Могат ли да ме оберат чрез интернет пазаруване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Могат ли да ме оберат чрез интернет пазаруване?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1179 пъти
Здравейте. Искам да поръчам козметика от 3 сайта, много разпространени и популярни, единият е немски, другите два са американски. Имам регистрация в PayPal, но в дебитната си карта, с която възнамерявам да платя имам спестявания, около 2000 лева, а сумата, която възнамерявам да платя за продуктите от сайта са около 100 евро. Има ли шанс някакви хакери или и аз не знам какви да ми източат останалите пари, като въведа кода на картата си в сайта? На времето майка ми постоянно повтаряше да не смея да пазарувам с карта онлайн, защото щели да ми откраднат всички пари и сега е взела, че ми е повлияла и не смея. Ако се интересувате кои са сайтовете- Sigma Beauty, Feelunique и Zoeva. Разпространени и популярни са, тоест не става дума за съмнителен частен търговец или нещо подобно, това са сайтове за козметика, част от която тук в България не се намира, а от интернет излиза по-изгодно да бъдат поръчани нещата, но не знам дали накрая няма да съжалявам. Знам, че в днешно време вече всичко се случва онлайн с карти, но аз съм малко Марко Тотев и никога нямам късмет и все си мисля, че точно аз ще случа на някакви крадци, хакери, които да ме разорят тотално. Не знам какво да правя, да поръчам ли? Трябва ли да се притеснявам? Козметиката, която ще поръчвам ми трябва за работа, работя като гримьор и определено искам да се сдобия с тези продукти, но се притеснявам дали могат да ми откраднат парите или пък по някакъв начин да бъде научен Пин кодът ми и в бъдеще да имам проблеми. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3111cc811b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Доставката от САЩ ще ти излезне солено. Ако имаш "вируси" в компютъра, да могат да ти откраднат данните на картата.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2677e56792
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има хора, които всичките си сметки плащат по интернет. Аз също като вас се страхувам от измама и никога не пазарувам по този начин. Направете си карта, в която да има само необходимата сума и ползвайте нея за покупката. И не дръжте много пари в карта, хакерите не се спират пред никакви защити!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a6c858f6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Винаги има шанс да те оберат, дори да пазаруваш от утвърдени сайтове, няма гаранция че на компютъра ти няма някой скрит троянец, който дебне и записва всичко, което въвеждаш през клавиатурата. Един безплатен съвет - направи си нова дебитна карта и вкарвай в нея пари толкова колкото ти трябват преди пазаруването. Може да ти спести много главоболия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f78f305216
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Решението е лесно - направи си още една карта и ползвай само нея за интернет пазаруване. Вкарвай пари, колкото ти трябват за покупките, така няма как да те ограбят.
Аз пазарувам от Али експрес, който е китайски сайт, и нищо не ми се е случило (и дано не се). Просто не запаметявай данните от картата (знам, че е по-лесно да не ги въвеждаш всеки път, но е по-добре да нямат данните ти записани, защото тогава повишаваш риска).
Другата ми идея е да си активираш услуга банката да ти изпраща смс, ако има движение по картата. Така ще можеш веднага да се обадиш и да я блокират от БОРИКА.
Вече 8 г. пазарувам с карта по интернет, внимавам какво правя и проблеми не е имало. Ако можеш да платиш през пейпал, ще е по-добре, защото защитата е по-голяма.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8fadf324e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се плаши, аз много често пазарувам, иначе за по-сигурно си пусни екранната клавиатура, като въвеждаш номера.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 38897e17a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не трябва да си въвеждаш номера на картата в сайта, от който пазаруваш. Нали вече номерът на картата ти е въведен в пейпала. Сайтът, от който ще пазаруваш, трябва да има опция да се плати, чрез пейпала, като ти предварително си си влязла в акaунта на пейпала, после само потвърждаваш и парите ти се изтеглят от сметката.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bd59e22037
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В днешно време могат да те оберат навсякъде при пазаруване - та да, и онлайн е възможно. В твоят случай е нужна не някаква невероятна еквилибристика с цел завишаване на цените в магазина, а само някак да ти пратят шпионски софтуер, който да им осигури данните на картата ти. Останалото ще е детска игра за някой, успял да ти вкара вече споменатата програма. Вероятно се надяваше да чуеш друго, но и аз не съм привърженик на онлайн пазаруването и не мога да те успокоя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker