Тя нейното семейство и аз.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121548)
 Любов и изневяра (29807)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тя нейното семейство и аз....
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 3245 пъти
Това е много дълга история, но аз ще опитам да наблегна на най-важното.

Заедно сме от 3 години, живеем сами и се справяме меко казано страхотно (финансово) макар и на квартира.
Тя е страхотна, разбираме се чудесно за почти всичко правим често компромиси един с друг, но смятам това за нормално.
Страхотна е освен ЕДНО, прекалено много слуша и бива манипулирана от майка си, не съм си представял подобно нещо никога за възможно. Всичко върви добре до момента в който не се намесят техните. Ако не НАПРАВИМ нещо, така както те искат започват да и звънят по телефона и да и обесняват, че тя имала семейство (ТЕ) и да не ги забравя.
А ако се опитам да кажа истината, или поне това как изглежда отстрани направо полудява и ме напада жестоко с обиди и т. н.

Малко за тях: това, което знам е, че досега не са одобрявали нейните бивши винаги се намира причина все нещо не достига и дори са ги разделяли, както и ще стане сега май.
Тяхното мнение за мен: "Той не е за теб, защото не бил богат и не изкарва достатъчно, бил е от бедно семейство и т. н. " А те самите са такова семейство, не са от заможните хора.
Гледам на най хубавите празници да сме в тях с техните, ходя при нашите когато мога в други дни и то много рядко.
Усещам цялото им отношение към мен, дори е имало случаи, когато нейни близки си позволяват да правят коментари за мен, какво и колко съм бил изкарвал и т. н.

Сега се случва следното: имаме страхотни скандали, защото тя се опитва да ме накара да отида да живея в техен имот, верно не с техните там няма никой, но това е засега. И всичко това само за да помагаме на техните финансово, като си плащаме наем и куп други неща.

Някои от вас ще кажат, ами ти и сега плащаш наем, но усещам че нещата ще се променят много ако отида там.

Аз винаги съм искал свое семейство и няма да се откажа от това, но от всичко случващо се виждам, че тя иска по друг начин да се развие тази връзка.
Истината е, че ТЯ държи на тях повече от колкото на мен, та се питам това нормално ли е?
Някои от вас ще ми кажат ами седнете и поговорете, повярвайте хиляди пъти съм го правил, нейното семейство е преди всичко, как аз да създам свое, като гледам техните ли? Те дори не са пенсионери работят си, здрави са... и за тях всичко е пари и възможности.

На по 30 години сме, нямаме деца искаме и двамата, но аз започнах вече да се замислям... боли ме от това но...
Момичето, което обичам е мамино дете и не може да се отдели от техните.
За мен най-лошото от всичко е, че е злоба, меркантилност, лицемерие и неуважение просто нямам думи.

С две думи тя ми казва, обичам те и не искам да се разделям с теб, но нашите са по важни! Тя не казва, че са и по-важни, но ми го показва. И аз трябва да приема всичко това ли? Виждам, че ако искам семейство с нея ще трябва да правя всичко, което кажат техните.

Това е малка част от моите писаници :)
Е ще се радвам да пишете.

Съжалявам, ако имам правописни грешки, но сега това ми е последният проблем.

Г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 59aa179e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Като ти чета историята и се замислям, че много съвпада с предишната ми връзка. Всичко беше супер между нас с изключение на месенето на родителите и в нейния(нашия) живот. И аз като теб правех компромиси за всичко, търпял съм всичко. Постоянно съм чувал коментари, че не съм за нея, че нямам апартамент, хубава кола, голяма заплата и т. н. А между другото въобще не е така. Кола имам, заплатата ми е над 1000 лв. но за тях това не стигаше. И така търпях 1 година всичко това и накрая се разделихме. Единственото, което мога да ти кажа от скромния си опит е, че когато се намесят родителите в една връзка просто нямаш шанс! Единствения ти шанс е, ако тя те разбере и спре да слуша техните за всичко и си има собствено мнение над нещата. Моята приятелка проведохме един разговор в началото за това, тя спря да ги слуша и нещата потръгнаха много добре. Но в един момент тя пак започна да ги слуша и се разделихме. Въпроса не е да я промениш да не ги слуша, а да я накараш тя да го осъзнае това, защотопървото е временно. Успех ти желая
М 24

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 50b8128f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   здравей,
пиша само с една цел - никога, ама никога не отивай в тяхно жилище! Ти си го казал, но аз реших да го напиша още веднъж, да не вземе случайно да направиш тази грешка защото това ще ти е най-голямата в живота.
Със всичко друго ще се справиш, но идеш ли в дом на такива властни хора - смятай, че си загубил всякакво право на мнение пред жена си!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 31c7e91693
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Бягай от мамини дечица - няма нито спасение, нито оправия. Като и са толкова мили и значими родителите - да си стои при тях.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0291ad507a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз смятам че ще е грешка да ходиш в тяхното жилище. Ще ти се наложи много бързо да се изнесеш. А те като ще го дават под наем, защо не си намерят наематели, ами точно на дъщеря си ще го дават?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8fca97c708
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Виж сега - бъди мъж на място. Не позволявай да ти се качват на главата - не е толкова трудно.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 15d5dba245
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   НЕ, НЕ Е НОРМАЛНО!
Особено ако сте над 23-24 годишни.

С такива хора не можеш да излезеш на глава. Или я отдели от техните, или с връзката ви е свършено.

ВЕЧЕ ВИЕ СТЕ СЕМЕЙСТВОТО, щом живеете заедно на семейни начала. ТЯ НЕ Е ЧАСТ ОТ СТАРОТО СИ СЕМЕЙСТВО, а от вашето (ти и тя). Ако не можа да го проумее, за съжаление късаш - нямаш друг избор. Или стоиш докато ти се скъсат нервите и пак късате.

ТЯ не го ли проумее - че това, което допуска е ПАГУБНО за връзката ви и за нейния живот по принцип - няма оправия, брат!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: af7d8f0e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Aми тя щом нa 30 години продължaвa дa е под тяхно влияние и мaнипулирaнa... не виждaм кaк от тук нaсетне нещо ще се промени.
В никaкъв случaй не се съглaсявaй дa живееш в техен имот, тaм вече ще си нaпълно безглaснa буквa, без знaчение, че плaщaш нaем.
Помисли си все пaк дaли не е по- добре дa се рaзделяте, преди дa сте си нaпрaвили и дете, че тогaвa остaвaш без избор... или без дете.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d18e173963
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Явно си попаднал на жена, която е зависима емоционално от родителите, по-точно от майката. Обикновено това се случва с мъже, но... Ами няма да се променят нещата, ако тя сама не проумее, както е казал №1, че те я манипулират и се намесват в нейния живот. Естествено намесата не е намеса, ами добронамерена мисъл за нея и т. н. Не отивай на никаква цена в тяхното жилище. Най-вероятния вариант е раздяла, ако тя не схване за какво става дума. При такива отношения като техните, обикновено нещата са до живот така.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 19b80226e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Направо й бия шута, извинявай за директния отговор. На по 30-години, а се занимавате с детинщини и с маниите на някакви самозабравили се хора. Аз не виждам никакво бъдеще в тази връзка. А принцесата на 30 години ме съмнява някой милионер да я вземе за жена, родителите й по-добре да слязат на земята....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 606e50b0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да плащаш наем за жилището на техните? ! Хаха, ненормалници... Явно са се настроили, че ще се разделиш с дъщеря им. От една страна ги разбирам, че са се бъхтали за тия имоти и не им се ще да ги харижат на неподходящ зет, но от друга намаляват много шансовете на дъщеря си да се задоми. Не си дал конкретни примери с налагането волята на техните, може да не си обективен, няма как да преценим.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0ad868d542
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   "Истината е, че ТЯ държи на тях повече от колкото на мен, та се питам това нормално ли е? " - да, нормално е, ти си временен, родителите си остават по сигурен пристан. Какво ще стане, ако сега се скара с родителите си, а ти утре я зарежеш? А ако не е скарана, пак в сигурниян пристан ще отиде. Човече, ти просто ревнуваш. Знай, че няма по искрена обич от родителската и тази от децата. Твоята обич е комерсиална, жената ти харесва като обект, но не и като личност. Ако тя е глухоняма в този й вид, за теб ще е перфектна. Вместо да хленчиш и да се оплакваш по разни форуми, стани мъж и го покажи, тогава родителите й няма да ви се месят. Но ти щом хленчиш, околните виждат това и затова се отнасят с тебе така. Малко се надценяваш и се опитваш да се покажеш, че си нещо повече от родителите й.
И какво значи това :-"С две думи тя ми казва, обичам те и не искам да се разделям с теб, но нашите са по важни! Тя не казва, че са и по-важни, но ми го показва. "!?
Пишеш, тя го казва, а после тя не го казва, а го показва. Как го показва? Просто ревнуваш и се усеща егоизъм в характера ти. С подобно упорство, наистина ще си аут.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d6072a19ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бягай далче от такава жена братко, щом не цени това че искаш да сте семейство и да сте отделно... щом слуща за всичко родители.... няма да се промени това повярвай... бягайййййй

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: abfd81c0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Приятелю аз имах същата съдба като теб само че разликата е че с нея имаме дете. Историята ми е много дълга, изживях какви ли не провокации от родителите й, казвах й че ние сме си семейството което ще продължи напред а родителите са до време, НО тя се предаде и се върна при тях, кофтито в моя случай е че тая злоба и ненавист се показа след раждането на детето ни, което обичам и винаги ще обичам защото то няма вина че баба му дядо му и „майка“ му са болни мозъци. С две висши образования съм, вземам много добра заплата за града в който живея, да все още нямям апартамент но до 1 г и това ще имам, НО нарочат ли те родителите й БЯГАЙ докато са живи ще и мътят мозъка, нека й намерят принца който те желаят

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9dcddceaff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До № 11 - отношенията родители - деца и мъж-жена нямат база за сравнение. Родителите не са по-важни от съпруга ти, детето ти, приятелите ти. Еднакво важни са, но по различен начин. А сигурният пристан си самият ти, не някой друг отвън.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 16e7dafe39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До 15 пиша за първи път в темата, заради твоето изказване, че родителите били длъжни "ДА ОСИГУРЯТ ЖИЛИЩЕ на децата си". Родителите мила са длъжни да осигурят жилище на ДЕЦАТА, ДОКАТО ТЕ СА НЕПЪЛНОЛЕТНИ. От там нататък родителите и децата са отделни индивиди и по скоро децата им са длъжни да им осигурят неща, ако родителите са нетрудоспособни. В никакъв случай не мога да се съглася, че родителите са ДЛЪЖНИ да осигуряват нещо на пълнолетните си здрави деца.
Какво значи, това че родителите на тази жена според теб са плазмодии, че са постигнали две жилища, а твоите не са, защото купили компютър? Та и нейните, и твоите са живели в същото време с хиперинфлацията? Точно така, когато измерваш постиженията на хората в живота, по скоро обиждаш своите си родители, а въздигаш нейните.
Колкото до автора, мисля че наистина проблема е в него, той не е застанал като мъж пред жена си, а иска да го уважават като мъж. Човек бива командван, в две положения, или ако е зависим материално или психически, или ако показва, че не е способен да взема решения и да търпи последствията от тях. Автора е зависим психически. Той показва, че иска да изслуша мнението на родителите на жена си във връзка с решенията си и те съответно дават мнение. Той не може да аргументира и да отстоява мнение за решенията си, те отстояват своето мнение и това е проблема. А жена му се явява папагала, който вместо да повтаря и отстоява мнението на мъжа си, повтаря мнението на по силния и подкрепен с аргументи в ситуацията. Мнението на жената на автора се води лесно, просто автора трябва да се научи да води жена си.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 80b834a444
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Добре ли разбрах-да отидете в техен апартамент и да плащате наем на родителите.... Тия са ненормални-от децата си ще печелят. И за какво да ходиш там, че то ако трябва да идеш и да плащаш можеш навсякъде. А и като идеш ще настане ад за теб-ще ви се месят за всичко, теб никой за нищо нито ще те пита, нито ще се съобразява, ще се карате още повече...
Според мен-или трябва да ги изолира и да не им позволява да се месят в живота ви... или да се разделите.
Но щом ти е казала, че техните са по важни... какво повече да кажа-не виждам бъдеще за вашата връзка. Иначе ще имате разправии постоянно.
Тя ти го е казала. Да си отива при техните тогава, а ти ще си намериш момиче, което да е със самостоятелно мислене и по-силен характер.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 165be3de7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От автора:

Благодаря на всички за коментарите, ясно се вижда 99 % от тях са на едно мнение.

И към 16: Явно не четеш добре. Не съм нито финансово нито психически зависим. Аз изкарвам парите и аз плащам 90% от разходите в този дом.

Някой по-горе беше споменал, че съм егоист или съм нямал позиция... постави се на мое място?

И в този ред на мисли в деня който написах тази история, същата вечер седнах за поред път и казах "не ме устройва цялата ситуация, аз няма да живея живота си така. Отиди при мама и тати и си живей живота, вярвам че ще намериш човек с когото да си щаслива. "
Отговор: Аз не искам да се разделяме, ще опитаме да се разберем.
И аз търсех точен и конкретен отговор, но не го получих. И си давам сметка, че е въпрос на време да се разделим и понеже имам позиция аз няма да чакам това време, защото просто виждам че мама и тати са всичко. И точно тези хора ме карат да ги издържам едвали не като им плащам наем.

Жалко е как хората вече не оценяват нормалните и добри момчета или момичета, овълчили са се толкова е грозно и още по-грозното е че учат и децата си на това... мен не ме учеха на това понякога съжалявам за което.

Благодаря ви за коментарите.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e850b3c6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   От няколкогодишно съвместно съжителство със съпруга ми, научих няколко неща, които ми се иска да ти споделя.
Кой знае, може не друго, а да ти дам още една гледна точка.
Всяка връзка има начало, същина и край. От това каква е същината (с какво я изпълваме и как я изграждаме тогава) се определя дали краят ще е край в неговия недвузначен смисъл, или краят ще е преминаването на нов етап.
Връзката е като саксийно цвете. Трябва да я поливаме всеки ден, да се грижим за нея, да пресадим в по-дълбок съд, когато й стане тясно настоящето положение. Оставеното без грижа, цвете - умира.
Когато има проблем. Той се поставя на масата за дисекция, обсъждане и решаване. Много е важно емоциите да се оставят настрана при подобно дисектиране на реалността, за да бъде взетето решение обективно и удоволетворяващо.
В една връзка се правят компромиси - не може без тях, но НИКОГА жертви. Да направиш отстъпка за нещо, означава, че влизаш в някакви договорни отношения на услуга за услуга, колкото и гадно да звучи това. Ти правиш някакъв жест на добра воля - отвръщат ти със същото. Жертвите са нещо тягостно и по презумция ако някой те обича наистина, не би следвало да те заставя да ги правиш.
Изречения от типа "Ти не ме обичаш ако не се съгласиш" са си чиста доза манипулация. В такива моменти правилният отговор е: "Не се опитвай да ме манипулираш, посредством любовта, която изпитвам към теб. Едното няма общо с другото. Дай да видим реално за какво става въпрос"

Семейството, вр4ъзката и т. н. се изгражда от двама. Ако няма положени съзнателни усилия И ОТ двамата.... просто нещата не се случват и с годините връзката започва да агонизира, а този, който е работил по нея да търси начин да избяга.

Комуникацията, разбирателството, уважението, възпитанието, взаимните компромиси, трезвото обсъждане на нещата, приятелството - когато постигнете това, любовта се оказва крепепежен елемент на всичката тая манджа и животът потича спокойно.

И после е хубаво, леко, топло.

При мен имаше много бури и вихри, докато постигнем това "топло", в което сега живеем. Родители, пари, дом, излизания.... всичко минава през връзката, защото няма как да не мине. Досега сте били отделни личности и сега събирате два свята в един... Докато колелата се поизтъркат и напаснат ще има бури. И само от взаимната работа зависи дали ще преминете през тях или не

Успех

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker