Бременна на 17 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Бременна на 17
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 7608 пъти
Здравейте, искам да споделя моята тъжна история. Преди почти месец правих секс с приятеля си и той свърши извън мен, но след това го направихме отново и се оказа, че съм бременна. На 17 съм не желая това дете и тъй като съм в 4 г.с и искам да направя аборт, но с лекарства, тъй като съм чувала за този метод и искам съвет за това какви лекарства точно се използат и искам да попитам някой прибягвал ли е до него? Моля за спешна помощ защото осъзнавам грешката, която съм допуснала и не искам да съсипя живота си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: eba36274fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, моля те прочети от горе до долу всичко, което ще ти кажа, мисля че ще ти помогна поне духовно.
Аборт се прави до 4-тата г.с., побързай, за да не е твърде късно... Препоръчвам си Селена, в Пловдив, ако си от там. Излиза около 250 лв.

Наистина си много малка за деца, а и сигурно си много уплашена. Успокой се! Отивай направо там, ще те прегледат с ехограф ще направят процедурата за 10 мин и ще те пуснат след кратък престой, ако имаш талонче с кръвната група е добре да го носиш, че ще чакаш поне още час за изследвания.

Ако си положителна е добре, ако си отрицателна кръвна група ще искат още пари за ампула, да ти бият, която ще те предпази при следваща бременност да не изхвавлиш плода.

Кажи на родителите си, защото без тяхно разрешение няма как да стане.

След 4-та г.с. не е желателен аборт, и е забранен защото застрашава живота на майката...

Като цяло процедурата не е страшна, трябва да си гладна и жадна преди това, за да те хване лесно упойката, слагат ти абокат, пускат няколко капки разтвори и до 5 секунди си заспала без да се усетиш главата ти пада настрана...
Събуждаш се, дават ти превръзка и лежиш около час, и тогава си тръгваш... Спира да тече кръв до около 10 дни.. най силно е първия ден после зацапва...
не боли изобщо!

след няколко дена може да те боли леко матката ако ти се пишка или ако се напрегнеш...

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 50c9011202
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако си решила да правиш аборт отиди първо на лекар, той ще ти обясни всичко, но гледай да е колкото може по-скоро. Чувала съм за лекарства, но не знам до колко са сигурни. Действат само в началото, мисля че в първия месец...

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: e293c6fc30
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   аз съм на 20 и за съжаление минах пред този период процедурата е почти същата както описва номер 1 но кръв тече само няколко часа а не до 10 дена и не е обилно след самия аборт ще чувстваш болки долу в корема но не мн силни,както когато си неразположена,което се дължи на свиването на матката желая ти успех ми не се притеснявай всичко ще мине добре

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: e7779135f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Алооо, №1, аборт се прави до 16 г.с. ( гестационна седмица), а не до 4 г.с.!
Лично аз не толерирам абортите, така че изчерпвам коментара си до тук.

Gangster

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 9449524460
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мале, мале то тука от професор нагоре сте всички. Първо искам да се обърна към коментиращите:
- Н6, скъпи, в България аборта е юридически разрешен до 12 гестационна седмица от бремеността. След този срок аборт се прави само и изключително по медицински показания или в случай, че има опасност за живота на майката. Освен това номер 1 имаше в предвид, че аборт по избрания от авторката метод се прави до 4 седмица, а не по принцип и е прав/а.

- Н5 - сладурче ненагледно, това че си изживяла един аборт, не значи, че можеш да даваш компетентни мнения, а ти дава право да споделиш собствен опит. При някои жени (да те светна) кръвотечението е повечко дни, както и болка с различен интензитет, което се дължи на прекъсването на бременността в различен гестационен срок. Демек да ти го кажа по-просто - ако направиш аборт в 6 г.с. ще боли и кърви по-малко, отколкото ако направиш аборт в 12 седмица. Свиването на матката продължава няколко седмици и отново зависи от гестационния срок, тъй като при по-голям такъв е започнала да се имества нагоре, за да излезе от малкия таз.

Към авторката: При този метод, към който си се насочила: инжектират се специални медикаменти и химикали, които предизвикват силни контракции на матката и зародишът се изхвърля, обикновено все още жив (или разкъсан ако контракциите са били прекалено силни). На това обаче не всяка жена издържа. При някои настъпва смърт в следствие на инфаркт. Най-честия метод за аборт е с вакуум аспирация. Вкарва се тръбичка в матката, свързана с аспирационната апаратура, която изсмуква бебето. То се разкъсва от силния вакуум и се изхвърля навън. Гадно, нали? Тъй, понеже не си пълнолетна, ще трябва да заведеш мама или тати с теб на манипулацията. Пък живота вече си си го съсипала. И каква по-точно спешна помощ очакваш да ти окажат тук?!?!?!?! И още нещо - докато се начудиш как, къде, кога и защо, ще влезеш в 5 седмица (ако не си влязла и излязла дори от нея) ще ти се наложи да се преориентираш към друг метод. А този често ползвания е за малко по-голяма бременност 8-9 седмица, за да е по-сигурно, че е изчистено всичко, та ще ти се наложи да побременееш малко.

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: cdcc8e4d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   благодаря на всички за съветите,с който ми помогнахте,от страшно голяма полза ми бяха
от авторката

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 18291cf9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От доста време е тази тема, авторке кажи какво стана?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker