Майка ми е параноичка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми е параноичка
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1513 пъти
Момиче на 16 съм, смятам, че съм достатъчно разумна, за да се пазя от неприятности, доколкото това зависи от мен. Майка ми е вманиачена по новините, постоянно гледа и разказва кое момиче изнасилили или убили. Смята, че щом това се е случило на някого, значи със сигурност ще се случи и на мен. Винаги съм била ограничавана от излизания навън от майка си, както и винаги съм била аутсайдер. Но ето че скоро се сдружих с една компания. Те са много добри и не създават проблеми, не пият, не пушат, не се дрогират, не са някакви курви. Според мен е нормално на тази възраст да излизаме след училище, да се разхождаме и т. н. Но майка ми просто не ми разрешава. Уверявам я, че няма какво да ми се случи с тях, но уви.. Тя просто иска да е с мен постоянно, за да не ми се случи нещо. Кара ме с колата до училище и ме взима след това. Вкъщи сама почти не ме оставя, защото свършва работа, преди аз да приключа училище. Когато поискам да изляза навън, се разкрещява и започва да ми разказва за поредната жертва от новините. Казва, че ако си ценя здравето и живота, трябва да си стоя само вкъщи. И да, ценя ги, но не искам да съм все затворник вкъщи, искам да бъда с приятелите си. Много опити съм правила да разговарям с майка си, но тя си държи на своето и накрая всичко приключва с крясъци. Писна ми от параноите и. Искам нормален живот. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 42d46e4d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Права си за майка си, но човек не може да избира родителите си. Страховете ѝ са ирационални освен това - България е една от страните с най-ниска насилствена престъпност - тоест да те убият или изнасилят непознати хора извън семейството е много малко вероятно. Освен това домът не е най-сигурното място - там се случват повечето престъпления - изнасилвания, убийства! Освен това повечето хора умират или се нараняват при падане у дома, не другъде!
Говори с баща си и си извоювай по-нормален живот, защото все някога ще излезнеш навън, ще отидеш да учиш примерно в друг град и като дете, израстнало в саксия си най-застрашена точно от опастностите, от които си мисли, че те пази майка ти.
Проблемът е, че така израстналите хора не са готови за живота навън и клонят към рисково поведение, веднъж оставени без контро
Проблемът на майка ти е с нея самата - страх я е, че ти си голяма вече и нямаш нужда от нея, а май няма друго дете.
Подари ѝ кученце или котенце - няма да сбъркаш, а и ѝ намекни ако е под 42 г. да си направи бебе ако иска да гледа такова, а ти си млада жена вече и е нормално приятели и животът извън дома да са ти по-важни. Напълно си права, но само с помощта на баща ти и на разумна стратегия ще успееш да разхлабиш схватката, а на 18-19 г. задължително се изнеси или рискуваш да израстнеш в аквариум и да не можеш никога повече да дишаш в света навън!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fb14402201
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Говори с баща ти или някой друг роднина ти имаш право да живееш нормален живот. Хубаво иска да те предпази, но не е правилбно да те държи под стъклен похлупак. Може би тя има нужда от психолог. Преди месец и половина ме нападна психопат, измъкнах се на косъм от нещо ужасно, но не съм спряла да изризам навън само гледам ако окъснявам вечерно време да има някой, който да ме изпрати! Ако се не се прибираш прекалено късно или кой да те изпраща не виждам проблем да излизаш!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 908c6a29b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Имам подобен проблем, аз също търся решение дори прибягнах лъм действия за които сега съжалявам и то те бяха да избягам от вкъщи и да ги упшаша, но уви стана по-зле... Ще има да си чакаме докато навършим пълнолетие и не се откъснем от семействата си...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 73f228d004
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз я изтърпях до 18, после започнах да си излизам и да си изключвам телефона, но все пак винаги си се прибирах навреме. Нито съм се пропила, нито продрусала, нито съм проститутка вече 11 години след като й орязах контрола. Аутсайдерството, обаче, си ми остана заради годините изолация като дете. Няма и да се омъжа, защото не приемам идеята за семейство и все се събирам с такива антосоциали като мен. Мисля, че подсъзнателно тази майка-орлица ме е направила такава, така че, родители, не прекалявайте с грижите ако един ден искате да станете нормални баби и дядовци!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker