Помощ за уроците по История... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Помощ за уроците по История...
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1248 пъти
Здравейте, пише ученичка в шести клас. Проблема ми е следния - мразя история, толкова ми е безинтересна. Всичко в учебника е написано по супер неразбираем начин. Сега учим за Българското общество ( 1944-1989 ), краят на комунизма... НИЩО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА!! Само чуйте това изречение от учебника " Смазващото влияние на СССР в Източна Европа и подкрепата му за комунистическите партии във всички части на света формират у западните демократични държави ответната политика на отпор срещу комунизма" - КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ? ! Г-жата ще ме изпитва, за да ми пише оценка... помощ!! Вече не знам как да уча. И да зубря и да не зубря - каква е ползата, като нищо няма да ми е влязло в главата. Давайте някакви съвети нз, а ако някой разбира уроците по-горе моля да ми ги обясни. Ще се радвам на всякаква помощ. Предварително благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 66b882b6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Единствения съвет който мога да ти дам е да продължаваш да се опитваш да четеш и да разбираш какво точно си прочел/а. Проблема ти не е в учебника или материала описан в него, проблема ти е като на повечето деца на твоята възраст, не могат да четат с разбиране. Тоест не разбират какво са прочели поради беден речник, което се дължи на прекалено малко четене за възрастта ви. Ти лично колко големи книги си прочел/а? Малко си закъснял/а с момента да се учиш на това но до края на 7 клас трябва а се научиш защото иначе ще изостанеш с уроците и оценките.
Раздели изречението което си дал/а за пример на части и се замисли какво означава всяка от тях. после свържи смисъла на всички и ще стане.
" Смазващото влияние на СССР в Източна Европа"
Това какво значи, че републиката СССР имала смазващо влияние над държавите в източна европа.
"и подкрепата му за комунистическите партии във всички части на света"

Това какво е? СССР подкрепяла комунистическите партии по света.

формират у западните демократични държави ответната политика на отпор срещу комунизма"
А това, че държавите от западна европа оформили обратна, противоположна на комунизма политика, в отговор на СССР, тоест те работили против външната политика на СССР.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: cddfe5730f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Какво му е неясното на изречението? Дай да ти го разбия на лесно разбираеми части:
1. СССР имат много голямо влияние в Източна Европа!
2. СССР подкрепя комунистическите партии навсякъде по света.
3. Демократичните страни на запад не харесват точки 1 и 2 и взимат мерки против тях.

Иначе ти препоръчвам да напишеш "Българско общество (1944-1989)" в гугъл. Намерих няколко сайтове с презентации на урока, точно за 6-ти клас, които ми се струват написани на лесен и разбираем език.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: eeda317d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Проблемът не е, че учебникът ти е неразбираем, а толкова ти е акъла и не можеш да го схванеш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: eba739276a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе вие луди ли сте? ! Изречението е от тъпо по-тъпо и със сигурност е писано от някой изкукуригал дъртофелник с мания за величие, дето си мисли, че колкото по-засукано го навърже, толкова по-умен ще изглежда.

Трябва три пъти да го прочетеш, за да разбереш елементарната мисъл зад него. Учебникът да не е само от едно изречение. Целият ли така трябва да си го "разбива"/ дешифрира.

От примера става пределно ясно, че така нареченият "учебник" е скучен, трудно разбираем и тежък и безинтересен, ОСОБЕНО за деца в 6-ти клас.

Към авторката - спокойно, проблемът не е в теб, а в тъпия учебник, но за съжаление за добра оценка повечето учители искат само да наизустиш написаното там и изобщо не им дреме какво си разбрал и дали си "научил" нещо.
Те и затова така ги пишат учебниците - не с цел да научат някого на нещо, а за пари и слава.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 802080aaf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Виж какво ще ти кажа. Учебника е написан по най- трудния начин за ученици от 6-ти клас, както и всеки друг учебник ьа който и да е клас. Правят това за да можете да почнете да усмисляте нещата, а не всичко да ви е написано на готово. Трябва да вникнете в написаното. В училище не е най-най-важното да научите преподаденото в учебника. Те ви учат на логока, развиване на мисълта и т. н

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 802080aaf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Виж какво ще ти кажа. Учебника е написан по най- трудния начин за ученици от 6-ти клас, както и всеки друг учебник ьа който и да е клас. Правят това за да можете да почнете да усмисляте нещата, а не всичко да ви е написано на готово. Трябва да вникнете в написаното. В училище не е най-най-важното да научите преподаденото в учебника. Те ви учат на логока, развиване на мисълта и т. н

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 66b882b6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До №4 Точно в 6 клас е моментът когато, децата трябва вече да са се научили да разбират изреченията и да се изразяват нормално-литературно на български, според теб "засукано". Точно на възраст около 12 години е моментът да се научат, че начинът на изразяване води до изводи в слушателя/читателя дали изказващият се е умен или простоват човек. Ако на 12 години не може да разбере такова изречение кога ще се научи да го разбира?
Аз не разбирам, какво очаквате вие от учебниците и техните автори? Няма как да очаквате това изречение да е написано на уличен език с думи като "готин" "кефиш ме" "уникално готин" "ще ги направи на нищо"

Как би изглеждало това изречение на уличен език?
СССР мутреела както в източна Европа, така и във всички части на света, чрез своята мутренска организация наречена комунистическа партия, обаче готините държави в западна Европа имали план и направили СССР и пионките й на нищо, разказали им играта, заповядали на комунистите "що не вземеш да се ометеш а".

Така ли искате да изглеждат учебниците?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 365b168801
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Недей да учиш по тези учебници, а питай учителката си по история да ти разкаже как се живееше през така наречения "комунизъм", ако разбира се е достатъчно възрастна. Ако и тя е млада генерация попитай някой възрастен човек/роднина.
Общо взето след 1944г. - след войната хората са се трудили почти доброволно(специално в селското стопанство) за да могат да добиват продукция, която се е предлагала и в големите градове, не само на село. След войната е било пълна разруха - особенно в града. Частните предприятия станали държавни и в тях наемали работници от цялата страна. (пример шоколадови фабрики, разни заводи и др. ) Кремиковци построен през 50-те години на 20век и работници от цяла България са наемани на работа, също и войници. Имаше задължителна военна служба за момчетата - първо 3, после 2 години. Имаше много професионални училища - учиш и излизаш с професия, която след това работиш във фабрики и заводи. Много от тях не съществуват вече.
Тогава и започнаха да призовават към масово спортуване, като се почне от училищата.
Учеше се задължително руски език от 4-ти клас до завършване на образованието. Западните езици бяха по желание(френски, немски, английски).
Всички хора работеха в държавни предприятия, и мъже и жени. Почти нямаше домакини и безработни.
Обучението и здравеопазването бяха безплатни, както и курортолечението с направление, също и спорта - тренираш и ти дават заплата.
След 1989 г. - така наречения "вятър на промяната", стана всичко пак обратно. Държавното се замени с частното, много хора напуснаха страната - безвъзвратно. България западна икономически, възроди се наново частничеството.
--
Значи, това беше реалността. Защо му казват "смазващо влияние" на СССР не знам. Това е била държавната политика, но народа имаше какво да сложи на масата. Никой не е гладувал, нямаше класово различие.
Имаше еднотипни жилища и леки коли и бяла/черна техника.
Тогава се създадоха кафенета, дискотеки, заведения, туризъм и т. н.
Това е в общи линии, някой може да добави повече.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 378b06b977
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм същия, тази година имам само двойки по история, не се оплаквам, не си правя труда дори да преписвам, госпожата се прави, че не вижда, дори ако си с телефон под чина/всичко се вижда... /, но няма смисъл от добри оценки при положение, че изобщо не разбирам даден предмет. Прекарвал съм часове четейки уроци, но не помня абсолютно нищо, затова вече се отказах... Ако имам желанието мога да наизустя всичко, няколко пъти се шегувам с господина по география, разказвам му урока с всички подробности, дори номерата на снимките отстрани, мога да му казвам запетаи и точки, но по история дори за това нямам желание, когато не харесвам нещо, просто не става... От време на време правим презентации, пише шестици и така. Иначе по математика, физика, химия, психология/логика и български съм отличник, останалите съм с петици и четворки, не са ми толкова важни, дори и да изтърва материал няма да ми трябва да другите години, и уча от време на време:)
Момче 9клас*

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 378b06b977
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм същия, тази година имам само двойки по история, не се оплаквам, не си правя труда дори да преписвам, госпожата се прави, че не вижда, дори ако си с телефон под чина/всичко се вижда... /, но няма смисъл от добри оценки при положение, че изобщо не разбирам даден предмет. Прекарвал съм часове четейки уроци, но не помня абсолютно нищо, затова вече се отказах... Ако имам желанието мога да наизустя всичко, няколко пъти се шегувам с господина по география, разказвам му урока с всички подробности, дори номерата на снимките отстрани, мога да му казвам запетаи и точки, но по история дори за това нямам желание, когато не харесвам нещо, просто не става... От време на време правим презентации, пише шестици и така. Иначе по математика, физика, химия, психология/логика и български съм отличник, останалите съм с петици и четворки, не са ми толкова важни, дори и да изтърва материал няма да ми трябва да другите години, и уча от време на време:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker