Почина първото ми куче , не мога да преборя болката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Почина първото ми куче , не мога да преборя болката
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1477 пъти
Вчера почина моето първо куче - Розка .. Немога да повярвам помогнете ми как да преборя болката ! Сърцето ми е разбито .. Немога да живея без нея . Може да звучи малко преовеличено , но е така .. Преди тя имаше проблем с гърдата , но нали уж са го решили с ваксини и подобни и ние си мислим , че нищо и няма , защото ветеринара каза, ако не може да се излекува да и бием ваксина против забременяване , за да не умре .. Не и бихме ваксина , защото нали уж била оздравяла .. След месец два , тя забременява .. Минават 1-2 седмици и тя се е опитала да абортира, защото гърдата все още е болна , и някак това пречи , да има кученца .. И когато се опитва да абортира , тя не успява и умира от натравяне на кръвта ..
Искам да ми вземат , ново куче , но все си мисля , че ако си взема ще излезе така , че все съм я забравила и не ми пука за нея , но не е така :( . Дайте ми съвет , да си взема ли ново куче или не, защото ме е страх , че ще го преживея още един път :( Моля Ви !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: ec93dcbc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много съжалявам, знам какво е да загубиш куче, губила съм първо куче. Отначало не исках да си взема друго, но мина доста време и реших да опитам с ново. Ами не беше като първото ми, а доста по палаво, има просто друг характер. Но с времето го обикнах, и разбира се никога не забравих първото. Съвета ми е - изчакай малко, или много, колкото време имаш нужда, и си вземи друго куче. Твоето първо куче би искало ти да си щастлива повярвай ми.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3d8ac7a184
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, това е биологичния цикъл на живота, едни умират, други се раждат - животни, хора... Разбери, че душата й е на по-добро място, а това да дадеш любов на друго куче, да се грижиш за него - няма да е предателство към нея! Животът продължава. Знам колко е гадно, губила съм домашни любимци, които буквално съм отгледала от малки и мъката е адски голяма. Може би е хубаво да мине малко време и тогава да си вземеш, защото времето лекува, а сега ако си вземеш, може да ти стане по-гадно, ако кучето ти напомня много на Розка.
Не можеш обаче постоянно да се притесняваш, че ще преживееш това отново. Като си вземеш куче, мисли си хубави неща и такива ще се случват! Такъв е животът!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f4103eb668
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Напълно разбирам болката ти. Преди месец почина и моето първо куче което имах от 16 години. Аз в момента съм на 17 и мога да кажа, че буквално я имах от както се помня и ми е много тежко. Съветът ми към теб е да си вземеш ново куче, ако така искаш, не мисли че ще излезе че не ти пука. Опитай да се отърсиш от болката по някакъв начин, но знай, че (колкото и кофти да звучи) никога няма да изчезне.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f78a37cd42
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поплачи си! Добре познавам болката ти, защото съм минала през същото. Имах кученце и пораснахме заедно, само че... аз пораснах, а тя остаря и така един ден се разболя и трябваше да я приспим. Очите си изплаках и още не го приемам напълно. Поне я погребахме в задния двор, та да си е близо до нас, обаче... не знам дали болката изчезва напълно, мисля си, че не, просто някак понамалява. За това, просто не се срамувай да плачеш. Не лекува, но поне носи известно облекчение.
Толкова добре те разбирам! И ти съчувствам.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 42240a64aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По добре ще е, да не си вземаш ново куче, защото се отнасяш неотговорно към животните. Първото ти умира от нехайството ви. Не сте обърнали нужното внимание, а това което ви е посъветвал ветеринарният, не сте го изпълнили. Как сами определихте, че било оздравяло!? А и какво е това, после забременяло и се опитало да абортира!? Явно сте го оставили на произвола на съдбата. Как ще забременее само, вие къде сте? То улично куче ли беше, или домашен любимец? И моето имаше проблем с гърдите, но платих 50 лв. на ветеринар и с инжекции и мехлем, кучето напълно оздравя и сега е живо и здраво. Не си вземай куче, ако пак така ще го отглеждаш!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 401bc7c9be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, така добре те разбирам. Обаче не съм съгласна с някои коментари, да си вземеш друго куче и прочее. ВСИКО си зависи от теб... Ако мислиш, че ще можеш да преодолееш загубата на твоето куче, заменяйки го с нова любов към друго - действай! Но ако не си сигурна... не го прави. Аз имах 16, 5 куче, което обичах буквално като сестра. Нямам братя и сестри и се бях вкопчила в нея като гербава марка. На сякъде сме я водели с нас, беше пълноценен член на семейството ни. Почина 2007 и след като всички изживяхме адски болезнено нейната агония последните и месеци, от тогава до сега никой един от нас не успя да си взема отново ново куче. Аз не мога, просто не мога. Като знам, каква мъка изживях като малката си отиде, а не мерси. Такова нещо повече никога няма да си причиня!
Ще страдаш още извесно време, няма как.... Тези малки създания, които не говорят ти дават толкова много любов, колкото едно човешко създание е невъзможно да ти даде.
Успех и кураж

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: bbac44f4ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По- добре изчaкaй, не си готовa зa ново куче. Имaхме немскa овчaркa, беше нa прaктикa чaст от семейството. Хaх, прегръщaл ме е в период от животa ми, когaто много плaкaх. Кaто съм билa болнa,идвaше до мен и си слaгaше муцунaтa нa гърдите ми, гледaше ме тъжно и скимтеше. A инaче беше много игрив, кaто мaлките децa дори нa сериознa възрaст. Aми не можaх дa го прежaля още, минaхa години. Грижи се зa цялото ни семейство той, нaучи ни дa обичaме...
Изчaкaй, не се нaсилвaй, когaто пожелaеш то ще дойде от сaмо себе си, ще виждaш други кучетa и ще пожелaеш и ти.
A инaче не си мисли, че предaвaш Розкa, тя си знaе, че я обичaл и със сигурност рaзбирa дори повече от нaс хорaтa нуждaтa ти от четириного приятелче.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker