Кръгла нула съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Кръгла нула съм
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1379 пъти
Здравейте,
Момиче на 15 (скоро навършени)
Имам проблеми, доста при това. Ще опитам да спомена всички. Писала съм още няколко истории тук, за всеки един от проблемите си поотделно, но редакторите не одобряваха историите. Няма на кого да споделя тези неща, не общувам много с мама на по- лични теми, а пък с татко почти не се виждаме. От време на време идва да ме вземе и ме води при него.
Нашите не са разведени, но имат купища проблеми. Майката на тате не харесва мама, защото винаги казва каквото мисли и често обижда хората. И мен не ме харесва, защото всички, баба, леля, тате, бате и цялата рода както се вика, са искали момче. Просто според мен това е проблема им с мен, защото често ми се карат без причина. Мама ми е казвала, че баба и тате като са разбрали че съм момиче, са се намръщили и никой от тях не е говорил цяла вечер. Не знам какво да си мисля относно това, но мисълта ми беше друга. Това не ми е кой знае какъв проблем. Проблемът е че баба ми е изгонила мама 5 месеца след раждането ми. С мама и тате се преместихме при родителите на баба, които много обичам. Дядо осакатя и тате изведнъж реши, че няма място при нас и се върна при майка му. Живели сме като семейство 8 години. Понеже тате остави мама, не и даваше пари (и все още не ни дава) и не ми купуваше неща, не излизаше по парка с мен и така нататък. Мама точно заради това се пропи. Не е някаква пияница, но от многото работа, стреса вкъщи, банките и годините и оказаха огромно влияние, а и както казах езика и е много остър. Често когато се напие ме обижда и ми посяга. Все казва, че не съм бита, но често си ме удря. Удряла ме е и един път с колан. За 15 години тате чак тази година се съгласи да дойде на море с нас. (Мама и тате не са разведени). Както и да е, вкъщи е огромен стрес по цял ден и цяла нощ. Къщата в която живеем 5 човека е твърде малка, защото сме аз, мама, брат и, и родителите и. Спя на едно легло с мама и баба, а се нуждая от усамотение. Точно заради тези проблеми не споделям с никой от тях, знам че ще ми се скарат и ще ми кажат, че няма какво да направят по въпроса. Чувствам се вече много зле вкъщи, сякаш стените ден след ден все повече се приближават и ми става все по- задушно в такова малко пространство.
Сега ще съм 9ти клас. В началното училище, не ми пукаше как изглеждам. Бях самоуверена, килограмите и пъпките които имам не ми правеха впечатление. В 7ми клас обаче, започнаха 'известните' да ме тормозят. Самочувствието ми се срина след като всички те ми отвориха очите. Ниска съм. 1. 57 съм. За тази височина съм твърде дебела. 75 килограма съм. С пъпки по лицето, с криви зъби. Имам и розацея (зачервяване на лицето) която не се скрива. Според мама не се лекува лесно и не ми дава да ходя на кожен лекар. Зъбите ми са твърде зле, искам брекети, но са твърде скъпи според мама. Все ми казва, че аз съм виновна за това. Всеки път щом и кажа че искам прави зъби или че съм дебела или каквото и да било друго нещо тя започва с - ако беше като мен щеше...
Не ми е приятно да ме сравняват с някого. Не съм имала гадже още. Срам ме е от хората. Мисля, че ме хваща параноя, защото щом видя деца на моята възраст, или по- големи просто не мога да мина покрай тях.
Чувствам се излишна. Твърде грозна и тъпа за приятелите си. Най- добрата ми приятелка ме остави заради гаджето си. Нямам си никого, не мога да звънна на никого за да си излея душата. Приятелките ми от училище си имат собствени компании а аз си нямам никого. Срам ме е да отида на фитнес, да се разхождам в парка, на плажа също. Срам ме е и в училище, не излизам от класната стая, понякога и не говоря с никого. Всичко започна миналата година. Рязала съм се, удряла съм си ръцете в стената, драла съм си краката.. за мен това е единствения начин да ми мине яда, защото в такава малка къща постоянно има някого в стаята и не мога да се наплача. Плаче ми се. Нямам желание да правя нищо, почти не влизам във фейсбук, не гледам филми, не правя нищо което преди ми е харесвало. Постоянно съм тъжна, минават ми мисли за самоубийство но никога не бих го направила. Напоследък всеки ден си мисля 'Господи убий ме' и плача ли плача вътрешно. Правих тестове за депресия. Но като четох за депресивните ситуации в интернет пише, че се намалява апетита, а моя нараства.
Господи, срам ме е и да публикувам историята, но поне е анонимно.
Искам съвети. Ще се радвам ако ми отговорите на два- три въпроса.
Да се консултирам ли с психиатър?
Някакви диети, които да ми помогнат за теглото?
Как да си повдигна самочувствието?
Какво да правя с родителите си? Няколко пъти съм звъняла на горещата линия за деца с проблеми, но щом ми вдигнат затварях, защото ме е страх, да не ме отделят от родителите ми..

Леле, сигурно си мислите, че съм загубена кауза..

За редакторите: Моля Ви.. публикувайте историята. Искам съвети..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: aaa06d28b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Толкова си малка, а толкова много тревоги имаш. Защо те е срам да се разхождаш и да ходиш на фитнес? Не трябва да те е срам, защото това са най-нормални неща. Разхождайки се няма да мислиш, че те е срам. Прави го с кеф. Опитай се и ще видиш как само след няколко разходки, ще имаш добри резултати спрямо срама си. А, сега ще повиша малко тона си, заради малката себестойност, която си си изградила. Отивай на фитнес и се научи да спортуваш! Научи се да не бъдеш чак толкова затворена в себе си! защото така сама си затваряш пътя за радостите, които те чакат. Ако малко се промениш и отношението в училището, ще се промени. И не само там, но и навсякъде, всичко около теб! ще се промени. Повярвай ми. Имаш желанието и ти трябва само действието. Току виж и розацеята ти е изчезнала. Тя е плод на твоята реакция към света. Направи един експеримент, съвсем съзнателно. За една година напред се занимавай редовно с фитнес, разхождай се и тичай в парка без свян. Промени и храненето-си. И помен няма да е останало от това зачервяване. Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 89da154028
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Привет! отговарям набързо. Ако в училище имате педагог/психолог се консултирай с него! Ще ти бъде полезно. Относно отслабването и диетите няколко неща: МНОГО внимавай с диетите. Една приятелка по цели дни не ядеше и четеше "диети" в нета и пиеше само по чаша прясно мляко и едва не се поболя. За да отслабнеш спазвай тези прости правила: 1. НЕ яж чипсове, крокита, вафли, кроасани и всякакви други опаковани "храни" от супермаркета. 2. Ако е възможно не яж сладки и тестени изделия. Може да хапваш шоколад, но в нормата-например 1 лентичка. Ако на училище ядеш в голямото-не е проблем да хапваш по 1 баничка напр., но избягвай повече от 1 на ден. Най-добре ако си носиш сандвич с шунка или нещо такова, а най-добре по 1 банан или друг плод. 3. Яж умерено. 4. 5 пъти на ден е най-добре, НО(примерно): закуска- филийка пълнозърнест хряб с масло(В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ЯЖ МАРГАРИН, КРЕНВИРШИ), сирене, чай, може и спагети да си правиш, макарони, но внимавай ако им слагаш захар, по-добре недей. После хапваш(яде се през 3 часа) плод или ядки. За обяд-салата, супа, леща, боб и внимавай с хляба. После можеш отново плод или ядки. За вечеря винаги нещо леки и яж 2-3 часа преди сън, иначе се напълнява. Хапвай повече салати и супи за вечеря. За закуска също може да си правиш варено яйце. Яж повече плодове и зеленчуци-сега сме лято, има от всичко. Прави си и плодови салати-банани, праскови, ябълки, има и диня, пъпеш. И прави упражнения вкъщи. В нета има мноого упражнения. Виж и в Ютуб. Обаче винаги ги прави или преди да ядеш, или 2 часа сле хранене. Прави коремни преси и клякания. Но провери в нета как да ги правиш, защото ако е неправилно няма да има ефект. Започни с по 20 преси и клякания. Може и по 2 пъти на ден да ги правиш-напр. след закуска(не забравяй за 2 часа) и преди следобедната закуска. Също нещо много важно-хубаво е да имаш регламентирани часове за ядене-старай се по едно и също време да ядеш всеки ден. Ходи да тичаш някъде-хубаво е. За пъпките-мий си лицето често. След като се прибереш от разходка, след сън, винаги сутрин и вечер. Купи си коректор за пъпки. Направи си разтвор от вода и сода за хляб(не слагай много) и преди сън си слагай с тампон на лицето. ОБАЧЕ, предвид факта, че имаш и друг проблем с лицето-внимавай с тази рецепта. Ако искаш да идеш на дерматолог(кожен лекар) може и да го направиш безплатно, ако си вземеш направление от личния лекар. Направлението е безплатно. Трябва да отидеш при личния си лекар и да го попиташ дали може да ти даде едно и иди при дерматолога. А относно самочувствието-игнорирай "феймъсите". Аз така направих-ходя с гордо вдигната глава, не ги поглеждам и изобщо не ги забелязвам. Това е единственият начин! Просто си минавай където си искаш, когато си искаш. Не трябва да ти пука от другите. Относно проблема с родителите ти аз не мога да ти помогна. Съжалявам! Но ако поговориш с тази линия ще ти помогне. Поне за 5 мин. поговори. Успех! Ще проверявам темата, дано ти помогна с нещо. И още нещо-ако искаш да има ефект от упражненията бъди редовна и с тях, и с диетата. Но в никакъв случай не се лишавай от храната си. Важна ти е.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e3b13dad02
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   1.Не ти трябва психиатър ,а психолог .

Горещо ти препоръчвам http://psiho.4stupki.com/


Най-добрата психоложка за мен.Аз съм на 19 и почнах да ходя при нея преди два месеца .Поради куп причини Тя ще ти помогне.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cd8c929a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Моят съвет относно диетите. Яж повече плодове и зеленчуци. Ограничи въглехидратите и тестените изделия. Спри junk food, чипсове, пържено, прекаляването със сладкото и прочие. Мога да ти дам пример: сутрин мюсли и някакъв плод, след 2-3 часа може изядеш една активия. За обед салата с пилешка пържола. След около 3 часа примерно филийка(не и бял хляб - съветвам те пълнозърнест, ръжен, типов, само не и бял! ) с масло както по-горе ти казаха. За вечеря супичка нещо манджа и за десерт плод. Това меню ти го давам като пример. Също така пий много вода - поне 2 литра дневно. Спри всякакви газирани напитки. Това за храната.
Ако толкова те е срам да отидеш на фитнес, почни да тичаш в парка? Прави упражнения у вас? Също помага. Имам идея: постави си за цел примерно да свалиш поне 3-4 кг за 2 седмици и ако ги свалиш за награда ще си вземеш от най-любимата храна, която ти е забранена - примерно нутела, Макдоналдс, торта или друго. Разбира се, не всичко на куп, а 1 си избираш. Но не да прекаляваш де все пак. Може да ядеш сладко примерно през ден два и то умерено - няколко парчета шоколад, 2 бисквитки или 1 вафла. Все пак без сладко не може хаха.
Сега относно външният вид и самочувствието. Защо не посетиш козметик или сама не намериш някой подходящ крем. Аз преди 4 години и бях взела акне аут крема и ми помогна (тогава струваше 10 лв, сега не го знам колко е). Казваш, че се чувстваш грозна - защо не пробваш лек грим. Не да се нацапотиш, разбира се. Спирала, очна линия, гланц/червило - смятам, че е достатъчно, но все пак по твой избор. Ще се почувстваш по-красива. А косата ти? Правиш ли я? Ако не - спи на плитки, навивай я да се накъдри, има доста варианти. Може и преса/маша, нооо не ти препоръчвам - изтощава супер много косата. Сигурна съм, че това ще повдигне самочувствието. Но се залавяй със спорта колкото се може по-скоро! Надявам се че съм ти помогнала със съветите ми. Спортувай и наблягай над уроците. Горе главата и успех, миличка!!! :)))

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e6ddc50e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   н. 4, по принцип даваш супер съвет, НО ти изобщо не си наясно какво означава да ограничиш въглехдиратите. Първо мюслите са чиста захар на практика. Мюсли плод за закуска правят 200 гр. въглехидрати, което е повече от препоръчителната дневна доза при ниско въглехидратна диета- нещо повече, след 1 час човекът ще е гладен като вълк, защото ще е преживял огромен скок на инсолина. Активия? Ами това е вид подсладено и то здраво подсладено кисело мляко - още един инсолинов шок след 1 час вече си погълнал 500 калории, а денят още не е започнал и най-важното - липсват ти всякакви витамини, белтъчини, мазнини, антиоксиданти, а само плодът е имал някакви баластни вещества.

3-4 кила да свали човек МАЗНИНИ е невъзможно за 2 седмици. 1 кг. мазнини са 7500 калории дефицит. Може първата седмица при ниско въглехидратна диета да се свалят и 3 кг., но 2, 5 от тях ще са вода. Ако не яде достатачно мазнини и 0, 7 гр. белтъчини на 500 гр. телесно тегло ще разгради мускулна маса.

За другото също те подкрепям
На прав път си с ниско въглехидратната диета, но не си на ясно кои храни са високо въглехидратни и фрашкани със захар.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bec4e74047
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От номер 4. Имах предвид да ги намали. По ли е добре в 10 часа да изяде една мазна пица отколкото 1 активиа? :) Наистина не съм наясно колко може да свали за 2 седмици, казах го примерно. Нека тя сама си прецени колко би могла. Аз знам 1 момиче, което за 2 дена свали 2-3 кг някъде или нещо такова. Но тя много се ограничаваше, което смятам, че е прекалено. :) И мюслито ще я дъжи 2-3 часа и не говоря за Фитнес, а за овесени ядки с изсушени плодове. Като за начало, мисля че е добре да започне така момичето, но то си преценява. Спортът обаче е задължителен. :)))

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bdcf48d50c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Па Тея твоите са шашави, ама ти според мен си едно стабилно момиче. Недей да се поддаваш на чуждите извращения.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 46b82fab91
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   "С мама и тате се преместихме при родителите на баба, които много обичам."

Дооообре, вариантите са няколко:
1. Ти си от едно осолено "шукаритетно" малцинство.
2. Поради някаква причина в семейството ти се тревожат, ако нямат дете преди да навършат 15 (или 20) години.
3. Историята е измислена.
4. Истинска е, но си се оплела в писането или бъркаш роднините си.

Е, кое е? Имай предвид, че ако си измисляш история, за теб има раздел с 649 теми към момента. Там е мястото за волните съчинения, а не другаде, за да тревожиш хората!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8b3ca405c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей! Стана ми тежко, когато прочетох историята ти, защото имаме доста сходства. Ами, банално е, но когато завършиш училище, намериш си работа и се изнесеш, ще ти е в пъти по-добре. НО! Травмите, които ще получиш до тогава, ще ти останат до живот. Трябва непрекъсната борба, и голяма воля, за да се справиш.

За отслабването, горе са ти дали добри съвети. Искам само да кажа, не се подлъгвай по диети. Повечето диети са такива, че почти не ядеш. Или ако ядеш, то не е пълноценно, и не можеш да си набавяш необходимите вещества. Също така, ти сега растеш, и ти е нужна храна! Ако започнеш някоя диета, с тези ограничения, може и да успееш да свалиш 4-5кг. за 1 седмица, но 3-4 от тях ще са само вода. Когато спреш диетата, и започнеш да се храниш както обикновено, ще си върнеш старите килограми, а и отгоре. За да има постоянен ефект, трябва да си промениш целия начин на живот. Трябва ти повече физическа активност. На ден ходи по поне 4-5км. Ако имаш колело, карай го. Времето и без това е хубаво. Вкъщи можеш да правиш също упражнения, ако те е срам да ходиш на фитнес. Виж в интернет. Там има доста.

Що се отнася до храната, тук идва най-тежката част. Отказване на всичко сладко, тестяно и солено. Без вафли, шоколади, чипсове, снаксове, бял хляб и закуски. Яж по-често, но в малки количества. Така ще си сита през целия ден, а метаболизмът ти по-бързо ще преработва изядената храна, щом е на по-често. Не пропускай закуска. Не вечеряй след 7 часа. Яж много зеленчуци. Пий много вода. Чрез нея организмът ни се прочиства. Сипвай си порциите в по-малки чинии, защото се получава една оптична измама. Когато чиниите са малки, ние ги запълваме с храна. Умът ни приема, че ядем предостатъчно количество, защото вижда, че цялата чиния е пълна. Ако си сипваш в големи чинии, то тогава мозъкът ти ще приема, че количеството храна е малко, защото голяма част от чинията не е запълнена. Избери си един ден, когато можеш да ядеш всичко, което си си забранявала. Нека този ден в началото бъде на всеки 7 дни. Тогава ще имаш правото да ядеш каквото ти се иска, за да задоволиш глада си за нездравословни неща. По този начин, забранените храни няма да ти липсват чак толкова. По-трудно би се изкушила да "кръшнеш", щом знаеш, че така или иначе след еди колко си дни, ще можеш да си хапнеш сладко, чипс или каквото обичаш. Още една полза е, че когато дълго време спазваме един и същ режим, метаболизмът ни привиква, и ако отначало сваляш по 2кг. на седмица, то свалянето ще става по-бавно и по-бавно. Чрез този зареждащ ден, метаболизмът няма как да привикне, и ще сваляш килограмите почти като в началото. Важно е да ти кажа, че този начин на хранене, се спазва до живот. Ако прекъснеш, и започнеш по старому, смятай, че ще си върнеш старите килограми, ако не се осъзнаеш на време. И само да кажа, че физическата активност е голям фактор в отслабването и изобщо в това да бъдем здрави!

Що се отнася до другите проблеми, искрено съжалявам за тях. Стисни зъби, и потърпи докато завършиш. Друг начин няма, защото не си пълнолетна и родителите ти носят отговорност за теб. Да, винаги можеш да отидеш в Закрила на детето, но не съм сигурна, че този вариант е по-добър за теб. Мисли за бъдещето си, какво те влече, какво ти се работи? В какво си добра? Концентрирай се върху това, и си постави последователни цели, които да следваш. Не се депресирай. Приеми, че това е просто едно изпитание за теб. Когато го минеш, ще бъдеш много по-силна и оправна от другите си връстници, които не са имали твоите проблеми. Ти си много повече, отколкото другите те смятат. Имала си нещастието да попаднеш в това семейство, но станеш ли на 18, ти ще си отговорна сама за себе си. Няма да има пред кого да се отчиташ, няма да спиш с майка си и баба си в легло. Майка ти няма да има правото да те бие (тя и сега няма!!! ). Ще си свободна да правиш изборите, които ти желаеш. Но, и ще си носиш отговорността за тях. Всички ние като възрастни имаме права, но и задължения. Но сме независими, и това е хубавото на вече зрелия живот.

С нищо не си по-малко от другите деца. Това, че си момиче, а роднините ти са искали момче, не знам как да го коментирам. И момчетата, и момичетата, сме хора на първо място! Едно момче с нищо не е повече от теб. Не се подценявай. Всеки пол си има своите силни и слаби страни. С нищо не си по-долу от другите. Всеки човек е уникален, и има уникална съдба. Чакат те много хубави моменти, ще изживееш много нови неща. Само не си мисли за самоубийства и прочие. Стискай зъби, докато можеш да се изнесеш и да работиш каквото желаеш. Няма нищо лошо заедно с това и да учиш в университет. Ще ти е по-трудно, но ще си струва! Прави това, което обичаш, а не това, което се очаква от теб. Родила си се в кофти семейство, но ние ковем съдбата си. От нас зависи да променим живота ни. Ако искаш нещо различно, действай по въпроса. Не се примирявай със сегашното си положение, защото само до там ще си останеш. Ти си нещо повече! Докажи го на всички, защото ти можеш!

Depravity

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 55a8511e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 8
от авторката
С мама и тате се преместихме при родителите на мама*
объркала съм се при писането, извинявам се.
И благодаря за останалите съвети, захванах се с 90 дневния режим и се надявам да видя подобрения. :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8308bb2c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Държa първо дa кaжa, че от стрес и в депресивно състояние също се дебелее. От тук зaпочвaм с непрaвилнaтa ти преценкa или нaглaсa зa всичко остaнaло.
Зa родителите си нищичко не можеш дa нaпрaвиш. Нищочко и не можеш дa очaквaш от тях. Те сaмите сa зaгубенa кaузa, но ТИ не си. Нaй- нaпред зaщото очевaдно си интелигентно момиче.
Единственото, което можеш и трябвa дa нaпрaвиш е дa приемеш положението си към моментa и дa нaсочиш цялaтa си енергия към собствено подобрявaне зa твоето си бъдеще. Учение, още учение, повече учение! Тaкa когaто дойде моментът и зaвършиш средното си обрaзовaние, ще можеш включително дa зaминеш aко искaш в някоя чужбинa, дa порaботиш първо еднa годинкa и събереш мaлко пaрички зa стaрт зa някой университет. Дори и в Бългaрия дa остaнеш, по същият нaчин ще се отделиш и ползвaш собственият си мозък и труд зa трaмплин нaпред и нaгоре.
Розaцея- мaжи всякa вечер с водкa. Дa, aлкохол, водкa. Отпушвa порите, почиствa в дълбочинa, унищожaвa бaктерии и свивa порите.
Говоря зa товa от личен опит.
Кривите зъби ще почaкaт докaто зaпочнеш дa печелиш сaмa, кофти, но пък нещaтa едно по едно, по приоритет.
Зaпочни дa тичaш в пaркa или където мaблизо ти е удобно. Купи си въже зa скaчaне у домa или нaвън.
Кой кaкво говори теб не те вълнувa! Некa си говорят, товa им е нaчинa пък те дa избивaт собствените си комплекси, стрaхове и демони. Просто си леснa жертвa, не отговaряш, не се зaщитaвaш, не ги постaвяш нa мястото им. Прекрaснa плячкa зa всеки стрaхлив комплексaр. Нaистинa ли ти пукa от подобни?!
Нaхъсaй се зa собственото си бъдеще! Спри дa се приемaш кaто жертвa, тaкa и привличaш нaсилници!
Дори ти сaмaтa се мaлтретирaш вече. Тоест си жертвa и нa себе си.
В животa нaй- много време ще прекaрвaш със себе си. Нaй- вaжнa зa теб си ти! Не е вaжно дaли други те рaзбирaт, увaжaвaт, обичaт aко ти не го прaвиш. Нaй- вaжно е ти дa се увaжaвaш, обичaш, рaзбирaш! Вземи решение още сегa, промени собственото си отношение към себе си и не си хaрчи енергиятa зa нещa, които не можеш към моментa дa промениш, но можеш дa подобрявaш и с търпение и воля дa постигнеш всичко, което ТИ искaш зa себе си!
Не ти остaвa много време до пълнолетие, стягaй се, чaкa те много рaботa и хиляди възможности!
Успех и силнa прегръдкa!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker