Инсталирах Windows10 и сега искам да го махна,но не мога! Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Инсталирах Windows10 и сега искам да го махна,но не мога! Помощ!
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1829 пъти
Аз съм на 15. Не се гордея с това, моля не ме обиждайте, но компютърната ми грамотност е на ниво 0. Днес ми излезе предложение за преинсталиране на компютъра на Windows7 на Windows10. Когато ми купиха лаптопа преди 3-4 години ми инсталираха Win7. От тогава си карах със седмицата и ми беше екстра, много лесно и удобно. Но днес ми излезе предложение за инсталиране на 10 и аз не знам защо, но реших, че трябва да го преинсталирам. Всичко си беше така, както го оставих, не съм имала никакви проблеми, никакви изтрити папки и файлове, инсталирах го съвсем гладко, макар да не разбирам нищо от компютри. Но сега вече час го разучавам и не ми харесва, но не мога да се върна към седмицата. Иска ми някакъв ключ от 25 цифри. Просто не ми харесва десетката, а и още някои неща има, които не разбирам. Преди със 7 нямах Microsoft Power Point, програмата, която ми е за презентации. Вече съм на 10 както казах и виждам, че тази програма се е появила сега! Преди нямах такава, винаги си правех презентациите у приятелки, когато беше наложително. И пише, че е Power Point 2007. Как е възможно, като съм Win10? Наистина може да звучи смешно, но не съм наясно, така, че ви моля да ми обясните, без да ми се смеете, защото се притеснявам за лаптопа си! Освен това с десетката не мога да местя самите страници нагоре-надолу със двете стрелки, които са на тази touch skreen част на лаптопа, трябва да цъкна с мишката в дясно на екрана на вертикалната лента и от тям да ги местя, което много ме дразни, защото съм свикнала по другия начин. Трябва ли да го нося при специалист? Това, че лаптопа е Win10, но програмата за презентации е 7, значи ли, че ако правя презентации ще тръгват на училищните компютри? Там всичко е 7-ци. Как мога да си върна Windows7 за постоянно? Още веднъж се извинявам за неграмотния пост. Моля, помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 837127261f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Хора, за нищо на света не инсталирайте Windows 10. Ако потърсите малко в интернет, ще видите, че MS следят тотално всеки потребител с тая OS - имат достъп до всички файлове, данни, кореспонденции, чатове и т.н. Тука един пич го е написал http:// gatakka.eu/ ?p=1635, а иначе има достатъчно информация и на английски из интернет, където ги пише същите неща.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 37f21cbaea
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Така... връщането на седмицата става лесно, порови се в настройките то си пише... НО!!! Ако Windows 7 не е бил оригинален ( най-вероятно... ) ще ти иска код/блаблабла... да потвърдиш, че си с оригинален/, следователно ще трябва да си търсиш програмки, има ги в zamunda, но не всички са хубави, не знам ще се оправиш ли... съветът ми е да си стоиш на седмицата, презентациите ще стават, но някои ефекти няма да се появяват на по-стари версии...
Десятката си е супер, безплатна, удобна, бърза и МНОГО лесна! Аз минах на десятка, на баща ми сложих също, но имаше проблеми с тъчпада(лаптоп) и върнах седмицата...

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2768ca5283
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Слагаш Hiren's boot CD, праскаш един лоу левъл формат на HDD-то и си готов.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e9a56e0ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1. Виж дали си на 32 или 64 бит
https://vid.me/gGhQ

2. Сваляш iso-то на win7

http://getintopc.com/softwares/operating-systems/windows-7-ultimate-download-official-iso-32-64-bit-dvd/
(Моето е от getintopc )

Майкрософт също предлагат iso-то на уин7.
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

2. Правиш bootable устройство -
https://vid.me/xOT8 - Как се прави буутваща флашка на уиндолс 7.

От биоса трябва да потърсиш нещо като Boot Options - от там избираш Bootable устройство за зареждане на ОС.

Малко пояснения:

Bootable устройство – устройство, което съдържа файлове необходими за стартиране на определени команди, софтуер или операционна система още на ниво BIOS.

BIOS – означава Basic Input/Output System (основна Вход/Изход система). BIOS-ът е малък програмен код, софтуер, който се стартира с включването на компютъра и се намира в чип, разположен на дънната платка на компютъра ви. Грижи се за много от хардуерните устройства като монитор, хард диск, флопи, DVD/CD устройство. Той също намира и стартира операционната система на компютъра. Съдържа част от данните необходими за конфигурирането на хардуера.

Image File – Обикновено са с разширение .iso, .bin, .cue. Без да се задълбочавам в подробности, приемете този файл за вид архив. За да го използвате директно, трябва да го разархивирате с помощта на архиватор или определен софтуер който “монтира” имидж файла във виртуално устройство.


"В операционната система Windows 10 на Майкрософт има недостатъци - системата предполага висока степен на намеса в личните данни на потребителите, твърди англоезичният сайт RT (Russia Today), цитиран от РИА Новости.

Заводските настройки на Windows 10 са агресивни по отношение на потребителя: системата може да чете пощата му, да съхранява историята на местонахождението му и „при необходимост” да получава достъп до данни с поверителна информация, предупреждават специалисти по програмно осигуряване."

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fb9023bdd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това е все едно да се качиш в лимузината на баща си, да дръпнеш няколко ръчки и да натиснеш няколко педала, и когато 3-тонното чудовище потегли равно-ускорително по нанадолнището, помитайки всичко по пътя си, да започнеш да крещиш: "Помоощ! Не мога да спра? Как се кара? Кой педал да натисна? "

"Пет пъти мери - веднъж режи! " е казал народът. Девизът на днешното време е точно обратния - "Карай гьотере - както си знаеш, пък друг ще оправя последствията след тебе... "

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 15b1eab025
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   http://www.cnet.com/how-to/windows-10-how-to-roll-back/ Тук е доста добре описано! Надявам се да съм помогнал!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: acc7377e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   2, такива активатори дето правят уиндолса, , оригинален'' най-вероятно са вируси.

"Безплатна" викаш, а? Да си чувал за "There's no free beer"?

Преди месец-два инсталирах 10-ката и всички опции за събиране на данни бяха включени.
Потребителите нямат право да избират специфични актуализации от windows 10. Това на практика означава, че могат да инсталират каквото си поискат на твоя лаптоп.

"Бърз" - Кортана и др. метро глупости бавят лаптопа ужасно много.

"Лесен" - какво пък му е трудното на седмицата? Да не би да дърпаш камион със тухли?


За мен уин10 е скъп, некачествен, грозен и не съдържа нищо уникално.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9de4b1779f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не слушай горните - Win10 си е супер. Аз преди това бях на 8-ца и се родих с 10-ката, но да - от 7 може да ти е трудно да свикнеш, но свикнеш ли няма да ти прави впечатление. Power-Point-a ти е пробна версия най-вероятно, но ти защо не се радваш, че имаш? Трябва си.
Като цяло човек трябва да мисли за бъдеще, не за минало. Вече старите унидоуси ще бъдат деактивирани и ще има само 10-ка като подобно на i. OS ти се качват ъповете и няма да има вече нови операционни системи, а ще става с надграждане, а защитния код ти е за твоят win профил -на това си свикнала от телефони и таблети.
Общо взето 7-цата ще умре и без това следващият комп ще ти е на 10 -сега поне ще си свикнала, ще можеш дори да си вземеш всички данни при нов лаптоп, профила и не си зависима вече от уреда
Вече има дори лаптопи на андроид - супер са и те.
Бъди отворена за новото - млада си за това и не слушай вчерашните хора, които сигурно още са на XP

Вярно е обаче и това, което 9 казва, но по същия принцип си хвърли и телефона, и таблета, защото Google събират информация, всичките ти приложения те следят, ТЕЛЕФОННАТА КОМПАНИЯ събира И ПРОДАВА страшно много информация за твоето движение, поведение като потребител и така нататък, да не говорим държавата какво знае за теб.
Това е цената за модерния начин на живот, а Microsoft знае как и със 7 да ти направи профил - спокойно тук.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ffdbabfc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Оф ми влизаш в замунда. нет и там в сърча пишеш windows7 или който искаш и там като кликнеш и всичко си е написал ъплоудера и даже как се прави инсталационна флашка си пише.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker