Проблеми в ново училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121463)
 Любов и изневяра (29775)
 Секс и интимност (14398)
 Тинейджърски (21912)
 Семейство (6485)
 Здраве (9615)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7315)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18594)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблеми в ново училище
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1118 пъти
Здравейте, преместих се след 7 клас в друго училище, аз по принцип съм си срамежлива, но сега съучениците ми започнаха да ми се подиграват за дрехи, външен вид и тим подобни глупости. Гадното е че те ми го говорят не в очите а на примерно близо до мен и ми се подсмихват но аз все пак ги чувам и съм убедена че говорят лошо за мен но все пак ме срам да им сага нещо. Отначало нямаше проблем но и ме избягват а когато говорят лъжи на другите за мен те им вярват и така всички имат нещо против мен и се подиграват. Подиграват ми се постоянно дори когато чета на глас по време на час или излизам на дъската. Гадно ми е че са нови съученици и те първа 5 години ще съм с тях. Моля кажете ми какво да правя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5f8658a7a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ето такива хора като теб успяват и най-добре стоят на краката си в предните етапи на живота! На кого ли не му са се подигривали в училище... Било то за недостатъци, външен вид или характер. Изобщо не се вълнувай от мненията на другите, а се съсредоточи върху уроците и си изкарвай хубави оценки за дипломата, после като записваш висше, да не казваш, че няма да успееш, а просто само да ти остане избора на специалност и хоп - вътре, а твоите съученици, които ти се подиграват, нека учат това, което им позволява успеха. Понеже такива хора няма как да имат висок и удовлетворим успех. Радвай си, че си здрава, жива, имаш какво да ядеш и пиеш, защото в други места, хората и това не могат да намерят. Има стотици, умиращи от глад - деца, млади хора... Води съзнателен живот и винаги бъди позитивна! Никога не прави това, което са ти правили. Ако им се наложи - помогни им. Ако пак продължат да ти се подиграват - да не ти пука. Ако пак им се наложи нужда от помощ - пак им помогни. Изгради си собствена жизнена философия и си очертай пътя към светлото бъдеще сама. Ти си човека, който може да промени обстоятелствата си. От тебе зависи какъв ще бъдеш. Даже и поколението ти зависи от това. Това си ТИ! (Нищо не става с пари, а със знания... )

Момче на 17.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9ed16689a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си единствената, на която се случва, но това не трябва да те успокоява. И аз като с преместих след 7 клас имаше подигравки, но го разбрах след година.. т. е какво са говорили против мен, но никой не дойде да ми го каже в очите. Е, както и ти казваш, че са ти се подигравали като говориш в час и излизаш на дъската, то и при мен беше така като тръгна да чета нещо и те почват: колко превзето говори... После пък ме базикаха, защото разбраха, че харесвам една група, че и прякор измислиха и това три години подред, ама изобщо не съм им обръщала внимание. Не трябва да ти пука, защото те не са по-хубави, че да обсъждат. Ще говорят до време и като видят, че не им обръщаш внимание ще спрат. Виж, вярно е, че имаш още пет години, но толкова бързо минава времето, че докато се усетиш ще забравиш, че си била в един клас с тях. Не е нужно да ставате приятели и да се разбирате, вие сте просто произволно избрана група и няма как да се харесаш на всички. Нека си говорят, като завършиш всеки си поема по пътя и няма да ги видиш. Аз сега съм последна година и малко ми е гадно, че завършвам, даже вече се разбирам с повечето, защото те просто са говорили без да ме познават и сега сме приятели с повечето от тях. Може би и теб като те опознаят, ще разберат, че си различна и ще те приемат по-добре. А и дори да не се впишеш в групата им да не те пука, живота ти не е училището.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1b8cddfe04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Остави ги! Изродите нямат край. Не променяй външния си вид и стила си заради това. Намери си някое свестно приятелче. Независимо дали е от твоя клас. Когато ти се подиграват, докато четеш, вдигни глава право напред, не ги гледай, чети уверено и показвай, че имаш повече знания и мозък от тях. За да ти се подиграват, значи си най-свестната. Ти един ще станеш повече от тях. Аз не съм добра в часовете по физическо. В нашия клас обаче това е основен фактор, за да си, , готин", но аз уча и показвам резултати и започнаха да ме уважават. Това ще бъде само първата година. Докато се запознаете, , , групирате". Аз споделям всичко с майка си. Сподели и ти с твоята или с някой друг близък. Никога не съм имала съмнения коя съм, че съм повече от масовия боклук на поколението и че заслужавам повече от тях. НИКОГА не им показвай, че те е страх или че си обидена. Отговори им един път, без да ги обиждаш, за да не падаш на тяхното ниво, а им покажи, че си човек, който не заслужава обиди. И отново, говори с вашите. Те най-добре ще ти помогнат. Късмет и горе главата!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 181ac3a0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Варианта е да им паднеш на нивото. Но дори и това да стане и да те харесат, винаги ще се намери повод да те изпързалят и бъзикат.
100% има 2-3 дебила, които правят всички номера и другите да им се подмазват им се вързват и им участват в игрите, които са за твоя сметка разбира се.
Винаги си има черна овца, но каквото и да правиш дори и да стенеш като тях, да навлезеш в техните среди би било необходимо много време.
Има хора, които по рождение винаги и бързо се нагаждат на всякъде, дори всявайки раздори след дългогодишни приятели, но ти очевидно не си сред тях.
В класа имате ли други срамежливи и по-мълчеливи ученички като теб?
Концентрирай се върху ученето и да не ти прави впечатление.
Ако има други като теб в класа ти се сприятели с тях и да не ти пука какво се говори.
Гарантирано тези екземпляри, които за да изпъкнат сред останалите, гаврейки се с теб не са сред най-големите умствени капацитети.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a60741309c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Започни да говориш с тях! Минах през същото, поне в началото беше така, после започна кошмарът. Всичко стана, защото и аз като теб бях адски срамежлива, стеснителна и не говорех с почти никого. Единственото, което оставя на съучениците ми беше а. ) Да дойдат при мен приятелски, да ме разберат и да ме предразположат към разговор б. ) Да ме игнорират, както аз правех от срам в. ) Да ми се подиграват за всяка моя стъпка и да съдят по външния вид, защото когато не говориш, избягваш разговор, единственото, което остава на хората е външния вид и съдят спрямо него. ( Възможно е и ти да изглеждаш или да се обличаш странно, знам ли. Попитай близки хора и помоли да ти отговорят честно. )
За жалост в Б-я никой няма да предприеме стъпка "а", "б" е по- вероятна, а "в" почти на 100 % ще се случи. Така че момиче, започвай да се включваш в разговорите, бъди СЕБЕ СИ, това е НАЙ-важного. Казвай/ прави това, което ТИ би казала в даден разговор/ ситуация, а не каквото другите биха искали да чуят. Не се чувствай задължена да се съгласяваш с никого. От опит ти казвам, че няма никакво значение как изглеждаш, ако си отворен, общителен. Дори и да си най- грозния/ дебел, да изглеждаш като ку- ку трябва да си уверен в себе си, да знаеш кой си, какъв си, но с това и без умения за общуване и без социализиране си нищо, поне за другите. Трябва да покажеш кой си.

Съжалявам, малко се отнесох и започнах да давам съвети по- скоро за "аз"преди 2 години. Не знам ти точно как си, но се надявам да помогна на други, които са били като мен, ако не съм полезна на теб.
Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1f5d38f81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хора, вие не сте в същото положение и си мислите, че е много лесно да кажеш "не им обръщай внимание", "общувай" и подобни. Ами не е. То ако беше, до сега да няма такива като нас

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b188fa0bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6, към теб сe oбръщам.. Ако наистина искаш нeщо можеш да го постигнеш. Авторката тук специално моли за съвет, ами ти какво би казал/а. Плюс това и аз преди бях от по-срамежливите, но промених начина си на мислене и оттам нататък спряха проблемите. Така че аз съм си привърженик на тезата, че хората са това, което мислят, ако искаш да бъдеш уважаван сред обществото се налага да си по-твърд и да не обръщаш внимание на такива хора. Сама съм свидетел... даже след време ще ти тичат след задника. Само гледай! Просто стига притеснения ама каквo ама как няма смисъл. Само се напрягате... следвайте си мечтите, имайте си цели, другото само ще си дойде. Само се вглъбявате в неща, които не заслужават цялото това внимание, което им отделяте. Така че горе главата и смело напред!
Ани

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker