Да остана ли в това семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да остана ли в това семейство?
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2813 пъти
С мъжа до мен сме заедно от 10 години. Израсртнахме заедно. Сега той е на 32, аз на 28. Бяхме пред качката да станем семейство вече. Докато не отидохме на гости при сестра му. Тя живее в друг град. Всяка година аз посвещавам лятната си отпуска на тях. Мъжът до емн иска да ходим при нея. И никъде другаде. Мен ми писва понякога от всичко. И аз съм човек, и аз искам някога да бъда на друго място, не всяко лято при нея. Но тази година стана много неприятна ситуация. Той почти никакво внимание не ми обърна почти, съобразявах се 5 дни изцяло с техния режим на живот. Отново си казах, че това са негови роднини и трябва да се съобразявам.
Всяка година отивам с подаръци, те за мен не се сещат по никакъв повод да ми подарят нещо. ВИнаги гледам да им е комфортно.. Винаги съм била много уважителна.
Мъжът до мен 2 дни подред не беше на кеф и си го изкарваше на мен. Във формата на обиди. Аз отново продължих да търпя, докато последната вечер той прекали и ме обиди пред сестра си. Имахме лек спор, но не съм го обидила, че да ми посяга. Тя стоеше и гледаше. Аз се разплаках и поисках ключа за стаята, в която спяхме, за да мога си взема телефона. Той ме спря, след това нямаше избора да ми го дае. Блъсна ме 2 пъти. Племенницата му, която е на 6г, се разплака. В този момент сестра му се обърна и ме нападна. Каза, че детето й се разплакало по моя вина. Макар брат й да е виновен и да няма право да ме блъска. Каза ми, че била съжалявала, че някога ме е защитавала. Шокирах се. Бяха много арогантни с мен. Толкова години, а никога не я бях виждала в тази светлина. Бяха толкова арогантни към мен. Сестра му обвини мен, че детето й се разплакало, държаха се ужасно. А мекараха да се анимавам с децата им през цялото време. Събрах си багажа и си тръгнах. Оттогава не сме се виждали.
Не мога да вема решение, да простя ли всичко и да се омъжа за него? Или да се отдръпна? Оказа се, че той е мъж, който се влияе от сестра си... Обвиниха ме, че нямам подход към децата, сякаш съм им бавачка.
Кажете какво да правя? Аз самата вече не зная. Да преглътна ли или да ги махна завинаги?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: a9c6c8fb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Мисля, че 10 г стигат с този човек. Сега ти е време за семейство, а с такъв няма как да го направиш. Време е за промяна.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c3fb86de1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Абе, жено, ти сама ако нямаш уважение към себе си, не очаквай другите да те уважават; защо досега не си се уважавала и си остовяла приятелят ти да се държи така с теб; махай се от него и от семейството му, как може изобщо да се чудиш какво да правиш след станалото, то е повече от ясно какъв трябва да е следващият ти ход!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 03010ee785
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Н е се занимавай, по-добре, че си го разбрала какъв е...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 956aa481a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не разбирам, какво се чудиш. Те нито те търсят, нито се извиняват, нито те харесват или уважават. Въобще не метат да им ставаш част от семейството.
И пренебрегваш нещо ВАЖНО. Роднините му НЕ са виновни - те се държат с теб, според начина, по който той се държи с теб, според това, дали застава на твоя страна да те защитава или не, дали си позволява да те унижава публично, дали позволява на други да те тъпчат в негово присъствие... всичко това определя тяхното отношение към теб и мястото, което ще заемаш в това семейство.
Спри да се унижаваш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 64793b48a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не не ти трябва.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 93d4701f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако той беше истински мъж, нямаше да се държи така и нямаше НИКОГА да позволи на роднините му да се държат по този начин! Ако искаш да пропилееш живота си и да бъдеш домакиня/робиня/слугиня - давай! Ако не, съвземи се и си намери СВЕСТЕН МЪЖ, а не КОМПЛЕКСИРАНО МЕКОТЕЛО.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5cd952da5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Заеби го ;) Кво ш та прай само на "парцал"

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7d989f59c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ти помисли какъв би бил живота ти за напред с него... ад, по -добре си намери друг, млада си свясна изглеждаш не си съсипвай живота, успех ;)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e68230dba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не го приемай като нападка или нещо подобно, но винаги съм се питал откъде ги намирате подобни образи? ! Единият се сърдел по два дена, защото не му били подали дистанционното, другият ходел на почивка само при сестра си, трети правел не знам какво си. Очаквам скоро някой да напише тук, че спи на челна стойка, понеже на някой друг така му отърва. Вземи се в ръце и не се занимавай повече с този.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1ca8e5c533
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, ако сама не се научиш да се уважаваш и да отстояваш мнението си, не очаквай някой друг да те уважава и да те защитава. 10 години са много време, видяла си, горе-долу, какъв ще е животът ти с този човек, разбрала си, че няма шанс да се промени и всяка отпуска ще те мъкне при роднините си, а за теб това е всичко друго, но не и приятно прекарване, освен това ясно ти е дал да се разбере, че държи повече на мнението на роднините си отколкото на теб, така че ти си знаеш, ама аз не бих търпяла такова отношение цял живот. Ако ще съм нечия съпруга, се предполага, че аз трябва да съм най-важният човек в живота му, а не сестра му или някой друг роднина. Така, че проведете сериозен разговор и ясно му заяви, че повече при сестра му няма да стъпиш и той или е ок с това или избира тях и съответно се разделя с теб. В една връзка трябва и двете страни да правят компромиси, а така както разбирам, до сега само ти си отстъпвала винаги и съответно вече никой не те уважава, защото не смееш да си отстояваш правата. Ако искаш да те уважават започни първо да уважаваш сама себе си и спри вечно да отстъпваш, защото накрая всички ще ти се качат на главата и ще те имат за изтривалка.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b931f77926
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторката:
Трудно е да изразя това, което чувствам. Толкова хубави моменти имахме. Сега след като стана така, хубавото надделява в спомените. Започват едни дълги размишления... Но дори и да се сдобрим, какво мога да променя? нищо.. толкова години е едно и също.
Бях готова да си затворя очите за много неща. Примирявах се с това, че се влияе от сестра си. Че държи всяко лято да сме там. Все си казвах, че тя му е сестра и той иска да я види.. ама това не пречеше да отидем някъде и сами...
Сексът ни беше много добър. Имаме чудесни спомени, но така и не знам какво стана...
И аз съм човек, и аз искам да ходя някъде. Той не иска никъде другаде да отидем. Не се издържа.. И всички компромиси, които направих, имаха лош ефект- сега съм на 28 години, сама... И не зная накъде. Аз толкова години бях с него-нон-стоп заедно. Изведнъж сякаш трябва да започна живота си отначало.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 93a085448a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не се страхувай, авторке - по-добре е, че започваш сега живота си отначало. На прекрасна възраст си, независима и интелигентна си и пред теб има много възможности.

Я си представи, ако трябваше да започнеш живота си отначало, но не сега, а след 5-10 години, разведена, смачкана и емоционално изхабена от един неуспешен брак, от отношението на семейството му към теб, от милионите компромиси със себе си, които си правила през годините, че и с едно-две дечица, за които да мислиш...Имаш късмет, че можеш да излезеш от този обречен кръг сега и да започнеш отначало - много жени не получават този шанс.

Обещай ми да се погрижиш за себе си. Важното е да не спираш да се развиваш - така ще укрепиш и нараненото самочувствие и увереността си. Сигурно имаш някакви хобита и интереси, за които все не е оставало време - запиши се на някой курс, започни да тренираш нещо ново, запиши някаква магистратура. Сега му е времето за тези неща и ще видиш, че наистина всичко е пред теб. Не съжалявай за изгубеното време - научила си безценни уроци, които ще ти помогнат да не правиш повече същата грешка. Обичай себе си, развивай се, бъди себе си и ще видиш, че в живота ти ще се появи и правилната за теб половинка :)
от номер 4

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3e51618aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Направи го сега още си на 28 години, има време да започнеш отначало.. със този мъж няма да се получи и само ще си проболееш годинките!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2d5859d4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   КАкво ако останеш с него? БОй и обиди.
А без него? Ами квото и да е, но е по-добро. Радвай се, че си се освободила от тоя урод

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2d5859d4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Точно така. Започни да живееш! ОСтани си сама известно време и сама реши къде и с кого да ходиш. Наслаждавай се на въздуха, който можеш да дишаш, нощем никой да не ти пръцка в леглото и да не си оставя сутрин космите от бръснача в умивалника. Изобщо, погледни го от добрата страна. Всичко ще стане много по-добре, отколкото е било. Ако трябва, намери си някой да ти оближе раните и да ти повдигне самочувтсвието, само да знаеш, че първата връзка сега няма да е до живот, а именно за утеха. Така че с епази да не забременееш и си гледай живота! Гледай себе си!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2171e553df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Мила , заведи веднага дело за развод , ако започне да те тормози изкарай ограничителна заповед . Не си длъжна да търпиш гадното им отношение , нито неговото нито това на сестра му ! Зарежи ги и започни живота си на чисто , с човек , който ще те уважава наистина !

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b2c57e9bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Някои ме съветват да съм му дадяла последен шанс. колкото и да ми липсва и шокът да е голям, как да простя? ! те ще ме стъпчат

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1d0eb94d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Според мен сестра му нещо го надъхва.. поговори с него и разбери какво става

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1d0eb94d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Дали пък сестричката му не го ревнува.. аз имах такъв случай.. по-малката сестра на едно момче ужасно много го ревнуваше от мен.. не иска да приеме че той вече ще има ново семейство.. Но ако ще бъде с теб.. той трябва да слуша теб.. не мама тати кака или който и да е друг.. ако не е готов да приеме че ти си на първо място... чупка

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0b9bcf0691
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Точно така, никакъв последен шанс, приключи с тези хора които се опитват да те манипулират. Ще се почувстваш много по спокойна и щастлива след време, ще видиш че ще ти бъде много по добре!

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 65a4c0bc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Прошка и втори шанс се дават на този, който ги поиска. Тук аз не виждам някой да ти иска прошка. Напротив, дори и не ти се е обадил. Освен ако не смяташ ти да го повикаш, за да му дадеш прошка. От написаното от теб виждам, че никой в това семейство не те уважава, и не цени мнението ти. Струва ли си да се примиряваш с това?
Животът е такъв, какъвто си го направиш. Можеш да го направиш прекрасен, може и ужасен, от теб зависи. На 28 години си вече, мисли, не се носи просто по течението.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b931f77926
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Авторката съм:
Вече няколко пъти ми се моли, какво да правя?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1adefc8855
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   И да ти се моли бъди непреклонна никоя жена с достойнство няма да се върне обратно там където я унижават!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0b9bcf0691
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ти трябва да си луда да се върнеш при него,не му прощавай,тегли чертата и спаси достойнството си!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0b9bcf0691
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Авторке, зарежи го тоя идиот дори да ти се моли, мъж който се влияе от мнението на сестра си... ебахси загубения. Аз имах една приятелка която с години търпеше един подобен индивид, само да знаеш колко се състари жената... в момента е на 33 а прилича на 45 годишна! Съвсем сериозно ти казвам за твое добро.. зарязвай и хич не му мисли!

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2adb543ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Несе връщай, дори и да лази в краката ти. Всичко ще се повтаря като в омагьосан кръг и ти един ден ще се светнеш и ще го зарежеш, ама няма да си на 28, а на 38. Така, че не му давай шанс. Дай го на себе си! Колкото и да го обичаш, себе си трябва да обичаш и да уважаваш повече!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7d6e1a853f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Не си съсипвай живота и бъдещето.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c404717c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Какво да правиш ли, авторке? Ами най-накрая да поемеш отговорност за живота си, като вземеш решение. Ти имаш два пътя пред себе си. Първият е следният-да поживееш известно време сама, да попътуваш, да се порадваш на живота, да се запознаеш с интересни хора. Може и да срещнеш своя принц, който ще те обича, уважава, цени, и също ще се държи с теб като с принцеса. Който ще е готов и в огъня да влезе за теб. Тогава ще разбереш всъщност, какво е истинската любов.
Вторият път е да се предадеш на молбите, да останеш с този човек, който ще те ступва винаги, когато не е на кеф, да живееш в тормоз и унижения. Кой от двата пътя ще избереш, зависи само от теб, в зависимост от представите ти за живота, и силата да се бориш. според мен, би било глупаво да избереш тъжен и безсмислен живот, при положение, че си само на 28, и света е твой. Помисли още, как се чувстват родителите ти в тази ситуация, защото няма по-голяма болка за един родител да гледа как тормозят дъщеря му, и тя въпреки всичко си остава с насилника. Така погледнато, ако решиш да си проваляш живота, поне ще знаеш, че си го направила сама.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c581788ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   ами жертва си на домашно насилие, бягай с 200 км, ако не искаш да стане по - зле.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker