Слагам си много грим, но защо това е такъв проблем? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Слагам си много грим, но защо това е такъв проблем?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2784 пъти
Здравейте! Още в началото на гимназията открих своята страст, а именно гримът! Обожавам да се гримирам! Не се гримирам, за да се харесам на мъжете, както си мислят всички. Не се гримирам с тъмни и ярки цветове нарочно, за да привличам внимание. Уверена съм в себе си и се чувствам добре в кожата си. Слагайки грим не се опитвам да се правя на нещо, което не съм. Просто приемам грима като изкуство и ми доставя невероятно удоволствие да стоя и да се правя с часове, да експериментирам с различни техники и цветове. Бих казала, че опита ми ме е направил почти професионалист в тази област, макар и да не практикувам като такъв. Но приятелките и роднините ми постоянно ми повтарят, че съм изглеждала много евтино, като магистралка или пък сякаш съм се намазала с блажна боя. Нямало да си намеря мъж, защото момчетата не обичали намазани мадами, които да ги цапали по лицето и по ризата с червило. Но аз не мога да се откажа от нещо, което правя от толкова отдавна и обичам толкова много! Първоначално не ми пукаше от забележките на околните, но вече започвам да се замислям, че може би до известна степен това е причината да нямам мъж до себе си все още. Защо когато хората видят жена с тежък грим веднага я сравняват с курва! Аз лично повечето леки жени, които познавам, не умеят да се гримират и не слагат почти нищо на лицето си. Какво толкова отрицателно виждат хората в грима? За мен той не нещо невероятно, нещо, което е почти като магия или пластична хирургия! Може да преобрази едно лице до неузнаваемост, може да заличи следите но времето по кожата, да накара красивите черти на лицето да изпъкнат и да тушира лошите. Когато някой види колко много гримове и козметика имам вкъщи и обикновено казва нещо от сорта на "Това място, което ти е заето с гримове, у нас същото е заето от книги", а в същото време този, който казва това обикновено е на много по-ниско интелектуално ниво от моето. Вие кажете защо това представлява такъв проблем за хората, и защо, когато видят жена с изпипан и перфектно направен грим веднага я асоциират с курва?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 9270da7210
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дали наистина гримираш добре след като ти казват тези неща? Да не си надценяваш уменията? Защото с отлично направен дневен грим няма да чуеш подобни коментари.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3245020cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам как точно се гримираш, но мен много ми харесват жените, които се стараят да изглеждат добре и често ходят с грим. Има някои жени дори на сватба не си слагат грим, егати...

Почти всяка жена изглежда много по-красива с грим, отколкото без. Затова съвет към мадамите - гримирайте се. :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 98f5f516bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Явно има причина, хората да правят асоциация на някоя жена с курва, когато носи много грим. Хм... Каква ли ще е тях обаче? Ами може би, че курвите носят 5 кила грим. Всеки ден виждам една, две като теб, които са "много добри с грима" и изглеждат "невероятно" (според тях) но за останалите (включително и мен) не просто изглеждат като курви, а са направо СМЕШНИ. Бих заложил, че идеалите ти за красота са доста изкривени.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: d16303459d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами виж, всичко се свежда до уместност. Не съм виждала как се гримираш, но щом толкова много хора ти повтарят едно и също, може би трябва да се замислиш.
Не казвам да спреш да се гримираш. Просто подбирай случая - през деня по-лек грим, за излизане вечер можеш да се развихриш.
Аз също много обичам да се гримирам, смятам, че се справям добре. Хората около мен обаче не ми правят забележка за количеството грим, даже напротив - често ми правят комплименти за грима. Държа да отбележа, че използвам много продукти (и моите гримове заемат доооста място :))
Въпросът наистина е да подбираш случая. :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 81fa4e4e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Гледай международни предавания и ще видиш, професионални гримьори как са гримирани и сама ще си отговориш на въпроса. Все пак сама знаеш, че има различни видове грим, сценичен, ежедневен, вечерен и ако не се съобразиш, кога и как да се гримираш, наистина е много смешно и евтино, когато през деня си с неподходящ грим. Защо не се занимаваш професионално с това? Така ще гримираш други хора, а не само себе си.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 773a8af975
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мъжете (или поне голяма част от тях) харесват естествената красота на жената и именно заради това предпочитат жени, които не са ежедневно с тежък грим. Те обожават красивите жени, но искат красотата да е истинска, а не привидна и не случайно шегите и злостните коментари за крокодила сутрин в леглото са толкова чести. Тежък грим, стягащи чорапогащници, сутиени с големи подплънки, позиране и фотошоп и изглеждаш като звезда на подиум (защото в ежедневието си и те са естествени), а когато ги свалиш и реалният образ силно контрастира, тогава въздухът под налягане издиша. Виж - ако видят красива жена без грим, то тогава тя е реална и са готови да луднат по нея.
От друга страна има мъже, които категорично не харесват жени, държащи на естествения вид.
А истината е, че не бива да ти пука нито за едните, нито за другите, а за това как виждаш нещата ти. Колкото до мъжа - нужен ли ти е такъв, спечелен с преструвки или искаш да имаш до себе си човек, който те цени такава каквато си на всяко едно ниво? Мисля, че е второто, а любовта към хримовете поне на този етап е част от теб. Лошо ще е само ако изберат с грим, а в един момент го захвърлиш, а заедно с него захвърлят и теб, но - гаранция Франция....
Късмет! :)
Ж 28 (от тези естествените без грим)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: d3095c155e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом най близките ти хора(а те са най загрижени), ти казват това " Но приятелките и роднините ми постоянно ми повтарят, че съм изглеждала много евтино, като магистралка или пък сякаш съм се намазала с блажна боя. ", какво очакваш да ти кажат непознатите-анонимни? Хубавият кон и под скъсан чул си личи. Ти на 16 щом от грим го докарваш, на 40 трябва с бурка да ходиш. Не се излагай, послушай близките си, а като толкова обичаш да гримираш, учи за гримьор и практикувай за пари, стани професионалист.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2b14e2b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Прави това, което на теб ти харесва. Давам ти личен пример от моя живот - ходих с много лек грим, докато бившия ми приятел не поиска да се гримирам по-ярко и по-цветно - ОК, няма проблем.. Докато сегашния ми приятел едва ли не ме обиди, че с грим съм като... от магистралата и сега съм в другата крайност - без грим.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8918d46287
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Моя мъж ми се дразни дори като се гримирам съвсем семпло-с фон дьо тен, руж и очна линия.... а, аз така си ходя-делник празник-винаги! Не го правя за мъж или за другите-няма мъж който да си заслужава парите които давам за хубава козметика:D Не знам, има хора които просто не харесват гримирани жени, но да-може би прекаляваш с наситените цветове. Остави опушения грим и цветните сенки за когато излизаш вечер, през деня пробвай техники за окунторяване на лицето, модерните сега nude нюанси на червилото и сенките. Пак можеш да имаш драматично излъчване, но много по-семпло и подходящо. Има страхотни минерални сенки в красиви деликатни нюанси-прасковено, златисто, бледо розво, кремаво или бежаво. В комбинация с красиво направени вежди и мигли ще ти отворят окото много приятно и ще освежат визията ти. Опитай повече такива ненатрапващи цветове, а на устните само червило или гланц-наистина е неприятно да целуваш жена с червило, защото те омазва целия. Или си купи много хубаво трайно червило или по-добре слагай само балсам за устни когато си на среща.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 16de88ccab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А мислила ли си, че когато се гримираш толкова много казваш на хората подсъзнателно, че не се харесваш достатъчно без грим и ти липсва естествена красота.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5944eb2b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Защото грима заедно с другия макияж, верижки, лунички, обички и т.н. женски дрънкулки и пособия е САМО С ЕДНА ЦЕЛ - ДА СЪБЛАЗНИ И ПРЕЛЪСТИ МЪЖА. Те са средства за разпалване на похот и животински страсти. После има коментари: "ама той ме иска само за секс, чувствам се толкова унизена!" и т.н.
Пак ще повторя - средствата "за разкрасяване" като макияжа са средства за предизвикване на похот у мъжа и са съблазни предизвикващи изневери, прелюбодейства, блудство. Не се прави на оригинална и недей казва: ама не, аз не го правя за това. Това не е от днес, нито от вчера или завчера. Макияжа се използва с тази цел ХИЛЯДИ ГОДИНИ и той е порочно изкуство на греха най-често свързван с проститутки, блудници, леки жени. Защо? Защото това са жените обикновено имащи нужда да съблазняват мъже. Отново не се прави на оригинална и не казвай: "ама за не съм такава". Като не си такава не се прави на такава!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: f14545ab09
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 2
Не се сдържах на абсурдния ти коментар. Разбирам да има жени които не се харесват и затова да си слагат грим, разбирам такива които нехаресват да си слагат грим но неразбирам защо искаш всяка да си слага грим.
Нямам нищо против грима и щом на авторката й харесва да си го прави, но кат са намацаш и заприличаш на детска рисунка с боички... не се показвай пред хората че да не си правят грешните мнения за тебе, можеш да си го носиш вкъщи например, а за навънка нещо съвсем лекичко, но без червила и др. работи.
Няма нищо по хубаво от естествената красота, но, за жалост повечето естествено красиви пак си слагат грим.
Нали знаеш че прекомерното и често носене на много грим ти увредява кожата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 30078f062a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не се гримирам, но знам че добрият грим се познава по това, че не личи. Така че се замисли. Отделно не мисля, че е особено добре за кожата да е постоянно намацана с нещо. Мъжете ги остави - за всеки влак си има пътници. Гледай ти как се чувстваш и възприемаш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 63c0cbacd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Намери си курс в града, който живееш. Принципно такива курсове са около 700 лева при професионалист, но може и за 500 да намериш. Съветвам те, щом толкова много ти харесва да дадеш тези пари и да те научат на много по-хубави техники. Лично аз по поводи ходя само при такива гримьорки и мога да ти кажа, че дори с много грим изглеждат супер свежи и млади и може би грешиш някъде.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: c651fd2ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Виж и аз обожавам грима и се гримирам всеки ден, но човек трябва да знае кога и колко. Смешно е по сред слънчев ден, да си с тъмен вечерен грим. Той просто не е подходящ за ходене на работа/училище. Така, че нищо не ти пречи да си гримирана и през деня, но не използвай тъмни и ярки цветове, а заложи на по-неутрални такива, а тъмните гримове остави за вечерните партита и дискотеките. За това лошо няма, гледай клипчета в интернет, упражнявай се вкъщи, но просто се научи кой грим за какъв случай е подходящ. И ако си гримирана според повода, никой няма да те подиграва, че си намазана. Иначе, колкото и умело да си гримирана, просто изглежда не на място и евтино.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 76708859c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Според моите наблюдения и опит, нито един от мъжете, с които съм била, или които познавам, не е харесвал тежкия грим. Особено в ежедневието. На всеки ще му направи впечатление една поддържана жена, която се е погрижила да изглежда добре или се е гримирала красиво за някакъв специален повод, но в крайна сметка, предпочитат естествената красота. А моето мнение на жена е, че именно това трябва да направи гримът с лицето ти, с визията ти като цяло- да подчертае най-хубавите ти черти, за да изпъкнат, а неда те промени и да те скрие. Ако върху теб има толкова много грим, че не можеш да разбереш къде започваш ти и къде фон дьо тенът.. значи си прекалила.
Знаеш, че много малко хора са толерантни към различното, реакцията на близките ти не бива да те учудва. Не можеш да угодиш на всички, а и не е нужно. Само че, замисли се, щом абсолютно всички около теб правят такива коментари, дали не се загрозяваш всъщност, слагайки толкова много грим, вместо да постигаш някакъв положителен ефект. Ясно, че не се гримираш, за да те харесват, но всяка жена се интересува до някаква степен как изглежда в очите на хората и смятам, че по тази причина си написала и темата. Може би малко надценяваш уменията си. Наистина си е цяло изкуство, не всеки го умее, но винаги можеш да се усъвършенстваш. Има много фактори, които играят важна роля- съчетание на цветовете, съчетание с дрехите, с косата, с бижута и аксесоари, избор на подходящи тонове за кожата ти, за очите ти и т. н. В Youtube е пълно с най-различни хора, които си вадят хляба именно с това- да ни показват какво да правим и да не правим, да ни разкриват тънкостите на грима стъпка по стъпка, за всеки има по нещо. Без проблем можеш да почерпиш идеи от там, които да ти позволяват да експериментираш, но с мярка и с вкус.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8870ffc7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   В малки количества си е окей, но цаката е да подчертаеш хубавите си черти, а не да се преобразиш. Кой мъж би желал жена, която не би могъл да познае без грим? На колко години си? А позволяваш ли си да излизаш без грим?

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 95eb819031
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Надявам се все още влизаш тук да преглеждаш изказванията :) Най-напред искам да кажа, че е страхотно когато една жена си обръща внимание - грим, коса, нокти и т. н. Аз лично настоявам една градска жена да се гримира при почти всякакви поводи, може би само като излиза да тича в парка и след това ще се къпе, тогава бих я оправдал. Така че не обръщай внимание на завистливи жени и на мързеливи хора както и на простаци без вкус, стил и класа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker