На боклука - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На боклука
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2142 пъти
Привет на всички ! Имам един въпрос към мъжката и не само аудитория.Как бихте постъпили ако научите, че не еднократно съпругата ви мести и най-лошото, изхвърля ваши вещи без ваше знание и разрешение? Моля за дискусия по темата.Също така ако има дами постъпващи по този начин нека пишат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: b215f6aead
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо щях да говоря с нея по въпроса, ако се държи нагло, да и съобщя, че ако продължава я чака това: Ако става въпрос за инструмент или части ще да си купя гараж със семеен заем. Ако става въпрос за дрехи, ще да си отделям от всяка заплата за нови.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 42530d9d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изброй какво е хвърлила досега, за да не си правим вятър с устите. На теория варианти много, но нали конкретно на теб трябва да помогнем.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c4708d2972
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е, моята не ги изхвърля, но ги "подрежда" по такъв начин, че после нищо не мога да си намеря, от което побеснявам! Разхвърлян съм, признавам, но помня много точно какво къде съм "разхвърлил". В дългосрочен план обаче... забравям :)
Та от реда си има смисъл, ама аз още не съм дозрял да започна да го въдворявам :)
Ами намерили сме си някакъв начин за мирно съвместно съществуване по темата... вкъщи си имам места, които са си само мои, не се виждат от външни очи и са супер-разхвърляни!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 943706d87c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами трябва да говориш с нея, но спокойно, конструктивно и разумно, без вътрешно да я упрекваш,
или да заставаш против нея, и без конфронтация.

По каква причина го прави съпругата ти? Питай я.
Може би не си подреждаш нещата, или имаш склонност да трупаш прекалено много неща. Питай я защо го прави и гледай да чуеш, и да разбереш това, което ще ти каже. От своя страна ти също и кажи, каквото смяташ по въпроса, и дано и тя да те чуе и разбере.

След което намерете някакъв консенсус, компромисно решение, като нещо, което ще е добре и за двамата, а не само за единия от вас.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2f37c83b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От една дама, която постъпва по този начин - Това май се наблюдава при доста голяма част от двойките, но аз гледам от веселата страна на нещата. Не се ядосвай, е моят съвет, а обясни на приятелката си кротко и спокойно, че не ти е приятно да ти мести/изхвърля нещата. Идеята за отделно място, което си е само и лично твое, хич не е лоша. Като гараж, стая, склад, или там с каквото разполагате.
А иначе проблемът е ясен - всеки човек има различна представа от подреденост, и от необходимост от предмети, и оттам идва конфликтът. Например аз местя само когато е разхвърляно. Все пак не ми е приятно да живея в бъркотия, нали така? Но от друга страна, партньорът ми може да спори, че нямам право да му местя нещата. Но ако той си е оставил ризата на земята в продължение на 2 седмици, пак ли нямам право?
Идеята ми е, че и двете страни имат право, но и двете грешат в същото време. Старай се да си по-подреден, и в същото време сподели за проблема на приятелката си, така че да не прекалява и тя с тези местения, дори изхвърляния на неща.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 539e8e4a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, аз съм съпруга и постъпвам понякога по същия начин със старите дрехи на мъжа ми. Той е човек, който никога нищо не изхвърля - дори да е износено, скъсано или отесняло. Стари обувки също не хвърля, даже да са пробити отвсякъде. Така на всеки 4-5 години се препълваме с боклуци, складирани в неговата част от гардероба. След многократни молби заедно да сортираме дрехите му, да премери кое му става, да прецени кое ще носи и кое не, накрая аз я свършвам тази работа по моя преценка. Други негови вещи не пипам или ако ми се сторят ненужни, вземам предмета, показвам му го и питам дали е за хвърляне. Но с дрехите процедирам радикално... Той самият се затруднява да си намери свестни дрехи изпод купищата стари парцали и все казва "ми нямам еди какво си". Като поразчистя и поизхвърля, се оказва, че "има".
Ако искаш жена ти да не се разпорежда с нещата ти, опитай се да разбереш какви са представите й за ред и поддържай този ред. Да не мислиш, че ни е много приятно да вървим след вас и да разтребваме.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1a867854ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всичко си зависи какво е изхвърлила. Не вярвам да е било нещо ценно. Един единствен път си позволих да изхвърля нещо на мъжа ми без да го питам. Ставаше дума за едни скъсани маратонки, които не приличаха на нищо. Имаше си и нови, но така и не ги носеше, а все носеше оня боклук и накрая ми писна да ме засрамва (носеше ги дори когато излизахме заедно) и ги изхвърлих. В началото малко ми се нямуси като разбра, ама после си призна, че съм постъпила добре и почна да си носи новите. Така, че ако става дума за някакъв парцал или за нещо счупено или развалено, не мисля, че е болка за умиране. Понякога се привързваме към някоя вещ, която вече си е точно за боклука, ама някак по сантиментални причини не се решаваме да се разделим с нея и е хубаво някой да ни помогне да се отървем от нея, защото и сами си знаем, че мястото и отдавна е в контейнера. Така, че ако жена ти е изхвърлила ония скъсани обувки или любимото ти 10-годишно яке, което прилича на извадено от кофата, не и се сърди. Направила го е за твое добро, за да не носиш такива неща.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3f38a32a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От автора.Благодаря ви за коментарите! Питате ме какво е изхвърлила...Ще ви дам само малък пример...От самобръсначката ми ”жилет проглайд” до лична електроник като усилвател за кола, говорители към него...които са марка ”Блаупункт”...Мъжете ще ме разберат...И то все извадени от места където са си лично мое пространство...В случая обаче въпросът се касае до това, че тя си е наумила да взема решение от мое име по повод на това...кое ми е необходимо и кое не.Разговаряли сме до скандали и истерии от нейна страна...В крайна сметка виновният излизам аз за това, че съм повдигнал този въпрос...По подобен начин постъпва и с комуникациите ми...Проверка на съобщения,фейсбук и навсякъде където може да се докопа...Понякога най-много ми тежат разпитите за мои познати...било мъже или жени...От къде познавам даденият човек...как сме се запознали...кой ни е запознал...и т.н.Ама...стига съм се оплаквал...нали със свещ съм я търсил...и съм си я намерил такава....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker