Бъдещата ми свекърва е отвратителна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бъдещата ми свекърва е отвратителна
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 3683 пъти
Здравейте! От доста време се замислям дали да споделя историята си тук и най-накрая се реших. Предвид заглавието, историята ми е подобна на много други, но все пак, аз намирам доста от нещата, които ще опиша, за Ненормални. Аз и приятелят ми сме заедно от 2 години. Ужасно много го обичам, той ми е сбъдната мечта, след дълго търсене на подходящият човек. Преди 4 месеца се събрахме да живеем заедно, в неговият град, тъй като аз съм от друго населено място. През първата година и половина се виждахме само за уикендите и понякога и ден от семдицата. Но в един момент, аз поставих ултиматум, или се събираме или се разделяме, тъй като смятам, че не може цял живот да сме, , по пътищата". Първоначално бяхме решили, че ще излезем на квартира, но в последствие той ми предложи да останем да живеем в къщата на майка му, в която не живее никой. Родителите му живеят в същия град на 10 мин път с кола. Започвам с причините, поради които смятам, че, , бъдещата'' ми свекърва е ужасен родител и човек! Още преди да ни е запознал сина й, (бяхме заедно от 2 месеца)тя дойде един ден в ресторанта ми в който работех и я сервирах. През цялото време стоя, без да си свали очилата и да ми се представи, че е майката на приятеля ми. Един вид, дошла да ми види имотите и на какво приличам!? !? ! Родителите ми са потресени от постъпката й и до сега не желаят да се запознаят с нея! Звъни на приятеля ми по всяко време на денонощието и го разпитва, какво прави, какво ще прави, къде ще излиза, с кого, ял ли е, какво е ял, кога е на работа…. Като звъни изобщо не се съобразява дали няма да ни прекъсне съня, секса или дали не искаме да си почиваме, защото сме уморени. Като идва в къщата, никога не пита, , удобно ли е да мина? ’’ Звъни директно за да каже, че ще дойде, а дойде ли веднага му намира някаква работа в която да се занимават само двамата. Ако пък него го няма в къщи на мен ми се натяква – ех, ако беше Х. сега тука. Сякаш аз съм некадърна. Докато съм на работа, отворила хладилника и видяла че съм оставила черпака в тенджерата и го изкарала. Дори не съм забелязала, бях толкова уморена и бързах. След няколко дни отидохме в тях на вечеря и от нищото, нашата ми казва сама какво е направила и защо- защото, , От моята майка знам, че черпака не се оставя в тенджерата’’ Доста ме подразни, тъй като, какво й бърка на нея в г... да ми рови из хладилника и то като ме няма, поне да не ми беше казвала! Който ни знае, ние сме самостоятелни и аз НЕ живея със свекърва ми.
Простряла съм си прането, с влизането в двора започва да ми го пренарежда, по нейния начин, по-бързо щяло да изсъхне. Без да съм я питала ми обяснява как правела пържолите на фурна.
Веднъж бях сготвила постна картофена яхния, но станала по-безсолна, ние и двамата не ядем много солено, отвори тенджерата да ми куса манджата и ми каза :, , А той Х. няма да я яде тази манджа, той такива манджи не яде ‘’, а после я изядохме.
Като му готвя мусака да съм му правела и таратор към нея, защото тя така го била свикнала, иначе нямало да я яде.
На поредното събиране в тях, сготвила някакви ребра, тръгваме си и на тръгване му слага за вкъщи реброто, което тя е ръбала до някъде? !? ! Не веднъж и с пържолите така прави. Като сме се събирали не веднъж се е случвало да ми чопли от чинията или да дояжда на някой порцията, при условие, че винаги е имало достатъчно храна на масата. На всички празници задължително трябва да се събираме, задължително трябва да отидем, независимо дали не сме канени другаде или дали пък не искаме да сме си само двамата. Ако откажем се сърди и започва да търси с кого друг сме се събрали, че не сме отишли в тях. Миналото лято ми предложиха да замина за Англия, но в крайна сметка отказах само и само да съм с приятеля ми, тъй като него нямаше как да го изтегля с мен и майка му ми каза в очите, че другата снаха била казала, , че брадвата ми не сечала на едно място’’, след няколко месеца не се стърпях и я питах дали наистина го е казала, оказа се че майка му е искала да ми го каже в прав текст, но не е посмяла! Като й казахме, че има шанс да заминем за чужбина отговора беше :, , Ако заминете за Англия, да не оставате да живеете там, щото аз тука ще умра! ‘’ - голяма подкрепа на сина си, няма що!!! Тя :, , Еми да, ти имаш висше образование, нормално е да ти предложат да станеш управител, пък Х. –бачкатор. Цял живот ще ме е яд, че не настоявах достатъчно да си завърши едно висше’’. Тя се явявала преди време с него на приемни изпити в университет!? !? !? Естествено не са го приели и не е повторил кандидатстването, защото не е искал да учи изобщо висше! За моя рожден ден -, , Да дойдете да се почерпим ‘’- при условие че казах, че няма да го правя! – да отидем в тях, да се почерпим! Тя купувала банани за двамата си сина и внука си, като отидели на гости, нас с другата снаха- кучета ни яли. Купува яйца, без да съм я карала, при условие, че аз вземам от нашите от село, редовно, и да не са от нашите от комшиите пак мога да взема като закъсаме. Казвам й че имаме достатъчно, НЕ трябва да взема тези които е купила за нас! – без да съм я карала.
До тук са дребните и не фрапиращи неща. Три дни рева и го оплаква, преди да заживеем заедно, в нейната къща, в същия град, на 10 мин. от тях! , , Как ще му гледам легълцето празно? ! брат му като се изнесе не ми беше така тежко, ама сега и Х. и къщата ми се изпразни! ‘’ Спяха в една стая на две отделни легла, но в една стая майка-60г. и син – 27 годишен. Той излиза чисто гол от банята, закривайки с ръце само половия си орган, обличайки си бельото, всичко лъсва в лицето на майка му. Но за тях това беше нещо нормално! Аз бях в потрес!!! И до сега все още не мога да си го избия от главата! Както и следната случка, съвсем наскоро. Пред мен, той си е легнал на леглото, тя седнала до него и го милва първо по едната буза, после по другата, накрая го стисна за лицето, надвесена над него, сякаш ще го целуне всеки момент. На моменти тя се държи с него сякаш и е мъж, а не син! Тъй като с бащата не се понасят изобщо, тя третира сина си като мъж, всичко, което се предполага да прави с мъжа си, го прави със приятеля ми, струва ми се прекалено и ненормално. Може да ме помислите за луда, но въпреки, че разговаряхме много пъти с приятеля ми и той твърди, че никога не се е случвало и няма и да се случи, аз продължавам да си мисля, че са прекрачвали границата на отношенията майка и син.... Тъй като до 27г той спеше с нея в една стая, аз съм му първото гадже и първата сексуална партньорка...
Майка му е влюбена в него!
Постоянно, го съжалява, все търси удобен начин да го помилва, все да е с него, все да си говорят двамата, крият от баща му всичко, настройва сина си да мрази бащата. В спалнята където спим, е пълно със снимки на умрелите й родители и нейни-големи снимки на секцията точно срещу спалнята. Наскоро не издържах и закрих една нейна снимка с балон, изпихнала го да я гледам хубаво докато си почивам или правя секс с любимия си.
Всяко лято пита по няколко пъти, , , Кога ще ме вземете на море? ’’ вместо да ни пита дали ние изобщо сме ходили.
Докато чуе че ще ходим до някой от градовете или на разходка, , Кога ще ме вземете с вас? ‘’
Започнах нова работа, за която тя ми ходатайства, работя дневна, нощна, 2 дни почивам, имам лична кола, вместо да каже, , Хайде някой път, като почиваш, да отидем двете, да ме разведеш, да ми покажеш къде работиш. ” Тя:, , Някой път като си нощна смяна, ще накарам Х. да дойдем двамата, да видим къде работиш. ‘’? !? !
Бях направила питки и я поканих да хапне с нас, ни в клин, ни в ръкав :, , Ааа ама и аз правя питки, той Х. не ти ли е казвал и аз съм правила питки, много пъти в нас, да яде’’.
Баща му ми прави комплимент, че съм отслабнала, тя :, , Да, не ядът изобщо щото да са слаби, на мен не ми се вижда да е отслабнала! ‘’ баща му :, , Е как аз само лицето й като видях й личи, че бузките й са спаднали’’ Понеже тя е доста дебела и я е яд, че не може да отслабне и завижда на това че аз съм млада и по-слаба от нея. На Рожденния ден на брат му, беше облечена с тъмно синя рокля, абсолютно прозираща, отдолу с бели бикини и бял сутиен и всичките сланини на показ, за капак се нагъзи с гъз към масата, дори я бутна с гъза си и като се разтресе масата, обръщам се аз и гледам гъза й в лицето ми? !? Х. ми сготвил миш-маш, да ме изненада след работа. Първия миш-маш, който готви- тя по телефона :, , Да ми оставиш малко, да го кусам ’’!!! - и това ако не е ревност? !? ! Аз работех на едно кофти място където 3 месеца бях почти всеки ден на работа по 12 часа, дневни и нощни смени. Засичахме се с половинката на 3 дни веднъж за повече от 2 часа. Тя реши да идва всеки ден в къщата, уж заради майсторите, идва в неделя, в понеделник, вторник, в сряда вечерта бяхме в тях, и в четвъртък той се прибира от работа в 17:05, а аз трябва да заминавам за работа в 19:30, имаме 2 часа да се видим с него ( насаме), в 17:10, нашата пристигна с колелото и се кльофна и взе да му се оплаква пак кой я ядосал на работа, защо не идвали майсторите и т. н., при което аз побеснях, запалих колата и с бясна скорост се махнах от там. Как може да не се усеща!? !!? Като се прибрала казала на баща му : туй от сега такива въртели да ми прай, ко му стана? ’’Като решихме да се събираме да живеем заедно с приятеля ми, майка му отново се изцепила в мое отсъствие, , че не била много сигурна нашата работа, били сме малки за задомяване – той е на 27 аз на 26? !? ! На миналогодишния сбор, отиваме на обяд в тях, посреща ни с думите :, , Ааа (на внучето), я виж кой си дойде, чичо ти, той стана като квартирант тука” при условие, че тогава още не живеехме заедно, а се виждахме само събота и неделя и през цялата седмица, тя си ляга всяка вечер с приятеля ми в една стая. Вадим старото легло от стаята, преди да се нанесем в къщата, седи на едната врата и се напъва да го вдига, макар че се вижда че не може, но не отстъпва, аз да го поема от нейната страна, защото ТЕ с Х. всичко двамата си правят, мене ме няма там.
Влиза в къщи, без да чука, , , Ко прайти бе, спити ли? ’’ или отваря вратата, , Х., къде си, бе майко, ела навънка да се видим ’’, при условие, че аз съм в кухнята и се чува, че мия чиниите – не мен ме няма там, аз не живея там.
Прибирам се от работа, уморена и ядосана, че колата ми се развали, не стига че майсторите й там, и тя там, сядам от добро възпитание за 15 мин да я изслушам, с униформата съм още. Х. се прибира, мръсен и уморен и влиза вкъщи, аз също, за да се преобличаме, къпем и да почистя вкъщи-идва другия й син, без да се е обадил, че ще идват с жена си и детето, тя грабва детето и ги кани да слязат от колата, слизат, аз си върша домакинските задължения и не се показвам на вън, още повече не съм канила никой и вкъщи не ми е за гости, дори нямам какво да сложа на масата, докато си мия чинийте, нашата се провиква :, , Може ли другата снаха да влезе да ти види пералнята? !? !? ! Аз:, , не в момента не е удобно”-Х. се къпе в това време. Тръгват си неканените гости, тя се провиква отвънка: Х., ела да ми помогнеш! Аз: той е в банята!
Звъни му пак, един ден : какво правиш? Той: аз поливам доматите, Т. полива цветята. Тя: а, добре. На другия ден отиваме в тях, тя :, , Т, как са ми цветята? ‘’ аз:, , Добре, са не се притеснявай поливам ги редовно, цъфнаха мушкатата и карамфилите’’. На другия ден Х. цял след обед е в тях, аз съм на работа, преди да си тръгне той, тя :, , Аз ще дойда да си видя цветята”. Взехме си котенце, показвам и го, казвам й че Х. много му се радва и го гледа добре, тя :, , Аха, ще видиш 3 дни ще му се радва после няма да го иска повече, щото е изнервен от работа и няма да го понася. Мене така ме дразнят, като се прибера от работа ядосана” и започват истории, колко пъти и какви животни са носели вкъщи Х. и брат му и колко пъти са ги хвърляли, заради техните че не ги искат. Бяхме й споменали, че мислим да излезем на квартира защото искаме да сме САМОСТОЯТЕЛНИ И НЕЗАВИСИМИ, тя :, , Ако излезете на квартира, кракът ми няма да стъпи там! – Защо? - Ми така, някак си на чуждото място…’’ -? !? !? ! Защо сме отишли да купуваме пералня с приятелско семейство-тя се чувствала пренебрегната! Приятелското семейство хич не ги харесвала и не намирала причина защо се събираме с тях. - остана и тя да ми избира приятелите? !?? !!? !? Защо съм прегърнала и ръкостискала родителите на другата снаха? Тя не ги тачела много, много. - Едва ли не не заслужават никакво уважение, и щом тя не ги харесва и аз трябва да не ги харесвам! Пред мен разпитва комшийката на сина си, дали виждала на другата снаха майка й колко често ходела в тях? -, , Онъз пак ли ходи? Виждаш ли я? ‘’
Пердето подарък от баба ми -, , Много циганско ми е на мене, не ми харесва ’’
Защо сме скрили, че майка ми и баща ми са дошли на гости за сбора?
Защо не искат майка ми и баща ми да се запознаят с нея и баща му?
Именния й ден. В последния момент се усеща, че можем да отидем на обяд двамата с него, тъй като аз съм на работа след обед. Звъни му в 10:30 (уж по погрешка) – НЕДЕЛЯ СУТРИН и двамата почиваме и сме решили да спим до късно, обаче НЕ!!! Той й казва, че не й обещава, че ще отидем за обяд тъй като вече имаме друга уговорка и ангажимент, казва МОЖЕ да дойдем. В 14:30 звъни и той й казва че няма да отидем, разкрещя се по телефона и се ядоса. Като финал ще кажа, че героинята на моята история е учителка, пред пенсия, сещате се откъде идва манията да командва и всичко да става така, както тя иска, както и манипулирането на синовете си, да обичат и слушат само нея и да нямат собствени решения и животи. Та заради това - чудовище, вече 4 месеца живея в ада, вместо в рая! И съм на път да прекратя връзка с голямо и щастливо бъдеще! Лошото е, че приятелят ми се чувства свръх длъжен да й угажда на всички прищявки и дори болезнено виновен, ако случайно й откаже за нещо. За мен това е психически тормоз от нейна страна към собственото й дете. Когато се караме заради нея и простотията й, той ми отговаря или че съм го ревнувала от майка му, или че, , тя ми е майка и аз ще й помагам винаги, както тя ми е помагала'' За което нямам нищо против, но едно е да й помагаш, когато има нужда за нещо сериозно и съвсем друго е да я оставяш да ти контролира живота, да те манипулира и да се държи с теб сякаш си на 7г, а не на 27г.!!! Много бих искала да чуя мнението на хора, минали по моя път, заслужава ли си да продължавам да се боря, за да запазя връзката си и въобще как да подходя към нея, че да престане с простащината си! Интересно ми е също какво мислят мъжете по темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7909c9314a
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Прочетох те внимaтелно. Aми милa, тя тaзи мaминкa, освен, че е учителкa е и с тaкaвa психикa- учителкa. Знaеш ли колко лесно се мaнипулирaт тaкивa със слaби aнгели? Бооже!
Нa първо време спри дa се кaрaш с мъжът си, зaрaди нея, a дaже подкрепи нещо дребничко, колкото дa покaжеш, че приемaш ситуaциятa. После лекa- полекa, мaлко по мaлко зaпочни дa оргaнизирaш излизaния НAСAМЕ, гости у вaс, без знaнието нa свекито. Когaто рaзбере и се изцепи, ти мълчи, остaви го той дa се опрaвя. После нaсaме в спaлнятa миличко му блaгодaри, че е зaщитил прaвото ви нa личен живот. Aко пък се извинявa и подобни глупости, пaк миличко му кaжи, че много увaжaвaш мaйкa му, но все пaк искaш дa си имaте ВAЛAТA си средa от млaди хорa, интимните ви моменти и т. н.
Някой път, когaто знaеш, че идвa или ще идвa, го нaгрaбвaй нa отключени врaти, aмa див секс, некa кaто влезе дa види. Ти рaзбирa се ще се смутиш и избягaш и ще го остaвиш нaсaме с нея. A после ще те нaмери облянa в сълзи от срaм и от мъкa, че не мжете дa имaте своите си моменти.
След подобен случaй, тaйно можеш дa нaемеш квaртирa и дa го зaведеш кaто изненaдa тaм. Миличко ще му кaжеш, че тъй кaто нямaте интимност в къщaтa си нaелa квaртирaтa ЗA СЕКС със него и въобще дa се видите нaсaме.
Мaйкa му си игрaе нa жертвa. Ти също можеш, но от позициятa нa онaзи, която може дa му дaде товa, което мaмa- не. Би трябвaло сaм дa осъзнaе в колко aбсурднa ситуaция сте, a може и дa реши трaйно дa си остaнете в квaртирaтa:).
Въпреки, кaквото ти пишa горе, aз лично бих си тръгнaлa. A зaщо твоите родители не зaявявaт присъствие зaрaди теб поне. Тaкa излизaш кaто слaбa жертвa, която онaя може дa върти нa пръстa си, все едно нямaш никой друг...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c4f7edc7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ще следя историята с интерес. За съжаление нямам опит в подобни ситуации и не мога да дам адекватен съвет.. Знам само, че и аз не бих изтърпяла подобно нещо. Според мен трябва или да не ѝ давате ключ за апартамента, където живеете, за да се усети, че това е все пак отделно семейство, или да се изнесете на квартира (още по-удачно). Говори с приятеля си и му изкажи цялата си болка за нейното отношение (виждам, че сте говорили, но още) - кажи му направо, че натрапването от нейна страни те товари емоционално (което не си е лъжа) и да предприемете някакви мерки. Надявам се мъжът ти да е мъж на място и да не си прави оглушки. Ясно е, че една промяна в вашето отношение към нея ще е източник на дразги, но по-добре така, отколкото тихомълком да се опитвате да се понасяте (според мен):)
Наистина ти стискам палци и историята да търпи развитие откъм по-добро, защото виждам, че си разсъдливо момиче.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 364dafb929
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Историята много ми напомня на историята на един познат - как майка му го контролира и спи с него в една стая. Веднъж като се напи ми призна, че тя му била първия сексуален партньор, защото "да го научела на разни работи" та да не се притеснява с жените... Луда работа!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f05b2ef432
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Не го изчетох цялото (то кой ли ще е.. ), но си на прав път, че майка му е "влюбена" в него. Често се получава така в дисфункционалните семейства - родителите проектират романтични, понякога дори сексуални, чувства върху децата си. Стават големи обърквации, защото тези неща често остават неосъзнати и водят до проблеми след това....

Честно казано не знам как да постъпиш след като мъжът до теб не осъзнава проблема и не желае да се откъсне от майка си. Един вариант е да отидете да живеете в друг град, но предполагам това е много трудно предвид работните места и тн.

Като цяло, ако наистина ти пука за мъжа и го харесваш както си е, просто тотално ИГНОРИРАЙ майката. Тотален игнор, все едно не съществува! Дори мъжът ти да говори за нея, ти игнорирай и сменяй темата.

Друго не се сещам... трудна ситуация наистина.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c79c0fedab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей. Ситуацията, в която си изпаднала с много сложна и тежка главно за теб. Има много такива истории навсякъде, не си първата, не си и последната, но въпроса е как ще излезеш от това нещо. Със свекърва си няма как да се оправиш- тя си е такава, каквато си е, явно винаги е била такава, надали и ще се промени. Този, който трябва да направи нещо е твоя приятел. Той трябва да разбере, че вие вече сте семейство, че ще градите бъдеще заедно, че ти ще му раждаш деца, ти ще си до него в трудни моменти и т. н. Тук никой не казва, че трябва да остави майка си, но трябва да реши, дали ще е самостоятелен или не. Жената го манипулира, защото той и позволява да го прави и, ако не направи нещо по въпроса, нещата винаги ще бъдат така. Между двама души никога не бива да има 3- ти, било то майки, бащи, любовници и т. н. А, тази жена явно е решила, че щом синовете и се задомяват, тя ще си остане съвсем самичка, че вече едва ли не няма да я поглеждат и т. н.
Ти недей да караш приятеля си да избира между теб и майка си, а спокойно му обясни, че не можеш да живееш по този начин, кажи му, че това, ако не му пречи на него, то със сигурност теб те кара да се чувстваш зле.
Само последно искам да ти кажа- надали жената е влюбена в собствения си син, не си навъртай филми в главата, че не винаги са имали майка- син отношения. Иначе, наистина не е нормално да спят в една стая, при положение, че приятелят ти вече никак не е малък.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 922d591759
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Когато се жениш-получаваш в допълнение и отношения с родителите. Аз също намирам за ненормално да спят в една стая, определено той е голям и тя трябва да спре да го третира като бебе..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 910adc4f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Бягай от този мъж като д... от тамян. Разбираш какво искам да ти кажа, махай се веднага!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5dfb5fc7c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Здравей!
Жена съм и съм на мнение, че просто трябва да спреш да се бориш, не казвам да си развалиш връзката, а казвам че няма да си победител в такава борба и няма да ти е сладка победата дори и да успееш да разделиш приятеля си от майка му завинаги.
Всички проблеми, които си описала са просто смешни и умният човек би се смял зад гърба на свекърва ти, а пред нея би се усмихвал самодоволно.
Особено впечатление ми направи случката с черпака в хладилника. Умната жена щеше да знае, защо едно време не са оставяли черпака в тенджерата а сега го оставят, ами защото когато майката на свекърва ти е била млада всички черпаци са били дървени, дървото променя формата и качеството при стоене в течност, отделно поема и вкуса на манджата, а и манджата ако е малко количество може да поеме дъх на дърво, точно както ракията поема цвета на дървена клонка, затова. В днешно време, като оставиш металния или пластмасов черпак няма да се промени нито вкуса на черпака, нито на манджата, нито пък черпака ще си промени формата.
За всичко разказано от теб има подобно обяснение, просто трябва да разбереш, че нещата не стоят така както си ги мислиш.
А жената се обажда преди да посети собствената си къща, което е доста добре. Знам неприятно е всичко което ти се случва, но ти сама преценяш колко струва любовта ти и дали си струва да платиш цената да траеш "гостенката". Такъв е животът, когато човек получава нещо положително заедно с него получава и нещо отрицателно. Скандалите с него заради постъпките на майка му са само в нейна полза, ти полза от скандали с него нямаш. А ако свекърва ти е научила мъжа ти да е толкова всеотдаен на жената която го е отгледала, следователно той през годините ще се държи така и с теб, от теб се очаква само да не се караш с нея и да спре да ти пука. Пренареждала прането, какво от това, нека дойде простре и моето!
А понякога можеш спокойно да й казваш хапливи думички, без да я обиждаш, например: ти- "Ще ходим на морето", тя-"Вземете и мен", ти-"а ние отиваме да работим за да имаш внуче". Това можеш да го кажеш и пред приятеля си, така той няма да е на мнение че я обиждаш, и дори ще го зарадваш, а тя ще знае че я отхвърляш и ако не е много умна ще си замълчи.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0c84a818ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ако историята е истинска - бягай ама много далеч. Синчето е с промит мозък и няма да се оправи никога. Никога няма да заемеш мястото на майчицата му. Предполагам си чувала за Едипов комплекс? В нас има почти същата обвързаност на баща ми и баба ми и повярвай ми - цял живот съм си патила и съм се нагледала на сцени. Недей да съсипваш бъдещето ти и това на децата - има и други мъже с други майки.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2020595c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ох, мнооого си обстоятелствена в обясненията.
Такива дълги постове, просто уморяват.

Ами, има такива жени и свекърви.
Ако твоят приятел те обича, ще забележи, че се чувстваш некомфортно в тази обстановка и ще поговори с майка си.
Ако не го е забелязал, поговори с него и вземете някакво решение как да се справите с този проблем.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 650d47e39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   То така е тука - лудите живеят сред нас, няма кой и къде да ги прибере. Така и с майка му - УЖАС! Тя е луда на втора степен, ама и ти не си добре, щом толкова време я търпиш! Първо трябва да погледеш обективно на нещата и да установиш дали и приятеля ти не е изчаткал, че с такава майка нищо чудно да има две-три "състояния"... Второ, изнасяте се на момента не само от жилището на тази ами от града! Този тормоз няма да спре иначе. Не, че после няма да звъни постоянно, щот тия са лепки, ама с т'ва пак е по-лесно да се оправиш. Тцтцтц, честно ви казвам, аз самата почувствах, че полудявам само докато ги четох тия неща!! Какви хора има!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8b6670a7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, авторке! Историята ти е стара като света. И изключително често срещана. Има такива жени, прости, недоволни от мъжете си и "влюбени" в синовете си. Ако не бяха еснафки, каквито повечето са, щяха и да са любовници на синовете си. От еснафия да не чуят или разберат хората, повечето от тях не са любовници на синовете си, но го карат на ръба. Живеят и се държат сякаш те са жените до синовете си. Но това е. Много семейства са подобни банди от психопати. Трябва да го приемеш. Питаш дали някой е минал по твоя път, и уви, твърде много ще ти отговорят положително. Аз съм една от тях. Питаш - заслужава ли си да търпиш. Зависи. Зависи дали обичаш това момче. Само ти знаеш дали това е така. Аз изтърпях. Запознах се с мъжа ми на 21 години. Майка му беше против това той да има връзка, винаги намираше елегантен начин да ме обиди - плакала съм и съм се тръшкала. Никога не се обърна пряко към мен, винаги през него и с намеци. Уреждаше го с други момичета, намекваше, че съм твърде голяма /т. е. колкото него, а нейния идеал беше по-млада с около 5-6 години, която да се жени и ражда когато той вече улегне/, дебела, бедна, безперпективна, преча му. Просто защото съм неин антипод. Тя е ниска, много дребна, елегантна, тъмнокоса, с голяма заплата и сериозна професия. Аз съм висока, руса, на свободна практика. Няма да изреждам всички глупости, които е правила, но ето ме 14 години по-късно, още съм с момчето. Вече е мой съпруг - от 5 години. Няма да изреждам всички абсолютни глупости през годините. Но съм имала много подобни на твоите. Като се сгодихме плака, сърди се, фръцна се, кле мъжа ми да остане без работа и без пари, щото не я питал дали да се жени, ерго, не я уважавал. Обвиняваше мен, че не си завършвал той магистратурата. Отказа да участва в ритуалите на сватбата, не поднесе цвете или подарък, не даде стотинка. Иска да ходи на ски с нас, на море. Не се съобразява с час или ден, звъни и търси сметка кога ще иде да я види. Говори глупости от рода на "Ти семейство нямаш ли, дом нямаш ли? " Кво да обясняваме, че семейството му съм аз, а домът му е при мен. Глупости безчет. Имаше момент миналата година. Уволниха ме, и се разболях. 18 дни бях с температура - синузитна инфекция. Мислех, че ще умра, и мъжът ми остана до мен 4 дни, защото се уплаши, мереше ми температурата през 10 минути. Аз изгарях, бях и нечовешки депресирана. И жената на 4ртия ден дойде и се развика от улицата, че той бил нещастник, че си е зарязал работата и задълженията "да седиш на Х/мен/ до гъза". Няма да го забравя това. Скъсах всякакви дипломатически отношения. Никви телефони, виждания, случайни посещения, дистанцирах се максимално. Аз и преди това го правех, но малко от малко спазвах етикет. След тази последна простотия, вече и мъжът ми не искаше да ме кара да спазвам етикета. Просто вече нямаше аргументи "за"
Вместо да разправям безбройните тъпотии, които изтърпях, ще опитам да ти кажа какво да направиш за да се спасиш. 1. По никакъв начин нямай отношения с нея. Ама по никакъв. Ако можете да идете на квартира, заминавайте. Тези жени са изнудвачки. Просто физически трябва да си далече от нея. Той нека си прави каквото иска, да ходи където иска, ти не можеш да издиктуваш на никого нищо, можеш само себе си да управляваш. Да му слага ребра, кюфтета, боб, квото реши. 2. Нека приказва глупости, и моята ми обяснява как не ядял карантии, и тя също /щото са аристокрация/, ама той си изяде дроб-сърмата. Едва го преживя. 3. Вземи всичко на шега, и не обръщай внимание, ако можеш я бъзикай. Тя е проста, ще се хване бързо, а ти вместо да се ядосваш, ще се забавляваш. 4. Помоли момчето да не ти казва какво е говорила, правила и т. н. 5. Осигури му спокойствие и женска любов. Тя може да е психопат и да си представя, че тя е Жената до него, но той вероятно е нормален, и ако ти му създаваш уют, той няма да ходи при нея. Колкото по-стабилна си ти, толкова по-изнервена ще е тя. Колкото по-изнервена е тя, толкова по-малко той ще я търпи. Но също така знай, че колкото и да и се ядосва, няма да я зареже. Тя му е майка, но ти стой далече. Изкушавам се да давам примери от малоумията и, ама няма нужда, това няма да ти помогне. Аз изтърпях, борих се за любовта си и Бог много ни помогна. За сватбата си се охарчиме двамата до шушка, а нямаше къде да живеем. Две години женени живяхме разделени, докато има къде да се съберем. Тя ме канеше да ида, но всичко бе лицемерие. След мен отваря прсзорци и мете, влиза в тоалетната. Проверява ли, мирише ли, не знам. Но е крайно изнервящо и неудобно. Сега не съжалявам, че живяхме разделени, щяхме да се разделим, ако се бяхме събрали от тях. Оцеляхме и след това. Сега тя му държи сметка за всяко вдишване и всяка крачка. Не ме интересува, така само го прогонва. Три години живеем заедно и не дойде на гости. Едва преди месец. Не си вързах жалейка по повода. Абе изобщо, авторке, спираш да държиш и толкова. Да правят каквото си искат. Само теб да не те занимават. Усещам я като ми прави гадорийки, от женските, дето мъжа ми няма да ги усети, и и ги правя същите, и се учудвам как се връзва. От простотия ще да е. Така че, последно, ако момчето си струва, търпи, но се дистанцирай, не давай ухо, подигравай се здраво. Не се обръщай към нея. Когато каже нещо предназначено за теб, пренасочвай го към мъжа. Ще ти дам истински пример: Бяхме на гости, някой сготвил ушички варени свински. Аз ям, защото ми харесва И тя казва "Ох... той У такова не яде, много е гнуслив. И мен ми е гадно това да го ям /маниерно и погнусено казва тя/. Обърнах се към него и казах "Сериозно ли не ядеш уши... Леле, а вкъщи какви неща ядеш, едни уши не искаш да опиташ /и се засмях/. Той не ми обърна внимание, щото то няма такива неща... Тя обаче като се запали "Какви неща яде, той много се гнуси". Аз пак "Да, бе, да... хич не се гнуси.... " И се смея. Е, думи нямам да ти опиша как почервеня. Но признавам, този подход ми е от няма и година. Дотогава се засягах, ревях, едва ли не ме обиждаше.... Като почнах да се бъзикам, ми стана толкова добре. Просто минах в режим бъзик като се налага да се видим и това ме спасява. Мога да напълня хиляди страници с простотии каквито си описала ти. Но мен хуморът ме спасява... Явно е единствен антидот срещу простотията.... Успех, авторке.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bdf46bb109
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Мацка...не знам за майка му...ама ти си цяла хуна...........

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 065d6adc63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Моята баба е била същата с майка ми. Идвала е в "нейния" апартамент и е почвала да събира завивките от диваните, понеже били нейните (не яе и трябват, просто така). Нашите накрая се разделиха, заради нея. Цял живот баба ми се е оплаквала, от майка ми, на баща ми и майка ми се е оплаквала от баба ми, пак на него и той между чука и наковалнята. Е постигна целта си де. Според мен приятелят ти трябва да вземе мерки и да я накара да се съобразява, иначе я на теб ти писне, я на него.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d08c3746b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Ако наистина този мъж държеше на теб, щеше да разкара майка си много отдавна. Всеки човек си има приоритети, и очевидно той поставя майка си пред теб.
Моята свекърва беше почти същата, само без лигавщините с приятеля ми, тъй като той не и позволяваше. Но всеки ден идваше вкъщи и започваше да тършува в хладилници, шкафове, гардероби. Защо съм се обличала така, каква е тази касова бележка, храната ми била гадна. Най-накрая приятеля ми и се разкрещя и и забрани да идва вкъщи, без да сме я поканили. Дори я заплаши с ограничителна заповед, та да се стресне.
Според проблема не е толкова в майка му, колкото в самия него. Ако наистина държеше на теб, щеше да види колко нерви ти докарва тази жена и щеше веднага да предприеме мерки. Но за съжаление той е мамино синче и майка му винаги ще е на първо място.

Пък и хайде де - кой нормален мъж на 27 спи в една стая с майка си??? Отврат...

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e44c1cbec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Местете се в друг град и готово.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 85ca805125
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Здравейте отново! Ще добавя няколко факти към историята, за да стане още по-ясна картината. Основната причина поради която, приятелят ми спеше с майка си в една стая е следната, баща му има проблем с алкохола, а живеят в двуспален апартамент. До преди 2 г. обаче майка му си е спяла с бащата в една стая, въпреки, че не го понася. В момента в който брата на моя любим се изнася, майка му се нанася в неговата стая, без да пита, може ли, комфортно ли ще ти е и т. н. Самият той ми се е оплаквал много пъти, че е бил уморен и му се е спяло, тя му плямпала на главата, той си слагал слушалките и си пускал музика. Също така много се ядосваше (когато не живеехме постоянно заедно) всяка вечер си говорехме по телефона по 1 – 2 часа средно и докато си говорим, той нямаше минута усамотение, или майка му се сеща да мие чинии в 23:30, 00:00 или баща му става да пие, пуши, а кухнята е единственото място където можеше да се усамоти, понеже единия в неговата стая, другия в собствената си…. В някой от коментарите ме съветвате да поговори с майка си за това че ни досажда и се меси, с което ме дразни…. Е да ви кажа че отидохме и разговаряхме ДВАМАТА с нея и съм и казала всички тези неща в очите, в прав текст, за тенджерите, черпаците, прането, пердетата, както и това че не можем да си кажем една приказка от нея като идва постоянно в къщата, също и за това, че не е ТЯ човека, който ще ми определя семейните приятели и с кого ще си купувам пералнята! Повярвайте ми, резултатът беше абсолютна нула. Отговорът й беше:, , Ама аз не ти се меся, само ти давам съвети и абсолютно не се опитвам да те командвам, не съм знаела, че така ще реагираш. ‘’ След този разговор й казахме, че ако не се промени ще излезем на квартира и тя :, , Ако излезете на квартира, кракът ми няма да стъпи там! Мисля че и баща ти няма да е съгласен, ама не му казвайте, че сте идвали да говорим и за квартирата, защото нали знаете какво ще ме направи после…. ще има, , ти си такава, онакава, тебе никой не може да те търпи…” ще изляза аз виновната ‘’. Колко ми се искаше да му кажа на баща му…. нямате си идея, но само заради приятелят ми си замълчах и до ден днешен баща му не знае за този разговор, а може би не е трябвало да си премълча…. Особено сега като виждам, че вместо да има положителна промяна-напълно обратното! По отношение на манипулацията и това, че се прави на жертва и го изнудва едва ли не да се чувства длъжен, че ни е дала къщата ( да живеем временно), мислим да теглим кредит и да си купим къща и да си я изплащаме сами, без ничия помощ! Противно на моите очаквания тя прие новината много радушно! Сигурно още не е осъзнала, че там няма да идва когато си поиска, няма да има ключ и няма да ми казва какви пердета, чаршафи и т. н. да си слагам. Има нещо странно в нея което ме обърква много! На въпросният разговор я попитах директно, дали го прави нарочно, да ме тормози психически и й казах:
, , Ако не ме искаш за снаха и не ме одобряваш, кажи ми го директно, да знам да си събера багажа и да си тръгна с чиста съвест? ’’ Тя :, , Не, глупости как може да си го помислиш, че искам да ви разделя, нали за вас го правя ремонта на къщата на вас ще остане, дори ви събирам парички за сватба. Аз няма да допусна да се разделите заради мене! ‘’ и това всичко пред приятелят ми. Казах си, , добре ще й дам още един шанс, може би иска да ни помогне, но не знае как и ефекта става обратен” После се размислих, че това е долна женска интрига за пред Х., за да може да ми каже после пак :, , Ето виждаш ли, майка ми е много добър човек и иска да ни помогне, аз я познавам по-добре от тебе. ’’- както и ми каза. Но уви промяната съвсем не е тази която очаквахме, месец по-късно. Затова се чувствам много объркана, как хем не иска да се разделяме и няма да го допусне, как пък и не престава да се дъни!? !!??? !? !? Аз ли не виждам нещо, незнам, моля помогнете ми, дайте съвет! На моменти си мисля, че ме ползва за параван, нещо крият майка и син чрез мене ли?? !? !? !? Много настоява да сме заедно, а ме тероризира психически и го знае, не е като да не съм й го казала… Някак си ъпсурдно е, не са никак съвместими двете неща! Така или иначе аз вече, , обърнах другият край на сопата’’, не й вдигам като ми звъни, гледам да не се засичаме и категорично отказвам да ходя в тях! И наистина забелязах, че съм много по-спокойна и скандалите драстично намаляха.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8b6670a7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравей отново. Аз съм номер 12, и просто ситуацията ти толкова прилича на моята, че ми е трудно да не взема отношение. Аз се досетих, че обстоятелства са ги накарали да спят заедно, не интимност. Говориш за вечерните ви разговори преди да заживеете заедно, при мен беше същото, винаги се намесваше с някоя глупост докато той говори, за да я чуя, че е там, не аз, а тя е там. Прави го и сега, когато е с него, а аз му звъня. Кашля, обажда се, суфлира, възкликва, колкото да чуя, че е там, а аз не съм. Аз реагирах първосигнално и почвах да питам „какво правиш, с кого си, и т. н. “. Много се дразнех, но после се сетих, че го прави нарочно, и направих същото. Като звънне тя, обикаляйки тихо из къщата, току се задавях, изпусках нещо, карах се на кучето…ей така, да ме чуе. Мъжът ми не може да усети нито нея нито мене. Но това са простотийки за прости хора. И изтощават. Ама като и го направиш няколко пъти, ще се сети. Но не знам всъщност, зависи колко съзнателно го прави. А откровения разговор за нещата, да ти кажа откровено, няма да ви помогне. Не мога да преценя дали е лицемерна или искрена. Ако е лицемерна, полза няма. Каквото и да и кажеш, споделиш, тя зад гърба ти пак същото ще прави. Ако е искрена – това говори, че и се иска да е добра свекърва и да не се меси, но когато има ситуация, не може да реагира по друг начин, освен по своя. Като малко дете, на което му се допишква, сваля гащите в средата на хола, и пишка. Иска и се да и се искат нормалните неща за сина и, но реално не и се искат. И на моята така, иска и се да даде, ама реално и се свиди, и се получава нелепо. Излезте на квартира, каква е тая луда заплаха, че няма да и стъпи крака там. Какво по-хубаво от това. Вместо да казваш на бащата нещо, излезте на квартира, дистанцирай се. И да, не се учудвай, че е изнудвачка, цял живот ще си изнудва детето. Много родители така гледат деца, като спестовни книжки, гледат ги докато отраснат, после искат да теглят като от влог до края на живота си, убедени, че децата им са им длъжни. И имат грях за това, че непрестанно внушават вина за всеки импулс за самостоятелност, което порасналото им дете изпита. И моят мъж изпитва подобни вини, но аз не мога да му помогна. Винаги съм имала усещането, че за него те несъзнателно разсъждават в стила на гоголския герой „Я тебя породил я тебя и убью“ /Аз те създадох, аз и ще те убия“. И какви са тия откровени въпроси „Ти мен за снаха искаш ли ме“. Естествено, че НЕ те иска, и естествено, че НЯМА да ти каже, еле пък пред момчето. В предния пост споменах как моята го прокле след годежа да остане без работа и пари „да видим тогава няма ли да ме уважаваш“. Щото беше свикнала с голяма заплата да става каквото тя каже, когато и за колкото плати. И веднага след скверните си думи се обърна към мен и каза „Аз нямам против тебе, но той трябва да се научи да ме уважава“. Нали се сещаш колко и повярвах. Казахме и двамата едно „майната ти“, той на глас, аз наум, и НИКОГА вече не повярвах за нищо. И да, това е долна женска интрига за пред него. Моят днес понякога ми казва, че тя всъщност ме обичала, и точно защото ме приема като част от семейството, си позволява разни критики! И последно, грях ми е на душата, но и аз съм подозирала перверзии и в беса и скандалите си, даже съм ги споменавала. Но моята и до днес го ползва все едно и е съпруг, ела /от другия край на София/ да ми паркираш колата, да вземеш покупките, иска да е на предната седалка, пита „Защо не искаш мен да заведеш на ски, аз карам, Х /жена му, т. е. аз/ не“. Идеше ми да кажа „Ми щото аз правя много хубави свирки“, но на шега съм си мислила, по-добре не, че ще вземе да ми отговори „И аз“. Но факт, тя претендира ТЯ да е женичката до него. Има си мъж, но иска сина и да е мъжа до нея. И не търси последователност, един път ще говори и реагира по един начин, следващия по друг. За да заяви мнение или предимство, или ще настъпва за да превъзхожда, или ще ляга възнак, за да я жалят. Каквото дойде в момента. И аз търсих логика, не открих. Отказах се, дистанцирах се и ми е толкова по-добре. Говори, че съм го използвала и манипулирала, ми хубаво, да говори. После ме дава за пример, за да му натърти негови грешки. Ми хубаво. Просто не бъди искрена с нея. Не бъди никаква. Нито ще срещнеш разбиране, нито логика, нито смисъл. Тя не влага такива. Изтеглете сте някъде да сте независими, минимум контакт, минимум внимание на какво говори и прави. Бъди формална. Но когато сте заедно, бъди в режим „реакция“. Бъди готова да се защитиш, но не като си искрена и и държиш сметка защо тя не е, или какво реално иска, а като я смутиш. Както примера на но. 8 с морето „Защо няма да ме вземете на море? “ „Ми не е удобно, ще ти правим внуче“. Перфектна реплика. На простия въпрос се полага нецензуриран невъзмутим отговор. Не нелюбезен, обаче. Просто директен и касаещ вашите лични, ако се налага и интимни неща с момчето. Успех отново!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c68426a3ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Гледай филма "Свекървище" за да видиш, че има и по-лошо. :)) Сега сериозно, просто с приятеля ти си поговорете, кажи му, че не можеш да търпиш отношението и, и той да вземе мерки. Майка му е в крайна сметка, редно е той да и обясни едно друго. Ако няма ефект, колкото и да е крайно, наистина се преместете в друг град, по възможност по-далеко, че да не може да идва час през час. ОК, нека ви има телефоните, за да не излезе така, че я игнорирате, но да сте си по-далеко, уж защото там има по-добра работа. Защото оставиш ли я сега да ти се качи на главата, цял живот ще страдаш! Сега ти се меси за прането и за храната, представяш ли си някой ден ако имате деца? Тогава какво чудо ще е и как маминка час през час ще те критикува, че не знаеш как да си гледаш детето! Така, че ако не искаш да си съсипете отношенията, взимай мерки!!! Моя приятелка беше в същото положение като теб, даже по-лошо защото живееш заедно със свекъра и свекърва си и направо се беше поболяла заради тази жена! Да не говорим, че от стрес и нерви не можеше да забременее и тази я беше побъркала, че била ялова, че нямало да дари "любимото синче" с дете и т. н. Та приятелката ми направо беше пред нервен срив и пред развод, защото отношенията с мъжа и също страдаха защото свекървата не пропускаше да я очерни пред мъжа й. Накрая някаква възрастна роднина и влезе в положението и им отстъпи апартамента си, а тя отиде при дъщеря си и да видиш като се изнесоха направо приятелката ми стана нов човек! И отношенията с мъжа си оправиха и бебе имат и въобще всичко си е както трябва! Така, че изяснете си положението и поставете някакви граници докато е време, че после ще стане по-трудно!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7276b5fa72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Ключът към разрешаването на проблема действително е у приятеля ти. Той трябва да определи границите на майка си, при това точно и ясно. Съчувствам ти! Майката на моя мъж е имала такава свекърва като твоята и още тогава, като млада снаха, си е извадила поуките като майка на момче и съответно бъдеща свекърва. Никога няма да цъфне ей така у дома. Винаги ще се обади предварително да пита удобно ли е и кога. Когато е у нас, се държи като гостенка (каквато всъщност е, макар и скъпа гостенка). Ако й трябва захар за кафето не става да ми бърка в шкафовете, а ме моли да й подам захарница. Вчера ми се обади да ме пита искам ли да ми ушие няколко нови кухненски кърпи, защото била намерила плат в десен много подхождащ на пердетата ми. Обаче ме пита, жената, не ги шие и да ми ги натрапи, пък аз от неудобство да ги ползвам. Но това е защото тя самата е имала зла свекърва и се е напатила на младини.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3efe1de05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Здрaвей отново aвторке, 1 съм. То беше ясно, че по обстоятелствa някaкви сa спaли в еднa стaя, но те не опрaвдaвaт нищо. По същите причини, можеше бaщaтa дa спи в неговaтa стaя, щеше дa е еднa идея по- нормaлно.
Много ми допaднa и подкрепям коментaрите нa 12/18.
С мaлко хитрост, спокойствие и рaзум, можеш дa я докaрaш до истерия по принцип, сaмa дa принуди синът си дa я отреже.
Aз моятa свки много си я обичaм, виждaме се един път в годинaтa, живеем нa рaзстояние еднa от другa нa около 4000 ( четири хиляди)км. :))). Ще повярвaш ли aко ти кaжa, че след необмисленото изкaзвaне нa моето слaдко съпруже, че бaницaтa, която aз приготвям билa зa него нaй- вкуснaтa, мaйкa му ни прaти цели две бaници, приготвени по рaзличен нaчин нa въпросните 4000 км.
Мъжът ми изумен и полaскaн, a aз с усмивкa му кaзвaм, че е нaрaнил чувствaтa и кaто е кaзaл, че моятa е по- хубaвa и зaтовa. Предпочитaм в тaкъв момент дискретно дa подскaжa, зa дa се предпaзя зa в бъдеще. Мъжете сa по- нaивни зa тези нещa, просто зaщото и в отношениятa си кaто цяло сa по- прозрaчни. A и не зaбрaвяй, че жените имaме безпогрешно шесто чувство. Рaзчитaме езикa нa тялото кaто нa книгa. Природa, нaли трябвa дa рaзпознaвaме нуждите нa бебетaтa. Зaтовa милa, без скaндaли, без нaтяквaния, той йе го виждa, зa него докaто тя не изригне съвсем брутaлно всичко е нaред, имa доверие нa мaйкa си. Или я предизвикaй дa избухне, невинно и по женски или веднaгa си търсете квaртирa. В моментa тя си игрaе с теб кaто с нaивно хлaпе, истеричкaтa си ти, скaндaлите ги зaпочвaш ти, обвинявaш "невиннaтa" му мaйчицa ти... обърни игрaтa.
И горе ти кaзaх, леснa е зa мaнипулaция, още по- готиното е, че и през ум не и минaвa, че можеш дa зaпочнеш с нейните кaмъни дa биеш по нейнaтa глaвa.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 38aa2315f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Стигнах до 4-тото изречение и спрях! Не мога да го прочета това. Но добих представа - типично мамино синче. Не знам на колко години си, но явно си млада. Имаш един-единствен изход - говориш с твоя човек, казваш му всичко и да реши дали иска да бъде мъж, или да продължи да е мамин путьо. И ако в второто - БЯГАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААЙ!
Ама много бързо и много надалеч. Иначе ще съжаляваш. Да не пускаш после тема: Децата ми....
И не забравяй - първият вариант не е ами аз говорих с маминка, тя разбра, а на другия ден да ти обяснява как Грозданчо (щото така трябвало да се казва детето), не се повива така и ти нищо не разбираш, добре че е тя. Мъжът застава до жена си (като преди това я извежда на квартира, младо семейство няма работа прии старите и й казва: Моята жена готви така и аз решавам какво и как да ям! " А ти, ако си силна жена ще кажеш: Виж, твоят син е достатъчно голям, за да реши дали ще яде това, ако не да си сготви сам> А на теб щом не ти харесва, не го яж"
Оххх, още си младичка
Ама що не ми паднат тия на мен, ами случих на най-прекрасната свекърва на света, която дори след развода ми я наричам "майко" :)
Свободата и уважението не падат даром - те се заслужават!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5f413f6cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Колко лесно се измъква приятелят ти-не се изправя сам срещу майка си да говори, а те води теб. Един ден, когато се разделите, защото аз съм сигурна, че това ще стане, той ще си възобнови добрите отношения с майка си, и ще обвини теб. И друго да ти кажа, авторке. Няма начин хем да живееш в къщата на свекърва си, хем да се дистанцираш от нея. Ако можеше така, нямаше хиляди семейства да се изнасят да живеят под наем. Зная, ще отговориш, че тя настоява да стоите там. Ами тя точно това цели, и ти се возиш на нейната каручка. Докато сте там, благодарният син винаги ще си спомня, че домът е осигурен от добрата майчица. Сега приятелят ти е още влюбен в теб, но когато това неизбежно отслабне с времето, свекървата отново ще си върне загубената власт. И тъй-като сте в нейната къща, от нея се иска просто да се притаи, изчака и улови момента. Връзката майка-син е много силна, не я подценявай. А и с този доста агресивен стил на общуване, може да го разочароваш и отблъснеш. И тогава кой е на линия-любящата мама! Ще споделя и общува с нея, а ти ще си като част от мебелировката. И дори да успееш да останеш с него, всичките тези борби и усилия ще те изтощят и съсипят. Тази битка е с предизвестен край.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 32c308caf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Здравейте! Като цяло Х. до някъде осъзнава, че няма да стане и не можем да останем да живеем в къщата за постоянно, тъй като милата му майчица, която много го обича, не може да се прекори и в името на щастието на детето си, да ни остави къщата от сега, да си й направим ремонт и да стане за семейство с дете и т. н.... Иначе на целия град е разказала, че прави ремонта за нас, че ние ще живеем там, само че не оточнява, че това ще стане след като тя умре! Дори излъга и комшиите, защото нея я мразят, а нас ужасно много ни уважават и обичат и ни се радват и ни помагат... всички и казвали :, , от къде я намери тази снаха, такова лъчезарно, приказливо и работливо дете". Единият комшия се заяде за навеса, който тя строи в момента, и тя му каза, че ние сме го искали, и той:, , аа щом е за тези млади хора, тогава няма проблем. Ние много си ги харесваме тука цялата махала, нека са щастливи децата" и тя побесня, почервеня и после естествено го изкоментира пред двама ни:, , аа от къв зор заради вас, нямал да прай проблеми, що ако беше заради мене, кво на мене кво ми има? !? "
Х. е съгласен да се изнесем някъде, но там вече идва проблема с парите. Ако останем да живеем в неговият град както той иска, трябва или да сме на квартира или да теглим заем и да купим къща, понеже и двамата искаме да живеем в къща. Иначе техните ни отстъпват апартамента в който живеят сега, макар и с голям зор ( от страна на баща му) тъй като, човечеца не желае да живее с майката, особено в нейната къща, но все пак заради нас е склонен да направи компромиса. Аз не съм съгласна да живея във въпросния апартамент, първо защото има нужда от основен ремонт, второ това е 25 годишна панелка, 1ви етаж, 3-то блока е върху общинска земя и 4-то аз съм живяла 25 години в къща с голям двор и животни, просто ще се депресирам и ще откача след не дълго време! Цялата обърквация дойде от там, че преди да заживеем заедно в къщата, Х. ме излъга и подведе. Каза че е разговарял с техните и че ще останем в къщата завинаги, съответно аз се мобилизирах веднага си намерих работа, майка му реши да помогне с пари и направихме ремонт на половината къща. Не след дълго като се започнаха месенията на майка му какви пердета, кухнята какъв цвят, масата къде и т. н. и аз се усетих че става нещо. Месец по-късно нашият си призна, че ме е излъгал и че всъщност майка му като се пенсионира ( догодина ) ще си идва в къщата! На въпроса защо ме е излъгал, отговори :, , Ами защото иначе щяхме да се разделим, а аз не искам!!! " И сега на дневен ред стои въпроса къде ще живеем и кое ще ни е най-изгодно. Мислихме, въртяхме, сукахме и решихме да се оглеждаме за къща. Той естествено сподели на майка си, и тя много радушно приела нещата, разровила се да си озаконява някакви земи, да ги продава и да ни помогне с кредита. Аз съм леко против, предпочитам да се гърча, но мерси от помощта й, после пак да си развява байряка, няма да го бъде! Видях че доста от коментиращите ме съветват да се махнем от града, е драги мои да ви кажа само, че моят любим не ще и да чуе! Не мога да разбера коя е истинската причина, дали майка му, дали че не отделян и не е никак, ама никак самостоятелен.... дали е някакъв страх не знам...!!! Той работи в една фирма от 7 години, хубава му е работата, доходоносна, свикнал си е на тази работа, макар че другаде би взел много повече парички за същата работа.... и ми казва така :, , Аз си харесвам града, спокойно е, няма много развлечения, ама то и за какво да има, като всичко опира до пари. Харесвам си работата, свикнал съм с колегите. Ако отидем другаде, какво ще работя, виж че безработицата е голяма и т. н. " Същевременно аз си смених работата, колегите, вече дори съм на 2ра работа откакто живея с него, смених си дома, виждам родителите си на 15 дена - веднъж и за него аз все не правя компромиси!!! От друга страна, аз съм от село, на около 35 км от неговият град. Родителите ми имат собствен бизнес, в който аз активно участвах до скоро. Имаме цял етаж със седем спални, 5 бани и етажа е съвсем отделно от къщата на нашите, само трябва да се направи една кухня и е готово за живеене, плюс това е ново строителство. Освен този етаж имам още един етаж от къща също обзаведен, където в момента живее баба ми, но може да ни го отстъпи и той е в друго малко градче досущ като неговото. Освен това имам и апартамент двустаен, обзаведен-кукличка на 2 км от моето село. И представете си, и на 3те места мога да му намеря работа, естествено няма да е това което е в момента, но няма и да е безработен! По-скоро за мен е трудно да си намеря целогодишна работа. И човека не иска да отидем да живеем на готовото, а мисли да тегли заем и да изплаща 30 години, само и само да си е в неговият град! Е не мога да го разбера, въпреки че не настоявам изобщо да отидем в някои от моите имоти, макар че и в 3те ще сме абсолютно самостоятелни! Сега съм му казала, че свърши ли сезона, най-вероятно си тръгвам, щом няма къде да живеем! Било каквото било! Да си живее в къщата с майка си и така.... Последно снощи ме караше да ходим в тях и аз категорично отказах, без да излагам аргументи... готвих, казах му че нямам против да отиде да си види родителите... нацупи се, разсърди се... каза че и той повече нямало да идва с мене на село... щом така съм правила.... аз премълчах. Като се върна първата му приказка беше :, , Отидох поприказвахме си с майка, с татко ко да си приказвам, пак беше пиян. Поприказвахме си хубава с майка и да ти кажа че утре следобед ще дойде в къщата" Казах му :, , Чудесно аз съм нощна и няма да ме има'' и толкова. Тя пак ми звъня вчера и аз пак не й вдигнах. Вече се надсмивам на всичко и ми е абсолютно безразлично какво ще стане... Извинявайте за дългите постове, но всичко е трупано вече 2 години- което не е малко време, с не малко простотии...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 464e86da2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Скъпи читатели приключвам темата! Събрах си багажа и се прибрах при нашите! Той го прие съвсем спокойно, като че ли само това е чакал. Днес разбрах още нещо, че майка му е ПЕДОФИЛ и е извратена, освен сина си и с други млади момчета има вземане даване! Извинявам се на всички, за свръх дългите постове! Определено ми помогнахте с коментарите!!!! Радвам се че всичко приключи! От тук нататък Господ си знае работата! ;) Пожелавам на всички много здраве, щастие и сбъднати мечти! И никога, ама никога не пренебрегвайте себе си заради някой друг, защото никой няма да ви каже :, , Благодаря ти, че ти се измъчваш, за да ми е добре на мене!!! ''

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5f413f6cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Авторке, аз не можах да разбера защо вместо да се разделяте, не се изнесете на квартира, и проблемът ви е решен. Или да изтеглите кредит, и да си купите ваше жилище? Нали и приятелят ти точно това е предложил. Защото така излиза сега, че щом няма да получиш къщата, и той не ти трябва. Ако трябва да гледаме обективно-къщата си е на свекърва ти. Трудила се е, строила е, и заслужава сега, когато се пенсионира, да си живее щастливо в нея. Предложила ви е апартамента-ти не се съгласяваш, стар бил, на първия етаж, и си щяла да се депресираш в него. Е тя ли трябва да се депресира? Изглежда, ти смяташ, че щом вие сте решили да сте семейство, техния живот е свършил, и трябва изцяло да се посветят на вас, и винаги да са ви подръка за да помагат, но без да имат право на глас. Не зная как въобще ти хрумна, че някой е длъжен да ти подарява къщата си? Млади сте, работете, изкарайте пари и живейте самостоятелно. И за да си спестиш следващи разочарования, когато създаваш връзка, не очаквай нищо от родителите на приятеля си, защото те не са длъжни! Ако искат-дават, ако не искат-не дават. Да тропаш с краче и да поставяш условия, просто не става!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b99a90a880
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Номер 27, очевидно не си прочела коментара на авторката, където обяснява, че тя самата има апартамент и още 2 жилища, където да живеят, но маминото синче не искало да пусне полата на мама. От такъв мъж се бяга като дявол от тамян. Хем не знаеш цялата история, хем даваш излишни съвети. Откъде накъде цял живот ще изплаща жилище, при положение, че си има такова. Само щото оня лольо иска да е близо до мама ли? Еб*х ти съвета...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a1330e27b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Номер 27. В голяма грешка си! Препрочети какви имоти имам аз от моите родители и пак си помисли дали й искам къщата или апартамента! Квартирата - не излязохме, защото той не искаше! В апартамента и той не иска да живее, не само аз!!! Ние просто искаме къща, не къщата на майка му! То дори не е къща, а 2 стаички с малко дворче! Номер 27 въобще не сте ме разбрали, приятелят ми ме разбра правилно. Никога не е ставало дума да й искам къщата, аз дори не искам да живея в този град, тъй като няма перспектива моето кариерно развитие, за да мога да си позволя кредит!!! Работим, изкарваме парички и от никой нищо не сме искали! Тя сама настояваше, уж че да не даваме, , грешни " пари за квартира, а просто целта й е била- да го манипулира и контролира! Аз пари имам и имоти имам! Той настоява да живеем в неговият град, а аз настоявам никой да не ми се налага и да ми диктува как да си живея живота!! Достатъчно съм пораснала. Вадя си прехраната сама и се справям чудесно! Искам само да ми е спокойно и приятелят ми да ме уважава! Останалото и сама си го постигам!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3b00e9c6d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Здравейте отново! Както казах събрах си багажа и се прибрах при нашите! Той не отреагира никак и аз си помислих че всичко е приключило и той е направил своят избор да живее с майка си! Но... на втората вечер още ме потърси, много си приказвахме, излязохме 2-3 пъти, обсъждахме, говорихме, плака и е разбрал че си тръгнах заради майка му.... Каза че не може да живее без мене, че иска час по скоро да се съберем пак. Аз поставих моите условия и твърдо заявих че във въпросната къща кракът ми няма да стъпи повече, че ако ще сме заедно излизаме на квартира задължително и че никой няма да ми идва, без мое съгласие и покана! Също така че не искам да ходя в тях и да се срещам с майка му. Искам съвсем дистанцирано отношение от моя страна и той да го приеме нормално! Не искам никой за нищо да ни помага нито с пари нито с храна ни моите ни неговите! Много говорихме, той беше решил вече че иска да си е с мен, и сам предложи за квартирата. Говорил с баща си, с брат си, с приятелите си, сега предстои разговор с майка му. Почти всички са на мнение че не трябва да се събираме пак. Брат му му изтъкнал грешката спрямо майка му. Също така и баща му, както и най-добрия му приятел всички му казали че на мое място и те биха си тръгнали, че майка му му се налага и го командва, и че го ревнува от мене и умишлено е направила така че да ни раздели. Слава Богу най-накрая прогледна и сам дори си извади някой изводи за майка си!!! Много е разстроен определено не е очаквал, че приятелите му няма да го подкрепят! Сега разбра че изобщо не е правилно отношението на майка му и че той е голям човек! Казах че нямам против да се чуват, да се виждат, да й помага, но с мярка! Дала съм примери и т. н.... Чувствам се сякаш живеем през 70те или пък съм в турски или испански сериал!!! Сега чакаме да видим шамана ( майка му ) какви ще ги надроби, толкова е смешна, че няма накъде повече, сама се изложи и ос*а пред хората!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 986e1d1b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Aми хубaво си нaпрaвилa aвторке, брaво! Тези нещa се уточнявaт/прaвят преди дa се "върже" човек с едно/ две децa, че след товa обикновено си мислят мъжъте, че сме им в кърпa вързaни... тa зaтовa и толковa рaзводи. Жaлкото е, че стрaдaт нaй- вече децaтa.
Тa, свекито дa си знaе мястото от тук нaсетне.
В ТВОЯТ ДОМ, твои прaвилa.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker