Защо картините на известни художници ми изглеждат като детски рисунки? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо картините на известни художници ми изглеждат като детски рисунки?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 3572 пъти
Здравейте! Точно прочетох една статия в интернет, в която се пише за един художник от София, чиито картини много се продавали и хората ценели неговото изкуство. Имаше и снимки на творбите от изложбите. Направо се чудя как е възможно това да се приема като изкуство? И аз се занимавам с рисуване, на 16 съм и бих казала, че мога да нарисувам картини, които биха били на светлинни години от това, което тези "професионални" художници правят, макар и аз самата да не съм кой знае колко талантлива художничка. Как е възможно това да се приема като изкуство? На мен ми приличат на рисунките, които брат ми, който е на 8 рисува и клепа с пръсти. Даже и един от най-големите -Ван Гог е рисувал същите мацаници. Голяма част от творбите му са такива, като например "Житни полета с гарвани", "Звездна нощ" и не знам си още кои. Ами "Писъкът" от Мунк? Има и още много примери, но за момента се сещам за тези. Не знам аз ли не разбирам нищичко от изкуство или просто хората не са Ок... и моите приятелки, които изобщо не знаят как се държи четката дори, като видяха някои изображения, които им бях пратила по скайп и се смаяха. Казаха, че и те могли да направят същото. Как така това се приема като изкуство? И как подобни картини биват оценявани на милиони долари? Тук не става въпрос за българските художници, макар, че и техните рисунки с пръсти се продаваха на прилични суми от това, което прочетох в интернет. Наистина не разбирам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1c0eeb758a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Картините на известни художници като Мунк, Пикасо и други съдържат в себе си нещо повече от самия похват на рисуването, съдържат някакво послание, смисъл, имат определено излъчване, стил, създават различна атмосфера. Приеми че това е техният стил, а ти имаш свой отделен. Не може всички да са еднакви.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 834083214c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Рисуването е изкуство и не значи просто да рисуваш реалистични картини. Не, че аз разбирам нещо от това, за мен също са драсканици, но хората явно намират скрит, дълбок смисъл в тях. Същото е и с музиката (е зависи от музиката. Не търси дълбок смисъл в най-новия хит на фики)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 532d3aeec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Както в литературата и другите изкуства, включително и киното, се търси много дълбока символика. Е, вярно е, че понякога "критиците" "бъркат" толкова дълбоко, че изкарват "дълбок смисъл", за който дори творецът не знае, но в изкуството е така.
И все пак има различни направления, жанрове, похвати и т. н., по които се "анализира" едно "изкуство". Ако повече хора оценяват и разбират дълбокия замисъл, се трупат "арт" точки. Да твориш изкуство е талант, но и много практикуване на различни техники, и не на последно място - опознаване на историята на изкуствата. В определен момент нещо в душата се обръща и започва човек да "разбира" понятието "изкуство", но дотогава го приема просто имагинерно като абстрактно понятие.
Като за финал, без друго споменах термина "абстракция", абстрактното изкуство е най-сложно за разбиране, защото нивото на абстрактност е високо - с по прости похвати изразява много идеи и една подобна "драсканица" изглежда нелогично ако не се познава темата, периода на създаване, други произведения от това направление.


Подходящи примери за "неразбрани" филми: "Генезис", "Криминале", "Бърдмен" (, или с една дума - "изкуство")

Пример от литературата: миниатюрата "Спи езерото... " от П. Славейков (прочети 2-3 анализа върху тези две четиристишия и ще разбереш, че без да познаваш темите, които са засягали Славейков, трудно ще можеш да разбереш скритата философия, както и периода, в който е писал)

"Изкуство се нарича таланта да твориш изкуство. " :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d234f0bd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Mного е важно кой си, кой те е учил, каква е личната ти история, какво си направил до сега, има много хора които рисуват прекрасно, ако си завършил при известен професор само това че си завършил при него вече ти дава преднина пред другите, без значение от нивото ти на работа. В изкуството няма граници, един известен художник беше нарисувал просто един квадрат и тая картина е супер скъпа, всеки може да нарисува квадрат, обаче никой друг известен не го е правил до тогава, ето за това картината е уникална. Ти можеш да рисуваш хубаво но като рисуват така още милион хора по света няма как да си известна, трябва да правиш различни неща, различни от всичко правено до сега, освен това трябва да имаш история, или мистерия около теб, трябва да вълнуваш а не просто да рисуваш, трябва да провокираш. Компютрите също рисуват и принтират и то безгрешно, но защо едно принтирано изображение струва 5 стотинки а една драскана картина милиони, защото е докосната от човек, от конкретен човек, и когато ти купиш от него той става по богат и по известен и съответно хората още повече искат от неговите картини и съответно те стават още по скъпи, става нещо като верижна реакция. Бях чел че някаква продава въздушни целувки, на практика като си купиш получаваш един празен буркан в който е духнала, обаче цената е доста по голяма от стойността на буркан, всичко е заради досега на човека до дадено нещо и ако ти си харесван каквото и да правиш ще се продава ( Анди Уорхол има колекция картини наречени пикливите картини, смята се че е пикал на тях ). Така че не мисли какво колко по добре можеш да го нарисуваш, а мисли след като се научиш да рисуваш страхотно какво да направиш за да си различна за да се откроиш, само с добро рисуване на познати сюжети няма да се откроиш. Трябва ти нещо което да тресне като гръм от ясно небе различно което да предизвика хората. Иначе реално кое е хубаво и кое не е много спорен въпрос всеки има различно мнение, ето черния квадрат хубав ли е или не хората са разделени спорят, и именно тук е гениалността на тази картина в този спор картината става супер известна, дори и да не е хубава тя създава повод за размисъл и спор и именно това е изкуството да провокираш нещо у хората, взаимодействие, както актьора разсмива или разплаква хората, както романа приковава вниманието и интригува читателя. За да си художник не трябва просто да рисуваш добре, трябва да умееш да владееш хорското внимание, защото те не купуват картините ти заради заради тях а заради самия теб

Fin (slepia)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 76df0b39db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Изкуство или не, повечето "абстрактни" модерни изкуства(червено платно с точка например) продаващи се толкова скъпо са просто и чисто "пране на пари". Нали трябва от някъде официално да им идват парите от нелегални дейности.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 30ef1bb8cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това, което ще кажа ще прозвучи грубо може би - според мен всичко е маркетинг! Дори преди 1000 години. Много е важно КОЙ/ на КОГО ще каже, че твоя картина е супер добра, изобщо, че ти си супер добра художничка и че стилът ти е супер добър и още н-брой реда позитиви! После тълпата попива и копира тези мнения и виждания.

Другото което е много велики художници са станали велики чак след смъртта си.

Рисувай и публикувай снимки в нета на творбите си, може и теб да те оцени някой "правилен" човек :)
Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c4d2e1e038
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Подкрепям номер 1, а и аз не харесвам картини със супер много детайли и реалистично нарисувани, онова си е готино, но само до умението, а за картина трябва да е абстрактно, цветовете да са подбрани, друго е...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: abd9692c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Просто е. Голяма част от така нареченото изкуство е начинът на хитреците, които управляват света да вземат паричките на някой богат глупак. Голяма част от художниците са набедени за гении и картините им са въздух под налягане разменен за суха пара. Не случайно много от тях са умрели в мизерия и нищета - ван гог например. Ако са били толкова гениални и майстори на четката защо са ги "забелязали" едва след смърта им? Още един пример - картината "черен квадрат" е оценена на милиони долари, познайте какво е нарисувано на нея. Точно така - черен квадрат и нищо повече.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 559ecd5a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Реализмът одавна не е на мода. А ти щом можеш да нарисуваш нещо по добро, ами какво чакаш?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6caa0fac5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

10.   Защото са си детски мацаници. Снобите плащат милиони заради наложената репутация на автора, не заради картината. Джаксън Полак сипва боята направо с баката и на практика произведенията му са плод на случайност. :D Но е попаднал в подходяща среда, за да се прочуе с откачения метод на рисуване.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 51d7e36930
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   "Ако нормалните хора не одобрят картината ти, значи си направил шедьовър. "
Не си мисли, че си по - добра от Ван Гог или Мунк. Изкуството не е да нарисуваш нещо по колкото се може по - реалистичен начин. Истинските художници успяват да пренесат чувствата си върху бяло петно.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5862b6513e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Признавам и на мен ми изглеждат като детски рисунки, въпреки че не е правилно, защото всеки един творец има свой стил и похват.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5a8bb2a4f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   "Даже и един от най-големите -Ван Гог е рисувал същите мацаници. Голяма част от творбите му са такива, като например "Житни полета с гарвани", "Звездна нощ" и не знам си още кои.
...
Наистина не разбирам. "

Така е. Не разбираш!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 39ea0c3f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Първо - това дали си "истински" художник не се влияе от това дали рисуваш реалистично или абстрактно, както някой в коментарите твърдеше. Реалистичното рисуване също е изкуство, повярвайте ми.
И сега по темата - наистина, както вече другите обясниха, има символика, послание, носи определено усещане, атмосфера... И интересното е, че не е задължително да почувстваш това, което творецът е чувствал, за да ти хареса, нужно е да те кара просто да ЧУВСТВАШ нещо, каквото и да било. Да предизвика силни емоции в теб - да ти напомни например за някоя твоя си случка от детството или за това колко обичаш любимия. Това е. :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0562fd49a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз съм авторката. Очаквах всякакви коментари,дори очаквах предимно негативни,но нещо не ми стана ясно.Щом рисувайки просто 1 черен квадрат с там някакъв смисъл,то тогава не се ли губи смисъла на това да бъдеш художник,да умееш да рисуваш различни реалистични портрети и пейзажи? Защото аз лично не съм почитателка на абстрактното изкуство.Щом за художник се смята човек,който може да направи просто една геометрична фигура и да вложи някакъв смисъл в нея,то тогава мисля,че всеки би могъл да бъде художник,нали? Тогава какъв е смисъла да работиш,да усъвършенстваш техниката си и да се стараеш да постигнеш възможно най-доброто,на което си способен,като може да направиш едно петно на бялото платно и да вложиш някаква мисъл в него и ето ти шедьовър за милиони.Дори и дете в детската градина може да нарисува рисунка,която да накара множество хора да почувстват нещо по някакъв начин.Било то болка,носталгия,радост,гордост или друго човешко чувство.И тогава ли това дете е гении,а рисунката му шедьовър?Има картини,които не са съвсем реалистични и рационални,но въпреки това са невероятно красиви и аз страшно харесвам,като например тези: http://www.obekti.bg/chovek/neveroyatno-talantlivo-16-godishno-momiche-risuva-edni-ot-nay-prekrasnite-kartini-koito

Но да направиш нещо подобно на: http://www.dennews.bg/uploads/dupnica/kultura/petur-davidkov/kartini-petur-davidkov-3.jpg
или
https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi2i7G03ubKAhVE1xoKHTYlDDsQjRwIBw&url=http://www.dennews.bg/news/2016/1/31/25734-hudojnikut-petur-davidkov-vduhnovyavat-me-krasotatagrozotataintelektachoveshkata-seksualnost&bvm=bv.113370389,d.bGg&psig=AFQjCNH5JLhZ-ARc51hQtht8QZdTrcBykA&ust=1454971586803503
и да кажеш че това е изкуство....

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a746875e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторке ето ти си имаш своя стил, рисувай като Димитра, щом това ти харесва. Съвсем не е нужно да разбираш или харесваш всяка подплатена с известност картина на света.
Това твоето изглежда, като готвач който готви традиционна регионална кухня и гледа с насмешка гурмето. Има си ценители и на двата вида кухни, но гурмето е в пъти по скъпо макар да не са вложени кой знае какво количество продукти и понякога ти идва мисъл че ти такова нещо не би хапнал камо ли да платиш толкова пари за него.
Така че прави каквото ти харесва, пък не гледай другите щом не разбираш идеите им. Умеят хората продават си "детските картини" приеми го и гледай ти да успееш в това което правиш.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4222a1c004
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Много си права авторке, аз мисля по същия начин като теб!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5f79830dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Защото ти и хабер си нямаш от изкуство, остави изкуството на истинските творци.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker