Имам много лош Баща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123652)
 Любов и изневяра (30417)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6686)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3314)
 Образование (7408)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19157)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имам много лош Баща
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2943 пъти
Здравейте. Аз съм момче на 18 години и искам да ви разкажа за моят баща. Моят Баща е пияница и винаги когато е пиян си изкарва проблемите върху мен винаги аз съм му виновен. Когато изляза някъде и започва да се нервира прави скандали.
След като се прибера започва да ме разпитва къде съм бил с кого съм бил какво съм правил всичко иска да знае а аз съм вече пълнолетен и не е нормално баща ми да ме разпитва така дразня му се много, винаги си изкарва недостатъците ми с цел да ме обиди и нарани не знам нарочно ли го прави но ми писна вече от него. Тормози всички в къщи той за мен не е баща не стига че с нищо не допринася в къщи ами и ни тормози всички. Благодарение на майка ми не сме гладни и т. н. Всъщност майка не пие но покрай него и тя започва да става злобна и също изкарва недостатъците ми с цел да ме обиди и нарани, баща ми пък гледа само да има алкохол и цигари и нищо друго не му трябва ходи от време на време на работа не му плащат и постоянно караници с майка ми, направо ми писна от този живот. Моля редакторите на сайта да публикуват историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 754f3eb6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Ти нямаш лош баща, ти имаш лоши родители. Като човек, който идва от подобно семейство ти гарантирам, че за теб има един единствен изход - МАХКАЙ СЕ ОТ ТАМ. 2 седмици след като си взех дипломата за Средно образование се чупих и не съжалявам.
Всякакви други съвети са излишни - ти тези хора не можеш никога да промениш.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 59a5fbede4
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Стани студент, изнеси се от вкъщи.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3639ae4a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Спястявай пари и още щом си вземеш дипломата бягай далеч от тях замини да учиш и работиш в друг град или държава, а сега може и след училище нещо почасово да хванеш мой съученик така разнасяше пици в свободното време и си изкарваше пари, друг съученик също работеше в свободното време, така ще може да си независим от тях и да се измъкнеш по-лесно! Даже ако записваш да следваш, може най- спокойно да кажеш, че си сирак и да те освободят от семестриална такса. Засега бих те посъветвала да се прибираш у вас само за да ядеш или да спиш, а през останалото време учи или у приятели или в училищната библиотека, така ще прекарваш по - малко време в отровната обстановка у вас!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: eb65672d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази година ли завършваш училище?
Ориентирай се към изнасяне, намиране на работа.

Може би можеш да се пренесеш при баба/дядо? Познавам такива случаи.
Хем ще си помагате, хем и няма да си толкова натоварен с наем и ще можеш и да учиш.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ffaeb02d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Коментар 1 е безумен. Не може да бягаш от рода си. Някой ден ще съжаляваш, но ще е късно. А за теб както да кажа? Ами опитай се да разговаряш с баща си докато е трезвен, но без да повишаваш тон и без да го упрекваш. Кажи му, че пиенето не е решение на проблемите, защото сигурен съм че той го прави и заради проблеми, а и щом живеете на гърба на майка ти, той се чувства някак си засегнат, че видиш ли той не може да допринесе с нищо в семейния бюджет. Просто мъжката му гордост е наранена, че яде хляба на жена си. И с майка си няма да е лошо да поговориш, когато е спокойна. Да и кажеш, че я обичаш, както и него, но това, което се случва не е редно. Че не е честно ти да понасяш ударите и от двамата, но и при двата разговора бъди тактичен, не повишавай тон и не упреквай. Казвам ти го от личен опит, защото и моето семейство бяха такива.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 867df3d432
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Май много се дразниш, ама той ти плаща сметките, нищо че си пълнолетен, а? Както се казва - На к*рвите се плаща по тарифата. Като не ти харесва - изнеси се! Ама не му стиска, пък се 'дразнел"!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1af2a48a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Щом те е отгледал, не е чак толкова лош. А и причините, които ти изтъкваш, не са от лош баща по принцип. Щом те разпитва, значи се интересува от теб, щом ти се кара, значи го боли за теб. Може да не показва обич, защото се прави на мъж а по-старото поколение мъже, не намират за мъжко да показваш обич към детето си. Чувал съм дори фрази, че баща може да гали и целува детето си само когато детето спи, за да не разбере колко го обича баща му. Вероятнно иска да започнеш да работиш, да станеш самостоятелен и се дразни, когато разбира че примерно се "митлосваш" с приятели по улици и кафета. Вероятно неговия начин, за да те накара да станеш човек по неговите разбирания за човек е като ти се кара и унижава. Някой бият, други обиждат, трети пък прекалено много хвалят и т. н. разни хора, разни характери, разни способи за постигане на целта. По принцип рядко има 18 годишни момчета, които да са фенове на бащите си. Дори жените поддиткват съпрузите си да са лошите, за да имат страх децата от него и да изпълняват. Това е стара народопсихология, че детето трябва да има страх от баща си. Вероятно си израсъл в такава среда. Но един ден като станеш баща, когато трябва да даваш заплатата си, за да осигуриш, топлина, храна, легло, дрехи, учебни помагала, компютър, интернет, кабелна, уроци, лекарства когато е болно и за мн. мн. други неща и да лишаваш себе си, за да има за детето, тогава ще разбереш колко трудно е да отгледаш дете. Така, че хубав, лош, щом те е отгледал значи не е чак толкова лош.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d3fded4a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   О да, номер 6, как ли не са се сетили всички с алкохолик в семейството, че е достатъчно просто да му заявят като е трезвен, че алкохолът не е решение... Да, това със сигурност ще промени нещата.
И според теб бащата с готовност ще приеме мъдри съвети и прозрения за живота от 18 годишния си син, ще се поучи и ще се коригира - на коя планета живееш?

Авторе, колкото по-бързо започнеш да работиш или да учиш и се се махнеш оттам, по-добре. Майка ти се е предала и сила за промяна вече няма, а нищо чудно и да е стояла, заради разпространената в милата ни родина мъдрост "търпи заради децата, че да не са без баща". Ти обаче все още можеш да направиш нещо.
Никой, никой няма право да те мачка психически по този начин.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b0c75e4d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Определено повечето от коментиралите не знаят какво е да живееш с алкохолик. Да се махнеш от такъв родител не е грях, а спасение. И на трезво, и на пияно, и след като ти е казал че те обича, а после че си виновен за всички нещастия в света, не можеш да убедиш един пияница, че има проблем с алкохола. За какви благодарности, че го хранел и му давал подслон, нали за това правим деца, за да ги отгледаме с любов, без да очакваме нищо в замяна, получаваш уважение ако си се справил добре и си дал всичко от себе си, а не като тровиш детето си с алохолирания си мозък.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8896f84aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   който не е имал сходен проблем като твоя не може да ти помогне. Номер 6 пишеш глупости. Аз съм съгласна с хората който те съветват да се изнесеш от тях и да си намериш работа или да идеш при баба и дядо и те да ти помагат и така, моя баща е алкохолик не ми се разправя тази грозна история но едно ще ти кажа за баща ти по зле ще става с това пиене но по добре няма да става, изнеси се някак ии иди да учиш ако имате възможност

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c8413aebaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ще повторя писалите преди мене: МАХАЙ СЕ ОТ ТАМ
възможно най-скоро. Аз напуснах наще като станах на 18, същата година започнах работа и се изнесох под наем, за което никога не съм съжалявала. Работех, поех си разходите по наем, храна и сметки и ми беше спокойно на душата. Казвах си: да се карат, да се бият,
каквото щат да правят - те си го правят. Няма да им бъда тука изкупителна жертва и да страдам заради тях.

Това е - друго спасение няма.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker