Как да намеря целта си?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да намеря целта си?!
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1400 пъти
Здравейте! На 14 (почти 15) и все още не знам какво да правя с живота си. Като цяло съм много непостоянен човек и това ме притеснява. Не знам какво ме прави щастлива. Не знам как да го намеря. Искам по-скоро да открия целта си, за да мога да се стремя към нея. Искам да постигна нещо в живота, искам да ме запомнят с добро. Искам да бъда щастлива. Кажете ми как да подходя. Благодаря....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 78dc56bca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило момиче, това са въпроси, на които дори и възрастните понякога трудно намират отговори. Някои хора дори умират, без да си отговорят. За съжаление никой освен теб не може да знае кое би те направило щастлива. Може би е най-добре да експериментираш - да пробваш разлинчи неща, хобита, дейности и т. н., за да видиш как би се чувствала.

Мога да ти дам само един съвет като по-възрастен. Изглеждаш добър човек, предполагам, ще ме разбереш. Аз от моя опит съм разбрал едно - истинското щастие не е в получаването, а в даването. Постигнал съм много неща, но те колкото и ценни да изглеждат, винаги са се оказвали като детски играчки. В смисъл радват известно време и после омръзват и пак ставаш нещастен. Дори и целия свят да спечелиш, пак писва.

Има само едно нещо, което не писва - това е даването. Да помагаш на хората е истинско щастие и генератор н прекрасни емоции. Например да дариш пари на дете, което се нуждае от лечение е щастие, да помогнеш на баба да пресече улицата е щастие, дастанеш доброволец към БЧК или подобна организация е щастие, да дариш нещо за домове за деца или старци, да помогнеш с нещо на обществото, без да очакваш нищо в замяна... Това са нещата, които мен ме топлят. Да видиш благодарността в очите на хората и как са се трогнали. Ти самият ставаш щастлив, когато помагаш.
Но не го прави, за да получиш нещо в замяна, прави го от сърце. Това мога да ти кажа от опита си, не знам дали ще ти помогне.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4e6751140e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли... Имаше една много хубава история, която не помня точно, но беше горе-долу такава:
"Когато бях малък, мама винаги ме учеше как да бъда щастлив. Един ден в училище ни попитаха какви искаме да станем, когато пораснем. Аз отговорих:
- Щастлив!
- Мисля, че не разбра въпроса ми.
- Не, вие не разбирате живота. "
Истината е, че до голяма степен родителите ни ни учат за нагласата да сме щастливи. Не че не можем да се научим и сами, но би ни било по-лесно, ако сме видели що е то Щастието и сме се докоснали до него. Така и пътят към него би бил по-кратък. Но важното всъщност е желанието ни за щастие, защото който търси - намира.
А що се отнася до целта - има време да решиш каква да бъде тя (като професия и път). Всъщност ти вече имаш цел и си я осъзнала - да бъдеш щастлива! И да те запомнят хората с добро. Това са и главните ти цели.
Може би ще ти е интересно и полезно да прочетеш поредицата на Хорхе Букай - "Пътят на самозависимостта", "Пътят на срещата", "Пътят на сълзите" и "Пътят на щастието". Пътят на щастието е последната книга в поредицата, но първата издадена в България и то по препоръка на автора. Не случайно.
Темата ти ме докосна, понеже откривам нещо от себе си в нея. Искам да ти пожелая много здраве, късмет, любов във всеки един аспект на живота, хармония със себе си и разбира се - ЩАСТИЕ! Прегръдки и усмивки от мен! :) Изживей своето приключение Живот, той тепърва е пред теб и бъди много, много щастлива!
Ж 28

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker