Немски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Немски
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2200 пъти
Доста ме затруднява немският, уча го вече 1 година, но говоримо съм доста зле, само писмено се справям. В английския осъзнах, че много ми е помогнало гледането на филми през всичките тези години. Най-много ми помага, когато гледам филм на английски с български субтитри и така едновременно чувам думата или словосъчетанието, прочитам превода и яго запомням. Като по-малка пък гледах страшно много Boomerang i Cartoon Network, когато бяха на английски (или само едното от двете го даваха на английски, не си спомням вече), но то много ми помогна. Обичам анимации, даже вече да не съм малко дете пак обичам да си гледам. Кажете някакви анимации на немски език с български субтитри. Дори и без субтитри даже, само анимации на немски ако ми кажете къде да си намеря пак мисля, че ще са ми полезни. Може и да не са анимации, а от тези серийни филмчета, които пускат по Дисни, като "Късмет Чарли", "Джеси" или"Бавачката ми е вампир" или други, по принцип повечето сериали и филми, които пускат по Дисни са ми интересни. Къде да си ги намеря на немски? Доста търсих, но нищо не открих. Красавицата и звяра, Семейство Финстоун, но не знам защо ми излизат само песните във филмчетата и интрото им, но не и целите епизоди. Наистина доста търсих и нищо не открих, надявам се да ми помогнете по някакъв начин!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 650269b349
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   За детски не знам, но мога да ти препоръчам една много готина комедия: Fack ju Göhte/ Майната ти, Гьоте. Не знам дали езикът, използван там е лесен, защото не уча немски, но комедията поне си заслужава. А един по-сериозен филм, който отново е с немско аудио и има български субтитри е Die Welle/ Вълната. Надявам се да ти харесат :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f6e5461f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Благодаря ти 1,ще ги изгледам. :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: db5f5da37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Гледай Rubinrot, Saphirblau, Smaragdgrün (третият излиза лятото). Има ги в торент сайтовете с бг субтитри (ако не е реклама- замунда), всъщност филмите са по трилогията на Керстин Гир, която можеш да прочетеш на български и
същевременно да слушаш аудио книгите на немски. Много са леки и забавни. :)
За други филми просто напиши в търсачката немски филми, има много теми, в някои от които и аз съм писала (Das Leben der Anderen! - филм, който препоръчвам ). Сайт Schöner Fernsehen има голям набор от канали, където можеш да гледаш всякакви сериали (Теорията заа големия взрив, Анатомията на Грей), само че няма субтитри. Пробвай с немска музика, първите изпълнители, които аз чух бяха CRO, Mark Forster и разбира се, Rammstein. Научи lyrics-а, както се казва, и припявай с цяло гърло. :д И разбира се, можеш да почнеш с някое по-леко четиво. Ако си гледала филм по книгата, би ти било много полезно. О и да не забравя, гледай ютюбъри - Julien Bam, Apecrime и т. н. Малко бързо говорят, но трябва да свикваш с немската реч. Имай предвид, че немският, който учим в училище, невинаги е този, който ще срещнеш на улицата. Е, това е от мен засега, всемъзможни неща ще намериш, стига да искаш, та дори и от Гьоте институт да си вземеш някой филм или манга на немски. :д Разбирам болката ти, аз самата от две години уча немски, но искам, не искам, ще се боря до последно. И пред огледалото, ако се налага, понякога да си говоря!
Viel Glück

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6ad93aa6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В ютюб скоро търсих deutsch lernen и ми излезна един много забавен сериал. Мисля, че се казваше по същия начин. Отдолу има и немски субтитри, ако не разбираш нещо. Преди време гледах един филм Kokowaäh, нещо такова беше името (не съм сигурна дали се пише така) Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker