Как да постъпя с майка ми!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121198)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да постъпя с майка ми!!!
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2567 пъти
Накратко моята история,жена на средна възраст занимавам се с туризъм лятото от малко черноморско градче съм.Преди 20 години майка ми ни преписа апартаменти на мен и сестра ми ,като един остави за себе си.С течение на времето сестра ми се омъжи и продаде своя апартамент,отиде да живее в столицата като парите похарчиха за щяло и нещяло ,но не и за жилище.След време разбрах, че и апартамента на майка ми е продаден на сестра ми за да нямам право аз от него .Както и да е сестра ми щяла да гледа и помага на майка ми с пари и каквото е там нужно условно ,това не беше писано в договора.Да ама не всичко е било само една голяма лъжа ,колкото да се доберат до имота и.Аз живея сама доходите ми са само лятото и си разпределям за цялото лято ,като през това време съм помагала на майка ми въпреки всичко.Да ама тази година ми се случи лоша случка Получих 2 дискови хернии схванаха ми се краката ,бях стигнала до операция ,няма да ви казвам как изкарах лятото с какви болки съм работила.Моята скъпа майчица един път не ми помогна ,ходеше си на разходки и си живееше живота.В момента ме тормози за пари немога да и помагам ,толкова много пари отидоха по лекари и изледвания в момента съм най лошата дъшеря.Оплю ме пред всички съседи и мои познати, че не съм се грижила за нея.Гледа ме с такава злоба и аз спрях да и говоря.А аз се чудя как аз щте се оправям за напред.Да допълня че тя е на 67 години здрава с пенсия 200 лв ,не е много голяма но все пак е нещо.Кажете ми как да постъпя,защо е толкова неблагодарна и длъжна ли съм и с нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: ca3ecf8bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преписала ти е апартамент. Това нищо ли е?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 155324a4d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сегa, .. товa е темa по която всеки рaзлично си мисли и чувствa. Според възпитaнието, връзкaтa със семейството и т. н.
Aз считaм зa морaлно зaдължение дa помaгaм нa родителите си, когaто, кaкто и с кaквото могa. Фaкт е, че никогa не сa се възползвaли, превишили прaвa или нещо тaковa. Винaги сa били нaсрещa зa мен, aко по някaквa причинa точно нa моментa не съм моглa дa се отзовa зa нещо, никогa не е било проблем. В смисъл кaто приятелчетa сa. Но имaм и обрaтнaтa връзкa.
Доколкото рaзбирaм, при вaс не е точно тaкa. Имa някaкво съревновaние между теб и сестрa ти, което естествено рефлектирa и върху мaйкa ви. Кaзвaш, че сестрa ти е похaрчилa пaрите от aпaрзaментa, но не кaзвaш зa кaкво- дaли не сa си обзaвели aпaртaментa в София с тези пaри, колa, лечение?
Премълчaвaнето ти... не знaм кaк дa го рaзбирaм, може би, че нaпълно се опрaвдaвa рaзходът, но нa теб не ти изнaся.
С другият aпaртaмент кaкво ще прaви мaйкa ти е сaмо нейнa си рaботa. Тук прозирa негодувaнието ти, но и злобичкa.
Инaче, извън товa, което и без товa не би трябвaло дa те зaсягa, имaш пълното прaво дa могaш или не. Не си търси опрaвдaния обaче в сестрa ти, в "лошaтa" ти мaйкa, дето пaк нa сестрa ти помогнaлa ( и пaк не си посочилa мотив/причинa, зa кaкво точно и епомогнaлa). В нормaлни отношения не би ти било проблем открито дa кaжеш, че голямa сумa е отишлa по лечението ти.
Aко единствено и сaмо товa е дa не можеш дa помогнеш в нуждa нa мaйкa си, то тя естесвено НЕ БИ спрялa дa ти говори. Тaкa че, струвa ми се, че освен невъзможност стaвa думa и зa нежелaние, породено от... зaвист (? ) към сестрaтa или другa, не по- мaлко грознa причинa.
Без знaчение кaквa е причинaтa обaче, съвсем спокойно можеш дa зaявиш нa мaйкa си, че поне към моментa не си способнa дa и помогнеш, a aко товa искaш, че и въобще не би трябвaло дa рaзчитa нa теб.
Тук много често съм виждaлa коментaри, че когaто нaпуснеш бaщиният дом, едвa ли не трябвa дa ги зaбрaвиш тези хорa. Сигурнa съм, че сa от хорa, които не знaят що е то семейство, обич, увaжение. Тaкивa в последствие и собствено семейство нормaлно не могaт дa имaт, зaщото си се водят по собственият си гнет.
Е, aз пък съм нa мнение, че дължa всичкото увaжение нa което съм способнa към родителите си нa първо място и зa мен е въпрос нa лично щaстие дa знaм, че сa добре и aко не сa, дa съм нaсрещa, зa дa нaпрaвя кaквото могa, че дa сa.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1d0ae6359e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   По-малката сестра ли си? Така е при нас малките. Имат ни за хора втора ръка и все ни пренебрегват. Аз пък съм като трето дете и да не говоря какво е положението... Майка ти не заслужава добро отношение от твоя страна! Следващия път като ти иска пари й кажи да ходи при сестра ти да вземе от нея. Леле как се дразняяя

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ec8937976e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Със нищо на никой не си длъжна, ако нямаш собствено жилище събирай пари за такова, живей си живота и бягай по-надалече от такива хора като майка ти и сестра ти.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d5c3dccc5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Длъжна си й естествено. Нали ти е прехвърлила апартамент. И сестра ти също трябва да й помага. Но явно не е записано в договорите Ви. Така че задължението и на двете Ви е само морално. Ти си преценяш дали да й помогнеш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 94b784da8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Изобщо не се чувствайте длъжна да ходите да и угаждате за щяло и нещяло. И вие сте жив човек и трябва да се самоуважавате, след това всички останали пък било те и родители

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 690d079c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се чувствай лоша дъщеря! Нека да поиска помощ от другата сестра не трябва да се чувстваш зле ти и помагаш със всичко почивай си и се оправи и почни да мислиш позитивно и ти да си живееш живота. Забавлявай се с приятели ( ако нямаш намери). Бог да ти помага и успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 684d934b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ооо щом си приела апартамента, който ти е дала, си длъжна, без значение е че сестра ти е приела два апартамента. Тя е длъжна точно толкова колкото и ти, а това че тя успява да си намери уважителна според майка ти причина да не помага, а ти не можеш е само в твой ущърб.
Жената е успяла да накупи три апартамента още докато е била само на 40 и няколко години и в същото време да отглежда и вас. Запитай се ти сега си на 40 и няколко, успя ли да постигнеш и половината на това което тя е постигнала на твоята възраст, а ще успееш ли някога?
Вместо да се приближиш към тази жена да почерпиш житейски опит ти бягаш и се отдалечаваш, а тя може да ти бъде само от полза. Свикнали сте със сестра ти да вземате наготово апартаменти, а защо не почерпиш опит как се купуват толкова апартаменти?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 99edc9cb76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От Авторката към номер 2 Първо няма никаква злоба с преписването на апартамента, за мене беще шок защото научих в подследствие, че е преписан на сестра ми и зет ми по половина с устна уговорка да я гледа да и помагат и т. н. и с покупко продажба за да нямам право аз на нищо. С Парите от първия продаден апартамент не се купи нищо, изхарчиха се за ядене екскурзии и дрехи. Кажи ми номер 2 аз каква вина имам за постъпките на сестра ми, за да тормозят мен. Въпреки всичко пак обича повече сестра ми и за майка ми тя е най важна макар че така подло постъпиха с нея

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 99edc9cb76
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 8 Жената т. е майка ми не е успяла да купи нищо, апартаментите са от баба ми и дядо ми настоявах да ни ги препише защото щтяха да бъдат продадени и 3 те в момента. Както и да е който каквото си надроби такова си сърба.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b4e12cae1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз бих направила и невъзможното да и помогна. Все пак майката е човек, който винаги е бил до теб и те е подкрепял... поне в повечето случаи. Потърсете си работа и за през останалото време и така ще може да и помагате. Щом живеете сама, ще може да и отделите някой лев. Какво правите по цял ден през другото време? Можете да си потърсите работа при която се изисква умствен, а не физически труд. Сестра Ви има ли дете/деца? Ако е така повечето пари на сестра Ви отиват за децата и тя има повече разходи и по-трудно може да и помага. Това е и причината да иска пари от Вас. Поставете се на нейно място. парите настрана, но и е много тежко, заради това, че и двете и дъщери не и помагат. чела ли сте книгата "Дядо Горио"? Ако не сте, горещо Ви я препоръчват, може след като я прочетете да си промените мнението. Какво сте завършила? Можете ли да работите като секретарка, учителка или нещо друго с умствен труд? Според мен, това е разрешението на проблема. просто трябва да си намерите работа и за през другото време. Помислете само колко грижи, ако щете и пари е хвърлила тази жена по Вас. Успех!
Впрочем ми стана интересно какво работите през лятото, че да стигат парите за останалото време?
*Д*

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 99edc9cb76
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към номер 11 сестра ми няма деца дете имам аз, самотна майка съм сина ми е вече голям. Помагам на него когато мога и с каквото мога, а да работя за да издържам скъпата ми майка няма да стане с това отношение което има и все е неблагодарна на всичко каквото и дам. И да какво работя занимавам се с туризъм имам туристическа фирма. Затварям темата благодаря на всички които бяха така добри да споделят мнение по темата. Аз за себе си решението съм го взела. Писна ми да ме тъпчат. Аз също съм човек не банкомат. Благодаря.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 684d934b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторке само ще ти кажа, че добър пример даваш на сина си, ако утре той така се отнесе към теб дано не се оплачеш пак тук.

Апартаментите няма как да са от баба ти всички българи знаем кога са строени апартаментите в България, Не можеш и да ни убеждаваш с данни че едва ли не сте спасили семейните апартаменти като сте ги взели.
Както и да го смяташ, като знаем каква синовна любов изпитваш към майка ти, тя е била банкомат за теб поне през първите 20г от живота ти, отделно и жилище ти е преписала, ти сега смяташ че не си й длъжна. Ок. Може да препишеш сега на сина си апартаментите си и да се оплакваш тук след няколко години че той не ще да е твой банкомат. Колелото се върти не забравяй! Децата взимат пример от родителите си.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 99edc9cb76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   номер 13 като не вярвате и незнаете каква е ситуацията по добре не пишете, сина ми си има апартамент и той никога не би се отнесъл с мен така, защото не е ходил гладен на работа както аз, не е издържал майка си както аз издържах нея защото тя на 50 спря да работи. Така че много ви моля не искам повече мнението ви запазете си го за вас.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: fae64ef029
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   13, ела го кажи на моята баба, която освен апартаменти, имаше и вила. :)

Авторке, като изключа частта с апартаментите ( в крайна сметка, ако е искала е можела и да ги изгори и можете само да сте ѝ благодарни със сестра ти), ако не получаваш човешко отношение и елементарно разбиране от майка си, си в правото си просто да не се занимаваш с нея. Но не трябва и ти да ѝ искаш помощ, под каквато и форма да било. Гледай си здравето! :)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1b3f2be20b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Като човек, който знае две и двеста, че и повече... мисля, че пенсията и е напълно достатъчна, за да оцелее. Това е проблема с възрастните хора-все гледат да се оплакват и да разчитат на другите. Ще се лишава брутално, но ще оцелее. Аз като бях тийн и живях сама никой не ме съжеляваше, че нямам пари и примерно, че в хладилника има само едно сирене и масло... обаче като видиш възрастен човек да си брои стотинките веднага сълзи и рев! Чакай, малко! Ао, за шейсет години не си си оправил живота... какво чакаш и от кого?
Толкова има и с толкова разполага. Ако, иска повече -ги печели... като си и дъщеря и най-вече като ти самата нямаш не си длъжна да и помогнеш. Жестоко е, да, но е така. Ако, имаше пари и можеше да отделиш -добре, но след като и ти нямаш, не се чувствай длъжна да и помогнеш. Сама си го е надробила!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b84b020904
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторке, може да не ти се вярва сега, но теб те чака същата съдба един ден. Майка ти не е била длъжна да ви подарява апартаментите, ако си ги беше продала, щеше да си има пари. Вие просто със сестра ти сте едни неблагодарни дъщери, но синът ти ще отмъсти за баба си.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: be3a692cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз бих седнал и поговорил с нея и ако продължава да гледа като писано яйце сестра ми, а мен да хули, ще я зачеркна от живота си. Аз съм човек, който силно обича и силно мрази. И не ме интересуват роднински връзки. Превърне ли се едно неприятно отношение към мен в рецидив, обръщам скъсвам листа от книгата, смачквам го и го изгарям.
АКАТИМ

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 99edc9cb76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Номер 17 колко години мислете че щте живеете с продажва на един апартамент? . Готови пари свършват нали сестра ми продаде след 2 годинки нямаше никой от парите и нищо не се купи. Тук не става въпрос за апартаментите а за отношението и към мен, винаги с каквото съм могла съм и помагала, случи се една година да нямам възможност и ето на аз съм лоша, неблагодарна и какво или още не. Ами ако съм умряла кой щте и помага а. Тя не е легнала болна на легло и да съм я зарязала. Сина ми всячески се опитва да и обясни че не е права, той вижда какво става не е малко дете. Но тя не слуша само казва длъжни са длъжни са, е не съм длъжна никому всичко правя от желание, но вече му го убиха.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 684d934b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   19 както и да го увърташ и морално и законово си длъжна на майка си. Тя има право да те съди за издръжка, това знаеш ли го?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker