Акне от сладко? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Акне от сладко?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 3123 пъти
Здравейте. Момиче на 16 години съм и винаги сладкото ми е било слабост - независимо дали плодове, всякакъв вид шоколад, торти, пасти или други сладкиши. Определено бих могла да живея без солено, тестено, зеленчуци, но да се откажа от сладкото направо ми се струва лудост. Никога обаче не съм се тъпкала със сладкиши, ям си от всичко по малко, но забелязах напоследък, че дори малко сладко да хапна, особено ако е пред цикъл - лицето ми пламва в пъпки (не големи, а мънички, но гадни с бели връхчета). Спра ли го за 1-2 седмици (напълно) лицето ми се изчиства и нямам и помен от пъпка или черна точка. Правих този експеримент няколко пъти и като не ям сладко изобщо не ми излизат пъпки, а като хапна и едно парче шоколад - обратния ефект. Не ми излизат от всичко сладко пъпки де, ям си всякакви плодове, от газирано и сокове също не ми излизат, но всичко, в което има шоколад, какао или пък разни мармалади ми действа ужасно. Да, обаче ми е много трудно да го откажа за повече от 2 седмици, какво да направя? Като не хапна сладко, нищо не може да ме засити и чувствам постоянен глад, липса на нещо. На всичкото отгоре, аз съм и спортистка и имам нужда от сладко, но пък ми е писнало да съм пъпчива, да слагам по 100 тона грим! Някои хора твърдят, че шоколадът и сладкишите не предизвикват пъпки, но на мен съм сигурна, че го правят! Вие какво мислите? На вас действа ли ви така сладкото/шоколадът? И между другото, ако има някакво значение - вегетарианка съм от една година, но нямам намерение да започвам пак да ям месо...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7ba399378d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Акнето е от хормоните, но внимавай със сладкото, защото вегетарианците компенсирате със сладко и дебелеете. Като не ядеш месо наблегни на яйца, кисело мляко, млечни продукти като извара, но гледай да ядеш достатачно белтъчини.

Няма да те лъжа - ти с този вид хранене не можеш да си набавиш нужните аминокиселини, които ние не можем да си създадем сами - търси съвет на диетолог какви хранителни добавки да ядеш, но без тях няма да минеш. Добре, че поне не си веган!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 28f14ed98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей, аз страдам от акне от доста години, слава Богу е в лека фаза вече, откакто се храня по- съзнателно и здравословно. Поздравления, че си спряла месото, , аз също го спрях. За 2 години бях бегетарианка, после ме изби на жажда за месо буквално, върнах се към месото ( и то не често, 2, 3 пъти седмично ядях месо) и се отрази зле на лицето ми. Аз не виждам нищо положително в месото просто. И се пълнее от него доста. Сега пак станах вегетарианка и се чувствам ок. И аз като теб избягвам сладкишите, най- вече тези със шоколад. Те определено вредят на акнето. Не е основен виновник за акне шоколада, разбира се, но го подсилва действително. Започни да ядеш повече плодове и зеленчуци, просто живата храна, тоест сурови непреработени плодове и зеленчуци, съответно като салати, действа супер добре на организма, оттам на лицето. Забелязвам го по себе си. И обратно, ако ям нещо тежко, мазно и самото ми лице се омазнява и влошава, сякаш веднага след като съм го изяла и мисля, че не си внушавам. Пий повече вода, това също действа добре на лицето. А също така знам и по принцип, и от личен опит, че млечните продукти ( най-вече прясното мляко) спомагат образуването на пъпки. За това аз спрях и млечните продукти и има ефект. В самото мляко има някаква бактерия, абе не мога да ти го обясня, но влияе на хормоните и подсилва акнето, ако го имаш, сега на хора без акне може би не влияе така, не знам. Като цяло ние хората с чувствителна кожа сме доста проклети. Другите с гладки лица и 1 тон шоколад и мляко да изядът, няма да им се отрази :D съдба... Успех, дано съм ти била полезна :)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4ee18332c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1, тя е написала, че Е веган!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3c03bf7516
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   4, написала е, че е вегетарианка, а не веган. Има разлика :)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b94a4acb00
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Авторката: Не съм веган, приемам млечни продукти, яйца, но месо и риба не. Благодаря ви иначе, днес не се сдържах и хапнах една вафла, сега очаквам пак да изникне някоя нова пъпка.. :(

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4ee18332c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Е, 5, каква е разликата??? Веган, Вегетарианец, все едно и също.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7f748b59e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   От 5, не е едно и също! Вегетарианеца не яде само месо, докато вегана освен месо, не яде никакви животински продукти (сирене, кашкавал, яйца... ).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker