Приятелите ме сватосват с мацка, която не харесвам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приятелите ме сватосват с мацка, която не харесвам!
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2409 пъти
Момче на 17 години съм, 11 клас. Ние сме компания от 4-ма най-добри приятели (и себе си включвам) плюс още някои хора, ако дойдат, когато излизаме. От началото на 2016 година не знам как се получи, но всички си захващаха гаджета и сега и 3-мата ми приятели са супер влюбени и щастливи. Аз също се радвам за тях, но тъй като вече като излизаме и всеки води половинката си, срещите ми с тях понамаляха. Просто се чувствам някак си тъпо отстрани, не искам гадже в момента, просто не ми е дошло времето и не съм срещнал правилното момиче. Но не искам да им светя над главите. Разбира се, винаги, когато имат нужда, могат да разчитат на мен, пишем си постоянно, говорим си по телефона, просто вече не излизам много с тях, освен ако не е по мъжки. Излизам с някои мои други приятели, които са сами, просто така се чувствам по-комфортно.
Та както и да е. Тъй като тази компания доста ме цени, решиха, че и на мен ми трябва гадже (въпреки че не е така). Но тъпото е, че решиха, че те искат да ме "уредят" и да ми изберат момиче. Та въпросното момиче, което са ми избрали, е братовчедка на един от тях, много красива и печена е, но не намирам общи теми с нея, аз съм по-опак човек и тя просто не е мой тип. Не знам тя харесва ли ме, но те всячески ми я бутат и на мен вече взе да ми писва. Бих искал, ако тръгвам с момиче, то не някой да ни сватосал, а сам да съм си я избрал, просто да съм я видял, разговарял с нея и сам да си кажа - "Това е момичето за мен! ". Такива селски истории не обичам. Казах го няколко пъти на приятелите ми толерантно, че нямам нужда от гадже в момента, а когато започна да имам - сам ще си я избера. Но те не схващат и все повече ме нервират. Не искам да се стигне до там да се караме, защото съм доста нервен човек и ще им кажа или направя неща, които не искам, но ако не престанат и не разберат от човешка дума, точно това ще стане. Знам, че те ми мислят само доброто, но не това е начинът. В момента гаджето не ми е приоритет. Какво предлагате? Само ме канят в тяхната компания и нарочно водят и момичето. Адски дразнещо е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8747b6caae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж поговори с тях и им кажи това, че искаш сам да си я избереш, а ако много напират излез с въпросното момиче, ако не се получи ще им кажеш - "Казах ви, искам аз да си избера момичето за мен.", а ако я харесаш ти си знаеш от там нататък.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 44abdf3aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво сватосване те гони, това са юношески задявки, колкото за купона. Щом момичето е красиво и добро, какво повече искаш. Никой не те кара да се жениш, нито пък момичето ще те приеме за жених. Много добре правят приятелите ти, намерили са ти момиче за компания. Така купоните стават по приятни. Без да опиташ, как ще разбереш дали момичето ти допада. Не се дърпай, май те е страх, затова се опъваш. Действай смело, ще свикнеш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 03cdb629c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Хаха, мислили ти доброто. Те виждат, че са се набутали с връзките си и искат и друг да заробят. Ако не беше така, нямаше да се занимават с тази простотия да те уреждат с приятелка на сила.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2be58552cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кажа им, че ако продължават да ти я набутват, ще спреш да излизаш с тях. Да видим тогава! от думи като не разбират, от действия всеки разбира. Насила хубост не става!!!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b9b6ec5df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Ако пак продължават просто се дистанцирай от тях за известно време. Естественото, че ти трябва да си избереш момичето - времето когато са или приятели или родители са уреждали тези неща отдавна е в миналото вече!

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9a1b17473e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Автора: Благодаря на всички ви. И няма шанс просто да я приема като нещо повече от приятелка, излизали сме заедно в компанията, оставяха ни насаме и като сме си говорили - имаме съвсем различни интереси (не че това е толкова важно), но по-важното е, че имаме съвсем различен мироглед. Няма искри, няма химия, както искате го наречете. Да не говорим, че аз не съм от тези хора, които обичат да си запознават партньорките с всички приятели и приятелите да знаят всяка подробност от личния ми живот. Не съм от тези, които обичат да споделят всяко нещо. Неслучайно има понятие "лично пространство". Като тръгна с нея и при всеки спор тя разказва на братовчед си с подробности (доста са близки), после той ми се меси и стават интриги, къде ще е удоволствието от връзката? ! Там, където любовта започва, приятелството свършва, аз съм твърдо на това мнение.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f842e46350
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нищо не ти пречи един път да излезеш с въпросното момиче и после да им благодариш за помощта и желанието да ти намерят приятелка, но "тя е много готина, но не е за мен". Като излезеш веднъж с нея ще можеш да се оправдаеш, че си опитал, но просто сте разбрали, че не си пасвате. Пък дано след това се откажат да те сватосват. Тъй де, не губиш нищо, най-много да прекараш няколко скучни часа с това момиче. Даже, после ако не се получат нещата, ще имаш и съюзник в нейно лице, защото и тя ще им твърди, че не си за нея. Пък по случайност може и да се окаже готина... така, че нищо не губиш като я поканиш на среща. Или ще е пълен провал или ще си доволен, но и в двата случая ще можеш да благодариш на приятелите си за загрижеността и няма да ти се налага да им се обясняваш, че в момента не си на вълна намиране на приятелка.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f0062a945b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Добре, де, кажи им същото, каквото и на нас. Просто ясно и точно им заяви, че си я опознал, че е свястна и симпатична, но не я харесваш. И им кажи директно да спрат да я водят и да ти я навират в лицето, за да не остане тя с погрешни впечатления и да се подведе, че може да се получи нещо. За всичко казано си прав, наистина най-вероятно се опитват да ви "сватосат", защото искат да ти се случи нещо хубаво, но доста са прекалили. Питай ги дали някой на тях им е избирал приятелките? Сигурно не. Те не могат да решат какво харесваш или искаш вместо теб, дори да имат най-добрите намерения. Казваш им: "Пробвах, не се получи. Вече искам сам". С намеци и леко загатване няма да стане. Бъди твърд без да правиш скандали, нали не е това идеята на цялата работа. Можеш да им кажеш, че оценяваш усилията им, но ако те уважават като личност, ще спрат да се месят.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 07506adb52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами какво се занимаваш с нея, вземи момичето на някой от приятелите си и станете гаджета. Според мен просто си се скарал с този твой приятел, щом не може да ти я махне от главата. Това е негов проблем, не твой. Разделяйте се и си намирай нови приятели.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker