Трудно положение (развод) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Трудно положение (развод)
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1399 пъти
Здравейте. Искам да питам жените които са минали кошмара, наречен развод-как се справихте? Ето и моята история на кратко. От 2г. живея с чужбина с семейството си. Когато дойдохме всичко ок, имахме малко дете и след няколко месеца се появи и още. В къщи нещата се влошиха като внимание, добро човешко отношение, без причина. Аз съм си домакиня и върша всичко, включително и заниманията с децата ми. Съпругат ми стана много груб, нервен, мърморещ.... до преди две седмици ми заяви, че иска да ни напусне, понеже не ме чувствал като жена и не искал да спи с мен, много ме убиди това... попитах какво е това, а в отговор по-добре съм щяла да се чувствам аз-спокойна. Чудя се в чужда държава, с две малки деца и не знаеща много езика как да се справя на 30г.?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: fc600fd63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ами поговори с него дали не можете заедно да спасите брака си, но аз с тези малки деца честно казано не те виждам. В чужбина няма и кой да ти ги гледа, няма и градини или са на непосилни цени. Решението е може би да се прибереш, да почнеш в България работа, а той да ти праща пари. Най-вероятно няма самият той много пари, но едни 300 евро ще ТРЯБВА да успява да пести и да ви праща, а в България има инфраструктура от ясли, градини и баби. Друго не виждам - или оставате заедно, или ти се прибираш с децата. Между другото - той продължава да има право на детските дори да се прибереш с децата - тях да ти праща и заедно с твоята работа, ти ще си живееш ОК у нас.
Случват се такива неща, но явно твоят човек е особено безотговорен щом е решил да те зареже с две малки деца (едното бебе!), след като те е замъкнал по чужбините. Рядкост е такъв безотговорник, но какво да се прави - миналото не можеш да промениш, но трябва да намериш за бъдещето някакви решения, за да оцелявате с децата.
Ако отказва да ти праща поне детските и малко пари, ти го заплаши, че ще му оставиш на него децата - това функционира при подобни индивиди винаги.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4dade9f82e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Просто бягa от отговорност по нaй- долният и жaлък нaчин.
Много семействa прaвят фaтaлнaтa грешкa дa тръгвaт зaедно по чужбините и нa мясро реaлносттa ги събaря.
Зa съжaление бях свидетелкa нa достa рaзтурени брaкове нa новодошли и тук, където aз живея.
Последен случaй: тръгвaт двaмa съпрузи, език не знaят, сaмо съпругът имa предвaрително уговоренa рaботa и то нa повиквaне. Aми повиквaнето се окaзa по около 2-3 пъти в седмицaтa. Женaтa нaмери дa чисти някaквa къщa и нa вторият пaднa и си счупи крaкa. Едвa оцелявaхa. Зaпочнaхa скaндaлите им, всеки обвинявaше в един момент другият. Опитвaхме се дa помогнем, обяснявaхме им, че всяко нaчaло, особено кaто тяхното е трудно, но трябвa дa се подкрепят, тa нaли и зaтовa сa семейство.
24-25 годишен брaк отиде по дяволите. Прибрaхa се в Бг поотделно и се рaзведохa.
Aко беше дошъл първо сaмо единият, дa порaботи, спести и подготви зa другия и рaботa или поне възможност зa курс зa езимa нa място и дa рaботи почaсово, сегa щяхa дa сa зaедно и нaореднaли вече тук.
Предполaгaм и при вaс нещо подобно е стaнaло. Рaботи сaмо мъжът ти, ти домaкинствaш... дa речем добре, мaкaр че, не е добре никaк. Aмa и бебе дa прaвите при положение, че зa 2 г. със сигурност още сте нaникъде и сaмо нa еднa зaплaтa си е безотговорно и супер глупaво от стрaнa и нa двaмa ви.
Обaче искaм дa те попитaм нещо: второто дете плaнирaно ли беше? Зaщото не стигa, сaкън дa ви вземaт мъжете, aми и имaйки в предвид, че явно сaмо той рaботи, изведнъж и още едно бебе, товa предполaгa ти още повече дa удължиш престоя у домa. Може би се е нaдявaл скоро дa прaтите голямото дете нa грaдинa и дa рaботиши ти. То инaче изобщо не си струвa ходенето по чужбините. Дa, може дa се живее с еднa зaплaтa, но не може дa се пести. И aко сте имaли нaмерения дa скaтaете някой лев, би било невъзможно в близките поне още 2-3 г.
В тaкъв случaй aко имaте дом в Бг, нaй- доброто щеше дa бъде дa се върнеш поне ти с децaтa. Щеше дa му е много по- лесно нa мъжът ти дa си плaщa мaлкa стя под нaем, дa ти прaщa пaрички, a дaже и дa спестявa мaлко. И кaто дръпнaт мaлко децaтa пaк дa се върнеш, но вече кaто човек, който ще допринaся/рaботи.
Предполaгaм зaтовa тaкa ти се е изкaзaл и той, вероятно е имaл в предвид, че нямa подкрепa.
Опитaй първо дa рaзбереш неговaтa позиция. Влез му в съзнaниетои положението. Опитaй дa си спaсиш брaкa, некa той си рaботи, a ти вземaй децaтa и се прибирaй, ще ти е по- лесно гледaнето нa две мaлки децa в Бългaрия. Седни и говори с него нормaлно. Вземете нaй- доброто решение зa всички.
Кaто се рaзведете по- добре нямa дa стaне, aми нaй- вече децaтa ще си стрaдaт.
Aко все пaк се рaзведете/ рaзделите, поне се рaзберете зa издръжкa. A ти пaк ще трябвa дa се прибереш, зaщото не можеш дa рaботиш.

Не прaвете тaкивa грешки бе хорa, никой нямa дa ви открaдне мъжете кaто сaми. Некa тръгвaт първи и сaми, дa рaботят и подготвят поне мaлко сигурност, особено aко имaте и децa. Двойки зaедно дa тръгвaте ссaмо aко и двaмaтa ще рaботите веднaгa, a не единият нa гърбa нa другият. Покрaй новaтa културa, нaпрежението от новa рaботa в чуждa стрaнa, сред чужди хорa и език, нaкрaя ескaлирa всичко товa и стигaте до рaзводи/рaздели.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dc25aa9558
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Боже какви мъже само, съчувствам ви прибирайте се по скоро тука. Ужасен човек.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6a8ebc1a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Явно иска да се разделите, едва ли ще оправиш нещата.
Може да му е дотегнало да е с жена домакиня, която не си е направила труда да научи езика на държавата, в която живее. Най-добре за теб наистина ще е да се прибереш в България, ако има кой да ти помага там - баби, лели и т. н.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9ef21cb072
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Най-вероятно има друга жена. Послушай номер 1 и му кажи, че децата остават при развод при него, защото не можеш да се оправиш сама да ги издържаш, все пак той ги е направил и е редно да поеме грижата - това ще го отрезви. А най-вероятно ще отрезви и любовницата и ще я стресне или прогони. Не всяка жена е готова да поеме грижата за две малки чужди деца. Най-малкото ще създадеш на влюбените гълъбчета неприятни емоции....

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6cf9a63278
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм в същата ситуация, но с малко по-големи деца, 3 и 5г.
Мъжа ми ни заряза преди 6 месеца. Просто си тръгна, защото не бил щастлив.
И аз първо мислех да се прибера в България, но имай впредвид, че ти не можеш да се прибереш без съгласието на мъжа ти.
Моя не иска да ме пусне - иска да седя тук, че да може да вижда децата веднъж в месеца.
Много е гадно, но се примирих вече. Какво да правиш, живота продължава.
Имам още 2 приятелки, за съжаление в други държави, и те са в същата ситуация. И те не се прибраха в Бг.
Едната беше с бебе като тебе. Бебето е вече на 4 години, а тя се омъжи повторно. Сега е щастлива :)
Няма вечно щастие, но няма и вечно нещастие. Нещата все ще се наредят някак.
Искам да ти дам кураж, ще видиш, че си по-силна от колкото си предполагала. Ще се справиш!
Най-важното е да си намериш сега работа, и ако има възможност майка ти или някой от България да дойде да ти помага с децата докато си стъпиш на краката.
За съжаление явно има не малко такива безотговорни бащи. Надявам се да има карма и един ден да им се върне страданието, което причиняват на децата си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: fc600fd63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   н. 2 прави интересни наблюдения и за съжаление доста често явление, но е много добродушен и позитивен човек, за да осъзнае, че повечето такива бракове не се разпадат заради трудностите в чужбината, а просто, защото тези хора цял живот са вярвали, че всичките им несгоди идват от нашата държава.
В чужбина, разбира се, отново не се справят и потъват, но този път нямат надежда - не могат да кажат „Еди къде си като отидем ще е по-добре“ или „Няма такава държава, еди кой си виновен“. Виждат се в един момент каквито са и виждат, че където и да отидат, не могат да избягат от себе си и.... намират нов виновен за насполуките - мъжа си/жена си :)
Типични индивиди - навсякъде нямат успех и действително масово двойки, бракове се разпадат в чужбина на такива индивиди.

Но както и да е - не смятам, че случаят на Авторката е такъв и че те и в България биха останали заедно.
Случва се при много млади семейства с малки деца например жената да е погълната от майчинството и мъжът в един момент да се почувства излишен или натрапник, ненужен. Не казвам, че случаят е текъв - малко инфо има, но се случва просто хората да се разделят, когато се появят децата. Жалкото в случая е, че човекът не е остискал поне да поотраснат децата, защото с толкова малки деца Авторката и работа не може да почне. Много грозна постъпка.

Ако обаче не ти дава да се прибираш у нас, ти ще можеш да го обрулиш за издръжки колкото си щеш - стигат до 70% от дохода на мъжа понякога, а ако няма пари често държавата ви ги плаща тези издръжки и после си ги търси от него. Ако имате брак искай развод по тяхното право - и за теб даже може да плаща издръжка - така че има изгода да ви пусне.
За теб е най-добре да се прибереш просто - само у нас можеш да намериш с тези малки деца кой да ти ги гледа и да почнеш работа. В повечето Западни държави, особено католическите, не е прието малки деца да не си ги гледа майката и няма инфраструктура за работещи млади майки
Яко те е нахендрил този човек. Нямам думи. Кошмарът на всяка млада майка и много съжалявам, че така се е получило при вас.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: bd578dbcf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря ви за отговорите. Само да спомена, че финансово се справяме и че големият ми син е детска градина, а малкия съвсем вече не е бебе. Съпругът ми дойде 6м. преди да ни вземе. Любовница едва ли има, защото винаги се прибира на време. Не излиза в почивните си дни. Усещам когато съм сама едно спокойствие в мен. Когато се прибере става без причина агресивен. Език знам малко, не е без хич. Живота ще покаже, горе главата, а ние майките, разчитаме на себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker