Асоциален съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Асоциален съм
преди: 8 години, 17 часа, прочетена 5135 пъти
Не знам от къде да започна, но ще се постарая да бъда максимално кратък. Имам един огромен проблем, и той е че съм асоциален. Нямам приятели. Прекарвам времето си на компютъра, не излизам навън. В училище общувам с няколко човека и то насила, просто защото няма какво да си кажа с тях. Притеснителен съм и не говоря много. С момичета не общувам, защото съм срамежлив и гледам да съм максимално кратък с тях. Дори когато по улицата видя някое хубаво момиче, свеждам глава или се правя, че не я виждам.

Мисля, че вече започвам да се депресирам, заради тази самота, защото например ми става много тъжно, когато някой почине. Ето например вчера застреляха Christina Grimmie и бях тъжен цял ден, въпреки че не ѝ бях особен фен. Обичам да слушам всичко, освен чалга. Не ходя по дискотеки и барове, както всички на моята възраст, просто защото почти навсякъде свири чалга, а и няма с кого да изляза.

С всеки изминал ден усещам, че затъвам все повече и повече. Тази самота започна да ми тежи страшно много последната година, но не знам как да изляза от тази пропаст. Не вярвам, че има истински приятели, защото го виждам с очите си, как двама "приятели" не се интересуват един от друг, а гледат само себе си. Надявам се все пак, че има свестни хора. Рождените си дни празнувам със семейството, но ми тежи това, че не каня приятели, с които заедно да празнуваме, както се прави...

Изпълнен съм с мечти, които искам да осъществя. Искам да основа свой собствен бизнес, за да събера достатъчно пари и да обиколя света, но ми е пределно ясно, че това зависи изцяло от мен. Моля ви за съвети, искам да се променя. Не искам да живея целия си живот по този начин, искам да сбъдна мечтите си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 592d77b724
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прекалено строго се съдиш, като се определяш като "асоциален". То тогава повечето хора в България влизат в тази категория! Просто живота е такъв, а ти не си виновен, че хората в нашата мила родина не струват като Хора...
Прочетох, че си ученик, та да знаеш, че като станеш студент (ако си решил да си губиш времето с това) ще попадаш на още по големи "социопати" и "приятелства", които ще се основават на личната изгода!
Решението е или да деградираш морално, за да се впишеш в тяхното ниво (български манталитет), или да заминеш в чужбина, където хората отдавна живеят в 21-ви век и са загърбили всичките си болни предразсъдъци, завист и злоба!
Ти избираш, само ти!
Успех ти желая от сърце! :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e9f962a60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пробвай с фитнес. Там ще намериш себе си. Ще ти се вдигне самочувствието и ще изградиш хубава физика. Познавам много хора като теб, които не са излизали от дома си и след това са започнали с фитнес (главно заради самочувствието) и сега даже трябва да им припомниш какви са били хахах. Това е най-добрата терапия

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 77bc331c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Спокойно още много има да се променяш и още много неща ще ти се случват дори без да ги търсиш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1bbafeabf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Това е благодатна самота - перфектна среда да осъществиш мечтите си. Можеш да учиш нещо с компютри, щом си домошар, което ще ти помогне много. Виж коя област от информатиката или информационните технологии те влече, и действай. С времето ще се запознаеш със стойностни хора от тази среда и ще ти бъдат истински приятели. Нищо, че е лято и си ваканция. Въведи ред в живота си, научи се да планираш ежедневието си - време за сън, време за лична хигиена, време физически упражения, време за учене, време за филм, за игра, разходка (дори да е до магазина или безцелна), време за труд (почисти и подреди си стаята или жилището, домакинска работа или друго), време за релаксация (потърси методи за отпускане на тялото), време за хоби. Със самосъжаление и бездействие нищо хубаво няма да постигнеш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c0f276bafa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Общуването е богатство, авторе, то ни дава възможност да сме част от заобикалящия ни свят. Контактът с хората ни обогатява, независимо дали са ни близки, или не, научаваме нещо ново, показваме себе си, развиваме се като личности. Осъзнал си, че не искаш да продължаваш така, от теб зависи да промениш поведението си. Сигурно се чувстваш, че вече си станал прекалено затворен, за да можеш да се отпуснеш пред някого и да се сближиш с хората, но това не е така! Просто нещата трябва да се случат малко по малко. Няма как изведнъж да се отприщиш да говориш с познати и непознати, щом до вчера си бил мълчалив и неконтактен. Но всичко може да се получи с времето, стъпка по стъпка. Имам няколко съвета за теб. Първо, недей да съдиш хората, без да ги познаваш достатъчно добре. Създал си си някакви впечатления за съучениците си или други твои познати, които са повърхностни и може изобщо да не са верни. Така, както и те могат да си мислят всевъзможни неща за теб, просто защото не ги допускаш до себе си, но това не значи, че ще са прави. Набележи си двама-трима, които да опознаеш по-добре и с които да направиш опит да се сближиш. Не е нужно да ги харесваш толкова, просто трябва да опиташ. Ето, има момчета в училище, ами какво ти пречи да говориш по-дълго с тях или да излезете един път след училище заедно? Повярвай ми, може да се изненадаш колко са различни от това, което ти си мислиш. А ако не се получи с тях, ще намериш други контакти. Важното е да правиш усилие, нищо не става лесно в този живот. Някои хора общуват с лекота и са супер социални... е, да, ама на тях сигурно нещо друго им е трудно. Всеки има някакви недостатъци и проблеми, с които трябва да се научи да се справя.
И още нещо, не бъди предубеден към отношенията между хората! Това няма да ти бъде от полза никога. Ако си с нагласата, че няма да се получи нищо, че няма истински приятели и всички са злонамерени, няма да можеш да се убедиш в противното. Мисля, че много хора тук ще ти кажат, че истинско приятелство има, просто трябва да намериш точните хора. Освен това, то не се получава на мига, а се гради с времето, в което преживявате различни неща заедно, необходимо е доверие, толерантност, разбиране и честност. На 24 години, аз имам може би 3-ма истински приятели, но мога да поверя живота си в ръцете им и да съм спокойна. Това усещане е безценно, пожелавам ти да го изпиташ.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e45286ef0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Прочетох себе си в твоите писания! Сериозно, все едно аз съм го написал, докато спя и не си спомням за него. Дори до най-малката подробност, дори това за Кристина Гими. В училище се опитвам да разговарям с моите "приятели", но освен за теми като "тестове", "даскало" и "глупости" за друго не разговаряме. Нямаме абсолютно никакви общи интереси. Опитвал съм да ги накарам да излезем, на кино, а-у. Не става, но и просто на сила, защото изглеждам като някакъв forever alone, когато отивам на кино сам примерно, какъвто и съм. И аз си празнувам рождения ден със семейството, единствено 10-ия си рожден ден празнувах с "приятели" от махалата. Знам колко ти е гадно, повярвай ми - не си сам!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cc47f8c06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Смени обстановката ако можеш. Това е нещото, което ще те промени и ще се почувстваш като нов човек. Започни начисто, отдалечи се от негативното, вложи енергията си в учене, вместо да оплакваш живота си. Свястно момче си, стегни се и си сбъдни мечтите.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 61b6fdd2f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Човече, темата толкова звучи сякаш аз съм я писала, че чак се запитах дали не съм забравила, че е моя. Само дето аз съм момиче. :д
Да започна отначало- казваш, че имаш огромен проблем. Само дето не трябва да го възприемаш като такъв. Хората са различни, срещат се интровертни личности като теб и мен, но това не ни прави ненормални. Изобщо някой има ли определение за нормалност, нека се опита да скалъпи такова? !
В моя случай си прекарвам времето най-вече с книги, музика, сърфирайки, чисто и просто защото общуването с хората не ми доставя каквото и да било удоволствие. В училище имам една-две съученички, с които си коментираме книги и понякога може да ни е забавно, но с останалата част част от хората там нямам какво да си кажа. Липса на допирни точки, предполагам. За момчета да не говорим- принудена съм да говоря с едно, с което пътуваме в автобуса, но то има толкова високо самочувствие, колкото аз надали някога бих могла да придобия. Реално самочувствието ми е някъде под нулата в момента. Не ме разбирай погрешно, работя по себе си. Вече започнах да се приемам, идеята ми е, че цял живот ще си затворен в това тяло, искаш не искаш, свикваш.
В едно отношение обаче се различаваме. Това, че не си свръхсоциално същество прави ли те по-малко способен да сбъднеш мечтите си? Не. Искам да имам време за себе си, да чета, да пътувам, да рисувам, да танцувам дори, но какво по-точно би ми попречило да направя тези неща. Фактът, че аз съм си най-добрият приятел и мога да разчитам преди всичко на себе си ли? Това ми е пределно ясно от първия в ден, в който малко по-сложен мисловен процес успя да протече в главата ми.
Можеш да постигнеш всичко, човече, не си поставяй граници!


Valdez (любим герой впрочем, беше седмото колело в групата ;) )

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 61b6fdd2f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Нека добавя за Christina Grimmie, признавам не бях слушала нейни песни до преди ден. Но го направих, цял ден гледах нейни клипчета и плаках. Не просто защото светът загуби един огромен талант, хора умират всеко ден, в Орландо 50 души, но защото светът се е превърнал в страшно място. Или той винаги е бил такова...
“Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light. ”
Valdez

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8b4c9d4f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отиди да тренираш :)!

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 54144a395f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Автора:
Благодаря на всички, които писаха в темата, ще се вслушам в съветите ви. Мисля да започна да излизам по-често навън, пък ще видим какво ще стане. Иначе не съм предполагал, че има толкова много такива хора, просто защото виждам как съучениците ми общуват с лекота един с друг, но просто явно в моята среда няма много хора като мен, или не ги забелязвам, знам ли...

Valdez, и аз честно казано съм слушал точно 1 нейна песен преди няколко години, но явно човек не осъзнава какво има, докато не го изгуби. И аз като теб в момента слушам нейни песни, гледам клипове с нея и все повече разбирам какъв уникален човек е и колко загуби светът след нейната смърт. Дори точно тя ме накара да се замисля. Тя беше едва на 22 години, а вече не е сред нас. Днес сме тук, а утре може да не сме и трябва да живеем като за последно, да не отлагаме, както аз направих и в момента съм на 18 години, а чак сега мисля за промяна, защото може да съжаляваме, а времето лети.

Ще продължа да следя темата, понеже получавам съобщения на имейла, нека всеки да се чувства свободен да напише някой ред, стига да иска. Ще се радвам и благодаря за разбирането на всички. Ще започна с малки стъпки и се надявам скоро време да се похваля пред вас с някакъв напредък. :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d031681644
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, пише ти момиче на 14. Преди и аз бях като теб.. но имах причина, че едни момчета от училище се гавреха с мен подиграха ми се казвах ми, , емо, дебелана, , (а бях 168 см висока и тежах 50 кг) в последствие заради тях станах 47 кг при ръст 168 и ми казваха, , анорексичка, , Точно на края на учебната година спрях да ходя на училище плаках по цял ден стоях си в стаята и гледах обидите им към мен в интернет. Почти не ядях станах 43 кг. Нашите викаха психолози.. Аз не говорих с тях. След месец в стаята ми излизайки само за най-необходимото отидох в един бар, в който се събираха тези момчета. (На 14 са все пак беше около 8. 30 вечерта) като ме видяха се захилиха, че на нищо не съм приличала, блъснаха ме и аз се заключих в тоалетната. Пра дядо ми почина на скоро, но беше.. полудял и му даваха психотропни. Бях всека със себе си и се нагълтах с едно бурканче. В крайна сметка те ме спасиха от това, което направих заради тях. От депресията си излязох като намерих това, което обичам, а именно барабаните. Сега вече си имаме група и аз съм барабанистка. Намери нещо, което те прави щастлив. Не бъди като мен преди.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e1bc659ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Хейй не се отчайвай. Знам за какво ми говориш.
Имала съм сходен проблем като твоя. Прав си донякъде в 21 век повечето приятелства са фалшиви, но има и хора които са истински хора уникални точно като теб. Според мен това, че като видиш хубаво момиче на улицата и свеждаш глава те прави сладък. Виж майката на една приятелка е психолог и ми каза докато не се отпусна и не се възприема как изглеждам ще привличам само тъжни хора. Мисълта ми е там че трябва да се отпуснеш и да обичаш себе си, да превърнеш твоите мечти в цели и когато си представиш как си ги превърнал в реалност сърцето ти да забие силно и това да те мотивира още повече.
момиче на 18 г

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cecd9c0354
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   На бас, че не си асоциален и, че нищо ти няма? ! Спри порното и почвай да ходиш на фитнес. Порното вреди на мисълта и на чувствата. Порното докарва депресия, мини депресия, нежалание за контактуване с другите хора, сдухан си и всичко лошо. Аз не повярвах когато го открих, но е факт. Вече не гледам порно от 7 месеца и съм много уверен. Жена си имам и всичко е точно. Като бях ученик същата работа като тебе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker