Приятелката ми ми се сърди,защото съм по-добра от нея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приятелката ми ми се сърди,защото съм по-добра от нея
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1396 пъти
Здравейте! Имам си най-добра приятелка от много години насам, винаги сме си били много близки, много тайни сме си споделяли и се познаваме от над 10 години вече. Проблема е, че аз винаги във всичко съм била една крачка пред нея, и тя ми се сърди. Винаги съм била с по-висок успех в училище и учителите са ме предпочитали, момчетата харесват повече мен, по-висока съм, по-слаба съм. Не се състезавам с нея, дори понякога ми се иска тя да беше по-добра от мен в някои неща, за да има баланс и да не ми се сърди. Но аз много държа на нея, тя ми е единствената истинска приятелка, не искам да се караме и да се отчуждаваме една от друга. Например това лято си намерихме първата работа и още в първите дни шефовете забелязаха, че съм малко по-пъргава и бърза и се справям по-добре с работата и когато има нещо все мен викат и тя го забеляза и започна да се цупи. Заплащането е еднакво, всичко е еднакво, с нея също се държат мило и любезно, но мен ме гледат с малко по-друго око. В училище е същото, пишат ни еднакви оценки, но почти всички учители за мен са с по-високо мнение и се отнасят малко по-различно. Не се насилвам, не се мазня, не се опитвам да се доказвам, просто си върша работата, тихо и кротко, но въпреки това тя пак се цупи и се сърди, че за пореден път хората предпочитали мен. Наистина искам да продължим да бъдем приятелки, но не искам да стигам до някакви неща като това нарочно да си понижавам успеха в училище или да не съм коректна в работата си, само за да угодя на нея. Не се хваля или нещо подобно, просто искам съвет какво да правя с нея, за да запазим добрите си отношения, моля ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: eb46f70057
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мисля, че можеш да направиш нещо, кой знае какво по въпроса. В никакъв случай не си съсипвай успеха, не си разваляй хубавите отношения с преподавателите и не бъди некоректна на работното място. Аз съм съчетание между вас двете, хората винаги предпочитат мен пред нея, аз съм по-слаба, по-висока, учителите имат друго отношение към мен, успехът ми е отличен, следващото лято се залавям да си намеря работа и т. н. но пък ако някой се прояви в някоя сфера по-добре от мен, аз започвам да подобрявам уменията си в нея. Не му завиждам, не ме разбирай погрешно. Можеш да помогнеш на приятелка си там, където среща затруднения, но без да изглежда така, казвай й, колко е хубава, когато има успех в нещо, поздравявай я, направете си един момичешки ден, отидете да си напазарувате няколко парцалчета, на кино или някое друго забавление. Надявам се, че ще ти бъде полезно! Искрено се надявам да си възвърнете хубавите приятелски взаимоотношения.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7f089f3fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има ги и такива дребнави душици. Тя е върви само надолу според мен, от това което съм видял в живота за 28 години. Някой ден ще разбереш какви ги е говорила срещу тебе и ще ти е мъчно, но от някои хора трябва да се откъснеш, за да не те дърпат назад, а да се развиваш и да си намериш нови.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 020367eda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Търси си приятелка на твоето ниво.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 849921182e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Истинските приятели се радват на успехите на своите приятели, а не им завиждат. Явно или се е променила, или винаги си е била такава, но чак сега го забелязваш. Поговори с нея сериозно или се отдалечи временно и ще видиш как бързо ще си промени отношението. Като иска да е по-добра да действа, със завист нищо не става!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1d3e581889
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   вместо да се радва за твоите успехи, тя завижда. Да се сърди на господ, че я е създал такава или да започне да се усъвършенства, за да бъде жизнерадостна, желана и чевръста, като твоето ниво. Както каза номер 1 - правете нещо, което не предизивква конкуренция. То затова е по-добре хора във връзка или приятели да не учат или работят на едно място. Смесването на задължения с развлечения не е благоприятно за връзките, защото негативите от едното се прехвърлят на другото. А и по цял ден някой да ти виси на главата, дори и най-любимото същество, си е натоварващо.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 454986eee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто не ти е истинска приятелка. Тъжно, но факт. Вътрешно се изяжда от завист и вместо да се радва за теб, тя злобее.

Може да не искаш да се отдалечаваш от нея, ама е препоръчително и е за твое добро. То така и така вече сте се отдалечили щом поведението й е такова.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker