Съвети за максимално бързо и ефективно усвояване на английски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Съвети за максимално бързо и ефективно усвояване на английски
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1275 пъти
Привет привет :) До скоро мразех английския и умишлено се записах в паралелка с френски, за да избягам от английския, но от скоро лека полека започнах да се опитвам да наваксам всички пропуснати години. Не си давах много зор, защото си казвах, че има време, но започнах работа през уикенда, понякога и след часовете и свободното ми време стана доооста по-малко. Лятото също ще работя, но не само уикенда, а постоянно. Трябват ми някакви съвети как да научавам повече за малкото свободно време, което ми остава. За английски мога да отделям средно по 2-3 часа на ден, когато съм на работа или на училище, а през почивните дни обикновено си уча по цял ден. Уча много думи, по 20 на ден и повече, а реално не виждам да съм кой знае колко напреднала. Реших, че трябва да сменя подхода, защото искам до 12 клас да стигна поне В2. Свалих си Вината в нашите звезди на английски и започнах да я чета, но прочитам цели страници, от които разбирам едва половината, а книгата не е с много сложна лексика и това малко ме отчайва. Искам да уча по-кратко време, но точните неща, вместо по цял ден да зубря случайни правила и думи, както до момента. Ако започна да чета книги на английски и да си вадя текстовете на песните ще помогне ли? Ще огранича думите от 20 на 5 на ден, за да не изоставам все пак. Освен това мисля да се абонирам за сайта Уча се, струва ли си, излиза около 5лв на месец? Ако имате и други съвети за ефективно учене давайте ги!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 8d80b946cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами на мен много ми помогна това, че гледам най - различни сериали от замуна на английски. Даже вече и без субтитри мога да гледам тези с по - леките диалози. Някои пък гледам с английски субтитри, защото някои актьори не винаги успявам да чуя точно какво казват и така.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b4b27f6f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много правилно си се насочила с книгите и филмите. "Вината в нашите звезди" и на мен беше първата книга на английски и въпреки, че тогава бях ниво В2, ми се стори трудна и като лексика, и като граматически конструкции. Трудно ти е, защото още не ти е навик да четеш на английски, но е важно да не се отказваш. Аз я четох половин година, проверявах си поне по 3-4 думи на страница в речника, но накрая я преборих. Вече със следващите книги, които четох, ми вървеше гладко и бързо, все едно, че си чета на български. Не се отказвай, първата ще е трудна, но си струва.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 8fd52393f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм 8 клас с паралелка с разширено изучаване на английски и не стига че имам 18 часа седмично език и вкъщи още 3-4 не ми стига а твоите 20 думи на ден не вършат работа. Първо трябва да почнеш да учиш граматика после да взимаш на ден по 100 думи защото по 10 няма да стане нищо. Да този сайт Уча се е добра идея аз съм регистрирана там но по ефективно ще е с уроци

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 202bb0541c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Смисъл няма да се опитваш да зубриш някакъв брой думи на ден. Не знам при другите как е, но аз много напреднах като се забутах в нас едно лято и почнах да гледам филми, сериали, каквото щеш на английски. Намираш си нещо, което харесваш и почваш на английски да го следиш. Хубаво е да си намериш да четеш нещо - това ми помага да уча нови думи. Слушай песни на английски, чети, гледай. Това според мен е най-ефективния начин. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker