Странен ли съм за мнозинството? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Странен ли съм за мнозинството?
преди: 8 години, 8 дни, прочетена 1505 пъти
Здравейте! Пише ви момче на 17 години. Много често съм се замислял, дали съм нормален. Не психически, а начина, по който разсъждавам, по който се държа с останалите. Понякога се чувствам странно за постъпките си. Всичко започна преди около година когато спрях да вярвам в Бог. До 16 години може би също не съм вярвал, защото никога не съм ходил на църква, нито съм казвал някаква молитва, но както и да е. На 16 осъзнах, че съм атеист. След това, почнах да си правя шеги с всичко. Неща, които хората могат да плачат, аз се смея. Разбира се, не за мъртви хора, показвам уважение към тях, но за неща като Бог. Не само, че се отказах от религиите, но и почнах да се подигравам с тях. В училище само един от съучениците ми ме нарича "тъп" от 8ми клас (когато се преместих в друго училище) но преди 1 година спря да ми пука и просто му отговарям "прав си" или "да" или "мхм", отговори колкото да го игнорирам и тогава той ми каза "поне си го признаваш". Тогава се замислих, наистина ли съм, не тъп, а странен за мнозинството?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 дни
hash: c60038e8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Тъп си от тази гледна точка, че не се държиш както трябва.
Дори да си атеист, не се подигравай с религията. Подигравателното отношение е това, което трябва да промениш. А щом не искаш да вярваш недей, никой насила не може да те накара. Приеми, че някои хора имат религия и е неуважително да се подиграваш на тази тема. Покажи уважение, дори и да си оставаш невярващ.
Щом никога не си влизал в църква или дори молитва не си казвал, предполагам и че хората около теб също не са религиозни. Но защо някой ден да не влезеш е бълг. православна църква, постой малко и си излез. После, ако не желаеш не приемай никаква религия. Никой не може да ти я наложи насила.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 0fb95f12be
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Чак пък странен.. едва ли. Има хора, които ще направят големи усилия, само и само да се заяждат с теб за пълни тъпотии, а ти си избрал да ги игнорираш. Това не мога да го нарека странно, просто това е твоят начин да се справяш. Дали е правилен.. ще разбереш с времето. Решил си да приемаш нещата леко и с насмешка, това си е твой избор, дано да ти носи спокойствие :)
Единственото, което мога да те посъветвам, е да не се подиграваш с религиите и вярванията на хората. Уважавай правото на свободен избор на всеки човек и недей да се присмиваш на някого, само защото вярва в нещо, в което ти не. Аз също съм атеист, но както не обичам хората около мен да ми натрапват религиозните си възгледи и разбирания, така и аз не си позволявам да го правя. Навлизала съм в спорове на тази тема, но винаги е било по-скоро като обмен на мнения и някаква моментна аргументация защо един вярва в едно, а друг в друго. Това се е случвало най-вече от любопитство и винаги с приятелски тон, просто съм искала да си обясня на какво се дължат тези разбирания, а не защото съм искала да правя скандали или да обиждам. Дразнила съм се, че някои хора могат да вярват сляпо в нещо, само защото така "трябва" или така правят другите, но.. това си е тяхна работа, няма какво да се месиш. Атеизмът не е повод да оплюваш религията или Господ, няма нужда от някакъв негативизъм или подигравки, вярвай си в каквото пожелаеш или пък недей.. и здраве да е :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 06c38895bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Само да знаеш колко хора са като теб.. Не, определено не си странен, това е нещо нормално. Някои вярват, други - не. Изобщо не му мисли.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: d8d5efe443
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Значи мнението на не приятелият ти, ще сформира твоето.
Ми така не става, ти да си видял, лидер който се ръководи от мнението на другите, без да има собствено?

И другото - ти може да си атеист.
Но има 10 съвета (божий заповеди) които трябва да се спазват.
Щото като ги нарушиш, винаги страдаш.

Аз също не съм вярващ и даже мисля, че християнството не е най - точната религия. Но колкото пъти съм нарушавал съветите от Мойсей. Толкова пъти съм страдал. И по - лошото е, че страданието е трайно. Не може после, просто да започнеш да ги спазваш.
Нарушиш ли ги - си има последствия.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: c638973c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   На 17 съм и историята ти пасва точно на моята. Мога със сигурност да ти кажа, че си напълно нормален.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 дни
hash: de1a00ef01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Много хора не се, , вписват", но зависи в какво точно искаш да се, , впишеш". Ако става дума за посредственост и безпросветност, мерси, без мен! Но ти не говориш за нищо конкретно, макар, че сме анонимни. Какво се случи с теб, за да загубиш вярата си? Аз също загубих вяра в съдбата, но никога не съм се подигравала с Висшия Разум. Напълно убедена съм в неговото съществуване, но вероятно се занимава със задачи от космическа величина, не с нашето конкретно съществуване и нужди. Създадени са определени закони, които управляват живота и Вселената, не си представям, че някой се занимава с отделния индивид. Разбира се това поражда разочарование и отдалеченост или поне аз се почувствах така изолирана и без значение, след като на най-горещите ми молитви никой не отговори.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 дни
hash: 73b03e992f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Наистина имаш тъпо мислене... Живей си живота, повярвай ми, на никой ме му пука какво говориш и как се държиш, дали си атеист или сбъркано човече което цитира всичко от библията. На твоята възраст е напълно нормално да се мислиш за уникален, различен и т. н... Просто не мисли толкова и си живей както трябва...

 
  ...
преди: 8 години, 4 дни
hash: c08dbb4edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Не, момче, просто мнозинството е тъпо и не приема, когато някой има различно мнение от тяхното. Тогава, за тъпия човек, е по - лесно да обяви другия за тъп, защото не го разбира.
Свиквай, все по - трудно ще ти става, защото тъпаците са около 80 процента, а умните хора около 20 процента... Да си умен е трудно, ей...

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 569e66f7e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Здрасти. Пише ти момиче на 16. Аз съм кръстена, но не съм ососбено вярваща. Да с удовоствие празнувам хритиянски празници като коледа и великден, но не мисля, че ако например изпитвам гняв или завиждам (смъртни грехове) ще горя в ада. Не е хубаво обаче ти да се подиграваш на религията. Все пак така можеш да убидиш някой или по-скоро доста вярващи... не мога точно да ти го обясня.. все едно някой да убиди любимият ти певец, така той убижда и теб заради избора ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 дни
hash: 9d2f4be900
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Това, че не разбираш нещо, не означава, че то е тъпо и/или, е имаш правото да се подиграваш с това.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 9d2f4be900
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   не*

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 9d2f4be900
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Това, че не разбираш нещо, не означава, че то е тъпо и/или, че имаш правото да се подиграваш с него.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 ден
hash: f44ed37105
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Много филми и определено много вглеждане в себе като позитивното различно от глупавото еднакво, но безброй разновидности хумор винаги е имало, както и атеизъм. Когато си обновиш цялостното мислене с нещо по-качествено, наистина ще почувстваш колко си "странен" за масата хора от движещи овце. Аз съм на 17 също, но тези истории отдавна съм ги минала.

 
  ...
преди: 8 години, 23 часа
hash: af82d05be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   На правия път си. Да посрещаш нещата с насмешка. В днешни времена мнозинството (не много умни хора) приемат всичко много серозно. И аз като бях на твоите години бях и прекалено много вярващ и бях и твърд атеист. Това до момента, в който разбрах, че Бог съществува и не съществува. Не съществува до толкова, доколкото други хора (религиозни и т. н. ) си мислят, че Бог е личност, с лице, глас и т. н. И съществува дотолкова, доколкото просто го има. Бог не е личност. То е просто съществуване, което от много хора не може да се възприеме. И религията го е направила така: за да може хората да възприемат по-лесно Бог и за да могат да се свържат с него по някакъв начин, те са му измислили образ. Но това, разбира се, е много погрешна представа. Пак ти казвам, Бог е всичко, което виждаш и не виждаш. Бог = Любов. Кога казваме, че нещо е Божествено? Когато то е изпълнено с доброта. Кога нещо е изпълнено с доброта? Когато то е изпълнено с любов. Няма случайни думи и чувства. Със сигурност са съществували моменти при теб, при които си се чувствал божествено. Ако се опиташ да анализираш това чувство, което няма как да не си преживял, ще стигнеш до извода, че си почувствал Бог в себе си.
Тези неща, естествено, са трудни за осмисляне, но се надявам да съм те накарал да помислиш малко и да се заинтересоваш до толкова, доколко да прочетеш една-две книги и да излгедаш един-два филми, късаещи тази тема.
И най-важното, което трябва да запомниш - Бог няма лице.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d8d5efe443
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Като продължение на номер 24.
Бих добавил - че от това, че бог няма образ а е навсякъде и във всичко.
То и Християнството е погрешна религия - защото Христос е човек с образ.
А бог няма образ. И човек не може да е навсякъде във всичко.
Следователно човек не може да е бог. Христос като човек не може да е бог.
И така Християнството си противоречи.
Аз питам - защо е необходимо, някой да ни казва как точно да вярваме и почитаме бог, къде и кога да го правим?
Ако бог е навсякъде ние не се нуждаем да ходим на църкви, и да слушаме свещеници за да се доближим до бог. Имаме свободата да вярваме така както ние желаем в него, дори можем да го отречем, да го наричаме по друг начин. Съдба, късмет, случайност. Бог е всичко.
И за мен бог не съществува като образ, но съществува.
Аз не мога да го посоча или да убедя някой, че има бог, но за мен има.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker