Първи път във фитнес. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Първи път във фитнес.
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 3046 пъти
Здравейте!аз съм момче на 16г и съм в германия със семейство то и уча, реших да се запиша на фитнес! но проблема е че не знам колко "повторения" трябва да правя независимо дали за коремни преси или вдигане на тежести,аз не съм много запознат с фитнес уредите имам термин в понеделник,но ми е малко трудно не знам какво ще правя купих си фитнес облекло всичко квото ми трябва,но не знам като започна кво ще става как ще се справя дори не знам колко часа да остана там, или кскво да пия по време на тренировки или каква храна да ям и каква не! щом съм започнал фитнес искам да е по-правилният начин за това мисля че има хора които са доста запознати с тия неща и може да ми обяснят ако може по-подробно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: fe13d7ba02
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Първо - фитнес и тежка атлетика изобщо не се препоръчват преди да си навършил поне 19-20 годишна възраст, т. е. преди костаната ти система да е приключила втрърдяването си. Защото можеш да я деформираш необратимо (особено гръбначни прешлени, раменни стави и т. н. ).

Второ - след първата тренировка най-вероятно ще имаш ужасна мускулна треска. Буквално 2-3 дена няма да можеш да станеш от леглото. Това отказва 90% от новобранците завинаги :) Гледай и с теб да не се случи същото.

Трето - наеми си фитнес-инструктор, дори само за 2 или пък за 1 тренировка - да те огледа, да ти каже от какво имаш нужда, какви упражнения на какви уреди и по колко да правиш, как да загряваш за да не се контузиш и т. н. И уредите и упражненията са прости, не се изисква да си професор за да ги правиш. Всеки средно интелигентен човек се научава от първия път. Важното е да разбереш какво се цели, как се постига, и евентуално 1-2 пъти някой да те наблюдава и да ти показва грешките и неточностите, ако допускаш такива някъде.

Правят се упражнения за горен, долен гръб, гърди, ръце (бицепси, трицепси), клекове, коремни преси, крака - прасци и някой други по желание.

Всяко упражнение се състои от някакво елементарно движение (дърпане, бутане, повдигане, преса), което се повтаря по няколко пъти в серия. Създава се такова натоварване, че серията да те изтощава напълно. Т. е., ако целта ти е да качваш мускулна маса - 8-10 повторения трябва да изчерпват силите ти. Ако гониш релеф - 10-12-14 повторения (с по-малко натоварване). След всяка серия - минута-две почивка.

Хубаво е да комбинираш с аеробни тренировки (тичане). Примерно: понеделни, сряда, петък - фитнес; вторник и четвъртък - тичане сутрин или на стадиона.
Тренировката по фитнес не трябва да продължава повече от час и половина.

Еми хайде - успех! Дължиш ми 80 евро за консултацията :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7d02bfde69
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Набор, хаха.
Точно от там се връщам преди училище и като начало правилната тренировка явно ще я направиш.
От там нататък целта поради която почваш, сигурно мускулна маса.
Ако е за маса, много въглехидрати, достатъчно мазнини и много протеин.
Аз тренирам повече за сила, тренирам и друг спорт който също много ме измаря, главно бягане и за възстановяване са трите задължителни, глутамин, БЦАА и суроватка.
Като цяло пo-добре е да напишеш в интернет, там има информация за всяка цел и всеки нутриент.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5f02c46493
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Зависи какво желаеш да правиш, какви са ти целите? Мускулна маса, сила? Доколкото до храненето, има предостатъчно ресурси в интернет затова, просто трябва да потърсиш и ще ти излязат хиляди резултати за какво трябва да внимаваш, как се изчисляват калории, протеини, и т. н. Бъди по-специфичен към целите си, за да можем да ти отговорим пълно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 07331700e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момче, хубаво си решил да спортуваш, но не знам дали бодибилдингът е най-добрия вариант. Всъщност, няма лошо. След като не си наясно, просто си наеми инструктор за известен период, който да ти покаже упражненията и да те научи как да тренираш, кое за какво, как да се храниш, как да се възстановяваш и т. н.

Важно е да знаеш какви цели си поставяш. Аз например тренирам за здраве преди всичко, хранителен режим не пазя почти, но ако целта ти например е стройно тяло и плочки по корема, ще се наложи да се въздържаш от някои храни. Но пък ти си само на 16, все още си дете, метаболизма ти е на макс, така че няма проблеми. Обаче, наистина има много други спортове, които ще са ти повече от полза, съгласно възрастта. Плуването например е чудесен вариант. Ако искаш да позаякнеш, се запиши на боен спорт (бокс, кик-бокс, карате, джудо, таекоуондо, борба). Ако целта ти е супер сила, то занимавай се с вдигане на тежести, но там пък натоварванията са жестоки и определено не е за всеки.

И впрочем, нищо не си написал за себе си, колко килограма си, колко висок, какво искаш да промениш у себе си? Мускулна маса ли искаш, красиво и атлетично тяло ли искаш? Щом си решил фитнес, ок, наеми инструктор, защото тая работа няма да стане със съвети през интернет, когато нямаш никаква идея какво да правиш в залата. Аз например никога не съм ползвал услуфгите на инструктор, но във фитнеса в началото ходех с приятел, който имаше години стаж в залата и ми показваше упражнения, казваше ми кое за какво да тренирам, по колко серии, по колко повторения, как правилно да правя упражненията, общо взето той ми беше инструктор няколко месеца. Разбира се, четях в интернет, гледах клипове, но в началото си трябва някой с теб. Ако нямаш приятел, с опит, който да те ръководи в залата, то вземи си инструктор. Ще се изръсиш пари, но ако не искаш да се луташ като муха без глава и да се чувстваш неловко в залата, това е начина.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c132e76b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Еми то в днешно време не е трудно да разбереш какво да правиш в тубата бъка от клипове на тренировки, в нета бъга от програми за тренировки както и хранителни режими. Иначе така поставен от теб въпроса изобщо няма как да получиш отговор, най-малкото че не си писал каква е целта ти. В смисъл отслабване или трупане на мускулна маса. Ако ще отслабваш трябва хранителен режим с по-ниско калорични храни, повторения над 14, в смисъл след 14-тото повторение трудно да имаш сили за 15- и 16то примерно, освен това трябва и кардио 20 минути след тренировка. Ако ще е за маса и трупане на мускули, ти трябва богато калорично меню и повторения не повече от 6 максимум до 8, тоест с такава тежест, че да не можеш да направиш повече и да искаш. В общи линии това е. А вече самите упражнения можеш да си ги видиш в нета, за гърди, гръб, ръце, рамене и крака. По принцип краката са най-тежка тренировка, прави само тях в един ден. Гърба можеш да го комбинираш със задно рамо в един ден. Гърдите с предно и средно рамо и един ден за ръцете бицепс-трицепс.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6fb6b29a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Във фитнеса има едни хора, казват им инструктори. Те най-добре могат да ти кажат какви упражнения да правиш, по колко повторения и т. н. Това им е работата и предполагам с удоволствие ще ти помогнат.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 69b8fcf1fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от автора: всички коментари ще са ми от полза много съм благодарен, днеска отидох и ми беше много трудно да свикна от първи път имаше там един човек който ми обясни всичко как да тренирам, по-колко да тренирам и т. н но ми е все още трудно да свикна с хората и с уредите, наистина трябва да има някой човек до мен през цялото време на тренировките, и наистина изпуснах да кажа за какво ще тренирам! от първото реших да тренирам само за "мускулна маса"но като влязох във фитнеса реших да пробвам всички уреди и там човека/инструктор ми показа как да използвам уредите, прочетох че номер 4. е написал че без приятел или инструктор който да е до мен през цялото време ще се скитам като муха без глава :D и неловко, да! наистина беше така се едно беше там във фитнеса и ме видя :D бях притеснен и изобщо не бях спокоен дори и вода не съм пил през цялото време, хората ме наблудаваха защото наистина бях смешен и се лудах насам натам изпробвах почти всички уреди но мислите ми бяха дали ще свикна и т. н. :D. незнам какво ще правя но не ми се отказва от фитнеса, наистина в момента тялото ми е много изморено не мога да стоя на краката си и даже да ви кажа лошо щеше да ми стане във фитнеса и се прибрах, наистина днес не ми беше хич лесно, незнам какво ще правя за по-нататът дадоха ми карта с която да влизам, подписах се там, има доста уреди във фитнеса всичко е безплатно като шейк/вода/дуж и т. н хареса ми всичко, но притеснително ми беше както казах дори вода не си напълних, по-пътя не знаех къде се намирам и криво ходех в момента се смея :D наистина беше смешно и не знам как ще продължа.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fe13d7ba02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Звучиш така, сякаш някой ще трябва да ти го държи, когато го вкарваш за първи път :)
Ти мъж ли си или...?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: af2a9b9fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   от какво толкова се притесняваш не мога да разбера? Отиваш във фитнеса за първи път, нормално да не знаеш къде кой уред се намира. Това пък със течностите по време на тренировка, сериозно ли?? Как въобще си тренирал без да изпиеш и 1 капка вода? Лично аз не мога да приема историята ти на сериозно. Не е нормално според мен на 16 да не знаеш такива елементарни неща. Твоите приятели не тренират ли? В тази възраст сме много суетни и обикновено се интересуваме от фитнес.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 98e2c17cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Я не се излагай, да не мислиш, че хората се раждат научени. Слушаш инструктора и толкова. Неговата работа е да ти изготви програма съобразена с нуждите и възможностите и след това да те научи на чиста форма на изпълнение. Не се отказвай! Що не е имало някой да ми каже да започна на 16, това е златна възраст за изграждане на добро тяло.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 83b7dadba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Оффф, кога ще дойдат времената, когато ще пишеме теми със заглавия от сорта на "Първи път в открития Космос" :))

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 45c6a94a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Олеее аз си мислех за напълно друго. За първи път във фитнес та взех си помислих нещо друго чакай да ставам да се махам оттук

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b905113f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Прости хора проста България! човека пише Проблема си а нашите се правят на многознайци, кога ще се оправите вие като интелигентни и добродушни хора но... вече 95%от Българите са злобни и надути агресивни и т. н доказано е не го казвам само аз, и във правилата пише да бъдете полезни на другите незнам защо пускат такива фолософски коментари!

(Просто се отпусни и не мисли кой те гледа и какво ще мислят другите/околните живееме във времена в които всеки ще ти намери някаква причина по-точно в Бг те ще фолософстват от колкото да ти помагат а самите те не може да се оправят!

успех във германия/фитнеса има хора които ще те съветват и сигурна съм ще ти помагат аз бях там хората са супер културни с добри отношения и държат на думата си и обипат да помагат не само с думи мисля че го знаеш )

успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker