Да ти пипат бебето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да ти пипат бебето
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2206 пъти
Здравейте. Темата ми е насочена към майките. Имам бебе на 2 месеца и хората много му налитат да го пипат. Когато сме навън, той много често плаче и иска да го носим и така хората го виждат, радват му се и дори някои го пипат. Върха беше когато един пиян клошар се беше приближил зад мен и го погали по главата. Направо изпаднах в ужас!!!! Непознати са се протягали и са го пипали по крачетата, което не е чак толкова нехигиенично, но все пак мисля че не е редно. Пипат го за ръчичките, ходили по градския транспорт, пипали пари и всякакви мръсотии, а малкия после си лапа ръцете. Как да им кажа без да бъда груба. Срещаме и много познати и техните привтели, които също се нахвърлят. Щипат го по бузите, кошмар. Не ми е удобно да им казвам, че пазим горе долу някаква хигиена и не го пипаме с мръсни ръце, обаче вътрешно полудявам. Вие как бихте постъпили? Знам че има хора които смятат че досега с бактерии е имуностимулиращ, но защо тогава ние самите мием ръцете си преди да се храним и измиваме хубаво плодиве и зеленчуци?
Другия ми проблем са едни роднински деца, които са постоянно болни от всякакви вируси и зарази. Техните родители смятат че като лапат от земята неща ще си изградят имунитет, но факт че са постоянно болни. Та това семейство ни е много близко и родителите винаги яко мачкат нашуя бебчо, с немити ръце естествено. Дори таткото му брткна в устата да видел дали ще го захапе. Направо шок. Аз тъпачката разбира се пак се ядосах и нищо не казах. Скоро те ще си взимат децата от бабите и ще се виждаме вече в пълен състав. Не ми се мисли мръсните им деца как ще налетят на малкия и ще го пипат с мръсните си ръце. Знам, че има много болести, паразити и вириси които се предават с мръсни ръце. Дразня се на себе си, че не знам как да им кажа да му се радват без да го пипат. А то като порасне а
Само ще избира на кой да дава да го пипа. Помня като малка как рсякакви лели и баби ми щипеха бузите и ме целуваха. Много ми бяха гнусни!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: e9d8a7b549
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наистина много непроятно. Кажи на тези хора директно и не се притеснявай. Здравето е най важно.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 934da782e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много ми е странно, че чак непознати ти пипали бебето. Това действително не е нормално и при непознати спокойно прави забележка .У нас много се харесват светли и бели бебечета и най-вероятно не могат да устоят. Може би детето ти се усмихва и гледа хората, с което те се чувстват поканени да го докоснат. В крайна сметка обаче нищо до сега не му се е случило - от докосване не може да се зарази с повече болести от например по капков път. Всъщност самият факт, че ти пътуваш с градски транспорт го излага на бактериите на всички пътици - дали ще го докоснат по обувчицата или не, не е от голямо заначение.
За другото за съжаление също не си съвсем права. Разбирам, че вътрешно се отвращаваш от разни бактерии и глупости, но истината е, че точно деца на такива майки развиват алергии и асма, така че се контролирай и действително позволявай на детето си да си лапа пръстчетата - не е случаен този рефлекс.
Нормално е иначе децата да се разболяват от разни настинки, детски болести - техният имунитет не се е още затвърдил, но по-опасна е стерилната среда, защото в крайна сметка няма ли дразнение за имунната система, тя почва да преиграва и да си търси занимание - така децата на родителки-чистници страдат от сенна хрема, алергии към животни, астми и тем подобни. Има такива майки като теб. Една дори нае майка ми да ѝ гледа малкото бебе, макар че не работише. Задачата на майка ми като гледачка (без бъзик) беше да позволява на детето да си лапа пръстчетата, да пълзи по пода, дори имаше задача да ходи в покрайнините на града, където има хора с домашни животни като крави, кокошки, овце и кози. Там майка ми чукаше по портите и без майтап - молише стопаните бебето да пипа животните. Живеем в къща с двор и това бебе като поотрасна започна да плюе кашичката си и така да храни разни улични котки - после котките се оставяха да ги мачка и то ги мачкаше. Майката не искаше да знае конкретно, но беше дала указания детето да пипа животни, да пълзи и навън по пода и да си лапа пръстчетата...защото тя не можела да гледа и като теб без да иска вреди на детето си.
... това дете е здраво, умно и едно от най-добрите в училище в класа си, а по-голямата му сестра старадаше 16 години от остра астма с много алергии, с помпичка, на инджекции и подута ходише и дебела от медикаменти.
Майката знаеше, че не може да се промени, не може да се владее, но лекарите ѝ бяха казали, че сама е причинила астмата при голямото си дете, защото нямат и в семейството такива болести, но тя е луда чистница като теб.
Не можа да се промени, но остави друг поне за няколко часа да ѝ гледа детето. В твоя случай е хубаво да го оставяш на бабите да ти го погледат и ти да имаш малко повечко време и за себе си, защото много и си се вживяла в ролята си на майка и сякаш искаш да защитиш бебето от всички и всичко, но сама знаеш, че е невъзможно - навън винаги ще има всякакви бактерии, вируси и КО. и да искаш, и да не искаш детето ти ще е изложено на тях и това е добре така

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 13c12157b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мила, наистина е неприемливо непознати хора да пипат бебето, но и ти малко прекаляваш. Какво страшно има ако някоя твоя приятелка или роднина го подържи за малко? Знам, че искаш бебето ти да е на 100% предпазено от всякакви вируси, но на практика това не е възможно, а и не е полезно, защото рано или късно детето ти ще започне да общува с повече хора и ако няма изграден имунитет ще е болно непрекъснато. Така, че да, хубаво е да има някакви ограничения и аз не бих искала всеки на улицата да пипа бебето ми, но когато говорим за близки хора няма никакъв проблем. Разбира се ти трябва да си решиш, но не прекалявай, моля те! Не е добре за бебето да живее в стерилна среда.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0b81030f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Директно казваш и хич да не ти пука! Който ще да ти се обижда, това дете е твое и ако му стане нещо, другите въобще няма и да разберат - ти ще го мислиш по цели нощи ако се разболее! Я те да се съобразяват малко повече! Лелее аз още нямам бебе,а вече издивявам като си помисля за нещо подобно да направи някой, без да поиска моето позволение преди това! Смело защитавай детето от мърлячите! Ако не им викнеш май няма да се чатнат затова хич да не те еня! Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dc225aa600
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не се шашкай толкова, нека му се порадват малко, може и детето да обича да го пипат.. пък то като ти идвада го пипнеш, как да не го направиш, не са направили нещо лошо хората-радват му се... От такива неща не се умираа

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 037b4abc68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз съм същата. Но и аз не си позволявам да пипам чужди деца.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 55df9cf275
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каква е ползата да правиш забележка, след като вече са ти пипнали бебето. По добре още при срещата предупреждавай, че не обичаш да ти пипат бебето. А възпитаният човек, няма нужда от предупреждения. На всички е ясно, че до 1 година(докато кърми майката), бебетата нямат добър имунитет, а се брани от кърмата на майката, от нея получава имунитет. Затова бебета които се кърмят, са по здрави от изкуственно хранените. Най добре майката да го предпазва и да не го води при непознати и нахални познати, поне отначало.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c7eea142a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не те разбирам - как можеш да премълчаваш, това е бебето ти. Няма кой да го предпази освен теб - то е толкова уязвимо. A ти се притесняваш повече да не би случайно да засегнеш някой познат или непознат със забележка... жено, вземи се у ръце, не знам как са те възпитавали, себе си ако искаш защитавай, но с това премълчаване в случая вредиш на детето си!!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7534122904
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Следващият път - право с шамарите!!! Аз напоследък имах контакти с 4-месечна бебка, тя е на мои много близки хора. Не съм я докоснала дори!!! Едно настрана, че нямам никакъв опит с деца, малка съм... толкова крехки създания, страх ме е да не им направя нещо. :) За сведения - много близко семейство са ни, хигиенична съм. Просто знам колко ще треперя, ако аз самата съм майка на бебе!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 203fd81436
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Значе купуваш един антибактериален гел - от Аптеката, DM, Lilly и т. н. даже има и на марката Бочко, която е предназначена за деца. Когато решиш, му слагай на ръчичките или където искаш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 166c7e4547
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   N 12 - според теб, авторката трябва да маже бебето с антибактериален гел, включително по личицето, вместо да помоли нахалните гости да си дезинфекцират ръцете преди да го докосват, така ли? А когато някой се засили да го целува, какво правим? Устата ли да му мие?
На моя позната роднини с целуване и заразиха 3-месечното бебенце с херпес. Според педиатъра й далеч не е единствения случай на подобно заразяване. Не разбирам това мислене тип "да не обидя някой", когато става дума за здравето на детенцето... Толкова ли е страшно да се направи навременна забележка, след като хората очевидно не се сещат сами?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 934da782e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Хора, вие луди ли сте - да мажете бебешка кожа с антибактериални гелове и хората да си дизенфекцирали ръцете преди да пипат бебе - та точно такива деца после развиват астма, алергии и проблеми - не можете и не трябва да се гледа дете в стерилна среда! Неговата имунна система е много чувствителна и има нужда от непрекъснати дразнители, за да се занимава, а ко не ги получи почва да си ги измисля - така половината деца вече са алергични към котки и кучета, към цъфнали дървета и към прах вече. Колкото по-стерилни държите децата, толкова повече подобни проблеми ще имате!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker