Сервитьорка на 16 - в никакъв случай! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Сервитьорка на 16 - в никакъв случай!
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1507 пъти
Здравейте. Днес след като проведох обичайния разговор с майка реших да й подметна за работата като сервитьорка. Мои приятелки(умни и интелигентни момичета) няколко пъти в последните 3 седмици бяха споменавали че могат лятото да работят като сервитьорки на половин работен ден(ние сме на 16 години). Не че нямат пари, а просто са решили да видят какво е да изкараш свои собствени. При което аз се замислих, но реших че не искам да си прекарам така лятото. Реших, че е по-добре да се забавлявам и да прочета някоя книга от колкото да се занимавам като сервитьорка(нищо против професията, но нататък ще имам мноого време, в което ще работя, а сега му е времето да се забавлявам и да мисля повече за училище). Споменах на майка само за двете ми приятелки, тяхното решение и доводите им, при което след няколкосекундно мълчание получих следния отговор: " И какво? Ти смяташ ли, че ако станеш сервитьорка ще се справиш? !? Ха, с твоите движения, наблюдавала съм те в къщи как се държиш. Държане на таблата, оправяне на сметки... абсурд, абсурд! Ти няма да се справиш. С твоите локумени пръсти, мислиш ли че можеш да държиш табла без да изпуснеш това, което е на нея. Не, даже не си го и помисляй, няма да се справиш! ". Малко ми стана гадно след изказването й... знам, че е пряма, но се засегнах. Казах й, че и моите приятелки не са държели табла през живота си, но са готови да пробват. Казах й също, че не искам, а просто й споделям какво сме си говорели. Тя ми отвърна, че това е абсурд и няма да работя. По-добре да съм чела и да съм си помагала за матурите след 2 години, вместо да работя. И така разговорът на тази тема приключи.
Въпреки, че не исках да ствам сервитьорка, малко ме нарани като ми каза, че едва ли не съм била лемава и нямало да се справя изобщо, да не говорим за сметките. Ами извинявай, ама така ли трябва да се отнасяш с дъщеря си? !? ! Не е ли по-добре да ми го каже по по-лек начин. Обидих се... вие какво мислите? Правилно ли е постъпила или е можела да ми го каже по-леко?
Джейн

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: a0e106a447
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Предполaгaм, че го е нaпрaвилa зa дa те секне в зaродиш от подобни желaния, че дa нaблегнеш нa учението си. Не, не е товa нaчинa, но си е хвaнaлa неподготвенa и е реaгирaлa мaлко първично. Нaмерениятa и обaче сa добри. Извън товa, че ще губиш време което можеш дa прекaрaш в учене, ще те смaчкaт от рaботa зa нищожни пaри, a и вероятно се стрaхувa, че ще те свaлят бройкaджии рaзни тaм. И е прaвa зa товa. Много мъже нa среднa и нaд възрaст ходят по бaрчетa именно зa "свежa плът". Товa сa нестaбилни обикновено психически мъже, които не могaт дa създaдaт нормaлнa връзкa със зрялa женa, но момичетa нa твоите години лесно се подлъгвaт зaщото нямaт опитa дa рaзпознaят подобни комплексaри.
Просто не искa мaйкa ти дa ти говори от сегa зa тaзи стрaнa нa животa, искa дa си изживееш детските години пълноценно и дa се реaлизирaш в бъдеще чрез учене, дa рaботиш с глaвaтa, a не с ръцете и крaкaтa си ( физически труд и тичaне).
Не и се сърди, aко си единствено дете или по- голямото обикновено се учaт родителите в движение кaк дa реaгирaт.
Не е никaк лесно дa предпaзиш детето си от евентуaлни лоши последствия при някои избори, но докaто зaвиси от родителите поне се опитвaт. Тaкa или инaче ти сaмaтa не искaш дa рaботиш към моментa, не превръщaй в проблем рaзговорa ви.
Пък инaче мое лично мнение е, че дори е полезно дa порaботиш почaсово поне лятото. Но внимaтелно дa избереш рaботното място и често дa те нaвестявaт родителите ти, зa дa се знaе, че имa кой дa те зaщити кaкто от некоректни рaботодaтели, тaкa и от зaстaрели търсaчи нa "свежa плът".

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e388f1dec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Правилно е постъпила. Не си малка, време е да спреш да летиш из облаците и да се приземиш в реалността.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a12c37f9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Мисля, че майка ти иска да ти стъпче самочувствието, защото е разбрала, че си порастнала вече и скоро ще бъдеш независима, а тя върви към старост. Много внимавай и не позволявай тя да те тъпчи, защото днес това, утре още повече ще те стъпчи и без да се усетиш, ще останеш заложник на родителите си цял живот. Бори се за своята независимост.
Колкото до самата професия на сервитьора - ще се справиш, разбира се, всеки се справя с това. Не се оставяй комплексите и страховете на майка ти да те разстроят и да те смажат. Успех

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5bbdf378c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   " Но внимaтелно дa избереш рaботното място" - номер1, виждам, че си изключително мъдър човек и за това ще те помоля да дадеш идеи за такива подходящи работни места за 16-18 годишни момиче.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 882a691e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Кажи й, че те е обидила. Не си малка вече, трябва да си пряма с майка си. Разсърди й се, ако трябва, за да разбере грешката си.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9a3ab47a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Авторе, то рано или късно като започнеш университет ще ти се наложи да работиш това, или мислиш вашите да ти плащат обучението? !

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker