Въпроси за регистрация на МПС - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпроси за регистрация на МПС
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 947 пъти
Здравейте,

Моля редакторите да публикуват темата, защото ми е много важно. И така, днес си регистрирах колата в Кат. Не съм много запознат с процедурите там и затова помолих познат да дойде с мен. След техническия преглед не получихме документ, че е извършен. Така ли трябва да бъде? Казаха само да отидем за номерата и да се върнем, за да ги поставят. Това ли е всичко. И човека, който беше с мен в Кат каза, че си оставам с документа за технически преглед от предишния собственик. На него пише, че датата за следващия преглед е догодина. Въпросът ми е всичко наред ли е? И другият ми въпрос - след КАТ отидох в общината и там ми казаха, че ще получат информацията от кат за регистрираното МПС чак след 2 седмици. Казаха ми да дойда в края на по-другата седмица. Всичко наред ли е щом нещата са такива? Моля тези, които знаят да пишат.

Благодаря предварително.

Още веднъж моля редакторите да публикуват темата.

Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: d22552923c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, правилно си разбрал, а в КАТ не извършват технически годишен преглед, а са гледали дали има крадени части по колата, тайници, сравнявали са номера на шасито с други номера (скрити понякога) и като цяло са проверявали само дали колата е крадена, за което не ти издават документ, а си е тяхна работа.
Годишен технически преглед можеш да правиш, но може и от стария собственик. Аз бих направила нов с новия номер, за да не ми се заяждат тъпите КАТ-аджий на пътя. По принцип и старата застраховка си важи и така нататък, а в общината щом са ти казали, че след 2 седмици ще е минала регистрацията - значи е така. Спи спокойно и си карай с кеф колата.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 19e9aecf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тъй като и на мен ми предстои регистрация на автомобил, може ли някой да ми опише със стъпки какво трябва да направя? Досега не съм регистрирал кола и идея си нямам къде и за какво да се редя. Нямам познати, които да се регистрирали скоро и да помнят какво се прави. :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 19e9aecf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Тъй като и на мен ми предстои регистрация на автомобил, може ли някой да ми опише със стъпки какво трябва да направя? Досега не съм регистрирал кола и идея си нямам къде и за какво да се редя. Нямам познати, които да се регистрирали скоро и да помнят какво се прави. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 29b72c9374
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зависи дали сте я взели от собственик или нов внос. Моите до сега винаги са били нов внос. В КАТ-София отивате с фактурите и т. н. каквото са дали от автокъщата. Желателно е да имате предварително някаква гражданска и бележка за платена екотакса (има едни будки отпред, може и от там докато колата чака ред). Влизате през бариерата, паркирате на опашката и на първо на първите гишета до бариерата. Полицаите ще ви насочват, спокойно. След гишетата минавате на канала, където записват серийните номера, поглеждат дали работят светлините, двигателя и спирачките (общо взето ако си в състояние да се дотътриш от бариерата до там на собствен ход минаваш :D, все пак хубаво е да светят всички светлинки и мигачи нормално), после паркираш от другата страна и търчиш зад ъгъла да изчакаш да ти дадат номерата (талона май пак там го даваха). С номерата се връщаш да ти ги сложат и си готов да тръгваш. Ако отидеш в 8 сутринта преди да са се натрупали хора, до 10 си готов.
Наоколо има полицаи, които те насочват а и си се движиш с потока други хора, наистина е трудно да се объркаш. Някои автокъщи и застрахователи предлагат съдействие като си им клиент. Особена файда няма, защото и без това всичко си е лесно, гладко и просто. Само един човек те води за ръчичка си се обяснява вместо теб, от време на време ти дават да подпишеш нещо.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b2a3480000
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря, номер 4.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker