Дъщеря ми е бременна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми е бременна
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 6366 пъти
Здравейте аз съм баща на 18 годишна дъщеря. Ние сме от сравнително малък град-В. И дъщеря ми тази година и е последна в училище. После имаше амбиции да учи в София в университет. Има си приятел, не бих го нарекъл сериозен, защото за мен той не е. Като за начало не и се бъркахме в отношенията й с него. Не сме консервативни родители, но преди седмица дъщеря ми каза, че е бременна от него. Аз и жена ми бяхме неприятно изненадани, защото винаги сме се стремили да възпитаме у нея по-високи ценности. Не че да родиш е неморално, но знам че раждайки това дете на 18 години няма после най-вероятно да има възможност да учи и да си създаде сигурност, която едва ли ще намери у сегашното си гадже. Като баща и казах това, което исках, но тя сякаш не иска да ни чуе. Решила е да го роди, твърдейки, че това е мъжа на живота и, а бебето няма да и пречка после да учи..
Хората тук в града обичат пикантни истории и тази е точно такава за града. Не, че се интересувам какво ще говорят, но все пак на 18 години нали не е много окей?? Въпроса не е и само в това, че е бременна, човека до нея не е и смятам че няма да бъде добър баща. Просто играта на семейство на 18 години е твърде ранна.
Благодаря за отделеното време, сега ще се радвам да ми даде съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: b4e404b81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

1.   Първо честито - ще ставаш дядо. Дъщеря ти е на 18 г. и решението е нейно...но после може последиците да са за теб АКО го позволиш.
Приеми го и се надявай поне детенцето да излезне здраво, за да нямате допълнителни разходи. Ти обаче като родител си се провалил малко или много- зависи как го гледа човек.
Да си либерален е едно, но си забравил да възпиташ дъщеря си и в отговорностите за нейните решения не сте говорили с нея за въпросите на контрацепцията - това би било например работа на майка ѝ, която не е свършила очевадно. Твоята дъщеря дори не си дава сметка в какво се забърква, защото до сега всякакви грешки са ѝ се разминавали...благодарение и на вас.
Дъщеря ви иначе си е спокойна - знае, че мама и тати в краен случай ще помагат.

Имаш два варианта - или да приемеш каквито го надроби и да гледаш внуче с кеф (случва се на много хора), защото е ясно, че „бащата“ ще се чупи дори в момента да не го планира и чистосърдечно да мисли, че ще се справи.

Вторият ти път е да събереш нещата на дъщеря си и да я откараш като булка в новия ѝ дом, обещавайки ѝ, че каквото и да се случи няма да може да дойде у вас с бебе... и спазвайки това обещание!!! Ако нямаш топки за това - изобщо не го прави, а избери вариант 1.
Този път е доста краен, но само това ще накара дъщеря ти да поеме отговорност за бебето си, но и може би да успее да създаде все пак семейство с момчето, защото като знае, че ви има вас за нея е лесно - има си винаги exit опция - хотел Мама и тати и никога няма да се пречупи в смисъл да поема отговорност за делата си, да поеме и негативите на това да си майка и съпруга - ще ви тупне бебето и ще продължи с живота си, дори може да отиде да си учи в София да кажем, да си излиза с приятелчето си и да го кара като до сега, а ти и жена ти да гледате бебе, което не е ваше... и на младини ще отглеждате внучета, ще работите и ако имате други деца и те ще страдат от това.

С две думи не зависи от теб дали тя ще стане майка и ли не, но зависи от теб дали ТИ ще гледаш деца, които не си създал или не. Всичко си зависи от твоя темперамент, характер и така нататък - дали си по-мекушав и айляк или си по-тежък характер.
Едно обаче не бива да те плаши и притеснява - какво ще кажат другите. В такива малки градове всяко чудо за 3 дни, а като се появи бебето всички ще се радват, споко, а и слушаи като този под път и над път - каквото и да избереш обаче ще трябва този път да си последователен.
Тоест ако избереш да подкрепиш дъщеря си, ще трябва да се откажеш от натяквания, от драми и думи като „Провали си бъдещето“, а до край ще трябва да я дондуркаш с бебетата ѝ, защото може и повечко да станат.
Ако обаче избереш да се отнесеш към нея като към пълнолетна булка, каквато иска да е, това ще значи - с багажчето и при момчето. ТОЙ да си намира работа, да си храни челядта, а тя да свиква с ролята си на майка и съпруга.
Това е единственото, което зависи от теб, но дали да роди или не ще го решават младите родители.

Успех все пак и все пак си е радост стига детенцето да е здраво - има и по-лоши неща - можеше да взима дроги детето ти или да стане алкохолик...


По принцип обаче трябва да ти е ясно, че ти си имал 18 г. ангажимент към дъщеря си, но нямаш ангажимент към нейната челяд - всяка отговорност все пак си има начало и край. Вие с жена си трябва да решите какво ще правите за себе си, но само не правете грешката да не сте последователни - каквото и да правите ще трябва или до край да подкрапяте, или до край да оставите дъщеря ви да се блъска - разбира се, в най-тежък вариант ще помогнете ежедневните ѝ отговорности - благодарност няма да има така или иначе каквото и да направите, така че изберете това, което отговаря на вашите разбирания и характер, но само не се надявайте на благодарност ако изберете вариант 1 - точно обратното ще стане - вие ще сте виновни и за битовите ѝ проблеми, а ако изберете вариант 2 и все пак помогнете в много критична ситуация ще сте най-добрите, но това все пак е моето лично мнение. Не казвам, че съм права.
Самата аз първо бих подготвила дъщеря си с лекция за контрацепцията, а ако толкова нагло ми натрапи решението си да роди на 18 г. просто бих ѝ събрала багажчето и при мъжа ѝ. Всяко нахалство си има граници и всяко решение е свързано и с последици- ще си гледам иначе внучето....като имам свободно време, но не и 24/7 както е планът обикновенно на такива младежи, но това съм АЗ, а вие трябва за себе си да вземете решение
Отделно днес светът е друг. Вие ще трябва да работите до 65 г. възраст и не сте пенсионери както е било навремето и не ви виждам чисто практически как ще гледате бебета, освен ако единият от вас не излезе в „майчинство“, но после знайте, че ще си загуби работата, а на вашите години нова работа???
И затова е по-добре родителите дори на 18 г. да си гледат бебетата - всеки да си сърба супата, която е надробил, за да си вземе поука за живота и по принцип. Хайде - и сега ще помогнете, но до кога? Може да ви роди още 2 внучета от още двама „сериозни“ мъже или да направи някоя друга глупост и все потърпевшите ще сте вие. Виновни сте до толкова, че явно много сте я глезили, много сте ѝ помагали в живота, много неща сте ѝ предложили, които тя не ги оценя...ако не обърнете сега другата страна рискувате цял живот да се занимавате с нея и отрочетата ѝ и никога да не видите спокойни старини, но и да нямате един ден средства и време за своите мечти - пътувания да кажем, хобита, изобщо живот като двойка. От родители на дъщеря си ще станете родители на отрочетата ѝ и цял живот ще сте длъжни на някого...
Отделно ако имате друго, по-малко дете не мисля, че е честно към него...и още - ами вие сигурно сте млади - и вие сте хора, може би искате свое бебе - сега ще гледате чуждото ако отстъпите, защото както и да го въртим - бебето винаги ще обича повече истинските си родители ако ще да си скъсате задниците за него и да се откажете от всичко за него, а майката не мислете, че ще каже Благодаря, а ще запомни само караници и трудни моменти един ден...АВТОГОЛ е за мен вариант номер 1
Трябва човек за да оцени това, което предлагате поне малко да е живял по-зле, а е видял как е и без вашата помощ - вие в момента сте просто тук да разполага тя с вас и толкоз - никога е нямала някакъв сериозен проблем и затова и сега не преценява изобщо сериозността на решението си. Ако не я оставите да изсърба супата, която надробява, то вие до живот ще сте ѝ роби - сега бебе, утре нещо друго, да не говорим за още бебета, които ще е в състояние да роди, защото тя още 30 години ще е фертилна и не знаете колко сериозни типове ще срещне още - с този няма да се получи, но като стане на 25 може да станете пак баба и дядо, после на 30 ще срещне някой друг и цял живот ще дондуркаш бебета....ако ти е приятно - това вече е друга тема, но и пари дано имате в повечко...

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1be83e1e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Вие като във всеки епизод на "Съдби на кръстопът" - "Какво ще кажат хората за нас? ", ами ако го държите на положение с детенцето и с дъщеря ви и учи и си завърши, ще кажат "Ех, въпреки трудностите успяха. "

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 948f70c5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Моят съвет е да я подкрепите в решението ѝ и да ѝ помогнете докато детето тръгне на ясла. После вече тя трябва да хване занаят или да започне някъде работа. След 5-6 години ще е самостоятелна млада жена с дете в предучилищна и всичко ще е много по-лесно.

Когато бях на 19 години семейството ми не ме подкрепи. Сама знаех, че бащата на детето е несериозен. Исках да мога да живея при нашите с детето и да ми помогнат да си стъпя на краката. В последна сметка махнах детето. Това ме промени завинаги. Беше ме много страх да не забременея пак. Сложих си много високи изисквания за това какво трябва да мога и да имам, за да имам дете. В резултат родих чак на 35. И това е ужасно. Обвинявам се за убитото дете, обвинявам се, че родих после толкова късно, че няма д амога вече да имам второ и трето... А то е толкова хубаво да имаш дете... Имах голям късмет да родя здраво дете на тези години. Подкрепете я. Цял един нов живот идва. А този на дъщеря ви ще си продължи без душевни травми.

Дайте на града сензацията, не се крийте, говорете открито. Това се случва навсякъде и постоянно. Голямата работа.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 721003191a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Аз пък не съм съгласна с номер 1, че си се провалил като баща. Дъщеря ти е на 18 години и съм почти убедена, че е наясно с всички предпазни средства. Да, може би е разчитала, че приятеля й няма да свърши в нея, което е много неразумно предвид възможните последствия, но все пак... тя има глава на раменете си. Детето ти е взело решение и ти не можеш да го промениш, можеш само да загубиш връзката си с нея, защото е прекалено млада, че да те разбере и да те послуша. Да не говорим, че има хора, които не могат да понесат психически, че са направили аборт и тя може да е от тях. Ти не си виновен за нейните избори и за последствията им, тя вече си е отделна личност.

Съветвам те да седнеш на масата с жена ти, дъщеря ти и приятеля й и да притиснеш него. Говори им за отговорности, обясни им по какъв начин живота смачква всички ни. Кажи им, че те още не са живели, не са се докоснали до живота на възрастните, а бързат да създадат нов живот и да го отгледат и възпитат. В тоя момент ти ще видиш той що за стока е. Може би грешиш, може би я обича и е отговорен и зрял. Или ще се успокоиш, че имат шанс да оцелеят като семейство, или ще я откажеш да създаде семейство с човек, който очевидно е безотговорен и страхлив.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3b89ce1028
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   По темата.

Казваш на дъщето просто и ясно: "Или аборт, или се изнасяш от къщата". Онзи няма да остане с нея, това е гарантирано. Тя ще ви го натресе на вас.

Съжалявам, нямаш избор. Ако не го направиш, ще гледаш к*пеле цял живот. А и никой няма да се хване с нея щом има вече дете.

Кажи го по най-грозния и груб начин ако трябва, но го направи. Мисли за бъдещето, животът ѝ ефективно ще свърши след раждане - детето е постоянна отговорност със срок 18 години, а на 36 вече никой няма тепърва да я търси. Аборт е единствения шанс за семейството ви. Ще ви намрази (прас голям, пикла си е очевидно), но няма да съсипете живота си. Тя ще има бъдеще (и може би малко повече мозък ще ѝ порасне), вие ще сте спокойни.

Направи го. Аборт или изритване от къщата. Веднъж в живота си, прояви НУЖНАТА твърдост, която си крил 18 години. Постъпи като баща.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 453f069c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   От Автора
Аз съм на 40, жена ми е на 39.
За второ дете, едва ли. Но все пак нямам желание да отглеждам внуче, да помагаме да, но съм му като баща не. А и тя си има ултиматум ако ще ражда, да се премества да живее при него. Ако ще прави аборт ние ще платим за аборта и ще и помага от там насетне, но решили ли да ражда отговорността си е нейна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4e0d5b83f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   По-добре да роди! Помагайте й!!! След някоя и друга година ще учи в университет, но може да няма по-нататък да роди. Така, че се радвай, че ще си гушкаш малко бебенце

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4af054d461
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Честито ще ставаш Дядо.
Но дъщеря ти е на 18 години. не е на 15 Според мен сама трябва да взима решението дали да го роди това дете или да го остави.

Баба ми преди 50 години е била на 18 и е забременяла с вуйчо ми, така че съвсем е нормално, въпреки това тя е пълнолетна. Казва ви го 22 годишно момче.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: dbebf742b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Аз ли съм единствената, която мисли, че това не е писано от мъж, още повече от бащата на момичето? Имам странното чувство, че историята или е измислена, или е писана от самото момиче....
Късмет.
Но ако историята е истинска - няма как да решаваш вместо дъщеря си. Поговори отново с нея, заедно с майката, седнете и с приятеля й. Мисля, че така ще стигнете до най - доброто решение.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e5b86c303e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Един ден ще се обвинявате за това, че не сте я подкрепили и сте й поставили ултиматум. Ако махне детето, да знаете ще мине време, ще го изстрада, привидно ще си стъпи на краката, но вътре в себе си ще ви обвинява и едва ли ще си прости. Ако сега не й помогнете, кога? Нали за това сте родители. Ако няма вашата подкрепа в този момент, ако съм на нея не бих ви търсила в останалите моменти, за каквото и да било. Искрено се надявам дъщеря ви да запази детето и да успее да се справи със всичко, което й подмесе живота. Мислите за съседите, кой какво щял да каже, но съм сигурна че ни един от тези съседи не е изкарал два лева да ви даде. Не, че са длъжни. Мисълта ми е, че устата на хората не можеш да затвориш. Но ние не живеем за съседите!

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 948f70c5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

11.   Как може един мъж на 40 години да мисли така за внучето си и за детето си... Твоята дъщеря може да получи усложнения и да не роди повече. И ти ще носиш отговорност за това, ако я посъветваш да абортира. Браво, мъжки, с ултиматума си пич и половина. Гледай си плейстейшъна без някой да ти реве на главата. Дъщеря ти ще страда, едно дете няма да види бял свят - евала.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 75f06a15fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   здравей,
тъй като дъщеря ти е пълнолетна, най-правилното нещо което може да направиш е да приемеш решението й и да я подкрепиш. Ти като мъж едва ли би могъл да разбереш майчиния инстинкт който кара жената да мисли по коренно различен начин. За нея детето е най-важното нещо на света, ти за учене й говориш...
Дали мъжа й е свестен - вече няма значение. Дано влзе в прави път и да имат добро семейство. другия вариант за който смяташ, че ще стане е да бъде самотна майка. Тъй като е млада, това не е края на света - може да си намери друг. Така, че не го гледай все едно идва края на света.
най-вероятно вече е взела решение. Спри да й натякваш, че няма да се справи, трябва да направи аборт и т. н. Сега ще й е нужна подкрепата ви!
Ще видиш след година как всичко ще се нареди и ще се радвате на детенцето.
Тъй като дъщеря ви е млада и следователно и вие - ще може да й помагате повече, отколкото жените които раждат на 30 и не може да очакват никаква помощ от възрастните си родители...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 723c4dc8f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   "Ти обаче като родител си се провалил малко или много- зависи как го гледа човек. "
О да, проваления родител. Факта, че момичето иска да задържи бебето, а не е отишла директно в клиниката за аборт, е показателен, че има някакво уважение към живота. Повечето биха го махнали още на съш=шия ден,
Всичко зависи от вас. Не познавам приятеля ѝ, но не всики са гадни копелета, които бягат от отговорност. Разбира се, няма и много легални методи, с които да заставиш бащата да гледа детето. Най-добрия вариант, би бил, ако може да и помагате финансово, поне докато завърши и си намери добра работа. Да, ще бъде трудно, но всички усилич ще си струват.
Разбира се, има и такова нещо, като осиновяване. Има множество двойки с репродуктивни проблеми, които с удоволствие биха взели новородено дете. Ако имате подобни намерения, време и желание, то поговори със съответните институции.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3c86a8a3a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   Имам 2 примера за момичета, забременели в 12-ти клас. Едната записа да учи медицина, омъжи се веднага след 12-ти клас и си гледаха заедно детето. И си завърши, като си има детенце и хубаво образование.

Другият пример е подобен. Момичето записа да учи, все още учи и си гледа детето. Но и в 2-та случая татковците, въпреки възрастта им, се оказаха сериозни. Бих те посъветвала да я подкрепиш, защото тя ти е дете. Най-страшно ще е един ден да ти каже: "Аз се провалих, защото ТИ не ме подкрепи. " Подкрепяй я, поговори и с момчето - изисквай да се оженят, за да засвидетелства сериозността си. А за образованието - не се притеснявай. Щом е решила да ражда, значи ще си търпи последствията. Студентският живот го отменя, запълва свободното време с учене. А за детето - има и ясли, и детски градини. Може би е било за добрo?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f5424a5d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Ами сега да си хваща багажчето и да отива при мъжа си-той да и бере гайлето... Нали уж са големи, да си носят отговорностите тогава. Как ще го гледат как струват.... Вие може да помагате, но не да извземете работата на родителите. Те да си му мислят. Подкрепяйте ги, но отстрани.
Времето ще покаже какво ще стане.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b4e404b81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   n 12, съгласна съм с теб, че след 18 г. решението си е точно и само на момичето, НО пълнолетието идва не само с правото да взимаш подобни решения, но и с отговорността покрай тях - тоест като си ражда, нека да е за нейна сметка и сметка на бащата на бебето, не да товари своите родители с решенията си. На 18 г. който иска да е майка и съпруга - моля, но не може хам да си обгрижвано детенце от мами и тати, хем да си сама майка.
Колкото до аборта не съм съгласна, че ще осакатее момичето - всъщност раждането е по-рисковано. У нас лекарите са специалисти по абортите и има жени с по 5 аборта и си раждат без проблем, но тя е решила да ражда - не е там въпросът, а какво да прави Автора
Според мен просто трябва да остави пълнолетната си дъщеря да поеме и отговорността от своето решение. Не бива да помага докато съвсем не излезнат нещата от контрол - тогава и помощта му ще бъде оценена. Не бива обаче да помага в смисъл да прави мечешка услуга на младото семейство с пари, гледане на бебето, безплатно жилище, слугуване, а те да продължат с удоволствията си и да са родители... без да са реално такива
Нека си оправят живота както знаят - да учат, работят, гледат бебе - това са си избрали, това ги чака. Ако сега поемат старите тези отговорности, младите цял живот ще им висят на шийте до пълно задушаване, а благодарност - никаква. Точно обратното - ще има обвинения за битови проблеми и конфликти, дори като има проблем с детето ще обвинят тях за лошото възпитание и така нататък.
Оставете децата си да се оправят като искат да са големи. Достатачно е да се намесите малко преди да останат на улицата или съвсем да пропаднат - такава помощ вече се помни до живот.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 403e82d14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Номер 9, и аз мисля, че темата е измислица-провокация.

Четейки коментари 1, 5, 6, 16, 17 се убеждавам само колко е вярно твърдението: Българите сме малък, но много прост народ!!!
Най-добре ще е наистина да изчезнем... и по-бързо!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8b12ea34e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   "Като за начало не и се бъркахме в отношенията й с него. " - като не сте и давали ум, сега ще дундуркате внуче. Пушката вече е гръмнала, сега и да се вайкаш, вече е късно. Който си играе с пушки, трябва да очаква и последствията. Повечето български момичета са такива-кифли! Първо действат, после мислят, докато умните действат точно обратно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: db7024bdff
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

20.   Както винаги в подобни теми много странни коментари в подкрепа на бременно момиче на 15, 16, 18? ! Не, не е нормално да раждаш дете на такава млада възраст. Връзките на тази възраст са абсолютно измислени и естествено супер драматични - любовта на живота ми и подобни. Сексуална култура - нула! Безотговорност и лекомислие, това е! С абсолютна сигурност това е непланирана бременност в резултат на липсата на контрацепция. Кабинетите на гинеколозите са пълни с млади същества, които са достатъчно зрели физически да правят секс, но тотално незрели в емоционално отношение. Ако аз съм на мястото на бащата бих застанала зад вариант аборт. Щял да й се отрази на психиката - да е мислила, когато е правила незащитен секс! От всеки избор произтичат последствия. Раждането и отглеждането на дете е много сериозно нещо и едно 18 годишно момиче няма как да разбере, че решавайки да роди, детето й става №1. А когато го осъзнае, психиката й няма да бъде по-малко натоварена от един аборт. Родител не се става автоматично. Да не говорим за бащата, който ще си бие камшика в недалечното бъдеще. Контрата винаги остава у жената и затова трябва много методично да се втълпява на младите момичета, че изключения от това няма.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 962fa63a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Номер 18, а според теб какво трябва да мисли един човек по тази тема за да не бъде прост. Аз мисля, че всеки над 18 трябва да си поема отговорност за решенията..?

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 646ecab9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

22.   Значи жена ти на колко е родила? Сега е на 39 и има дете на 18. Простата аритметика показва, че е била само две години по-голяма към момента на забременяването. Яката разлика, хахаха.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 01ca1eda8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

23.   След като е взела това решение да го ражда, нека да го направи, нашите майки и баби как са раждали млади а за обучението не се притеснявайте има време може да започне и след 5 години. И какво като я остави онзи момък, ми тя дори да беше на 27 няма гаранция че ще се обвърже с някого или че няма да се разведе, родителите трябва да подкрепят децата си в трудните моменти. Според мен, тя не трябва да прави аборт и ти като баща не трябва да я караш насила, все пак това е нейното здраве-здравето на дете ти! Послушай ме, тези кометиращите да си гледат работата, нека си роди щом го иска и разбира се ако всичко върви нормално с бременността. Направила е грешка че не е внимавала и е забременяла, но е това е нещо което е дадено от господ, авторе.. може би е трябвало да стане така!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9847933783
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Здравей, не я спирай, защото така единствено ще я загубиш или пък ако се съгласи с теб то после ще те обвинява че си и съсипал живота. Дано не се окажеш прав за него, но ако е така след това ще помагаш... и честито

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 69e8eeb788
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Сега не впускай да им помагаш, че иначе няма как да разберат за родителската отговорност към нови живот. Остави ги да си живеят живота по техния начин, ти твоите задължения като родител си ги изпълнил. Твоята малка дъщеря е вече майка, така че отговорността си е нейна-нека да опита и жилото, не само меда на живота.
Бъди твърд-да се научи че родителски отказ или благословия НЕ СЕ ОТХВЪРЛЯТ И ПРЕНЕБРЕГВАТ.
Като й поотрасне отрочето - тя ще те разбере, защо си постъпил именно така. Но засега ще трябва само да гълташ горчивина.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ced2914979
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Кажи ни повече за приятеля на дъщеря ти.... На колко е години, какво работи, защо смяташ, че момчето няма да се справи? Според мен подкрепи дъщеря си и нейно та решение. Нека запише висше образование задочно. Нека да си роди детето, защото може да няма деца. Аз съм на 21 г. И съм готов за дете. Може би и момчето е готово. Виж поговорете и вземете решение. От ДАНИ

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c3b5452029
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

27.   Не е болка за умиране.
И дете и учене не е толкова лошо. Щом като е решила тези две неща заедно, нека да е така! Така е било писано.
Моята дъщеря роди в трети курс и успя да завърши много мъжка специалност.
Нито един път не съжали, че роди и сега се радва на една истинска принцеса и висше образование!
Дано Ви помогнах с малко успокоение!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8ba9c23140
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

28.   Да не сте посмели да я притискате да прави аборт. Рисковете са сериозни: 1. може момичето да се увреди за цял живот и после да не може да има деца; 2. ще ви намрази за цял живот.

Детето няма да ѝ попречи да си уреди живота. Учи се и задочно. А и не всеки започва да следва на 18. Не си представяте каква психическа травма е за жената един принудителен аборт. Някои никога не се съвземат, има и много случаи на самоубийства. Тя има нужда от подкрепа, не от ултиматуми.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 814f6c7f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Вижте сега - родих в края на първи курс и мога да кажа, че е трудно, но възможно да се учи с дете. Познавам не една колежки с деца по време на студентсвото, а една от тях роди 3 деца, докато завърши - е, дипломира се, прекъсвайки по една година след всяко раждане. Законът е толерантен към майките-редовни студентки, а и много от преподавателите - също. На мястото на дъщеря Ви не бих махнала детето, ако ще да не съм с бащата. Аз сега имам второ дете от втори баща и животът е прекрасен! :) Труден - да, но не и невъзможен. Лека бременност на щерката!
Ж 29

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 44db068876
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   Как така ще карате момичето да се изнася или аборт, както съветват някой??? Що за хитлеризъм??? Ааа и Хитлер не е бил такова злобно животно към близките си!!! Случило се да забременее- ами случва се всеки ден. Вие на Железния светилник ли ще си играете, или и него не сте чели??? Щом иска да роди, ще роди! Вие за това сте й родители- да я подкрепяте в добро и лошо. Защо сте ставали родители иначе? Само за кефа? Ами би следвало да подкрепите момичето, да я защитите. Хората- майната им. Какво щели да кажат няма никакво значение. Повече значение даже има снега от миналата година пред хорското мнение. Важно е детето ви да е щастливо. Не да го пъдите. И самотна майка да е- пак си струва. Аборта е престъпление. Ако не можете да й дадете подкрепа и сигурност сега, нямате право да се наричате родители.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b4e404b81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   A, номер 30 - ще те разочаровам, но родителите не са тук, за да отговарят за твоите глупости до живот
В добро и лошо човек е с ИЗБРАНИЯ партньор. И аз съм на мнение, че дъщерята трябва сама да реши, но на 18 г. тя е пълнолетна и като е правила необезопасен секс си взела решението като пълнолетен гражданин, че може да се грижи за дете.
Ако не може и иска помощ, то ще трябва да играе по правилата на помощниците си.
Нещо като Гърция - не можеш хем да получаваш, хем да си свободен. Отказваш се от суверинитет, за да получиш помощ.
Ако искаш всичко да става според твоята глава ще трябва да се научиш и сам да си изкарваш хляба и да носиш последиците на 100% от действията си.
В живота е просто невъзможно да получаваш само кефа, но не и последиците.
И не намесвай Хитлер - той е платил с живота си за зверствата си и не се е скрил под полата на майка си като е станало напечено.
н1

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 44db068876
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   О, боже. Подкрепете го момичето, разбира се.
Номер 31 не знам, защо с номер 30 говорите за политика. Но Хитлер не си е платил с живота- той е живял до над 90 в Южна Америка. И има доказателства. А Гърция- евала. Те всичко получават и са свободни. А, не като нас- гърби се и в замяна нищо.
България не е хуманна държава, където млад човек може да се справи съвсем сам. Няма да ти отпуснат пари, само а това, че ще ставаш майка. За да можеш да оцелееш, се налага да разчиташ на близки, особено на тази крехка възраст.
Ако е принудена да се откаже от детето, тя може и така да се озлоби, че буквално да съсипе и умори близките си. Мани, страшно е. Преди да се преместим в София, от града където идвам станахме свидетели на подобна драма. Е, онази беше над 20, ама й поставиха ултиматум. Та си подписаха смъртната присъда.
Всеки носи отговорност казвате, но в България никой не носи отговорност. Така, че ще свикваме с нашенските обичай.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 44db068876
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

33.   Скоро българите ще изчезнем така или иначе. Тъкмо защото много аборти има. Да се радва на бебето си е право на всеки човек. Трудните моменти изпитват семейните връзки. А за отговорностите на родителите към децата може много да се говори. Но се започва с термина безусловна обич. Сама майка пак е майка. За да раждаш не е нужно да имаш партньор сериозен. Ама ние трудно ги приемаме тези неща защото сме тесногръди като народ. За голямо съжаление. И все пак се надявам да се дава шанс поне на децата ни.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f0ebc72845
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   При тази девалвация на висшето образование, не винаги дипломата е гаранция за просперитет. Така че сега щом станалото станало не правете по-голямата грешка да я карате да прави аборт - грехота е и до нищо добро в бъдеще няма да доведе, бъдете сигурни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f0ebc72845
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Нека младите се оженят, не им отказвайте помощ, но нека сами носят отговорността си като родители.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0f227796f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

36.   Леле боже знам че на 18 е рано ама щом е било бременно момичето нека да си гледа детето. Аз съм млад мъж на 25 но все още не съм готов да имма дете и семейство- Деца ще имам след като навърша 50 години

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6dd4f239c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   http://spodeli.net/6/story-10940.html Прочети тази история и ще разбереш защо не трябва да карал дъщеря си да абортира.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3676938330
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Хм, абе разберете го човека, какво го нападнахте всички?

Авторе, поразпуснал си щерката, белята станала и май няма връщане. За аборти и дума да не става, не си го и помисляйте. Просто се готви на стари години да отгледаш още едно дете, това е. Сигурен съм, че ще му се радваш един ден. И гледайте лекенцето, направило белята, да плаща поне за отглеждането на детето. То е ясно че младежите за родители не стават, но поне да си понесе последствията нехранимайкото. А иначе, като поотрасне детето, и щерка ти ще има повечко акъл в главата и дай боже да потръгнат нещата. До тогава, ще трябва ти да поемаш тежестта, няма как.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 44cf0af2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

39.   Здравей Авторе,

ще те посъветвам да НЕ досаждаш на дъщеря си. Щом тя е забременяла, нека да РОДИ това дете, а не да го убива!

Ако ти я накараш тя да абортира- ще съжаляваш, ти ще й съсипеш живота. Тя ще намрази и ти ще си виновен, защото след аборт тя няма д аможе да има дете, дори да от избрания и харесвания според вас момче.


Какво искаш да кажеш с това, авторе: " решили ли да ражда отговорността си е нейна. "?

Ако момичето реши да даде живот, а не да го убива (въпреки вашето желание и натиск), какво? Няма да подкрепите вашата дъщеря и нейното дете? И ще я оставите на произвола, така ли? Какъв човек и баща си, бе?

Един истински баща ще подкрепи детето си, когато става въпрос за нещо добро. Ти трябва да се радваш, че ще ставаш дядо, а жена ти баба, а не да тормозите дъщеря ви!

Ако дъщеря ви чете този форум, ще я посъветвам: Мило момиче, РАЖДАЙ ТОВА ТВОЕ ДЕТЕ!

Ако ти, Авторе, искаш дъщеря ти да абортира и убие детето си, знай добре, че ти НЕ си човек, а УБИЕЦ! Ти не си никакъв баща и родител!

Дано момичето задържи детето и го роди! Ако толкова не можете да я понасяте, нека това момиче да отиде при родителите на приятеля си и там да бъде, докато го роди!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0f227796f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Номер 39 автора явно не следи темата тъй като минаха почти 3 години, поне дъщеря му може да се включи

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker