Въпрос към родителите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Въпрос към родителите
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1729 пъти
Здравейте!

Търсих в сайта подобни истории, но въпросите не бяха изрично отнесени към родителите и така не успях да намеря техни мнения, затова пиша сега.

Въпросът ми е следния: Какво ще направите ако видите/разберете, че 17 годишната ви дъщеря излиза с 31 годишен мъж? Каква ще бъде реакцията ви?


Благодаря предварително на всички. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 064451d3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм родител, но съм доста по-голяма от теб и честно казано хич не искам да съм на мястото на 17 годишната дъщеря или на родителите и в такъв случай! Няма ли някой на твоята възраст, че си се хванала с мъж по-голям от теб с толкова много години?! А, сега ако ми кажеш и че е женен или има сериозна приятелка и дете (ама напоследък не се разбира добре с нея и мисли да я напусне! По-класическа лъжа от това здраве му кажи!), направо те признавам! Ама знам, че няма да ме послушаш, така че сама ще си носиш последствията. Като си счупиш главата ще разбереш. Разбери, мила, човекът изобщо ама изобщо не те взима на сериозно и за него това е просто един приятен начин да си прекарва времето, а ти глупачката сигурно си хлътнала до уши и едва ли не вече сънуваш как ще те изчака да завършиш училище и после ще се ожените и ще заживеете дълго и щастливо. Е, това разбира се, няма да стане никога! Обаче ти ще си загубиш времето и накрая ще останеш с разбито сърце.
Знам, че няма да ми повярваш, ама понеже и аз съм преминала през подобна връзка, та знам за какво става дума. Накрая си оставаш сама и наранена и ти трябва маса време да разбереш какво по дяволите се обърка. Е, нищо не се е объркало, просто ти си била влюбена, а той-не. И да знаеш, чувството, че някой просто се е забавлявал с теб е доста гадно. Така, че питай хората минали през такива връзки да ти кажат колко боли после. За това, махни си розовите очила и приеми, че от тази връзка никога нищо няма да излезе. Е, да няколко месеца ще летиш в облаците и ще си вярваш, че си обичана, ама после приземяването е болезнено.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a599f30675
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   1во, ще й излющя един голям, ама як шамар в лицето, 2ро, ще осъдя 31-годишния мъж за педофилство, и 3то, ще й огранича контактите. Що, ти от коя позиция се обаждаш? От тази на мъжа, от тази на родителя, или откъм на дъщерята?

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 75da422628
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще се панирам и ще разбера, че съм се провалил във възпитанието ѝ. :) Всъщност последното вероятно ще съм го разбрал по-рано, ако съм обръщал внимание на поведението и мирогледа ѝ. След това ще я питам до какъде смята да стигне в отношенията си с него, смята ли да се омъжва? Ако да - ще ѝ кажа да ми уреди среща с него, да го питам същото, ако не -ще им забраня да се виждат, като на всеки поотделно на 4 очи ще им наговоря всички неприятни неща, които реално ще се случат, ако продължават така. Непременно ще отбележа, че след 18 няма да ѝ се меся на личния живот, ако е готова на самостоятелен такъв - да работи и да се самоиздържа. Ако аз ще я храня, ще се съобразява с мъдрото ми мнение, защото аз съм отговорен за нея, като за човек, който все още не може да се справя сам с живота. А дотогава ще се моля на някой бог да не ми дойде такова нещо на главата. :D Определено голяма част от младите момичета са с мисловно съдържание на патки, но да не обиждам патките. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ff8ac59ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз също имам дъщеря още бебе. Сега си го приемам нормално, но след време сигурно ще се ядосвам и ревнувам като вас. Но ще кажа нашите как реагираха когато имах такава връзка преди години. Майка ми се радваше за мен, как придобивам добри маниери и мислянето ми става по-зряло, че се грижат за мен, че обикалям света още от малка. За нея това беше най- важно да ме види да се наслаждавам на живота и да съм щастлива. То е ясно, че такива връзки не се развиват в нещо по -сериозно, но все пак трябва да се внимава. Ако приятеля и се грижи за нея както вас значи връзката си заслужава и можете да сте спокойни.
Давайте и съвети, като - Живей си живота по- най добрия начин и не се оставяй да те въртят момчетата, ти трябва да си тази която го прави. Може да звучи повърхностно, но има много голямо влияние върху психиката на младо момиче. При бащите е нормално да са против. Никога не съм ги срещала заедно с баткото и не бих. Това е добра стратегия ако не искате да стигнат далеч. Никое момиче не иска да го е срам от избора си на мъж пред баща си. Като цяло това не е голяма разлика в годините и е много допустимо особено ако беше на 19 вместо 17. Няма от какво да се притеснявате, тя трябва да научи някой неща сама и да се отрака. Това е в неин плюс за напред. Не е лесно да си родител на момиче в такава възраст, но имайте търпение след като навършиш 20 всичко си идва на мястото.
ж. 24

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: de23839ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Еднa лекция зa противозaчaтъчните средствa. Дa и се зaбрaнявa нямa смисъл. Пaк ще излизa с него тaйно, a и зaвинaги ще се пречупи доверието и добрите отношения между вaс. В бъдеще сaмо ще се нaучи дa се крие по-добре. Некa дъщеря ви знaе, че може дa споделя с вaс нещaтa от нейния личен живот, без стрaх че ще я осъдите.
Пък и кaкво може дa и се случи? Дa зaбременее. Aмa туй може дa се случи и aко излизa с някой връстник. Зaтовa дa взимa предпaзни мерки. Стигa въпросния мъж дa нямa семейство, женa... нямa проблем

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c0c174010c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Първо ще изпадна в паника. След това ще обясня на дъщерями, че все пак е възможно да и бъде и баща и око връзката продължи по-дълго ще започнат драми заради голямата разлика. И най-важното няма нищо по-красиво от младо момиче до младо момче. Аз винаги съм си падала по-млади, но по стечение на обстоятелства взех един с 8 години разлика и след 15 години заедно вече ми е скучен изкофял дязка. Макар, че винаги съм смятала, че ако не може да ми бъде баща значи става. Абе с други думи кацано младия си е млад най-вече защото е на твоя акъл и е готин. В момента с дъщеря ми харесваме едни и същи момчета, но за съжаление моето време вече е поотминало. Извода ми е излизай с млади докато можеш после остават само спомените ако имаш такива.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2ab4e4dcdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Разбира се, ще се позаинтересувам за този мъж, с какво се занимава, да не е някакъв престъпник, наркоман и да я въвлече в глупости. Но ако е свестен мъж, нищо не бих могла да направя, не бих ги спирала и правила циркове, за да ги разделя. В крайна сметка, за любовта годините са само цифри и нямат значение! Може пък този мъж да бъде по-добър от нейните наборчета, които пък само едно ги интересува. Не бързайте преди да съдите... аз имам дъщеря точно на 17 и знам какво е, ако направи такъв избор, аз ще я подкрепя.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 63ab26907c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Казвам го от страна на 17 годишната дъщеря. Дадения мъж няма жена, нито деца, нито сериозна приятелка. Свестен е - има си работа, живее си самостоятелно... Не съм влюбена - смятам, че това е малко глупаво на тази възраст... Работата е там, че връстниците ми не ми харесват - и по характер, и по външен вид. Страшно глупави са, арогантни, несериозни, а пък и като се напомпат и е една мъка... А той е зрял, мил, красив, отнася се добре с мен, поддържа външния си вид - ако го види човек без да знае възрастта му ще си каже, че е на 25 :D

Майка ми знае, че възрастни мъже ме привличат и го прие сякаш й го казвам на шега... Не знае, че се срещам с него.
Всъщност, ние се използваме взаимно за секс. Приятели сме, споделяме си, виждаме се и правим секс. Това са ни отношенията. Предпазливи сме относно забременяване. Все пак не сме 15 годишни...


А бе, с две думи - свестен тип. Не е някакъв обсебващ психопат тръгнал да ми държи сметка какво правя и т. н.
За деца и семейство не съм и и помисляла. Наясно съм, че такава връзка няма шанс. Мисленето ми изобщо не е като на патка. ;)

Реших да не казвам на майка ми.

Благодаря ви. :))



Авторката

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: cf0baf416e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   На първо място, смятам че трябва да се говори напълно човешки, не с налагане с дъщерята. Да се обясни личната гледна точка, да има изслушване и на нейната страна. Просто дъщерята трябва да знае, че не се действа по призумция, а всички приказки са израз на лично мнение и загриженост. Така де - как да се обясни на една прекалено влюбено момиче, че това което прави е грешно. Като и най - малкото осъждане може да я настрои против нас и тя да спре да ни слуша. Пряката забрана, може да доведе до непредвидими последствия. Когато се бях скарал с бригадата. Най - големият психолог от тях дойде и ми каза - Никой не е против теб, разбери го, просто се опитваме да ти помогнем. Мисля че с тези думи трябва да се започне.
Инак какво - заплахи, наказание, бой - еми всичко това може да настрой дъщерята срещу нас, а не сме ли на една и съща страна, не сме ли партньори, не знам къде биха отишли нещата. Тя може и да ни е дъщеря, ние да осигуряваме всичко в живота, но това не означава, че ние имаме право да се държим господарски с нея. Ние не можем да я затворим. То и смисъл няма - защото това само ще я озлоби против нас.
Ще поговорим човешки с нея. Но ако реши да продължи, а вероятно ще продължи да се вижда с него и е по - добре да не го крие от нас.
Е добре да се срещнем с въпросният мъж и да говорим с него, отново човешки, но този път имайки в предвид, че той е много по - зрял и би ни разбрал много по - добре.
Ние трябва да разберем, дали той е човек на място. В крайна сметка желаем дъщеря ни да е щастлива. А не да и показваме, че сме повече от нея, че тя е никоя, че няма право на лично мнение.
На 17 - но и на колкото и да е, тя е равна с нас. И ние като по - опитни можем да и помогнем да вземе правилното решение, но решението което взема е нейно, защото тя не живее нашият живот, тя живее нейният си живот. Можем да и помогнем да осмисли решението си, да се опитаме да го разбере по - добре, но не бива да и налагаме нашето решение. Това не е нашият живот, трябва да знаем това.
Ако обаче след като сме се запознали с него и виждаме, че той не дори малко човек, че само ще се възползва от дъщеря ни. Но сме убедени обективно от това и не под въздействие на емоции. Тогава трябва да вземем мерки, защото все пак дъщеря ни е скъпа и ние можем да гледаме как проваля живота си. Но когато се противопоставяме на връзката им, трябва да сме убедени на 100%, че тя проваля живота си. Но като цяло, не можем да приемем, че тя проваля живота си, само защото той бил много по - възрастен от нея.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: cf0baf416e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 2.
Авторката не е казала, че тя е въпросното 17г момиче.
Може и просто да пита.

От друга страна - донякъде разбирам, защо мислиш, че един 31г. мъж само ще се възползва от 17г. момиче. Но все пак в живота има твърде много разновидности. И каквото и да се е случило в твоят живот, не значи, че ще се случи и в живота при друг. В същото време не значи, че няма да се случи. Просто няма как да се знае това.

Номер 3.
Малко агресивно приказваш.
Добре нека да поговорим с твоят тон.
От страната на мъжът съм (не съм автора).
Супер пребий я - тогава ще я посъветвам да се обърне към домашно насилие, а знаеш ли, че дори може да се вземе решение, да заживее при мен. И да речем имам жена и деца, но не е изключено да имам и достатъчно финансови възможности да и осигуря отделно жилище. 300 лв. - квартира 200 лв. сметки. и 300 лв. храна. Тоест около 800 лв. Не са малко хората който могат да ги заделят.
Ще ме съдиш - добре ще наема адвокат, ще се видим в съда.
Законът е въпрос на тълкуване, но дори и на 14г. да беше, пак може да се изтълкува в моя полза.
Ше ограничиш контакти - домашно насилие, защита на детето.
Ще продължим ли с теб да сме агресивни или може да седнем и да поговорим като хора?
Може в дома си да си господарят - но не забравяй не се намираме у вас.

Номер 4 - донякъде добре мислиш.
Само с тази разлика, че правейки 18г. вероятно на теб ще ти се иска, да я виждаш пак, да се разбирате и да се имате.
Така че не бива да мислиш, че на 17г. е едно, а на 20 друго.
Така или иначе на родителите им се иска да останат в живота на децата си, независимо какви са станали и какво са направили. Човек да убие - тя е твоя кръв.
И не трябва толкова да се притесняваш - че тя живее при теб, защото тя би могла да се измести при него.
А пък забраната да се виждат, не значи, че ще го направят, може просто да не знаеш.
В крайна сметка, няма как да се противопоставиш напълно, ако дъщерята ти не е убедена в правотата на гледната ти точка.

Номер 5.
Браво разбираш, за какво става на въпрос.
Хубаво е, че майката ти се оказала разбрана.
Годините, сериозните отношения, реакцията на родителите няма как да са предвидими.
Говоря, за това, че има и варианти в който има и по - голяма разлика в годините и сватби с по - малки момичета. Не можем да съдим по - годините, че не е сериозна връзка. Или можем дотолкова, доколкото можем да се изразим и за по - близка връзка. Дори и на една възраст да са, пак не е гаранция.
А някой родители не спират да се месят в живота на детето, някой за цял живот.

Номер 6.
Точно така.

Номер 8
Какви драми визираш?
Пък за омръзването - аз имах свои отчуждавания и сближавания, толкова много пъти, че не помня колко са. Понякога ме дразни, че тя е там. И въпреки това, не съм готов да се откажа от нея.
Но това може да се случи и с хора на една възраст.
Все още нямам деца, че със синът ми да харесваме едни и същи, но сигурно ще е много странно и дори опасно това.
Най - малкото ще ми е много странно - ако гаджето на синът ми, се влюби и започне да се бори за мен. От своя странна аз също имам симпатии към нея. Много странно ми звучи, а пък и отношенията със синът как ще се развиват. И как да му кажа, абе синко твоята ме сваля. Завучи твърде гадно - дори за мен. Ако се случи, ще му кажа, да се виждат, но не и в дома ми.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: cf0baf416e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 9.
Съгласен съм с теб.
Освен изречението - за любовта годините са цифри.
Законът е казал и го смятам за компромисно решение. Че ако ще има някакви интимни отношения между две лица, по - малкото лице трябва да има навършени поне 14г.
Инак аз мога да харесам и по - малко лице, Защо 14 да ме спира. Да прекарам време с него и то да се влюби в мен.
Това което би трябвало да ме спре е законът който е разсъдил, че допустимо ще бъде над тази възраст. Всъщност аз не смятам да коментирам закона. Той е такъв.
Не знам дали е напълно логичен. Защото той бе изменен някъде преди около 5г. (не знам точно кога) И тогава гласеше, че интимни отношения са възможни с лице навършило 16г. После понеже предимно при ромското население започнаха да раждат масово на 14г. И законът бе либерализиран. Като гласеше, че може да се има интимни отношения с лице на 14г. После пак беше либерализиран и гласеше, че съгласието на родителите не е задължително. И пак бе либерализиран, и се гледаше допустим праг в разликата на възрастта, така 13г. лице можеше да има интимност с 17г.
Само че при ромите започнаха да раждат на 12 - 13г. Сега законът пак ли ще бъде либерализиран. От друга страна, интимни отношения не се допускат при хора с възрастова разлика, главно защото се смята, че на непълнолетното лице, самата психика не е развита. Поради тази причина лица под 18г. не могат да гласуват и шофират.
Защото не могат да носят все още пълна отговорност за действията си. И поради тази причина малко ми е противоречив законът. Но пък той е такъв - какъвто е. И ние сме свободни да действаме съобразявайки се с него.
Тоест годините са цифри - но до донякъде.
Но да в конкретният случай са цифри.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6604fc3860
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Аз съм баща на дъщеря, но тя е малка още. Да си призная, няма да ми е приятно, поне не и в началото, но пък съм и наясно, че ще е грешка, ако ѝ забраня. Това не само няма да има ефект, ами и вероятно ще ми коства нашите добри отношения.

Може би ще го поканя на вечеря, за да го преценя като човек. Аз по принцип имам усет към хората. Ако откаже, ще си имам едно на ум, че няма намерение да има нещо сериозно.

Ще изчакам известно време да видя той дали има добри намерения или просто иска да се позабавлява с по-младо гадже. Ако се окаже второто, ще гледам да ѝ покажа, че тази връзка не е за нея. Но няма да ѝ казвам директно, а ще направя така, че сама да се убеди. Някак ще гледам по-тънко и деликатно да подходя.

Ако пък се окаже свестен, ще съм възможно най-отворен за комуникация с него и като цял за добри отношения.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker