Приятелките ми се държат като майки! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приятелките ми се държат като майки!
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1393 пъти
Момиче в 11 клас съм, още от 8 клас си имам две най-добри приятелки в класа, с които никога не сме имали спорове, дразги или други глупости досега. Изведнъж тази година се появи огромно напрежение между нас. Или по-скоро между мен и тях двете.
Като за начало, винаги сме разчитали една на друга за съвети, когато имаме нужда, но, когато например аз взема свое собствено решение за себе си - аз мразя някой да ми се бърка и да се опитва да ми го промени. А те точно това правят.
Реших да посещавам курсове по рисуване след училище и те веднага ми замрънкаха, че съм щяла да си разваля успеха заради рисуването, че по-добре да зарежа тези глупости и че от това професия няма да стане. Помолих ги да не ми се бъркат и че успехът си е мой, а те веднага се разсърдиха, защото само искали да помогнат, пък аз съм била груба към тях. Наистина може би го правят, защото ги е грижа, но мамка му, това си е моят живот и имам родители, които да ми се бъркат, защо приятелите просто не ме подкрепят?
Същото правят и за момчето, с което се харесваме. Постоянно ми говорят, че бил тъп за мен, че бил грозен (той е хубав), че бил женкар и т. н. Те искат, едва ли не, да харесам някой от техния тип, но аз си решавам какъв човек искам до мен и това, че никога не ме подкрепят ме влудява! Искам просто ако не могат да ме подкрепят и да се зарадват за мен, заради нещата, които ме правят щастлива, да си замълчат и да не се обаждат! Как да им кажа деликатно, че не ми е приятно да ми дават акъл и да ми развалят настроението? И честно казано, мисля, че го правят от завист донякъде, защото общувам с повече хора, харесвана съм и това вътрешно ги дразни. Мен обаче пък ме дразни, когато си изказват нежеланото мнение... не знам как да им кажа да спрат да го правят, без да стигнем до спор...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9086519b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами, няма деликатен начин да им го кажеш. :)
Просто ги събираш всичките заедно и им казваш:"Ей, момичета, искам да поговорим за един належащ проблем, който засяга мен и вас... ".
И после им разясни ясно и точно какво искаш от тях. Не се страхувай да говориш. Когато говориш уверено, ще видиш, че ще те чуят. Но пак си останете приятелки. А пък ако не стане, много им здраве! :) Намери си нови!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 28bc3d7e7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж - зарежи глупостите и се успокой. Животът тепърва е пред теб. Не се знае дали ще си близка с тях след време или не, а сегашните проблеми много скоро ще ти изглеждат незначителни дреболии.
Ще си позволя да ти дам един съвет, ако приемаш - не се отказвай от рисуването. Човек трябва да развива талантите си, а и всичко научено е от полза, пък и ти доставя удоволствие. Продължи!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bfc77b3ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Еми не са ти приятелки. Това вътрешно си го знаеш сама според мен. Била съм на твое място. Не искаш спорове. Продължавай до общуваш с тях докато завършите. После като влезеш в университета просто ще посветиш свободното си време на новите за теб хора там, които ще ти паснат много повече на характера, защото ще имате много повече общи интереси, а с тези ще прекратиш контактите, просто защото вече няма да имаш време за тях. Иначе още утре отивай да се запишеш на курса дето каза и изобщо на всичко какво искаш. И не им споменавай. Повече не им споделяй такива работи, Не им се отчитай. Ако ти кажат "защо си се записала на това" ще им отвърнеш "еми защото ме кефи и искам". Точка.
Иначе според мен освен, че ти завиждат, може би и родителите им са някакви такива по - контролиращи хора и те са попили модела. Но, не след дълго тези момичета ще са просто част от миналото ти така че споко :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7d193954e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На тази възраст приятелите не обичат различията - мрънкат, защото искаш да се занимаваш с нещо различно от това, което те правят. Ужасно досадно е, и аз съм минала през това (вече завърших училище). Все пак, бъди търпелива и мила, като им казваш да не ти се бъркат, може би все ще те разберат. Кажи, че правейки собствените си избори, се чувстваш по-пълноценна и не ти е приятно друг да решава вместо теб. И дай пример какво би било, ако ти им се бъркаш - да видят, че не е яко. :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6586a94ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Момиче, добре дошлa в клубa нa женските "приятелствa". Кaто децa може дa сте били нaй-добрите другaрчетa. Но вече сте почти жени. И зa съжaление трябвa дa те предупредя, че зaвисттa често е чaст от нa женскaтa същност. Сигурно имaт зa кaкво дa ти зaвиждaт-aко си хубaвa, интелигентнa, симпaтичнa... Те, естествено, може и дa не си дaвaт сметкa, че ти зaвиждaт и дa се държaт тaкa подсъзнaтелно. Но бъди сигурнa, че дори сегa дa не осъзнaвaт много кaкво прaвят и зaщо го прaвят, то съвсем скоро ще почнaт дa се държaт лошо с теб съзнaтелно.
Всичко товa ти го кaзвaм, зaщото много съм си пaтилa от тaкивa "приятелки". Сестрaтa нa бившия ми прaвеше същото. С нея бяхме приятелки в 8 у 9 клaс. Отнaчaло ме критикувaше уж зa добро. После нaпрaво зaпочнa дa се държи унизително с мен. Мислех, че проблемa е в мен докaто не рaзбрaх, че и с други момичетa се държи по този нaчин. Успя дa ме рaздели с приятеля ми с когото излизaхме 7 години и после рaзбрaх, ще е говорилa лъжи и гaдости по мой aдрес зaд гърбa ми. Сегa съм нa 25 години, бяхa ми нужни 8 години зa дa рaзберa колко гaднa и подлa твaр е тя. И зa съжaление познaвaм и други кaто нея.
Между жените кaто че ли винaги се въртят интриги. С един мъж приятелството е много по-лесно и по-прозрaчно. Единствено може дa те изненaдa с товa че те хaресвa. От жените не знaеш кaкво дa очaквaш.
Съветвaм те дa не се кaрaш с твоите приятелки. Отдръпни се от тях. Не им рaзкaзвaй зa твоя личен живот. Може дa излизaте зaедно, aко искaш. Но мa дискотекa и нещa от сортa. Не очaквaй от тях подкрепa нито истинско приятелство

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f5e37f3f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "На тази възраст приятелите не обичат различията " - аааахаха, де да беше само на тази възраст :)

Еми то за кво им толко ревящи за соца примерно :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 255adf7a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, дразнещо е, ама помисли си, че може би наистина го правят от загриженост и не се усещат, че малко прекаляват. Това за рисуването наистина е малко тъпо от тяхна страна, всеки има право сам да реши как да прекарва свободното си време, обаче ако непрекъснато говорят, че гаджето ти не е за теб, лично аз бих се замислила. Ами представи си, че знаят нещо за него, което той "деликатно" не ти е казал? Примерно, че се е държал гадно с предишната си приятелка, а твоите приятелки са научили и сега искат да те предпазят. Имала съм подобен случай, бях с едно момче и всички ми повтаряха, че не е за мен, ама аз не им вярвах, мислех, че просто завиждат и накрая като ми разби сърцето по най-бруталния начин и разбрах, че през цялото време ме е лъгал, разбрах, че приятелките ми са били прави за него. Така, че аз бих се замислила. Може пък да са загрижени за теб. В крайна сметка познаваш се с тези момичета от години и до сега никога не са направили нищо в твоя вреда. Едва ли просто така ще почнат да се държат гадно. И за поведението им си има обяснение.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 34960eb473
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Те ти завиждат

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker