там не мога да спя добре и често ако остана там през нощите се засичам със синът на шефовете ми, защото и той като мен не може да спи и просто се разхождаме в градината и си говорим. Може да се каже, че той вече е най-добрият ми приятел, защото приятели имам само в училище. След това не се търсим, защото докато съм на работа телефонът ми е изключен. Всяка вечер говоря с най-добрата ми приятелка докато чистя.
Накратко това е - имам ужасна майка и ужасна сестра. Двете са ужасно надменни и мързеливи. Харчат като луди, но ги мързи да мръднат 1 чиния.
Моля ви, кажете ми какво да правя...
Само да вмъкна - с училището всичко е наред. Върви ми ''по вода'', отличничка съм.
Не искам да ми предлагате да напусна работа, защото там единствено се чувствам добре. Имам почивни дни и имам някакво време да сядам на компютъра, затова моля ви, ако някой знае какво да правя - да пише по-бързо, за да мога да го видя. Давайте идеи - как да ги накарам да се размърдат малко и поне да ми помагат с нещо, защото вече не се търпи.
Благодаря много на всички, обърнали внимание.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: a5d6ce184e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми вземете си чистачка. Много ясно че няма да пипат нищо, като не са свикнали. И аз напоследък викам чистачка и съвсем се отучих на някои неща.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 98463f4f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво работи баща ти? Историята ти е много интригуваща и по прочетеното мога да съдя за теб, че си едно доста оправно момиче продължавай така.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0355ea91d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Потърпи още 2 години няма да усетиш как ще минат бързо. След това станеш ли на 18 стани студентка, намери си добра работа, която да съчетаваш с лекциите и се махни от там. Те няма да се променят няма и да оценят какво правиш за тях. Затова миличка, станеш ли на 18 започваш да учиш да работиш и да се издържаш сама щом вашите не те оценяват друг ще го направи!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 54f500247b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Васил Илиев е жив и ти е баща? :D 14 стай и 3 бани. За какво са му на човек 3 бани е хора. Вярно е че като станат богати хората изперкват! 3 бани! В едната сиг си миете краката, в другата задниците, а третата е за кучето?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 60e56c23c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Историята, която прочетох е все едно сценарии от някои филм, дано наистина е вярно, а не е измислица! Моят съвет е да продължиш да работиш там и когато се прибереш да не бурваш нищо! Ден, два, седмица все на майка ти и на сестра ти ще им писне от мизерия и ще се хванат малко в ръце! Сподели на баща си (по думите ти добре се разбирате) и нека малко ги стресне! Ако живееш в София или друг голям град ще може да си наемат чистачка, а ако си в някой малък град (като моя) може и да не успеят, но дано се хванат в ръце!

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b89dc47262
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Едва ли ще успееш да ги промениш. Може би ако говориш с баща ти как стоят работите докато го няма, той може да пробва да затегне положението. И пак не е сигурно. Не те съветвам да спреш да чистиш и да чакаш те да се сетят, защото така вредиш на себе си. Прави го с мисълта, че на теб ще ти е добре да ти е почистено. Иначе поздравления. Струваш ми се добро, умно и работливо момиче. Продължавай така и ще успееш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1c3ced754f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мога да дам съвет как да се размърдад, но щем изразя мнение. Очевидно имаш някакъв проблем... Не е нормално да си толкова вманячена на тема чистота, чак и да си чистачка някъде си и да ти доставя удоволствие...
Все пак съветът ми е да се преместиш сама в някое от другите ви жилища или ако не можеш, да си избереш най-голяматан стая в къщата за теб и да си я направиш като малък апартамент. Там ще е чисто, спокойно и без проблеми. Също така те съветвам да потърсиш психологическа помощ, пак казвам - не е нормално твоето поведение.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 36b646a438
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От авторката:
Благодаря на всички :)
До номер 4:
Не че нещо, ама ако не си прочел/а при нас живеят баба ми и дядо ми. Съответно едната баня е тяхна. Другата е в единия край на къщата, а третата в другия че едната баня има вана, а друга е само с душ кабина. Често ни гостуват познати и приятели на семейството. :) Сега вече стана ли ти ясно? Не мисля, че сме чак ''богати'', че да ни валят милиони от небето. Просто баща ми има добра професия и знае как да си изкарва парите. :))
До номер 7: Не знам дали имам проблем, но до десет годишна възраст майка ми беше горе-долу работлива. Учеха ме как да мия чинии, метох двора, помагах, но след време взех, че прехвърлих всички отговорности за честотата вкъщи на себе си и майка ми се занемари. Може би това донякъде е моя вина. Не съм казала, че да съм чистачка ми доставя удоволствие, а че на работното ми място няма кой да лежи и да ме гледа как чистя, пък и получавам някаква заплата от това, което съм свикнала така или иначе да правя. Не мога да се преместя в другите ни жилища и да зарежа всичко - всеки ден идват приятелки на майка ми вкъщи и често ни идват роднини на гости.
Благодаря на всички все пак, ще направя всичко възможно, за да ги вкарам в ред :))

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5bcf47883e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами имаш още 2 години да потърпиш-и дим да те няма :) Какъв друг съвет да ти се даде? ! Да спреш да им чистиш, переш и квото правиш там-толкоз. Да се оправят сами. Поддържай чисти и подредени собствената си стая, баня, евентуално част от кухнята, за да си направиш да ядеш и това е.
Момиче, моите уважения към всеки труд, и към този на баща ти, но както пишеш, 14 стаи??? Е, баба, дядо, па приятели, та и гости... Та 2 къщи, 1 апартамент?? ! Недей приказва поне тук за такива екстри, друг е въпросът, че са ненужни на 70 %.. Има хора, дето живеят в по една-две стаи.. Е, комплексарите ще скочат, че ние нямащите, завиждаме. Не става дума за завист. А за елементарен такт, човещина и толерантност, каквото щеш там го наречи. Нека не излиза, че се фукаш...
/Ако въобще е истинска темата, нещо ми напомня срещано в сайта, но не се сещам какво обаче... /

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 05c6c83e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей авторке! Сега е времето, точно на твоята възраст, да осъзнаеш, че не може и не трябва да се опитваш да командваш живота на другите. Без да видим на живо не можем да преценим дали майка ти е мързелива или ти си прекалено вглъбена в чистотата /има такова болестно състояние/. Въпреки всичко обаче трябва да научиш едно, ти си равноправен член на семейството ви и нямаш право да командваш живота на другите. Те ще живеят както си искат, ако им е кеф ще си мият чиниите веднъж седмично, при добро финансово положение могат да решат да си изхвърлят чинията след всяко ползване и въобще да не мият чинии. Това че си член на дадено семейство не ти дава право да определяш реда в него. Отделно, още си детето в семейството и родителите ти са тези, които определят реда. Къщата е собственост на майка ти и когато иска тогава ще чисти! Ти нямаш право дори да констатираш дали някой си е свършил работата, защото ти не си работодател в случая.
Жена съм и съм майка и дори не мога да си помисля, децата ми един ден да си позволят да кажат кога и колко да чистя. Ако днес не съм на кеф да бърша прах от секциите, никой в дома ми не е в състояние да ме накара. В крайна сметка и домът е мой и секцията моя. Нямам разбира се нищо напротив ако някой от семейството ми изяви желание и избърше праха но това си е негово решение.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 213f48e675
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Само ми е интересно какво правят 5-6 човека в 14 стаи и как успяват да измърсят всичките :D

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4baad3f4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз не можах да разбера - защо да не идеш да живееш в друг ваш имот? Какво като идват приятелки на майка ти при НЕЯ? Ти трябва да светиш ли, нещо не схващам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker